Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

urban pisze: Tu można sprawdzić jakie gry zostały ostatnio dodane do listy zbundlowanych:
https://www.sgtools.info/lastbundled

Swoją drogą trochę słabo że dopiero teraz dodają gry z bundli z początku roku.

Dzięki za podesłanie linka, bardzo pomocny.
A nawet z tamtego roku :(
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

:O Masakra, poleciało mi CV z 8.24 na 7.96, największy skok tego typu od dawien dawna.
Szkoda, że jak Ruscy przez lata farmili CV albo co niektórzy setki kopii gier za grosze z DIG-a to takich zmian w liczeniu nikt się nie doczekiwał.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Revan pisze: Szkoda, że jak Ruscy przez lata farmili CV albo co niektórzy setki kopii gier za grosze z DIG-a to takich zmian w liczeniu nikt się nie doczekiwał.
I to był główny powód dla którego przestałem robić giby.
Albo się oddaje bo ma się gest albo jednak liczy się CV a skoro się liczy CV to powinien ten system być sensowny.
Zaraz mi oczywiście Mskotor wyskoczy że przecież była ankieta i "większość" nie chciała zmian. No pewnie kto by chciał zmian skoro dorobił się 10 lvl na wszelkiego typu wałkach z CV. Wiadomo że takie osoby będą na nie.
W mojej ocenie sprawiedliwy był system który obowiązywał na GameMinerze. Im więcej wejść w twojego giba tym większe doświadczenie się dostawało. Na SG jestem natomiast wręcz "karany" za to że chcę coś oddać. Za gry płacę 4 razy więcej niż inni a CV jest takie samo. Mało tego chcę oddać gifta (czyli grę kupiona na Steamie) ale gra była już w bundlu - nie dostanę pełnego CV. Zresztą praktycznie nigdy wysokość CV nie jest równa kwocie zakupu gry. A już bundlowanie gier bo w Burkina Faso przez jeden dzień była przecena na 98% jest po prostu śmieszne.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

aha, bo oddales ile giftow drozszych 4x niz amerykanie? (najlepiej nie w zamknietej, malej grupie) zawsze wieszczyles wyzszosc chyba kazdego klona sg, kto sie ostal? :E
ps. taki zly system, ale wchodzic trzeba i korzystac mimo wszysztko :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

Dawno nie używałem steamgifts... mógłby mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie są teraz rozliczane gierki rozdawane za darmo i te bundlowane? O ile dobrze widzę przyznają za nie jakieś CV, ale pomniejszone, zgadza się? Chciałbym się pozbyć dollar bundla od Fanatical, warto to w ogóle wystawiać? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

bundlowana - 15%
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

kmpt pisze: Dawno nie używałem steamgifts... mógłby mi ktoś powiedzieć na jakiej zasadzie są teraz rozliczane gierki rozdawane za darmo i te bundlowane? O ile dobrze widzę przyznają za nie jakieś CV, ale pomniejszone, zgadza się? Chciałbym się pozbyć dollar bundla od Fanatical, warto to w ogóle wystawiać? :D
Wszystko jest tutaj:

Kod: Zaznacz cały

https://www.steamgifts.com/about/faq
lub
Spoiler:pokaż
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 728 razy
Podziękowania: 231 razy
Kontakt:

Mam takie pytanko, wpadły mi ostatnio klucze do Animation Arts Collection i chciałem się podzielić z innymi. Niestety nie mogę znaleźć tego na SG, tylko pojedyncze gry :( Jak to można teraz rozwiązać? Napisać ticket, czy na forum jest jakiś temat? No i czy długo w razie czego się czek na na dodane takiej pozycji? Choć może zwyczajnie selektywna ślepota mi się udziela...
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

@Furrak
Wydaje mi się, że bundle Steam nie są wspierane na Steamgifts. Na próbę sprawdziłem kilka innych pozycji i nic nie znalazło.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jest też mini "gra". Na stronach można znaleźć dynię / ducha itp, które prowadzą do GAs na karty podarunkowe steam :D

No i SG nie wspiera bundli ze steam.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 2 razy

MSKOTOR pisze: Jest też mini "gra". Na stronach można znaleźć dynię / ducha itp, które prowadzą do GAs na karty podarunkowe steam :D

fascynujące,masz cos z tego?czy po prostu dalej napawasz się "władzą" jako mod na SG??BTW jak to jest dojsc do 7lev steamgifts rozdając gifty między znajomymi i znajomymi królika na prywatnych GA (ja dzis tobie ty mi jutro albo mój znajomy)?
Awatar użytkownika
Hitman

lmao ale ktos ma bUl. ktos w sensie pijawka :trollface:
btw. gdzie tu napawanie sie wladza ja sie pytam :gwizdany:
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 2 razy

Zapraszam więcej białorycerzy do wątku ;) a sam "event" z5usd słaby
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Welp.

Widocznie nie używasz w ogóle forum na SG (albo tylko przeglądasz / używasz skryptu w celu wyciągania linków), bo wszystkie moje prywatne GAs były zrobione do moich biologicznych quizów, tematów o urodzinach, eventach, wątkach You're not alone, Positive thread itp. - 41% CV. 22% jest publiczne. A reszta grupowego prawie wyłącznie dla łówców, zaszuszonych, ryśków, Positive Thinking, no i moja WL. Jakaś część była z CheerfulGiveaways, ale nie chciałam być w ratio grupie. Więc ją opuściłam.

No i nie kojarzę, żebym miała kontakt z tobą przez support, więc nie wiem czy to jest ogólna niechęć do mnie, czy ogólnie do supportu "dla zasady, support zły i prześladuje".
Awatar użytkownika
Hitman

hahah :P dziekuje, juz zakladam rajtuzy :E
event pewnie za jakies 50 usd z malymi szansami na wygrana, whocares
ale jak widze pijawke co ma w 2 lata 80k wejsc, to autojoiner od razu sie nasuwa (ale spoko, jestes w zacnym gronie niektorych tutejszych modow)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

ŁGIRJBPJ pisze:
MSKOTOR pisze: Jest też mini "gra". Na stronach można znaleźć dynię / ducha itp, które prowadzą do GAs na karty podarunkowe steam :D

fascynujące,masz cos z tego?czy po prostu dalej napawasz się "władzą" jako mod na SG??BTW jak to jest dojsc do 7lev steamgifts rozdając gifty między znajomymi i znajomymi królika na prywatnych GA (ja dzis tobie ty mi jutro albo mój znajomy)?
Śmieszne, od kiedy jako gry z pełnym cv dopuszcza sie gry z humble monthly, które można kupić na bazarze za max 2 zł, 7 level można szybko nabić. Zapewnie to żal żopę ściska,że pijawkę, to raczej do prywatnych grup nie wpuszczają.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Śmieszne, od kiedy jako gry z pełnym cv dopuszcza sie gry z humble monthly, które można kupić na bazarze za max 2 zł, 7 level można szybko nabić.
Bardzo ciekawe jest to co piszesz. Skąd masz takowe informacje? Bo SG mówi coś całkowicie innego: gry z monthly traktowane są jako bundlowane czyli z redukcją wartości.
Bądźmy uczciwi i poważni. Sg nigdy nie było i nigdy nie będzie wartościową stroną. Powód jest ten sam od początku istnienia: 95% wysoko lewelowców osiągnęło swój wynik tylko i wyłącznie obchodząc system (rosyjskie/indyjskie/itd. klucze/gifty które dzisiaj już są nieosiągalne).
I dopóki system się nie zmieni na bardziej uczciwy w stylu Gameminera to można sobie sg darować.
ODPOWIEDZ