Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Ogólnie to steam+origin albo steam+uplay równa się bajzel.
Jeśli chcesz uniknąć bałaganu to gry wymagające Origin kupuj na Origin a gry od Ubi na Uplay.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

mori pisze:
lewriczin pisze:
SK4ND4L pisze: ...

Dodam tylko że mielenie na gemy zasadniczo się nigdy nie opłaca i powinno być twoją naprawdę ostatnią opcją. Zawsze lepiej się wymienić, są ludzie co te karty zbierają, na pewno dostaniesz więcej (choćby i gemów) niż gdybyś je przemielił
takie uogolnienie to bzdura :P ale co ja bede pouczal kogos kto kupuje i sprzedaje duzo kart :trollface:
Hę?
Ale owszem, bywają wyjątki ale nie chciałem zawracać (.) ... zresztą, rada ogólna: nie chcesz być stratny to kalkulator w dłoń i licz sam oraz na samego siebie
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

raistand pisze: Jeśli chcesz uniknąć bałaganu to gry wymagające Origin kupuj na Origin a gry od Ubi na Uplay.
Rada pewnie dobra ale trochę po czasie:D
Za dużo mam już w kolekcji żeby teraz się rozdrabniać.
Ogółem preferuje jak najwięcej gier na steam bo wygodniej grać na jednej platformie, z innych platform korzystam tylko dla gier których na steam nie dostanę czyli jakieś starsze tytuły albo inne FIFY.
A tu mi zrobili niespodziankę, kupiłem gry na steam żeby nie musieć się rozdrabniać na originy i uplaya a i tak muszę ich używać;/
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Lords of Xulima w prawdopodobnie najniższej historycznie cyfrowej cenie 21,50 zł:
http://store.steampowered.com/app/29657 ... of_Xulima/

Wybrane całe sezony Spartacusa z przeceną 87% i w cenie 18,50 zł:
http://store.steampowered.com/app/597450/Spartacus/

W podobnej cenie 1 sezon Black Sails:
http://store.steampowered.com/app/597460/Black_Sails/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 44 razy
Kontakt:

Dlaczego nie mogę kupić na Steamie samego HITMAN Bonus Campaign Patient Zero?
Mam wszystkie epizody Hitmana, i chcę tylko ten Patient Zero który jest niby za 24,11 zł, a Steam każe mi uzupełnić zestaw albo do Essential Collection (42,20zł) albo do Game of The Year Edition (48,23zł) w składzie których jest jeszcze GOTY Outfit Bundle, który mi nie potrzebny.

Nie idzie kupić samego Patient Zero czy ja coś źle robię? Przecież w zestawach ma on osobną cenę podaną.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Noir pisze: Dlaczego nie mogę kupić na Steamie samego HITMAN Bonus Campaign Patient Zero?
Mam wszystkie epizody Hitmana, i chcę tylko ten Patient Zero który jest niby za 24,11 zł, a Steam każe mi uzupełnić zestaw albo do Essential Collection (42,20zł) albo do Game of The Year Edition (48,23zł) w składzie których jest jeszcze GOTY Outfit Bundle, który mi nie potrzebny.

Nie idzie kupić samego Patient Zero czy ja coś źle robię? Przecież w zestawach ma on osobną cenę podaną.
Pisze ze NOT AVALAIBLE osobno , ale czemu to spytaj twórców
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Jakby ktoś chciał uzupełnić stare braki i kupić Quantum Conundrum za obecną śmieszną cenę 3,62 PLN (w bundlu SquareEnix było ale AFAIR w drugim progu), to lepiej wejść na stronę DLC Quantum Conundrum: The Desmond Debacle i z poziomu tej strony kupić Season Pass do Quantum Conundrum za 3,59 PLN (3 grosze taniej niż sama podstawka). I teraz najlepsze: Season Pass zgodnie z opisem na jego stronie rzeczywiście
"Includes the full game, Soundtrack, and both DLC's!".

