Humble Choice – temat ogólny

Paczki gier z grami indie i nie tylko
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

brak bundla :O ? strasznie ostatnio lecą w kulki :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

ni ma bundla panie, oszczędzamy
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Pierwszy tydzień ich wyprzy (dalej się zastanawiam, czy brać They are Billions), więc w sumie nie dziwne - póki co są sieroty.
Pewnie za tydzień rzucą bandlem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

albo o 6 rano :D
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

w ciągu dwóch miesięcy byly ze trzy bundle (codemasters i dwa ostatnio? Nie liczę anime-dziada)? Źle się dzieje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

zobaczcie na innych groupees i bundlestars tez daja mniej bundli (choc groupees to inna bajka w sumie) mysle ze w przypadku HB i BS to jest dylemat typu dać jakieś gówna albo rebundle czy poczekac kolejny tydzien i dozbierac cos sensownego do paczki...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 298 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

Czy tylko ja jestem zadowolony z tego, że kundle są rzadziej? Szczerze liczę, że HB powrócą do formuły z jednym bundlem na kwartał/pół roku.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 16 razy

To ja jednak wolę żeby nas trzymali przez 2 tygodnie (kwartał/pół roku tak jak było dawniej to dzisiaj byłoby nie do pomyślenia) z jakimś lepszym bundlem niż mieliby nam dawać jakieś słabizny i odgrzewane kotlety. Kasa zostaje w portfelu więc może za tydzień skuszę się na Hollow Knighta z Humble Store
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Na kwartał/pół roku to trochę jednak za rzadko :) ale co dwa tygodnie czy nawet trzy to by było spoko, trochę by się te gry ograło w końcu :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

cgdestro pisze: Na kwartał/pół roku to trochę jednak za rzadko :) ale co dwa tygodnie czy nawet trzy to by było spoko, trochę by się te gry ograło w końcu :)
Ostatnia gra jaką ograłem z HB to Grim Dawn, który był w październiku 2016 w monthly. Kiedyś, kiedy bundle od HB wychodziły raz na pół roku to faktycznie był czas żeby ograć gierki z tych kundli, a i zawartość paczek była o wiele wyższej jakości. Dodatkowo teraz w każdym bundlu są kotlety.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

szuwarekmini pisze: brak bundla :O ? strasznie ostatnio lecą w kulki :)
To jest też głownie spowodowane wyprzedażami na Humble Store a kilka ich było w ostatnim czasie -> oferta na Store się regularnie powiększa i od czasu przejęcia przez IGN, Humble kładzie większy nacisk na niego.
Analogicznie jak jest wyprzedaż na steamie, też bundla nie będzie, bo mało który wydawca się zgodzi na bundla z ich grami za garść dolarów w przypadku takiego zasięgu.
Póki to będzie nacisk jakość a nie ilość to gracze nie powinni narzekać -> więcej oszczędności w portfelu a jak ktoś chce tylko + 1 to od tego ma spamy bundli od Indie Gali i GoGo.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Do wyprzedaży się zgodzę. Zarówno Steamowej jak i tej w Humble Store. Zrozumiała polityka i nie ma w tym nic złego. Mowa o dostępności bundli raz na kwartał czy pół roku, albo narzekanie na kotlety jest takim trochę samolubstwem. Okej dostałeś dzisiaj gry, pasowały w Twój gust, to przez pół roku ma nic nie być, żebyś miał czas na ogranie?

Dzisiaj paczka pasuje Tobie, za tydzień, dwa, pojawi się inna, która przyda się komuś innemu. Zagospodaruj sobie czas we własnym zakresie. Częstsze bundle pozwalają na większą różnorodność.
Podobnie z odgrzewanymi pozycjami. Łowców stale przybywa i niejeden chętnie przygarnąłby reedycję któregoś z archiwalnych bundli.
Czy tylko ja jestem zadowolony z tego, że kundle są rzadziej? Szczerze liczę, że HB powrócą do formuły z jednym bundlem na kwartał/pół roku.
Myślę, że tylko Ty :). Nazbierałeś 6K+, daj nazbierać innym :).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 473 razy
Podziękowania: 161 razy
Kontakt:

RoyKeane pisze: Czy tylko ja jestem zadowolony z tego, że kundle są rzadziej? Szczerze liczę, że HB powrócą do formuły z jednym bundlem na kwartał/pół roku.
W sumie tak, tylko się cieszyć bo pieniądze zostaną i czas na granie będzie, kupka wstydu nie urośnie. Bo mało to gier do ogrania mamy? Dobry kundel raz na miesiąc byłby spoko.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

TheLastJedi pisze:
RoyKeane pisze: Czy tylko ja jestem zadowolony z tego, że kundle są rzadziej? Szczerze liczę, że HB powrócą do formuły z jednym bundlem na kwartał/pół roku.
W sumie tak, tylko się cieszyć bo pieniądze zostaną i czas na granie będzie, kupka wstydu nie urośnie. Bo mało to gier do ogrania mamy? Dobry kundel raz na miesiąc byłby spoko.
Od tego jest monthly. Byłby zachwycony jakby HB przeszło na system monthly + zwykły kundel raz na trzy miesiące.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

RoyKeane pisze:
TheLastJedi pisze:
Od tego jest monthly. Byłby zachwycony jakby HB przeszło na system monthly + zwykły kundel raz na trzy miesiące.
no ale przeciez nie musisz kupować co tydzien :D
mozesz kupować monthly a inne raz na 3 m-ce
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

bolesna prawda pisze: Nowe konto/subskrybent, nie przedłużanie/wznawianie. Hajs dodaje od razu.
Znaczy się - nowe konto czy nowy subskrybent?
Bo mam w sumie jednego alta na HB leżącego odłogiem, nigdy na nim nic nie kupowałem (tylko parę darmoszczaków zwinąłem), to taki by się nadawał czy już nie?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

lewriczin pisze:
bolesna prawda pisze: Nowe konto/subskrybent, nie przedłużanie/wznawianie. Hajs dodaje od razu.
Znaczy się - nowe konto czy nowy subskrybent?
Bo mam w sumie jednego alta na HB leżącego odłogiem, nigdy na nim nic nie kupowałem (tylko parę darmoszczaków zwinąłem), to taki by się nadawał czy już nie?
Tak, nadawałbyś, chodzi o nowych subskrybentów a przeważnie wszyscy mieli/mają subskrypcję na głównym koncie, stąd informacje o nowym koncie.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0

Czy wziął ktoś HB z Magix i chciałby się pozbyć tego pakietu?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Dla mnie z kolei monthly mogłoby w ogóle nie istnieć. Nie kupowałem i nie mam zamiaru.
Wystarczyłby mi jeden zwykły bundel w miesiącu. I tak nie mam później kiedy w to grać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

PostScript pisze: Dla mnie z kolei monthly mogłoby w ogóle nie istnieć. Nie kupowałem i nie mam zamiaru.
Wystarczyłby mi jeden zwykły bundel w miesiącu. I tak nie mam później kiedy w to grać.
Gdyby earlyunlocki z monthly trafiły jako gierki z najwyższego progu do zwykłych bundli to byłbym jak najbardziej za takim rozwiązaniem. Jeden kundel w miesiącu i byłoby super.
ODPOWIEDZ