Saliens - 2018 Summer Sale Event

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

GThoro pisze:
Soul Reaver pisze: Zakładam, że ten w pythonie jest jeszcze lepszy :P (chodzi mi tylko o wydajność względem kompa, nie o efektywność w zdobywaniu expa) Tylko na windowsie więcej zachodu chyba z instalacją środowiska ...
Taa, bo w PHP wolniej requesty HTTP lecą :trollface: Instalacja w obu przypadkach taka sama - dalej, dalej, dalej, ok, dalej, ok, zamknij.
Umiejętność czytania ze zrozumieniem by się przydała. Zaznaczyłem, że nie chodzi mi o efektywność "grania". Chodziło wyłącznie o zasobożerność ... choć i tu nie mam do końca wiedzy jak jest (zdanie zacząłem od "zakładam", więc ewentualny błąd powinien być wybaczony :P)

W przypadku php instalacja to ... pobierz, wypakuj, jest. Ok, pewnie jakiś pakiet z pythonem tak samo.
Chemik7 pisze: Takie pytanie odnośnie tego bota w php - da radę go odpalić, jeśli nie mam zainstalowanego steama na kompie?
Oczywiście. To nie współpracuje z klientem, tylko bezpośrednio z serwerem gry.
Ratoshi pisze: Mam 3 pytania odnośnie tego skryptu w php.
1. Skąd skrpyt wie, ze moje konto to to konto. Wiem, że po dodaniu do grupy, ale: Czy muszę mieć odpalonego steama jako program i być zalogowanym, czy być zalogowanym w przeglądarce, czy jak?
2. Czy jak odpalę kilka skryptów na jednym komputerze to to zadziała?
3. Czy jak odpalę kilka skryptów na kilku komputerach (po jednym na sztukę), to czy będzie wbijać x razy szybciej?
ad 1. kolega odpowiedział - po tokenie, a w temacie grupy - jak usuniesz bądź zmodyfikujesz linijkę kodu w tym skrypcie, to nawet nie musisz do grupy się zapisywać
ad 2. działa, testowałem :P
ad 3. obawiam się, że nie, a wręcz wolniej, bo requesty mogą się na siebie nakładać i będziesz co chwilę zaczynał grę na nowo, nigdy jej nie kończąc ... ale nie wiem, nie próbowałem.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 91 razy
Podziękowania: 259 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: Umiejętność czytania ze zrozumieniem by się przydała. Zaznaczyłem, że nie chodzi mi o efektywność "grania". Chodziło wyłącznie o zasobożerność ... choć i tu nie mam do końca wiedzy jak jest (zdanie zacząłem od "zakładam", więc ewentualny błąd powinien być wybaczony :P)
PHP zjada 0% CPU i 6MB pamięci.
Python zjada 0% CPU i 22MB pamięci.
99,8% tego skryptu to czekanie, a reszta to requesty http. W czymkolwiek tego nie napisze się to różnicy wielkiej nie zrobi. Ja po prostu nie trawię bezzasadnego hejtu na PHP ;).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Także ten, na linuxie można sobie poforkować, ale python jest znany ze swojej słabej wydajności. Jeszcze brać pierwszy lepszy obszar, to połowa kodu wyleci. wyrzucić komunikaty.
Z drugiej strony php jest domyślnie stworzony dla serwerów, temu długi proces instalacji.

Jednak nie ma co się żgać, 14 mega na proces w porywach.

Ja mam swoje małe stado 19 kont od lat. Pozbierałem tokeny, porobiłem pliki .bat "php cheat.php [token]" i się bawię.
Z kodu wyrzuciłem 2 linie o zmianie grupy i robię dla Polski.
Więcej expa się nie da, a spore ryzyko bana odrzuca mnie też od kombinacji requestami.

Co do czasu. Testowane na moim składzie planeta 15/33, kawałek medium dawał 600 godzin do podziału. (metoda: czasem 1 konto zczytuję jeden wynik, 3cie drugi, a ostatnie jeszcze inny).
Teraz jestem łatwy kawałek 16/38 i ciut szybciej idzie, ale więcej ludzi i odczyty się rozregulowały.
No i obecnie próbuje postawić flagę naszą na 18/16, od paru godzin, ciekawe czy się uda, bo na trudnym bez szans, bez zorganizowania akcji.

