Saliens - 2018 Summer Sale Event

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Mój komputer ci dziękuje za zaoszczędzone zasoby.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Ile maksymalnie kart możemy dziennie zdobyć za granie w tę grę?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

MRKOGUT pisze: Ile maksymalnie kart możemy dziennie zdobyć za granie w tę grę?
3
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Gdzie moge obczaic ta moja odznake XD Bo szukam i szukam za tą gierke, lv 8 wbity i nigdzie jej wyszukac nie moge. Probowalem w moim profilu i odznaki, ale mam ich duzo, a i tak nie znalazlem tam
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Hardkor pisze: Gdzie moge obczaic ta moja odznake XD Bo szukam i szukam za tą gierke, lv 8 wbity i nigdzie jej wyszukac nie moge. Probowalem w moim profilu i odznaki, ale mam ich duzo, a i tak nie znalazlem tam
https://steamcommunity.com/id/HardkorPL/badges/29
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Dzięki wielkie. Jakoś mi umknęła ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Polecam skrypt z grupy Summer Saliens Reddit Group, ewentualnie bezpośrednio z gita https://github.com/coryshaw1/saliens-ha ... ck.user.js
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Rabit pisze: Ja używam https://github.com/SteamDatabase/SalienCheat

Obrazek

Tylko podmieniłem ID grupy na inne
Yup, dokładnie tego używałem. "Licencja" zakazuje zmiany id grupy :P
mru
Awatar użytkownika
mru
Robin Hood
Podziękował: 79 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
A jak tego używać? :) bo czytam manual, ale jak na razie nie wiele z tego wynika... moze to przez późną porę :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

mru pisze:
MerlinPL pisze:
A jak tego używać? :) bo czytam manual, ale jak na razie nie wiele z tego wynika... moze to przez późną porę :P
No przecież jest nawet filmik instruktażowy, już lepiej wytłumaczyć nie idzie ;)

Check this reddit thread for a complete guide and troubleshooting
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Obrazek
Robie wg filmu i stoi ciągle na tym
Awatar użytkownika
Łowca

Hardkor pisze: Obrazek
Robie wg filmu i stoi ciągle na tym
a po tych 110sek nie ładuje kolejnej "bitwy"?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

w sensie, że po odczekaniu tych dwu minut (piszą o 110 sekundach ...) nadal stoi?
mnie faktycznie też się zdarzyły zawieszenia skryptu, ale było to spowodowane utratą połączenia z siecią, a w drugim wypadku przejściem lapka w stan uśpienia ... bez sensownej przyczyny, żaden problem nie wystąpił

P.S.
nie robiłem tego wg filmu, a wg ich krótkiej instrukcji
skoro odpala się do tego miejsca, to zapewne wszystko masz dobrze skonfigurowane
jedyne co przychodzi mi do głowy - pobierz cheat.php ponownie ze strony
mogło się zdarzyć, że wykonując aktualizację, coś spie... i nieopatrznie wypuścili wersję zbugowaną, aż ktoś tego nie zauważył i nie poprawił
aktualizacje są dość częste - czasem nawet co kilkanaście minut (przynajmniej były, jak ja go pobierałem), więc nie trudno o przypadkowy błąd w skrypcie i jednocześnie, jeśli walczyłeś z tym dłużej niż pół godziny, jest szansa, że na githubie jest już nowa wersja
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

mru pisze:
A jak tego używać?
Całość jest pokazana na filmie tutaj

Kod: Zaznacz cały

https://redd.it/8t5w8v
ale objaśnię:
1. Dołączyć do grupy:

https://steamcommunity.com/groups/SteamDB
2. Wejść na link

https://steamcommunity.com/saliengame/gettoken
i to co pokaże w oknie skopiować całość i wkleić do utworzonego przez samego siebie pliku token.txt.
3. Pobieramy to

https://windows.php.net/downloads/releases/php-7.2.7-nts-Win32-VC15-x64.zip
i depakujemy np. do c:\php.
4. Pobieramy skrypt czyli klikamy download or clone i wybieramy download zip.
5. Zawartość tego zipa depakujemy do katalogu c:\php. Ten skrypt ma swój własny katalog o nazwie SalienCheat-master i należy to tak skopiować aby skopiować katalog SalienCheat-master do katalogu php a nie zawartość SalienCheat-master do php czyli macie mieć ścieżkę np. c:\php\SalienCheat-master.
6. Warto zmienić nazwę katalogu SalienCheat-master na krótszą żebyście nie musieli cały czas jej wpisywać przy uruchomieniu skryptu.
7. Utworzony wcześniej plik token.txt skopiować do SalienCheat-master (lub waszej własnej nazwy).
8. W katalogu php szukacie pliku php.ini-production otwieracie go do edycji np. notatnikiem. Gdyby wam wyskoczyło czym otworzyć to wybierzcie że inny program - notatnik.
9. W pliku php.ini-production szukacie sekwencji ;extension=curl i usuwacie średnik który tam jest.
10. Zapisujecie teraz ten plik jako php.ini czyli bez końcówki -production.
11. Klikacie Start (ten w Windowsie), Uruchom i wpisujecie cmd.
12. Uruchomi się wam konsola.
13. Poprzez konsolę wchodzicie do katalogu php.
Komendy:
cd nazwa katalogu enter - tak wchodzicie do katalogu
cd\ - od razu przenosi was do C:.
Czyli: cd\ potem cd php i na koniec cd SalienCheat-master (lub waszej własnej nazwy).
14. Teraz wpisujecie cheat.php i enter.
Jeśli wyskoczy monit czym uruchomić plik wybieracie inne i podajecie że startować ma poprzez plik: php.exe z katalogu c:\php.
W tym momencie albo ruszy albo nic się nie stanie. Jak nic się nie stanie to robicie ponownie kroki od 11 do 14.
Ci użytkownicy podziękowali MerlinPL za ten post:
GhostHound
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Merlin, opis fajny, tylko po co sobie życie utrudniać i zastanawiać się, ruszy czy nie (w sumie nie wiem czemu ma nie ruszyć, ale skoro piszesz, że może ...).

