Epic Games - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

mori pisze:
exoixonar pisze:
pelikulas pisze: Z

[..]
EPIC zaproponował zielone banknoty twórcy gry aby nie trafiła do innego sklepu więc epic jako sklep to książkowy przykład monopolisty.
Jeżeli sam producent gry wybrałby EPIC jako swoją główną platformę do sprzedaży to jest to kwestia producenta.
Jeżeli gra jest reklamowana w sklepie steama od bardzo dawna, produkt fizyczny też jest do przypisania na steamie i tuż przed premierą okazuję się, że inny sklep zapłacił zielonymi banknotami aby gra nie trafiła do pierwszego sklepu to jest to książkowy przykład monopolu.

Myślę, że tymi 2 przykładami temat monopolu jest wyczerpany i pomogłem mniej ogarniętym w tej dziedzinie.
nie wiem z jakich ksiazek uczyles sie ekonomii, ale wiedza chyba wywietrzala :trollface:

na marginesie, widziales umowy i ustalenia?
w taki sam sposób co ty widziałeś :trollface: :trollface: :trollface: czyli na poziomie twojej ekonomii która tutaj nie miała żadnego zastosowania a był opisany przykład metro

w sumie faktycznie ekonomia to twoja mocna strona :trollface:
Obrazek
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

jak ktos spojrzy na wykres CDR to bedzie wiedzial czy spadlo po dacie mojego posta, czy byla rakieta do nieba niczym niektore pseudocoiny :D :shrug: :)
dalej nie wiem, gdzie tu ksiazkowy monopol :D dev sobie wybiera, gdzie, komu i za ile bedzie sprzedawal :shrug: kop dalej
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 104 razy
Podziękowania: 48 razy
Kontakt:

Może to chociaż troche rozjaśni jak wyglądają te umowy na -> wyłączność.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

po Overcooked za friko to chyba będzie Sherlock Holmes: The Devil's Daughter, 169 zł :P
https://www.epicgames.com/store/pl/prod ... ghter/home
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

robart_ pisze: po Overcooked za friko to chyba będzie Sherlock Holmes: The Devil's Daughter, 169 zł :P
niewykluczone. Było już "za friko" do przedpremierowych zamówień na Sinking City.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Zombie Army 4: Gra będzie tytułem na wyłączność, bo Epic wyłożył na to sporą sumkę.

https://www.cdaction.pl/news-57240/zomb ... sumke.html
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Armin pisze: Zombie Army 4: Gra będzie tytułem na wyłączność, bo Epic wyłożył na to sporą sumkę.

https://www.cdaction.pl/news-57240/zomb ... sumke.html
Poza tym Epic uważa nasze dzieło za tytuł z górnej półki
:E :E :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

To fantastyczne, a my z chęcią byśmy przygarnęli trochę ich gotówki.
no a jak, no ba :E
Awatar użytkownika
Predator

ja lekko się zdziwiłem jak dzisiaj przeczytałem ze Heavy Rain ma DENUVO :) w sumie byłem pewien ze gra już od premiery hula na torrentach a tu nic
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Rebellion to zawsze były szmaty. Przypominam że to ta firma która kazała Valve usunąć graczom z kont Sniper Elite 3 bo się im nie spodobało że ludzie kupowali ich grę w tańszych regionach bez locka a potem odsprzedawali z zyskiem.
A z nowszych wiadomości: chciwe gnidy które nie dały za darmo wersji reamstered posiadaczom Sniper Elite V2. I owszem gra była za darmo, ale nie zmienia to faktu że część osób ją po prostu zakupiła.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

Sniper Elite 1-4 jako tako przyjemnie się przechodziło
natomiast Sniper Zombie 1-3 to strasznie słaba gra, monotonna, liniowa do bólu, kilku przeciwników, misje typu "arena" odradzają się zombie wokół ciebie i tak wygląda większość gry, przechodzone w męczarniach
Awatar użytkownika
Predator

Tetris Effect za 111,20 zł w promo, ktoś chętny :)
https://www.epicgames.com/store/pl/prod ... ffect/home
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 106 razy
Podziękowania: 80 razy
Kontakt:

Ciekawe komentarze pod trailerem wersji PC
https://www.youtube.com/watch?v=WCdkg569Ozk

