Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nie będzie kart w tym roku na summer sale: https://steamcommunity.com/groups/tradi ... 3820056946
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 129 razy
Podziękowania: 287 razy
Kontakt:

Hm, cena gemów już podskoczyła o parę groszy. Teraz mam dylemat, bo nie wiem czy będzie jakieś źródło podczas Sale'a, czy może lepiej już teraz brać te kilkaset worków, bo taniej nie będzie. : /
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: Nie będzie kart w tym roku na summer sale: https://steamcommunity.com/groups/tradi ... 3820056946
Pewnie będzie jakiś crap event jak ten ostatni saliens czy jak mu tam :trollface: :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Że co? Po kij ja kiszę te karty, żeby powyrabiać odznaki... Ale trollmasterzy, niestety wygląda na to, że prawdziwi.
BTW. Na pewno coś wymyślą, bo przecież Gaben coś z wojenki na milionowy level odznaki zawsze miał.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Nie wiem po co w takim razie zacząłem kompletować decki :(
Ciekawe co tym razem wymyślą, żeby ludzie mogli podnosić swój poziom steam w kosmos.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

A tak w sumie, to po zbierać karty akurat na event? Wyjaśni ktoś łopatologicznie komuś kto nigdy sie jakos steamem i lvlem nie interesował? W sensie za craftowanie odznak podczas Steam Summer Sale dostaje się jakiś większy bonus XP niż wtedy gdy nie ma eventu?

@Quoyque
Dzięki za łopatologiczne wyjaśnienie. Ja tam nie oceniam, chciałem wiedzieć czemu akurat na wyprzy jest większy profit :macha:
Ostatnio zmieniony 19 cze 2019, o 17:55 przez Natan, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1287 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Za wycraftowanie jednego levelu odznaki nie dostajesz marnego kuponiku na jakąś grę, w którą i tak nie zagrasz, tylko jedną sejlową kartę. Albo karty potem posprzedajesz, albo będziesz z nich robił odznaki sejlowe i z nich trzepał tła, które potem opchniesz na rynku, albo przerobisz na gemy, które potem sprzedaż za marny grosz również na rynku. No i jeden lvl odznaki to 100 EXP. Na co to, po co to - nie pytaj. Tego się nie da zrozumieć :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Sęk w tym, że ta gunwokarteczka naprawdę poważnie obniżała koszt wybijania odznak.
Bez tego:
a) robienie odznak stało się droższe (kto do tej pory nie nabił sobie leveli ten stracił)
b) dla wysokolevelowców wręcz niemożliwe (oni już mają dawno wszystko nabite co się tylko dało i tylko nielimitowane poziomy z kart promocyjnych dawały im możliwości)
c) będzie mniej gemów na rynku - cena gemów pójdzie w górę (już od wczoraj poszła o 6 groszy wzwyż).
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

lewriczin pisze: Sęk w tym, że ta gunwokarteczka naprawdę poważnie obniżała koszt wybijania odznak.
Dramat.

Jak żyć?!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 453 razy
Podziękowania: 379 razy
Kontakt:

Problemy pierwszego świata
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 362 razy
Kontakt:

Będąc wzruszonym waszą szczerą troską o mnie, śpieszę zapewnić że osobiście zmiany polityki steama w kwestii kartek czy bonusów spływają po mnie sikiem falistym. Swoje levele zasadniczo już naklepałem, a dalsze zbieranie karteczek robię już tylko i wyłącznie hobbystycznie i siłą rozpędu. Pozdrawiam serdecznie 8-)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Czyli kolejek też nie będzie, trochę słabo bo zawsze kilka złoty wpadało do portfela
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Alpha Protocol nie jest już dostępna do kupienia na Steamie, kto nie kupił niech żałuje bo to świetna gra mimo problemów.
Prawa wracają do Obsidiana (przehandlowali je dla Segi w zamian za dodatkowe fundusze na grę), oficjalnie z powodu końca ważności na licencjonowane utwory muzyczne. Szczerze to nie pamiętam czy takie w grze słyszałem :gwizdany:
Ostatnio zmieniony 20 cze 2019, o 15:45 przez EdmundBA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Aloes pisze: Czyli kolejek też nie będzie, trochę słabo bo zawsze kilka złoty wpadało do portfela
kolejki beda tylko nie bedzie za nie nagrody w postaci kart
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Jak nie będzie nic do uzyskania to może padnie na max godzinę po starcie. A jak nie będzie flash ofert to i zainteresowanie samą wypż będzie małe. Ludzie kupią to co chcą w wolnym czasie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 96 razy
Podziękowania: 306 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: Alpha Protocol nie jest już dostępna do kupienia na Steamie, kto nie kupił niech żałuje bo to świetna gra mimo problemów.
W drugim obiegu wciąż są pojedyncze pudełka z lokalizacją, także dramatu nie ma.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2019, o 15:41 przez kamil_999666, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

EdmundBA pisze: Alpha Protocol nie jest już dostępna do kupienia na Steamie, kto nie kupił niech żałuje bo to świetna gra mimo problemów.

Jedna z najlepszych gier, które kiedykolwiek przechodziłem. Jakby ktoś chciał wydać dwójkę tego to oddałbym za to wszystkie Cyberpunki świata.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Zgadzam się, dobra gierka, choć miała swoje wady. Do dziś pamiętam jak po wczytaniu save'a w wyniku błędu zniknęli mi wszyscy przeciwnicy :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Ta, problemem było też to, że miała dziwne sterowanie. I to zarówno na PC jak i konsolach :shock: . Podobny problem był w Dungeon Siege 3, chyba jedynej gry w historii Obisidianu która nie miała większych bugów :gwizdany:
ODPOWIEDZ