Xbox Game Pass - temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Redaktor
Podziękował: 102 razy
Podziękowania: 377 razy
Kontakt:

mwedner pisze:
aves pisze: Różni się bo po ultimate nie wiadomo czy będzie dało się wrócić do zwykłego game pass for PC bo na razie nikt tego nie sprecyzował
Znaczy, wydaje mi się jeśli się ultimate skończy to będziesz miał możliwość skorzystania z osobnego Golda, GamePassa tylko na konsole. Inaczej byłby to strzał w stopę przez nich. Ja dopiero sprawdzę to po lutym :D
Właśnie to mnie martwi, że jak już na koncie będzie Ultimate, to nawet jak się skończy to nadal będzie ten niekorzystny przelicznik. Fajnie by było jakby wraz z zakończenie wykupionego okresu Ultimate konto znów było "czyste" i można by było na nim kupować zwykłego Game Pass'a bez utraty dni na konwersji ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

Będzie można wrócić do zwykłego Game Passa, jak Ultimate się skończy. Jest to potwierdzone w kilku pytaniach w FAQ https://support.xbox.com/en-US/billing/ ... timate-faq

- I accidentally upgraded to Xbox Game Pass Ultimate. Can I go back to Xbox Game Pass for Console?
- You can, however, rejoin Xbox Live Gold or Xbox Game Pass when your Xbox Game Pass Ultimate subscription ends.

- If I no longer want Xbox Game Pass Ultimate, can I go back to Xbox Game Pass for Console or Xbox Live Gold?
- You can cancel Xbox Game Pass Ultimate by signing in at www.xbox.com/accounts, and sign up again for Xbox Live Gold or Xbox Game Pass for Console.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

maker3 pisze: Będzie można wrócić do zwykłego Game Passa, jak Ultimate się skończy. Jest to potwierdzone w kilku pytaniach w FAQ https://support.xbox.com/en-US/billing/ ... timate-faq

- I accidentally upgraded to Xbox Game Pass Ultimate. Can I go back to Xbox Game Pass for Console?
- You can, however, rejoin Xbox Live Gold or Xbox Game Pass when your Xbox Game Pass Ultimate subscription ends.

- If I no longer want Xbox Game Pass Ultimate, can I go back to Xbox Game Pass for Console or Xbox Live Gold?
- You can cancel Xbox Game Pass Ultimate by signing in at http://www.xbox.com/accounts, and sign up again for Xbox Live Gold or Xbox Game Pass for Console.
No to świetnie :D Wreszcie w tej promce pojawił się licznik. Zostało 9 dni, więc czekam do końca, żeby dwa miesiące objęły mi premierę BlairWitch :D
Zastanawia mnie jedna rzecz jeszcze. Czy mogę teraz zakupić triala Xbox Game Pass na Xboxa na 14, a potem Game Pass PC i Ultimate i da mi to łącznie 2 miesiące i 14 dni? Czy jednak ten trail się nie łączy? Bo mam zupełnie nowe konto, a wtedy załapałbym się na Gears 5 :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Kupiłem sobie XBGP na 3 miechy za 4 zeta i dołożyłem ultimate za 4zł. Pograłem w FH4 jeszcze na xboxowym, na PCtowym ograłem Hellblade:Senua Sacrifice i były one ANG+PL napisy. No ale teraz odpaliłem Sunset Overdrive i jest PL dubbing :E . Na steamie to nie byłby problem, ale tutaj to nie wiem czy jakoś mogę zmienić język tych gierek w ogóle?

Ktoś zgłębiał już może temat?

Co tam w ogóle ogrywacie na GP na PC?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 13 razy
Kontakt:

Jeśli gra wspiera inne języki, ale nie ma w możliwości zmiany języka w opcjach, musisz zmienić język systemu.
[Ustawienia] -> [Czas i język] -> [Język] -> [Język wyświetlania systemu Windows] i z listy wybrać np. English (United Kingdom). Jeśli nie masz innych języków do wyboru, to poniżej klikasz [Dodaj preferowany język].
Po zmianie Języka wyświetlania systemu Windows pojawi się komunikat, że musisz się wylogować i ponownie zalogować. Nie musisz. Gry od razu zaczną się uruchamiać po angielsku.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ok dzięki.
Hmm czyli będę miał ANG dub+ ANG napisy pewnie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: Co tam w ogóle ogrywacie na GP na PC?
Póki co Vampyr ukończony. Dobrze, że dałem 4zł bo średniak straszny. Może jeszcze Metro sobie przejdę albo We Happy Few.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

TheLastJedi pisze: Co tam w ogóle ogrywacie na GP na PC?
Ukończyłem i polecam:

Gears of War: Ultimate Edition - pod względem graficznym remaster został odświeżony rewelacyjnie. Gameplay pozostał bez zmian, strzela się tak samo dobrze jak za starych lat. Niestety na kartach Nvidii mogą występować spore problemy z płynnością, na GTX 1070 niezależnie od ustawień graficznych gra często skacze pomiędzy 30-60 fpsami. Podobno grę zepsuła jakaś aktualizacja Windowsa i do dzisiaj nie zostało to naprawione.

Metro Exodus- najlepsza, najładniejsza, najdłuższa i najbardziej zróżnicowana pod względem miejscówek odsłona Metro. Bardziej otwarta struktura gry wyszła jej na dobre.

Sunset Overdrive - rewelacyjna gra akcji, którą chyba najprościej opisać jako Tony Hawk's Pro Skater z dodatkiem giwer i hord przeciwników. Do tego dodajmy sporo humoru, zwariowane postacie, absurdalne zadania i odjechany arsenał pukawek. Dla mnie spore zaskoczenie, to jedna z najlepszych i najbardziej oryginalnych gier w jakie grałem.

