G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

superfly86 pisze: 27 sty 2019, o 16:36 nie mozna kupowac juz nic z portfela mialem 20 euro ze sprzdazy kluczy, niestety wycofali mozliwosc uzywania g2a portfela. Jedynie mozna wycofac na konto
Przypomniałem sobie, że dzięki Łowcom Gier wygrałem kiedyś zestaw Fury 4w1, i Gift Card 10 euro, które aktywowałem kawał czasu temu. Dziś przeglądam G2A i widzę Pillars of Eternity - Definitive Edition 8,95 euro.
Chciałem zapłacić, ale w żaden sposób nie mogłem sobie poradzić. Z racji gift card pieniędzy nie da się wypłacić, ale może da się jakoś wykorzystać je na G2A? Robię coś źle, czy faktycznie wycofali się z możliwości takiej płatności i pieniądze przepadły? Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

swinkakrystynka pisze: 25 kwie 2020, o 22:14
superfly86 pisze: 27 sty 2019, o 16:36 nie mozna kupowac juz nic z portfela mialem 20 euro ze sprzdazy kluczy, niestety wycofali mozliwosc uzywania g2a portfela. Jedynie mozna wycofac na konto
Przypomniałem sobie, że dzięki Łowcom Gier wygrałem kiedyś zestaw Fury 4w1, i Gift Card 10 euro, które aktywowałem kawał czasu temu. Dziś przeglądam G2A i widzę Pillars of Eternity - Definitive Edition 8,95 euro.
Chciałem zapłacić, ale w żaden sposób nie mogłem sobie poradzić. Z racji gift card pieniędzy nie da się wypłacić, ale może da się jakoś wykorzystać je na G2A? Robię coś źle, czy faktycznie wycofali się z możliwości takiej płatności i pieniądze przepadły? Proszę o pomoc.
Jeśli pokazuje ci pieniądze na koncie G2A to znaczy, że je możesz wydać, ale potrzebujesz mieć VPN'a ustawionego na Kanadę :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Zrobiłem print screen mojego G2A Balance i metod płatności. Po zastosowaniu VPN dojdzie możliwość użycia tych pieniędzy?
Załączniki
metody płatności.jpg
metody płatności.jpg (159.41 KiB) Przejrzano 9792 razy
10 euro.jpg
10 euro.jpg (137.55 KiB) Przejrzano 9792 razy
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 375 razy
Podziękowania: 417 razy
Kontakt:

Tak, powinno to wyglądać mniej więcej tak:
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG (77.37 KiB) Przejrzano 9741 razy
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

Toxiczo pisze: 25 kwie 2020, o 22:22
swinkakrystynka pisze: 25 kwie 2020, o 22:14
Jeśli pokazuje ci pieniądze na koncie G2A to znaczy, że je możesz wydać, ale potrzebujesz mieć VPN'a ustawionego na Kanadę :)
Żeby kupić taniej grę ludzie ustawiają sobie region na G2A z zerowym/małym watem. Aby wypłacić pieniądze z konta trzeba użyć VPN. Za chwilę do tego dojdzie, aby kupić program graficzny trzeba będzie przedstawić zaświadczenie o prowadzeniu działalności gospodarczej.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 130 razy
Podziękowania: 171 razy

https://lowcygier.pl/keyshopy/pillars-o ... e-1201-zl/
Mam pytanie odnośnie systemu płatności. Płaciłem za grę kartą i pobrało więcej niż widniało na rachunku i potwierdzeniu. Czy to jest u nich jakiś standard, że nie powiadamiają o naliczeniu dodatkowych opłat ?
Ciekawi mnie to o tyle, że symboliczna złotówka to kij z nią ale przy większym zakupie to bym się trochę ... zdenerwował, gdybym miał jakąś procentowo naliczaną niespodziankę bez żadnej informacji przed zapłatą.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 26 razy

greyman pisze: 13 kwie 2022, o 18:59 https://lowcygier.pl/keyshopy/pillars-o ... e-1201-zl/
Mam pytanie odnośnie systemu płatności. Płaciłem za grę kartą i pobrało więcej niż widniało na rachunku i potwierdzeniu. Czy to jest u nich jakiś standard, że nie powiadamiają o naliczeniu dodatkowych opłat ?
Ciekawi mnie to o tyle, że symboliczna złotówka to kij z nią ale przy większym zakupie to bym się trochę ... zdenerwował, gdybym miał jakąś procentowo naliczaną niespodziankę bez żadnej informacji przed zapłatą.
Akurat tu nie pomoge z twoim problemem, ale mam sprawe związaną z tą sama grą ;)
Akurat jest możliwość kupienia jej za ok 13 zł, tylko mi pokazuje raz zwykłe oferte a jak sie zaloguje to mam tylko G2A plus, oferta tutaj - https://www.g2a.com/pillars-of-eternity ... 0083699001
Ktoś może używa tej subskrypcji i chciałby dopomóc z zakupem ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

darkhulk pisze: 8 lip 2022, o 23:50
greyman pisze: 13 kwie 2022, o 18:59 https://lowcygier.pl/keyshopy/pillars-o ... e-1201-zl/
Akurat tu nie pomoge z twoim problemem, ale mam sprawe związaną z tą sama grą ;)
Akurat jest możliwość kupienia jej za ok 13 zł, tylko mi pokazuje raz zwykłe oferte a jak sie zaloguje to mam tylko G2A plus, oferta tutaj - https://www.g2a.com/pillars-of-eternity ... 0083699001
Ktoś może używa tej subskrypcji i chciałby dopomóc z zakupem ?
jeśli moge coś małego podpowiedzieć to na twoim miejscu dołożyłbym do obsidian edition ale zrobisz oczywiście jak uważasz
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 371 razy
Podziękowania: 455 razy

