Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Raczej tylko dla wybrańców na ten moment z tego, co widać, ale kto wie, może na czarny piątek dadzą wszystkim.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

taniec_chochola pisze: A jednak jest jakieś promo ;) Właśnie przyszło na maila.

Obrazek
image host
Jaki tytuł maila?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 113 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Raffael pisze:

Obrazek
image host
Jaki tytuł maila?
"Get a 12-month subscription for $99 and lock in the Classic plan!"
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Obrazek
Czy to znaczy, że jak teraz anuluję, to po wznowieniu już nie będę miał dostępu do Classica?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

aRo pisze: Obrazek
Czy to znaczy, że jak teraz anuluję, to po wznowieniu już nie będę miał dostępu do Classica?
Hm, na to wygląda.
W końcu grudzień to miesiąc hamble czojsa :E

A gdzie się sprawdza "classic account status"? :geek:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Którą gierkę z early unlocków listopada polecacie?
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Ten Humble Classic wydaje się ciekawą opcją, mam jednak kilka wątpliwości i może ktoś je rozwieje?

1. Czy ten Monthly jest ostatnim przed Humble Choice?
2. Czy jak teraz kupię subskrypcję i wydam 12$ to od razu dostanę kody do tych trzech gier?
3. Jeśli nie anuluję subskrypcji to zachowam status konta Classic?
4. Jeśli nie anuluję subskrypcji to w którym momencie Humble pobiera mi pieniądze za kolejny miesiąc, od razu po pojawieniu się nowego Monthly (ujawnienie pierwszych gier z zestawu), czy dopiero pod koniec nowego Monthly (ujawnienie wszystkich gier z zestawu)?
5. (Wiąże się z 4) Jak działa pauzowanie? Pauzuję w ciemno przed nowym miesiącem, czy mogę pauzować po ujawnianiu pierwszych gier nowego Monthly?
6. Czy można odpauzować zapauzowany miesiąc?
Będę wdzięczny za odpowiedź, bo w sumie od tego zależy czy się na to skuszę ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Nesus pisze: 2. Czy jak teraz kupię subskrypcję i wydam 12$ to od razu dostanę kody do tych trzech gier?

Tak

3. Jeśli nie anuluję subskrypcji to zachowam status konta Classic?

Tak

4. Jeśli nie anuluję subskrypcji to w którym momencie Humble pobiera mi pieniądze za kolejny miesiąc, od razu po pojawieniu się nowego Monthly (ujawnienie pierwszych gier z zestawu), czy dopiero pod koniec nowego Monthly (ujawnienie wszystkich gier z zestawu)?

Mniej więcej tydzień przed planowaną premierą monthly bundla, znane są wtedy tylko early unlocki.

5. (Wiąże się z 4) Jak działa pauzowanie? Pauzuję w ciemno przed nowym miesiącem, czy mogę pauzować po ujawnianiu pierwszych gier nowego Monthly?

Można zapauzować w dowolnym momencie przed pobraniem opłaty czyli masz 3 tygodnie na zastanowienie się

6. Czy można odpauzować zapauzowany miesiąc?

Nie wiem, prawdopodobnie tak.
A co do pierwszego pytania to prawdopodobnie tak, ale jak im się umyśli to mogą przełożyć nowy plan na jeszcze później. Tu nikt ci nie odpowie ze 100% pewnością.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

6) Można, jaialem tak dwa bundle temu. Nie byłem pewien gier, więc miałem pauze. Akurat HB zrobiło wyprzedaż gier Bandai Namco, na którym wziąłem kilka gier (a wcześniej próbowałem sprawdzić, czy mam Mo wszystko 20% zniżki).

Efekt zakupów był taki, że przyszedł mi potem mejl o, skupie monthly (automatycznie sciagnelo kasę z PP, która akurat miałem).

