Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 5 razy

mam pytanie bo dostalem pare maili od segi w zwiazku z ta akcja i w nich jest info ze dodali mi gry do biblioteki steam ale ja mam tylko te ktore reozdawali na poczatku
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

ok, a gdzie pytanie? ;P
poczytaj wątek w górę kilka postów, a znajdziesz pewnie odpowiedź na swoje pytanie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy

czytalem ale ja nie dostalem nic poza tymi dwoma grami za zalogowanie sie steamem. jakies 2 gierki
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

więc jesteś w trochę gorszej sytuacji niż ja i podobnie jak ja (i kilka innych osób) będziesz czekał dalej ... nie wiadomo, czy będzie na co
zapewne, nie będzie do kogo się zwrócić o te gifty, w przypadku ich dalszego braku
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: więc jesteś w trochę gorszej sytuacji niż ja i podobnie jak ja (i kilka innych osób) będziesz czekał dalej ... nie wiadomo, czy będzie na co
zapewne, nie będzie do kogo się zwrócić o te gifty, w przypadku ich dalszego braku
A wiadomo jakie gierki rozdawali, poza tymi 2 dlc dodane do gier segi ma coś jeszcze przyjść na maila czy cuś? Czy może dodają jedynie dlc do gier które masz a jak nie masz to nic nie dostajesz?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

https://steamdb.info/search/?a=sub&q=mwnl5

nie pamiętam już co było dnia czwartego, ale z wszystkich bundli, tylko D5 mnie nie interesował (bo mam od dawna z HB), więc szkoda, że takie braki w tych kluczach
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: https://steamdb.info/search/?a=sub&q=mwnl5

nie pamiętam już co było dnia czwartego, ale z wszystkich bundli, tylko D5 mnie nie interesował (bo mam od dawna z HB), więc szkoda, że takie braki w tych kluczach
4 dnia było renegade ops.

Ja dostałem tylko alpha protocol, resztę miałem z poprzednich edycji, ale w którymś dniu z tego co kojarzę było dlc do company of heroes 2, to tylko tego mi nie dodało.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Soul Reaver pisze: https://steamdb.info/search/?a=sub&q=mwnl5

dzięki chyba, ale co oznaczają te cyferki?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

ah, ok, nowy user :) steamdb zawiera bazę danych wszystkich (a przynajmniej większości) paczek/aplikacji dostępnych na stimie
link do wyszukiwania, który zamieściłem zwraca 5 wyników - pakietów zawierających w sobie aplikacje
te liczby w lewej kolumnie, to ich identyfikatory (ID, od czego pochodzi SUB - nie wiem, może po prostu "pod-identyfikator" :D)
jak klikniesz w którykolwiek, będziesz mógł sprawdzić, jakie aplikacje dany pakiet zawiera

tak dla przykładu, pakiet z numerem 243036, czyli MWNL5 Day 1
wchodzisz w zakładkę Apps i widzisz tam 3 aplikacje:
gra Viking: Battle for Asgard
dlc Total War: WARHAMMER - The Grim and the Grave
dlc Total War: WARHAMMER II - The Grim and the Grave

tak samo masz rozpisane pozostałe pakiety z wyjątkiem dnia czwartego
od jakiegoś czasu stim nie udostępnia nazw paczek, więc w sumie ciekawe, że te je posiadają :D
w każdym razie, paczka z czwartego dnia albo nie ma nazwy, albo jest nazwana inaczej ... a może to po prostu standardowa paczka z grą i nie musieli tworzyć osobnej paczki
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ok już mam wyświetla nazwy jak się rozwinie apps z lewej strony. Teraz pytanko jak rozsyłają te gry? Bo w mailu nie widzę w steam nie widzę...

edit mam bezpośrednio na steam przynajmniej niektóre dlc bez głównej gry nie dodało.