"Wonderful news guys.... Tim Sweeney just paid for all our copies"
"I'm glad Tim is paying for my copy of games. I can pirate them guilt free"
"Thank you Tim Sweeney for paying for my copy."
:trollface: :trollface: :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Nosterex pisze: Ciekawe komentarze pod trailerem wersji PC
Trudno się nie zgodzić - Steam i bundle praktycznie wyeliminowały piractwo na PC. EPIC i ich chińscy kamraci przez swoje pokrętne interesiki pod stołem dzielnie pracują by przywrócić je do chwały. Tetris ani mnie ziębi ani grzeje przy bibliotece kilkunastu tysięcy gier, z tego pewnie co najmniej kilkaset wartych ogrania, ale już takie Borderland 3 tak. Dzięki Sweeneyowi zaoszczędzę przynajmniej te kilkaset złotych: na jesień planuję dzięki temu Doom Eternal, na wiosnę przyszłego roku kiedy BO3 trafi na Steam już czeka Cyberpunk 2077, zajmie mi pewnie najmarniej rok i nie będzie na BO3 czasu. Do pomysłu kupna BO3 wrócę pewnie za 2-3 lata jak Super Deluxe (czyli po staremu GOTY) będzie chodzić na wyprzedażach steamowych 75% po parę dolarów.

Dzięki Tim Sweeney za zwrócenie uwagi na właściwe tory - Chinole już zapłacili za "moją" kopię Borderlands 3 ;P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
Trudno się nie zgodzić - Steam i bundle praktycznie wyeliminowały piractwo na PC.
Dawno nic mnie tu tak bardzo nie rozbawiło.
:piwo:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

lmfao, kto mial i ma piracic ten tak bedzie robil. to po prostu robienie sobie wymowek. pustostan miedzy uszami. jak wymaganie aby remastery byly zawsze za darmo dla posiadaczy oryginalu....
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

raistand pisze:
Skapiradlo pisze:
Trudno się nie zgodzić - Steam i bundle praktycznie wyeliminowały piractwo na PC.
Mnie też to rozbawiło, w jaki sposób do tego doszedłeś? Piractwo na PC nie zostanie wyeliminowane dopóki grupy pirackie będą łamać zabezpieczenia i wrzucać gry do sieci. Nie wiem jak Ty ale jak byłem młody to ciągnąłem piraty na bieżąco, bo nie było mnie stać na oryginały i miałem sporo wolnego czasu. Teraz sytuacja się odwróciła, gry wyłącznie kupuję, ale i tak nie jestem w stanie wszystkiego ograć, bo nie mam aż tyle wolnego czasu :cry: Zresztą znam sporo osób, które pomimo tego, że zarabiają przyzwoicie to i tak jadą na piratach. Dlaczego? Bo nie chcą płacić za coś co mogą mieć za darmo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
Nosterex pisze: Ciekawe komentarze pod trailerem wersji PC
Trudno się nie zgodzić - Steam i bundle praktycznie wyeliminowały piractwo na PC. EPIC i ich chińscy kamraci przez swoje pokrętne interesiki pod stołem dzielnie pracują by przywrócić je do chwały. Tetris ani mnie ziębi ani grzeje przy bibliotece kilkunastu tysięcy gier, z tego pewnie co najmniej kilkaset wartych ogrania, ale już takie Borderland 3 tak. Dzięki Sweeneyowi zaoszczędzę przynajmniej te kilkaset złotych: na jesień planuję dzięki temu Doom Eternal, na wiosnę przyszłego roku kiedy BO3 trafi na Steam już czeka Cyberpunk 2077, zajmie mi pewnie najmarniej rok i nie będzie na BO3 czasu. Do pomysłu kupna BO3 wrócę pewnie za 2-3 lata jak Super Deluxe (czyli po staremu GOTY) będzie chodzić na wyprzedażach steamowych 75% po parę dolarów.

Dzięki Tim Sweeney za zwrócenie uwagi na właściwe tory - Chinole już zapłacili za "moją" kopię Borderlands 3 ;P
BO3=Black Ops 3. Pisz B3 jak już jesli chodzi o Borderlands 3
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

raistand pisze:
Skapiradlo pisze:

Może to i dowód anegdotyczny i mało warty, ale z chwilą gdy kumpel powiedział mi o łowcach i bundlach HB, założyłem steam i już nigdy więcej nic nie spiraciłem. Jak gierka kosztuje tyle co bułka w sklepie to mi się nawet nie chce torrenta szukać i cracków.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Taka ciekawostka: Epic rozsyła faktury za darmowe Limbo z rozdawnictwa. Nowa, świecka tradycja?
ODPOWIEDZ