Takze tak, da się odpauzowac miesiąc dany bez problemu. Jako będzie względem Choice wyglądało to nie wiem, ale raczej podobnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Discord: 0x1e#0592
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 51 razy
Kontakt:

Nesus pisze: 1. Czy ten Monthly jest ostatnim przed Humble Choice?
Tak. Styczeń 2019 będzie już w nowym systemie.
Nesus pisze: 2. Czy jak teraz kupię subskrypcję i wydam 12$ to od razu dostanę kody do tych trzech gier?
Tak. Teraz dostaniesz 3 gry.
Nesus pisze: 3. Jeśli nie anuluję subskrypcji to zachowam status konta Classic?
Jeżeli subskrypcja będzie aktywna (lub zapauzowana) to migracja do nowego planu Classic będzie automatyczna.
Nesus pisze: 4. Jeśli nie anuluję subskrypcji to w którym momencie Humble pobiera mi pieniądze za kolejny miesiąc, od razu po pojawieniu się nowego Monthly (ujawnienie pierwszych gier z zestawu), czy dopiero pod koniec nowego Monthly (ujawnienie wszystkich gier z zestawu)?
Jeżeli to jest twój pierwszy Monthly to pieniądze zostaną pobrane od razu jak zacząłeś suba, w starym planie następna płatność (za następny miesiąc) była by pobrana w ostatni piątek miesiąca, w nowym? Kwota pewnie będzie pobrana w pierwszym tygodniu miesiąca (tak jak teraz się pojawiają unlocki).
Nesus pisze: 5. (Wiąże się z 4) Jak działa pauzowanie? Pauzuję w ciemno przed nowym miesiącem, czy mogę pauzować po ujawnianiu pierwszych gier nowego Monthly?
W BIEŻĄCYM PLANIE: po pojawieniu się uncloków na dany miesiąc masz czas do ostatniego piątka miesiąca żeby zrobić pauzę. Do tego samego dnia możesz swobodnie wznawiać i pauzować subskrypcję (więc jak zapauzujesz zaraz po unlockach, ale po tygodniu się namyślisz to możesz sobie odpauzować i mieć paczkę bez problemu).

W NOWYM PLANIE: wiadomo że będzie pauzowanie, ale jak będzie przebiegać? Wczoraj gadałem z Wróżbitą Maciejem i jego karty nic nie powiedziały konkretnego :(
Nesus pisze: 6. Czy można odpauzować zapauzowany miesiąc?
Będę wdzięczny za odpowiedź, bo w sumie od tego zależy czy się na to skuszę ;)
Tak wspomniałem w punkcie (5): tak, masz czas do ostatniego piątku miesiąca żeby odpazować zapauzowany bierzący miesiąc

Mam nadzieję że rozwiałem wątpliwości, jak coś jest dalej nie jasne to rozpiszę się szerzej :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

taniec_chochola pisze:
Raffael pisze:

Obrazek
image host
Jaki tytuł maila?
"Get a 12-month subscription for $99 and lock in the Classic plan!"
Dzięki, wygląda na to, że to promocja dla osób które obecnie nie mają aktywnej subskrypcji.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

I po raz kolejny opłaca się nie być subskrybentem rocznym. Smutno ;(
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 371 razy
Kontakt:

Dziękuję za odpowiedzi :D
Ogólnie to chciałem kupić obecną paczkę (mój pierwszy Monthly) dla Kiwami i opcji Classic, więc wezmę tego Monthly, od razu zrobię pauzę i poczekam na rozwój wypadków ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Jednym HB wysyła rok za 99$, innym widać, że wysyłają darmowy miesiąc dla kolegi za "bycie wiernym" :E
Zawsze coś ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

Faktycznie aż sprawdziłem swój mail a tu niespodzianka

Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Dołączyłem w marcu 2016, ostania pauza w grudniu 2017 i nigdy nie dostałem gifta, ani nawet tej ankiety co kiedyś rozsyłali, także ten "wierny klient" :x .

Tak na marginesie to mała anomalia w kluczach:
Obrazek

Nic tam nie ma ciekawego po kliknięciu, ale pewnie tak będzie wyglądać ten Humble Choice.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Humble Choice startuje 6 grudnia. Pamiętajcie o kupieniu subskrypcji przed tym terminem :dziadek:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Dostałem właśnie maila od HB:
"On December 6, 2019 at 10:00 am PT, Humble Monthly will become Humble Choice."
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 0
Kontakt:

Jeśli obecny miesiąc mam spauzowany, to będę się kwalifikował do Classica od 06.12?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

ludi108 pisze: Jeśli obecny miesiąc mam spauzowany, to będę się kwalifikował do Classica od 06.12?
Tak, ważne że masz aktywną subskrypcję.
ODPOWIEDZ