GG.deals - porównywarka cenowa dla gier

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcygier.pl
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

himalaya pisze: Dostałem powiadomienie of wyprzedaży w Fanatical i można wyświetlić wszystkie tytuły w wyprzedaży. Tylko tej listy konkretnej wyprzedaży nie można filtrować i sortować. A chętnie bym to zrobił. Na przykład wyświetlił sobie wszystkie tytuły, które w danej wyprzedaży mają historical low.
Mówisz o newsie?

Tę samą listę możesz zobaczyć w Deals, jeśli ustawisz sobie filtr na sklep Fanatical
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

A już myślałem, że to jakaś mega obniżka, a tu inna gra w promocji z tą samą nazwą:
https://gg.deals/pl/game/inside/
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Ibin pisze: A już myślałem, że to jakaś mega obniżka, a tu inna gra w promocji z tą samą nazwą:
https://gg.deals/pl/game/inside/
Przed chwilą to dziadostwo poprawiłem. Wybaczcie, jeśli komuś zrobiliśmy nadzieję na dobre promo na INSIDE :(
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

mori pisze: mozna to wylaczyc, problem chyba w tym, ze domyslnie jest wlaczony
Obrazek

No ja miałem taką samą przygodę. Kurde wydaje mi się, że to nie powinno tak działać i powinno mnie informować tylko o newsach, w których widnieje cena pożądana przeze mnie, a nie każda możliwa.
Awatar użytkownika
Webmaster
Discord: rob006
Podziękował: 166 razy
Podziękowania: 205 razy
Kontakt:

Seyonne pisze: Kurde wydaje mi się, że to nie powinno tak działać i powinno mnie informować tylko o newsach, w których widnieje cena pożądana przeze mnie, a nie każda możliwa.
Wtedy te powiadomienia nie miałyby sensu - jeśli pojawi się obniżka spełniająca dane kryteria, to i tak dostaniesz notyfikację bez konieczności czekania aż ktoś napisze o niej newsa. Jeśli powiadomienia na newsy działałyby w ten sam sposób, na wszystko dostawałbyś albo podwójne notyfikacje, abo nic.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy

Cześć, wybaczcie głupie pytania, ale może ja czegoś nie rozumiem lun nie wiem jak to ma działać ;)

Znalazłem sobie
Obrazek

Niestety przegapiłem promo na Voidu, ale 2kgame też wydaje sie dobrym sklepem, więc klikam shop now i widzę cenę 42zł. Odświeżanie oferty na GG.deals jets z opóźnieniem czy ja nie umiem "włączyć" promoceny? Co prawda na Steam jest za 23 zł bodajże, więc różnica nie jets wielka, ale przy zakupie kilku DLC już bym trochę zaoszczędził ;)
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

No widocznie już się promka skończyła, a dalej nie jest zaktualizowane, że cena skoczyła. Ciekawe jaki mają okres odświeżania tych okazji.
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

alvaro pisze: Cześć, wybaczcie głupie pytania, ale może ja czegoś nie rozumiem lun nie wiem jak to ma działać ;)

Znalazłem sobie
Obrazek

Niestety przegapiłem promo na Voidu, ale 2kgame też wydaje sie dobrym sklepem, więc klikam shop now i widzę cenę 42zł. Odświeżanie oferty na GG.deals jets z opóźnieniem czy ja nie umiem "włączyć" promoceny? Co prawda na Steam jest za 23 zł bodajże, więc różnica nie jets wielka, ale przy zakupie kilku DLC już bym trochę zaoszczędził ;)
Takie ceny są w feedzie, który dostaliśmy od sklepu. Skontaktujemy się z nimi, możliwe że mają jakiś problem z odświeżaniem cache. Sami niewiele możemy zrobić jeśli to sam sklep podaje nam nieaktualne ceny.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 3 razy

rob006 pisze: Takie ceny są w feedzie, który dostaliśmy od sklepu. Skontaktujemy się z nimi, możliwe że mają jakiś problem z odświeżaniem cache. Sami niewiele możemy zrobić jeśli to sam sklep podaje nam nieaktualne ceny.
Tak myślałem, chociaż warto zapytać - może nie wiedziałem jak coś obsłużyć xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz

Czołem, da radę jakoś uniknąć problemu, że strona czerpie wishlistę/kolekcję z adresu steamcommunity.com/id/<tu adres wybrany przez użytkownika> zamiast przez steamcommunity.com/id/<jakieś numerki>?

Na chwilę obecną, podobnie jak na Salesnauts, zmiana customowego adresu powoduje w sumie niemożliwość korzystania ze strony poważniej (chyba, że jest jakieś okrężne rozwiązanie?).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

Nie wiem czy ktoś już na to zwracał uwagę, ale coś chyba nie działa z pakietami/bundlami gier Steam.