Skrypt odpala się standardowo, wpisując 'php cheat.php', a nie samo cheat.php. Tak jest też napisane w oryginalnej instukcji, więc nie wiem po co kombinować. Tym bardziej, że po evencie cały folder wypie... a w systemie powiązanie plików php z nieistniejącym już interpreterem pozostanie.
Nie opisałeś też najlepszego fragmentu tej instrukcji, czyli pomijania pliku token.txt

Opis jest dla windowsa więc uzupełnię go o tworzenie bat'a. Linuxowcy tego poradnika w 99% i tak nie potrzebują, bo zdecydowana większość wie co to terminal i jak go używać + jak napisać banalny skrypt w bashu, tak by odpalił te skrypty.

Odpalcie dowolny notatnik (np. standardowy windowsowy ... byle nie word)
w pliku napisać to, co napisałem powyżej, czyli 'php cheat.php' (bez apostrofów)
Plik zapisać jako DOWOLNANAZWA.bat
Do tego pliku, jeśli chcecie, możecie utworzyć skrót na pulpicie.
Uruchamianie poprzez dwuklik na pliku bat lub utworzonym skrócie.
To w kwestii uproszczenia samego uruchamiania.

A teraz najlepsza część, czyli wisienka :D. Multikonta :)
Opierając się o plik token.txt a chcąc odpalić wiele botów, trzeba albo duplikować foldery z php ... bez sensu, szczególnie przy naprawdę MULTIkontach, albo grzebać w pliku cheat.php i stworzyć osobny skrypt dla każdego bota ... można.
Autorzy udostępniają prosty mechanizm dodawania parametrów wywołania
W pliku .bat po cheat.php należy wpisać wartość tokenu ze steama (jak go uzyskać, jest już napisane - link nr 2 by Merlin).
Z całego tekstu bierzecie tylko token, czyli te kilkanaście znaków pomiędzy cudzysłowami.
ostatecznie zawartość pliku powinna wyglądać tak:

php cheat.php XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Te Xy to oczywiście wasz token.
Teraz wystarczy stworzyć osobnego .bata dla każdego bota. Dwuklikik na każdego bata i macie ... 10? 20? botów jednocześnie. Życzę powodzenia z przeglądarkami i userscriptami :D
Można też wszystko w jednym .bacie, ale nie chcę wam już bardziej mieszać.

EDIT:
poprawiłem nieco, bo całego posta wklepałem z telefonu, były drobne błędy ... takie *zadzidzi* te telefony, a ciągle nie dorobiły się mechanicznych klawiatur :P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Soul Reaver pisze: tylko po co sobie życie utrudniać i zastanawiać się, ruszy czy nie (w sumie nie wiem czemu ma nie ruszyć, ale skoro piszesz, że może ...).
Napisałem szczegółowo i maksymalnie łopatologicznie aby nikt się nie zastanawiał czy coś poszło źle (i w sumie przełożyłem tylko na polski to co jest na filmie).
Mi przy pierwszym uruchomieniu pojawił się właśnie monit od systemu w jaki sposób (jaką aplikacją) ma uruchamiać pliki .php.
Na stronie zrobiono już zresztą aktualizację aby jeszcze bardziej uprościć całą procedurę (między innymi dodano właśnie plik .bat).
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

"Wystąpił błąd podczas wczytywania wymaganej zawartości gry. Twoja gra zostanie uruchomiona ponownie." Nie chce się odpalić. Może dostałem bana, bo słyszałem, że banują.

Edit: Już ok, wszyscy rzucili się na nową planetę.
Ostatnio zmieniony 24 cze 2018, o 12:39 przez Qaikwow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Qaikwow pisze: "Wystąpił błąd podczas wczytywania wymaganej zawartości gry. Twoja gra zostanie uruchomiona ponownie." Nie chce się odpalić. Może dostałem bana, bo słyszałem, że banują.
Nie dostałeś żadnego bana, ta gra jest po prostu beznadziejnie wykonana ;) U mnie bardzo często wyskakuje ten komunikat od samego początku. Pewnie mają jakieś problemy z serwerami.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Desolator pisze:
Qaikwow pisze: "Wystąpił błąd podczas wczytywania wymaganej zawartości gry. Twoja gra zostanie uruchomiona ponownie." Nie chce się odpalić. Może dostałem bana, bo słyszałem, że banują.
Nie dostałeś żadnego bana, ta gra jest po prostu beznadziejnie wykonana ;) U mnie bardzo często wyskakuje ten komunikat od samego początku. Pewnie mają jakieś problemy z serwerami.

Tak. To zwykłe boty zmieniają na nową planetę w tym samym czasie ze względu na większy exp i pojawiają się lagi :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Myślicie, że w ogóle jest szansa by nabić 6 poziom odznaki? W tej chwili mam 3 (9 level w grze), ale do kolejnego poziomu w grze trzeba 9h i to przy założeniu tylko grania na level hard. Do kolejnego pewnie będzie z 18h albo więcej, a do jeszcze następnego pewnie już ze 2 dni gry non stop. A to dopiero będzie 12 level. A gdzie jeszcze 6? Czy kogoś tam lekko pogięło? I to przy używaniu bota. A jak niby ktoś miałby to nabić normalnie?
ODPOWIEDZ