@up
Czy ja wiem, ja kupiłem podstawkę i Season Pass oddzielnie i wyszło taniej. I chyba nadal tak jest.
Btw Darkhulk, na G2A idzie kupować bez konta, po prostu dodaj do koszyka i przejdź dalej, nawet nie ma żadnych prowizji.
Jak chcesz mogę ci kupić, PW. :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

]Obrazek

bo sezon pack nie zawiera tego co obsidian edycja, ale fakt te dodatkowe dlc (najdrozsze ze wszystkich) zawiera same nieprzydatne smieci, chociaż może ktoś lubi takie duperele

Obrazek
Awatar użytkownika
Predator

I za to trzeba dopłacać 3-4€, według mnie bez sensu, no ale to wybór darkhulka. Kupowanie na G2A jest prostsze niż kiedykolwiek, po tych kontrowersjach z opłacaniem nieaktywnego konta dali se spokój i pozwalają na kupowanie bez konta/prowizji.
Awatar użytkownika
Łowca

pioytyr pisze: 9 lip 2022, o 00:12 @up
Czy ja wiem, ja kupiłem podstawkę i Season Pass oddzielnie i wyszło taniej. I chyba nadal tak jest.
Btw Darkhulk, na G2A idzie kupować bez konta, po prostu dodaj do koszyka i przejdź dalej, nawet nie ma żadnych prowizji.
Jak chcesz mogę ci kupić, PW. :D
No jak kupisz bez wywalania błędu to kase oddam, bo ja tak robiłem na inny mail niż mam konto, i płatność blokuje, pokazuje jakiś tam kod błędu, i prosimy o kontakt z oddziałem bezPomocy G2A :P
Awatar użytkownika
Predator

No rzeczywiście jest jakiś bug, wcześniej wchodziłem tylko do wyboru płatności i mi normalnie działało,, więc myślałem, że działa. Ale teraz widzę, że mimo, że sam wybór działa poprawnie to mi też przy próbie zakupu wyskakuje error (bez względu na wybraną opcję płatności)
Awatar użytkownika
Łowca

pioytyr pisze: 9 lip 2022, o 10:37 No rzeczywiście jest jakiś bug, wcześniej wchodziłem tylko do wyboru płatności i mi normalnie działało,, więc myślałem, że działa. Ale teraz widzę, że mimo, że sam wybór działa poprawnie to mi też przy próbie zakupu wyskakuje error (bez względu na wybraną opcję płatności)
Dzisiaj sprawdziłem to inne oferty tej gry działają, tylko ta pierwsza/ najtańsza jest 'wadliwa' i nie da rady wybrać płatności. Narazie czekam czy firma od obsługi płatności coś tam zdziała i będzie możliwość zakupu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Ktoś może miał problem z refundami ostatnio?
Kupiłem klucz, po miesiącu przestał działać. Sprzedający zaoferował zwrot środków, ale kiedy klikam że chce zaakceptować jego propozycje to wywala mi błąd: Order status is not allowed. [] i tyle.

update
Dobra, poszło dalej po wyklikaniu xx razy. Tylko czy oni coś pozmieniali, ze po zaakceptowaniu od razu zamyka ticket i nadaje mu status completed?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Też się właśnie bujam z G2A odnośnie zwrotu, gdyż klucz mi zniknął z biblioteki Steam. Akurat u mnie dosyć szybko sprzedawca wystawił propozycję zwrotu i po akceptacji nie zamknęła mi się konwersacja. Cały czas mogę do niej wchodzić. Tylko mam taki problem, że cały czas tych pieniędzy nie dostałem, a od mojej akceptacji zwrotu minęło już 15 dni.

Zastanawiam się, czy powinien kliknąć jako "Mark as resolved", ale boję się, iż jak to zrobię przed otrzymaniem kasy to temat zostanie zamknięty i zapomniany.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy

Price Bug?
of us.png
of us.png (426.7 KiB) Przejrzano 3355 razy
W opisie było zaznaczone że to klucz, nie konto.
Niestety przy płatności wywaliło info o braku produktu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Taka sytuacja oraz ostrzeżenie dla kupujących:
produkt: Warhammer 40,000: Space Wolf - Fall of Kanak Steam Key GLOBAL,
wartość zakupu: 5,70zł,
zwrot w kwocie: 5,62zł.
Wyliczenie zwrotu zostało oparte o kurs dolara.
Czy na g2a sprzedawcy sprzedają wirtualne produkty, których nie posiadają? A może dlatego, że DLC ma zostać usunięte ze stima?
PS1. Moje zamówienie wyparowało.
PS2. Wygląda na mój ostatni kontakt z tym bałaganem.
g2a.jpg
g2a.jpg (32.06 KiB) Przejrzano 2624 razy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Kuwejt pisze: 5 wrz 2023, o 09:25
PS2. Wygląda na mój ostatni kontakt z tym bałaganem.
czyli konczysz z zakupami w kejszopach, bo w kazdym z nich moglo cie spotkać to samo nie tylko w g2a
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 130 razy
Podziękowania: 171 razy

https://guseppewciaga.pl/promocja-g2a
Jadł już ktoś ten kod?
ODPOWIEDZ