Np. pakiet 911 Operator - Collector's Edition na gg.deals raz, że pokazuje inną zawartość (tylko 911 Operator + Special Resources), to krzyczy "Oooops! This Pack is currently unavailable.", ale pokazuje historyczną cenę (ale historii cen już nie).

Nieco inaczej jest np. z The Longest Journey Bundle. Tutaj zawartość jest prawidłowa, za to są komunikaty "Oooops! This Pack is currently unavailable." oraz "This Pack was never available in your region.", co chyba nie jest prawdą...

Czy to tak ma być?
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Steamowe bundle na chwilę obecną nie są wspierane przez GG.deals, stąd takie rzeczy. 911 Operator - Collector's Edition dodatkowo należy do tego typu bundli, które mają zmienną zawartość. Produkty, które znajdowały się na tej karcie, miały w zestawie tylko podstawkę plus ten jeden dodatek. Co do historii cen, jest cały czas naprawiana i w najbliższym czasie będzie działać poprawnie :)
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Mamy problem z bundlami Steam, ponieważ nie są uwzględniane w Steam API i musielibyśmy je zasysać bezpośrednio z www.

Na pewno je niedługo dodamy, ale lista to-do jest dość długa...
Awatar użytkownika
Administrator
Kontakt:

https://gg.deals/pl/dlc/steep-x-games-pass/ Trochę się tu namotało. XGames Pass to niestety nie jest to samo co XGames DLC ;(
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

Masz rację. DLC już zniknęło z karty produktu dla Steep X Games Pass. Dzięki za zwrócenie uwagi!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Gra Dream https://store.steampowered.com/app/229580/Dream/ oznaczona jest jako FREE na stronie GG.deals https://gg.deals/pl/game/dream
W rzeczywistości gra jest obecnie w pełnej cenie na Steam.
Darmowe jest narzędzie https://store.steampowered.com/app/964890/Dream/ Ten też link przyłączony jest na stronie GG.deals przy informacji o najniższej cenie wspomnianej powyżej gry.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Kontakt:

@spiro
Dzięki, gra i narzędzie już zostały rozdzielone :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

Ciekawi mnie, czy to jest jakiś bug, czy też obecnie tak jest ustawione a potem będzie zmienione.

Na wishliscie GG deals nadal posiadam gry, które już mam w bibliotece. Mają one zaznaczoną automatycznie ikonkę "my collection", a mimo to nadal są na wishliście i dostaję emaile z powiadomieniami o pricedropie. Dotyczy to zarówno gier, które kupowałem poprzez bazar, poprzez inne strony niż steam (np. Fanatical) jak i poprzez samego Steama.

Od razu uprzedzam, że robiłem aktualizację wishlisty i na ten moment jedyne, co mogę, to manualnie kasować daną pozycję z listy.

Edit: To jest najprawdopodobniej bug. Najstarsza z gier, która została na wishliście, była kupowana 2 miesiące temu na bazarze.
Awatar użytkownika
Webmaster
Kontakt:

loginnuss pisze: Edit: To jest najprawdopodobniej bug. Najstarsza z gier, która została na wishliście, była kupowana 2 miesiące temu na bazarze.
Czy mógłbyś podać przykłady takich gier?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 170 razy
Podziękowania: 125 razy
Kontakt:

rob006 pisze:
loginnuss pisze: Edit: To jest najprawdopodobniej bug. Najstarsza z gier, która została na wishliście, była kupowana 2 miesiące temu na bazarze.
Czy mógłbyś podać przykłady takich gier?
Wszystkie gry już manualnie zdjąłem z wishlisty, ale te, co pamiętam, to podaję jako przykłady:

Bazar łowców: Toy Odyssey: The Lost and Found, RePete, Shelter 2, One Final Breath, Spy Chameleon - RGB Agent, Aporia: Beyond The Valley, D: The Game, Die With Glory, Divide By Sheep, Fearless Fantasy, Bit Blaster XL (to był mój najstarszy zakup, który nadal wisiał, o czym wyżej wspominam).

Fanatical: to gry z roseVeRte Complete Bundle, a więc seria East Tower, How to take off your mask, how to fool a lair king i cafe 0: sleeping beast (resztę bundla miałem wcześniej, ale typuję, że one też się mogły pojawić).

Steam: Kopanito All-Stars Soccer, Book of Demons, Avalon Legends Solitaire 2 (z bundla razem z Solitairica, choć ona się nie pojawiła), Endless Fables 3 (z bundla Endless Fabless) i Warlords Battlecry III.

Ściągałem też z wishlisty grę Vampyr, którą kupiłem z okazji Black Friday z Euro RTV w pudełku.
ODPOWIEDZ