No a wpięcie się w kod, by wszystko zostawić , zabawa sama w sobie.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2018, o 18:46 przez Dyziom, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

GThoro pisze:
Soul Reaver pisze: Umiejętność czytania ze zrozumieniem by się przydała. Zaznaczyłem, że nie chodzi mi o efektywność "grania". Chodziło wyłącznie o zasobożerność ... choć i tu nie mam do końca wiedzy jak jest (zdanie zacząłem od "zakładam", więc ewentualny błąd powinien być wybaczony :P)
PHP zjada 0% CPU i 6MB pamięci.
Python zjada 0% CPU i 22MB pamięci.
99,8% tego skryptu to czekanie, a reszta to requesty http. W czymkolwiek tego nie napisze się to różnicy wielkiej nie zrobi. Ja po prostu nie trawię bezzasadnego hejtu na PHP ;).
Ah ja nie hejtuję :) bardzo długo bawiłem się PHPem i nie mam powodów do narzekań, robił, to co miał.

Pytonga nigdy nie używałem (pomijając granie w gry napisane w RenPy :) ), ale czytałem "coś, kiedyś", że jest wydajniejszy, może ze względu na to, że kompiluje sobie to co odpala albo coś jeszcze. Stąd "zakładam, że ...", ale pewności jako takiej nie miałem.

Co do samej "gry", to lvl 10 i 11ego nie mogę się doprosić, bo najpierw Hardy się skończyły, potem Mediumy i tak co jakiś czas ETA zwiększa mi się dwukrotnie :P Teraz tylko czekać na nową planetę, bo wszyscy z braku laku na poziom "izi" się przesiedli.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

planetę boty zmieniają i zablokowały grę
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Przecież zanim serwery steama przetrawią, że skończyła się jedna planeta i trzeba dać kolejną, zanim wszyscy się z nią połączą, to musi minąć trochę czasu, czyż nie? Nawet skrypt wtedy się dusi, no bo możliwości serwera nie przeskoczysz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

czy ktoś wie jak łatwo i szybko dodać powiedzmy 100 kont alt do tego skryptu php?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

jak masz ich aż tyle ... i tak musisz uzyskać te 100 tokenów, albo zrobisz to ręcznie, albo napiszesz skrypt, co pewnie (skoro pytasz) zajmie Ci znacznie więcej niż zrobienie tego ręcznie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

11 lv here, lecimy dalej. Oby steam nie banował XD
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

ja 11 za jakieś 50 minut 2346095/2400000
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Widzę, że dalej expicie (właściwie to bot expi). Zastanawia mnie tylko jaki jest sens tego eventu. Valve od początku chciało aby każdy odpalił bota i ubijał im serwery, czy jednak coś im nie wypaliło z tą grą. Ewentualnie dodadzą jeszcze coś co przyśpieszy wbijanie lvl jak to było na monster sale kilka lat temu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ja skończyłem na 9-tym levelu. Szkoda czasu na wyższe poziomy, nic nie wnoszą do rozgrywki.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

myślałem że 12 level to będzie dwukrotność 11 czyli 4,8mln
10 lvl 1,2
11 lvl 2,4
a tu jednak miła niespodzianka i 3,6mln
13 level to 4,8?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Jutro rano Ci odpowiem :P Gdybym nie wyłączał skryptu wcześniej, to już pewnie bym dotarł min. do 12-ego.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 401 razy
Podziękowania: 876 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: myślałem że 12 level to będzie dwukrotność 11 czyli 4,8mln
10 lvl 1,2
11 lvl 2,4
a tu jednak miła niespodzianka i 3,6mln
13 level to 4,8?

tu masz tabelke ktoś stworzył :)
https://www.reddit.com/r/Saliens/commen ... /xp_table/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

no to ciekawie, kolejna odznaka jednak jest oddalona
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Widzę, że dalej expicie (właściwie to bot expi). Zastanawia mnie tylko jaki jest sens tego eventu. Valve od początku chciało aby każdy odpalił bota i ubijał im serwery, czy jednak coś im nie wypaliło z tą grą. Ewentualnie dodadzą jeszcze coś co przyśpieszy wbijanie lvl jak to było na monster sale kilka lat temu.
Myślę że ten clicker im bardziej zajeżdżał serwery, bo tam realnie dużo można było wbić samemu, bez żadnych botów i oszustw. W Alienach przepaść zaczyna się bardzo szybko i nikt poza masochistą nie będzie ręcznie grał.
A taki skrypt to też mimo wszystko trudniejsza rzecz niż odpalenie clickera do markowania klikania.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 25 razy
Kontakt:

Jakieś pola z bossami powinny być, ale na razie tylko w skryptach i grafikach.

No a bez sensu tak expić pomału. Ja sobie inne cele znajduje. Chciałem postawić Polską flagę, przy 66% chińczyki mnie wyprzedziły... 2gie miejsce.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

12 level wbity, 1 level w 24 godziny i 4 minuty, ale do top 1000 jeszcze sporo brakuje
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Rasiek pisze: 12 level wbity, 1 level w 24 godziny i 4 minuty, ale do top 1000 jeszcze sporo brakuje
Jest jakis ranking z tego ?
ODPOWIEDZ