edit2 mam wszystko poza 5 dniem ale na to jeszcze podobno jest czas. Dzięki za odpowiedzi.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2018, o 23:53 przez krzykr, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Przypisują ci grę bezpośrednio do konta sztim.
Jak się zalogowałeś na stronkę makewarnotlove to pytało ciebie o login do konta stim - reszta to automat.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 34 razy
Kontakt:

po ile byla bayonetta na wyprzedazy bo teraz jest cena 85.99, wiec teraz nawet ten kupon znizkowy malo co daje, ale pare dni temu byla chyba po 26 zl, czy sie myle ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Wyprzedaż się jeszcze nie skończyła więc pewnie była po tyle po ile dzisiaj jest, to nie media expert, że tydzień przed nocną wyprzedażą ceny idą w górę...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

ale pojawil sie kupon znizkowy -50 %
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

maklo99 pisze: po ile byla bayonetta na wyprzedazy bo teraz jest cena 85.99, wiec teraz nawet ten kupon znizkowy malo co daje, ale pare dni temu byla chyba po 26 zl, czy sie myle ?
https://steamdb.info/app/460790/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

a ok byla po 28 zl ale nie na steam tylko na voidu, a jakby przecenili na steam 0 75 % to od ceny rabatowej mozna wykorzystac jeszcze ten kupon ze steama na -50% ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

maklo99 pisze: a ok byla po 28 zl ale nie na steam tylko na voidu, a jakby przecenili na steam 0 75 % to od ceny rabatowej mozna wykorzystac jeszcze ten kupon ze steama na -50% ?
Kupon na h1z1 działał tak jak opisałeś ale kupon kuponowi nie równy jedne się sumują inne nie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
TheLastJedi pisze: Borderlands 2 GOTY jest guano a nie GOTY bo nie zawiera wszystkich dodatków :/ a kupic możesz wszędzie jak np bazar, g2a, cdkeys, gmg, kinguin, aledrą. Zależy czy masz gabenozłote czy real hajs, to sprawdź gdzie Ci wyjdzie za B2 GOTY taniej i policz jaki potem będzie koszt pakietu
Sranie w banię - sorry, ale inaczej nie da się napisać. Wypowiedział się ten co w BO1 nie grał wcale (bo nie ma kart). W Pre-Sequela 2h czyli sam drop, w BO2 4,1h czyli drop kart plus pierwszych parę misji.

Po to czego nie ma w BO2 GOTY sięgnąłem dopiero mając blisko 1000h na liczniku w BO2, bo by przekroczyć 62 lvl do którego trzeba UVHUP2 trzeba przejść normalny tryb, TVHM i 1,5 przejścia UVHUP gdzie bez multi nie ma sensu, bo przeciwnicy są jak worki na amunicję i bez Bee ze względu na świetne amplify + DVA Infinity z odpowiednim elementalem i class modem go wzmacnajacym nawet nie ma co podchodzić, bo nawet slag prawie nie pomaga. Jak ktoś chce grać blisko 1000h to wysupła to 1€ na promo za UVHUP2, tak samo jak obecne 3,87 zł za Headhuntery już za sam projekt fajnych klimatycznych map spokojnie można dać, no chyba że ktoś na chleb nie ma, ale teraz to prawie niewykonalne bo nawet "patologia" dostaje" n* 500+. Zresztą najfajniejszy z Headhunterów (Headhunter 4: Wedding Day Massacre był nawet rozdawany za darmo).
A skórki sprzedawane jako DLC gdzie ludzie płaczą "że nie ma wszystkiego" - no sorry - w trakcie gry jest tyle skórek i głów do odblokowania że kupowanie mija się z celem. Jeśli tak miałyby wyglądać DLC do gier to ja jestem za - kupuje estetyczne ten kto chce się pochwalić jak skinami w CS:GO, a kto nie gra normalnnie.
ok lol, ale ja tylko napisałem koledze że GOTY nie ma dodatków wszystkich, i gdzie może je kupić, chyba nie do mnie te uwagi xD BO1 ograłem wszytko co było tylko nie na steamie, BO2 grałem w trybie offline z bratem w coop po family sharing co najmniej 20 godzin i jestem w trakcie, ale fakt nie dotarłem jeszcze do punktu dokupowania dodatków.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

bolesna prawda pisze: U mnie są 1,3,4, gdzie 2 się podziało nie mam pojęcia.
a ja mam 1,2,3,5. Razem mamy komplet ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

U mnie też wybrakowane, tylko 1,2,3. Może nie mieli co mi dodać jak dawane miałem... Na altach chyba tylko day 1 mi dodało. Nie wchodziłem nimi codziennie na stronę się zalogować. Może to jest winne nie zaliczania danych dni.
ODPOWIEDZ