Dziś sprawdzone przez kupno na koncie na którym nie miałem jeszcze Quantum Conundrum - Season Pass to w rzeczywistości podstawka z 2DLC i soundtrackiem, a wychodzi taniej niż sama podstawka, a w cenie samego soundtracka. Taki mały prezent na święta od SquareEnix - ludzie pisali o tym dziwacznym i ukrytym nieco season pass już na letniej wyprzedaży 2014 r., a mimo to nadal działa więc nic tylko korzystać, bo gra fajna.
To tak dla przeciwwagi dla Patient Zero do nowego Hitmana - w SE najwyraźniej nie ogarniają depotów steam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Czy ja czegoś nie widzę, czy nie ma już opcji wyboru, że nie chcę płacić z walleta?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Czy ja czegoś nie widzę, czy nie ma już opcji wyboru, że nie chcę płacić z walleta?
U mnie jest tam gdzie zawsze była .
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Jakby ktoś chciał uzupełnić stare braki i kupić Quantum Conundrum za obecną śmieszną cenę 3,62 PLN (w bundlu SquareEnix było ale AFAIR w drugim progu), to lepiej wejść na stronę DLC Quantum Conundrum: The Desmond Debacle i z poziomu tej strony kupić Season Pass do Quantum Conundrum za 3,59 PLN (3 grosze taniej niż sama podstawka). I teraz najlepsze: Season Pass zgodnie z opisem na jego stronie rzeczywiście
"Includes the full game, Soundtrack, and both DLC's!".

Dziś sprawdzone przez kupno na koncie na którym nie miałem jeszcze Quantum Conundrum - Season Pass to w rzeczywistości podstawka z 2DLC i soundtrackiem, a wychodzi taniej niż sama podstawka, a w cenie samego soundtracka.
Na GMG był kiedyś bundle, gdzie dawali QC + Season Passa, więc jak się aktywowało to drugie, zostawał dodatkowy klucz z grą. Tylko nie pamiętam, ile to dokładnie kosztowało, ale musiało być podobnie cenowo, bo bym nie kupił :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

raistand pisze:
tigritron pisze: Czy ja czegoś nie widzę, czy nie ma już opcji wyboru, że nie chcę płacić z walleta?
U mnie jest tam gdzie zawsze była .
U mnie wciska na siłę wallet jako pierwszy, dopiero jak dam wróć mam opcję wyboru paypala, a nie walleta, jako głównego sposobu zapłaty . Muszę sprawdzić w ustawieniach.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Na steamie nie da się kupic DLCków do Paydaya 2 a wersja Ultimate nie jest dostępna w polskim regionie? Bo jak wchodzę w link zakupu Ultimate to przekierowuje na stronę główną sklepu. Pod względem gry sieciowej to ciężko by olewali polski rynek, dziwne.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Revan pisze: Na steamie nie da się kupic DLCków do Paydaya 2 a wersja Ultimate nie jest dostępna w polskim regionie? Bo jak wchodzę w link zakupu Ultimate to przekierowuje na stronę główną sklepu. Pod względem gry sieciowej to ciężko by olewali polski rynek, dziwne.
Dziwne nowy dodatek można kupić i kosztuje chyba 18 zł może zapomnieli dać ceny.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Revan pisze: Na steamie nie da się kupic DLCków do Paydaya 2 a wersja Ultimate nie jest dostępna w polskim regionie? Bo jak wchodzę w link zakupu Ultimate to przekierowuje na stronę główną sklepu. Pod względem gry sieciowej to ciężko by olewali polski rynek, dziwne.
DLCków nie da się kupić, bo wycofano je ze sprzedaży po premierze wersji Ultimate. Koleś z Overkilla odpisał, że spróbują rozwiązać problem z brakiem możliwości kupna gry w niedalekiej przyszłości... http://steamcommunity.com/app/218620/di ... 789656466/ ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

coś słabo wbijają poziomy te wysokolevelowe postacie steama, chyba w tym sezonie nie ma aż takiego boomu na odznaki
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 429 razy
Podziękowania: 249 razy
Kontakt:

Tysięczny level osiągnięty, dwutysięczny zresztą też, specjalną odznakę ktoś dostał... następna rzecz która dopiero zrobi wrażenie na ludziach to chyba pięciocyfrowy poziom ale komu by się chciało, no i kogo na to stać ;) Ludziom też pewnie się znudziła ta sama formuła a i nie zapowiada się na to, żeby w najbliższym czasie zostało coś zmienione.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Armin pisze: coś słabo wbijają poziomy te wysokolevelowe postacie steama, chyba w tym sezonie nie ma aż takiego boomu na odznaki
ta, biorąc pod uwagę, że na 1 lvl potrzebują zrobić 100 (i więcej, zaokrągliłem MOCNO w dół) odznak, których powoli zacznie brakować (względny brak nowych "karcianek"), więc zostają tylko eventowe ... trochu ciężkawo :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

a sorki nie doprecyzowałem, chodziło mi o to że słabo wbijają wyprzedażowe odznaki
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Też macie problem z oddaniem głosu w dzisiejszej kategorii?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

woda85 pisze: Też macie problem z oddaniem głosu w dzisiejszej kategorii?
ogólnie chyba steam jest obciążony. ja zagłosowałem, ale było kilka prób. z kolejką odkryć też mam problem.
ODPOWIEDZ