Szkoda tylko ze stowrzyli fikcyjne postacie, ktore nie istnialy w rzeczywistosci... bo tak łatwiej bylo im opowiedziec historie... smutne ze zrobili z tego SFmariohyper pisze: Polecam serial Czarnobyl.
https://www.filmweb.pl/serial/Czarnobyl-2019-799827
Serial wgniata w fotel, ciągle ma się wrażenie bezradności oraz poczucie grozy. Niby człowiek wszystki już wie, ale...i tak serial robi wrażenie. W czwartym odcinku moment wurzucania grafitu z dachu przez ludzi, to mistrzowska scena. Drzwięk, praca kamery mistrzostwo.
Seriale
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Stworzyli jedna fikcyjna postac czyli Ulane Khomyuk, ktora jest polaczeniem kilku istniejacych w rzeczywistosci, nie wiem o jakich jeszcze piszesz fikcyjnych postaciach, i gdzie Ty tam widziales SF, gdzie jedynie ta katastrofa helikoptera byla z czapy bo zostala przeniesiona w czasie o kilka miesiecy?
- Podziękował: 1377 razy
- Podziękowania: 1315 razy
- Kontakt:
mariohyper pisze: Polecam serial Czarnobyl.
https://www.filmweb.pl/serial/Czarnobyl-2019-799827
Serial wgniata w fotel, ciągle ma się wrażenie bezradności oraz poczucie grozy. Niby człowiek wszystki już wie, ale...i tak serial robi wrażenie. W czwartym odcinku moment wurzucania grafitu z dachu przez ludzi, to mistrzowska scena. Drzwięk, praca kamery mistrzostwo.
tak nawiasem mówiąc ten serial wskoczył na 1 miejsce w rankingu przed Gre o tron która tam siedziała kilka ładnych lat
- Podziękował: 80 razy
- Podziękowania: 317 razy
- Kontakt:
Ostatnio obejrzałem sobie serial Jordskott Las zaginionych i miło się zaskoczyłem. Na początku wydaje się, że to zwykły, dość zajmujący serial kryminalny, ale wkrótce pojawiają się tam elementy nadprzyrodzone, a całość zaczyna przypominać "pierwsze" Miasteczko Twin Peaks. Historia stoi na dobrym poziomie, choć mam wrażenie, że drugi sezon jest delikatnie słabszy od pierwszego. Podobało mi się to, że nic nie jest takie jak się na początku wydaje. Na wstępie niektóre postacie wydają się niezłymi sukinkotami, a ich niecne postępki wzbudzają niesmak i obrzydzenie, a po paru odcinkach okazuje się, że na całą sprawę można spojrzeć z zupełnie innej perspektywy. Pod względem technicznym serial jest zrealizowany bardzo poprawnie. Aktorzy spisali się całkiem nieźle, w szczególności podobała mi się gra pana, który wcielił się w postać Gorana Wassa. Urzekły mnie również piękne widoczki; nie wiem gdzie kręcony był serial, ale las wygląda po prostu wspaniale i sam chętnie bym go kiedyś odwiedził. Bardzo udana produkcja, obok Mostu nad Sundem to najlepszy skandynawski serial jaki widziałem. Polecam.
- Podziękował: 231 razy
- Podziękowania: 142 razy
- Kontakt:
Teaser typowo by zachecic zagraniczna, glownie amerykanska widownie i ludzi rozczarowanych po Grze o Tron. Licze ze im blizej premiery tym bardziej bedzie czuc, ze to jednak na bazie polskiej ksiazki 

Breaking bad mnie nie interesowal serial to tym bardziej film. Nic z tej listy mnie nie ciekawi jak napisalem...
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 6 razy
- Kontakt:
Mnie breaking bad nie wciągnął. Dało się to to oglądnąć po przebrnięciu przez 1 sezon gdzie mnie na kilka miesięcy odrzuciło. Ale bez rewelacji.
Dom z papieru słaby. Pomysł ciekawy ale nic więcej.
Za to do polecenia:
- Legion (nie podobał mi sie finał drugiego sezonu i zobaczymy co zaproponuja w trzecim)
- Doom Patrol (oprócz końca finałowego odcinka, a tak to mega jak ktos lubi takie klimaty)
- The Boys
Dużo sobie obiecuję po Harley Quinn.
Dom z papieru słaby. Pomysł ciekawy ale nic więcej.
Za to do polecenia:
- Legion (nie podobał mi sie finał drugiego sezonu i zobaczymy co zaproponuja w trzecim)
- Doom Patrol (oprócz końca finałowego odcinka, a tak to mega jak ktos lubi takie klimaty)
- The Boys
Dużo sobie obiecuję po Harley Quinn.
- Podziękował: 91 razy
- Podziękowania: 259 razy
- Kontakt:
Nie koniecznie, dla mnie też tam nic ciekawego nie ma (pomijając Żeralta). Kompletnie nie moje klimaty, zero sf, a polityka/mafia/narkotyki całkowicie mnie nie obchodzą i omijam tego typu tematy szerokim łukiem.