Crackdown 3 - premiera gry była przesuwana masę razy i chyba niewiele obietnic z zapowiedzi zostało spełnionych np. zaawansowany system destrukcji otoczenia kompletnie nie istnieje. W każdym razie o dziwo wyszedł przyzwoity sandbox w stylu Agents of Mayhem/Saints Row, który stawia na rozwałkę. Niestety największą wadą gry jest monotonia, nie uświadczymy tu żadnych ciekawych zadań fabularnych. Nasze zadania ograniczają się do powtarzalnych aktywności typu: odbicie więźniów, zniszczenie określonych celów itp.
Awatar użytkownika
Redaktor
Kontakt:

Podsumuję temat, bo w sumie teraz wiem już wszystko:
1. Poczekałem do dziś aż zostanie 1 dzień promocji na Game Passy.
2. Utworzyłem nowe konto i dodałem PayPala z kartą jako metodę płatności.
3. Na Allegro za 5 zł kupiłem Trial Xbox Game Pass na konsolę na 30 dni.
4. Ku mojemu zaskoczeniu po dodaniu triala i metody płatności cyklicznej dostałem drugi miesiąc gratis - ważność do 02.09.2019.
5. Anulowałem płatność cykliczną.
6. Kupiłem Game Pass na PC za 4 zł i dodało się jako osobny abonament do 02.08.2019.
7. Anulowałem płatność cykliczną.
8. Kupiłem Game Pass Ultimate, który daje Xbox Game Pass na konsole, PC oraz Golda. Wszystko ładnie się połączyło i mam teraz 4 miesiące Ultimate do 02.11.2019 za 13 zł
9. Anulowałem płatność cykliczną.
Całkiem fajnie to wyszło, potem się zobaczy jak gry będą działać - muszę zainstalować aktualizację 1903 ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Czy ktoś pobrał i zainstalował MudRunnera? Chciałem uruchomić tryb wieloosobowy, ale przycisk w menu jest wygaszony, ale też jest informacja że działam bez aktywnego profilu i w trybie offline - więc pewnie z tego powodu nie mogę załączyć trybu wieloosobowego. Czy może ktoś już to ogarnął jak zagrać w multi z ziomkiem?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Co ciekawe, ten game pass przechodzi paypal'em bez podpiętej karty.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: Co ciekawe, ten game pass przechodzi paypal'em bez podpiętej karty.
U mnie nie przeszedł chociaż specjalnie przelałem 100 zł żeby miało z czego ściągać bo kiedyś ten sposób na abonamenty działał czyt. posiadanie na PP kwoty wystarczającej na opłacenie 2-3 miesięcy abonamentu.
Przy okazji mam dowód jak PP "dba o bezpieczeństwo" bo karta którą dodałem nie należy do mnie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz

Nesus pisze: Całkiem fajnie to wyszło, potem się zobaczy jak gry będą działać - muszę zainstalować aktualizację 1903 ;)
Skoro zrobiłeś wszystko na nowym koncie, to potem daj znać jak wygląda na PC sprawa z pobraniem gry z jednego konta, a graniem ze swojego zwykłego.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Czy jest jakaś możliwość skonfigurowania klawiszy w padzie w aplikacji xbox pc? Chciałem pograć w coop w Brother: a tale of two sons, ale mój pad strasznie wariuje.
Awatar użytkownika
Predator
Discord: #7239
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Apka Akcesoria Xbox pozwala na mapowanie przycisków itp. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Darien pisze: Apka Akcesoria Xbox pozwala na mapowanie przycisków itp. :)
Niestety, jak uruchamiam, to wyskakuje podłącz kontroler dla konsoli xbox one.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Witam serdecznie,
mam pytanie, instaluję grę w Xbox Game Pass PC na dysku zewnętrznym u znajomego gdzie ma lepszy transfer i brak limitów z internetem, ponieważ w domu mam ograniczenia plus słabe łącze, czy jest możliwość uruchomienia później tej gry u siebie na komputerze? Tego typu działania robiłem dla gier w steam i nie było z tym problemu?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Łowca

Witam wszystkich :)

Pytanie mam odnośnie game pass ultimate który jest bo symboliczne 4 zł :)

Czy można go aktywować na koncie i będzie to też działało na konsoli 360 jako xbox live gold ?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

luzaik pisze: Witam serdecznie,
mam pytanie, instaluję grę w Xbox Game Pass PC na dysku zewnętrznym u znajomego gdzie ma lepszy transfer i brak limitów z internetem, ponieważ w domu mam ograniczenia plus słabe łącze, czy jest możliwość uruchomienia później tej gry u siebie na komputerze? Tego typu działania robiłem dla gier w steam i nie było z tym problemu?
Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam
Podbijam temat bo mam ten sam problem. W domu mam dość słabe łączę i pobrałem grę na dysk zewnętrzny w biurze. Jak to teraz zrobić, żeby ją uruchomić w domu? Konto w aplikacji xbox jest to same.

aktualizacja:
jest sposób na przeniesienie gry z jednego pc na drugi - tu gość to opisał - https://www.reddit.com/r/Windows10/comm ... _games_to/

Wypróbowałem na Gear of War 5 i zadziałało.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Manjek91 pisze: Witam wszystkich :)

Pytanie mam odnośnie game pass ultimate który jest bo symboliczne 4 zł :)

Czy można go aktywować na koncie i będzie to też działało na konsoli 360 jako xbox live gold ?
tak, masz tam live gold, dodatkowo możesz grać na xboxie i na PC równocześnie w odpowiednie Game Passy
ODPOWIEDZ