Sprzedaż skinów cs za realną walute

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Witam,

jak najlepiej (najopłacalniej) sprzedać skiny cs za realne pieniądze? mogą być środki na PP.

Zwykle to wpłacałem pieniądze na steam, ale nadszedł czas, że chciałbym spożytkować część ekwipunku i nie chciałbym stracić przedmiotów za 1/2 ich rynkowej wartości.

Czy sprzedać gdzieś bezpośrednio skiny, czy może próbować wymienić je na klucze i sprzedać klucze? sprzedawać indywidualnie ludziom (myślę, że to ryzykowne) czy na jakiejś stronce (jakiej?) a może sprzedać je na rynku i jest jakiś sposób na zamianę złotobenów na PLNy?

Będę wdzięczny za pomoc.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Skiny -> klucze CS:GO/TF2 -> Allegro
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

opskins, bitskins?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

skins.cash?
Znam tylko te, które już wymieniono ;]
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

sernikk pisze: opskins, bitskins?
no właśnie jestem na etapie sprawdzania jak to działa. Najbardziej interesuje mnie czy pieniądze ze sprzedaży od razu w całości będzie można wypłacić na pp.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Wszędzie się traci na opskins za wystawienie skina chyba 10% jak się nie ma premium do tego jak już masz 20$ i chcesz przelać na paypala to też potrącają jak wybierasz przelew błyskawiczny który trwa do 1h to 10% a jak normalnie 2-3 dni to 5%.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Najlepsze ceny to allegro, ale tam znowu trudno coś sprzedac. Najszybciej to handlarzom albo opskins, ale znowu biorą sobie duzo za sprzedaż. Sam szukam jakiejś fajnej strony, aby sprzedać część ekwipunku
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Coś mi się wydaję, że najlepszą opcją będzie zamiana ekwipunku na klucze do skrzynek i powolne sprzedawanie tych kluczy m.in. na allegro.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Wosho pisze: Coś mi się wydaję, że najlepszą opcją będzie zamiana ekwipunku na klucze do skrzynek i powolne sprzedawanie tych kluczy m.in. na allegro.
Nie tyle najlepszą co najbezpieczniejszą. Tylko uważaj. Na 100% konkurencja będzie próbować cię zniszczyć. Niedorobione gimbusy sprzedają klucze za grosze typu 4-5 zł więc cwaniaki mają jak zbić cenę więc ciężko jest nie stracić. Z 20% stratą musisz się pogodzić (niska cena plus prowizja alledrogo).
Pojawią się też osoby które kupią po 20-40 kluczy aby uwalić ci aukcje i jednocześnie dostaniesz sfałszowany email o płatności PayU. Zawsze sprawdzaj bezpośrednio na alledrogo czy faktycznie taka płatność miała miejsce.
Gdy ostatnio sprzedawałem coś około 80 kluczy dostałem 3 fałszywe emaile o płatności i kolejne 2 razy próbowano mnie oszukać poprzez kilka zakupów od jednej osoby np. 10 kluczy, 15 kluczy i znów 10 kluczy a wpłaty dostałem tylko za 15 i drugie 10.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dzięki za ostrzeżenie, znając życie pewnie mógłbym się naciąć. Będę próbował z tymi kluczykami, i wystawię jakiś skin na próbę na allegro.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Wosho pisze: Dzięki za ostrzeżenie, znając życie pewnie mógłbym się naciąć. Będę próbował z tymi kluczykami, i wystawię jakiś skin na próbę na allegro.
Ja np kupuje tytuły na premiere za kluczyki , tak jak teraz bylem napalony na db , gdzie w kluczykowniach teraz najtaniej za 155-165 zł , a ja dalem na premiere 20 kluczy gdzie masz cene steamową 180 zł - 20% to daje 144 zł i bez zadnego meczenia sie . Tak samo kupilem elexa(12kluczy) i shadow of wara(12 kluczy) czy season passa do ds 3 (6 kluczy ) . Polecam takie rozwiazanie jak i tak kupujesz gierki .
ODPOWIEDZ