Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Garrus pisze:
Revan pisze:
Garrus pisze: A można jakoś w IM zwiększyć idle do 3h grzebiąc w plikach?
Pytałem o to samo jakiś czas temu, ale nie otrzymałem odpowiedzi na forum.
Pewnie można i to też by temat sensownie ułatwiło, bo teraz drop trwa kilka razy dłużej.
Poszperałem po necie i znalazłem temat na steamie, w którym ktoś dał linka do fixa :macha:
Działa, idluje karty do 3h :macha: dodatkowo w trakcie ogarniania kilka razy resetowałem IMa i mi poleciał cały set z gry która miała już ponad 3h na zwykłym IM, więc powinno działać skipowanie :macha:
Dzięki :piwo: :piwo: :piwo: Z jednej strony smutno, że nie miałem tego te 2-3 miesiące temu i się straciło czasu, ale końcu coś sensownego na teraz i przyszłość.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Observer dostał karciochy, jakby kto pytał ;-)
Na karcie produktu jeszcze nie wprowadzili aktualizacji, ale są i się dropią właśnie :D

http://store.steampowered.com/app/514900/observer/

http://www.steamcardexchange.net/index. ... pid-514900

Może nawet jakieś fajne tło wpadnie ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Heli Heroes (3/6)
Knightshift (4/7)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Dream Stone (3/5)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Garrus pisze: Czym teraz się prawilnie wystawia miliony kart na rynku? Bo jak wiadomo SIH wypadł z grona ziomeczkowych programów, a niczego innego nie znalazłem, co nie znaczy że tego nie ma :D
Podbijam pytanie. ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

ja uzywam steam economy enhancer z gifthuba
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

odpalasz to na chromie? pytam, bo próbowałem jakoś niedawno w Foxie, ale chyba przez te przemiany webextensionowe, wiele userscriptów przestało działać (ten właśnie też nie banglał), sam pisząc własne, stwierdziłem "delikatne" problemy, ale powoli GrisMonkey działa coraz bardziej po staremu (choć do końca to już nie będzie możliwe)

P.S.
dziś chyba wielki test dla ASFa i jego Stacza Kolejkowego :D (chyba, że przegapiłem możliwość pierwszego testu??)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Monek22 pisze: ja uzywam steam economy enhancer z gifthuba
Też tego zacząłem używac, zaraz po milionie bluzgów które poleciały w stronę komputera w trakcie konfiguracji :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Witchcraft (7/13)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Wywaliło wam z rynku karty mystery po 19 bo coś na rynku nie mogę się ich doszukać nawet pod inna nazwa.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

krzykr pisze: Wywaliło wam z rynku karty mystery po 19 bo coś na rynku nie mogę się ich doszukać nawet pod inna nazwa.
Mystery już nie ma, dostały prawidłowe nazwy. Szukaj The Steam Awards - 2017
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

up więc pewnie sprzedały się wszystkie przed 19: bo nie widzę żadnej wystawionej awards 2017
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

@up
Ale niesprzedane z automatu trafiły do plecaka.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Może mi ktoś powiedzieć jak wystawić w steam economy enhancer karty z ceną wyższa niż sobie ten je :gwizdany: :gwizdany: skrypt sam sobie ustali? Bo mnie krew zaraz zaleje :)
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

Garrus pisze: Może mi ktoś powiedzieć jak wystawić w steam economy enhancer karty z ceną wyższa niż sobie ten je :gwizdany: :gwizdany: skrypt sam sobie ustali? Bo mnie krew zaraz zaleje :)
klikasz w ta ikonke i masz tam tabelke zmieniasz tp "The value to add to the calculated price (minimum and maximum are respected)" o ile chcesz pdowyzac cene albo obnizac
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Mam tabelkę, mogę sobie ustawić cenę, zaznaczam kilkanaście kart, no to mi wystawia aby jedną kartę, a resztę musi mam se ręcznie machać według niego ;)

Z kolei na górze mam zielony przycisk Sell xx card to sobie wali cenę którą sam ustali, w tym przypadku 0,27 cebuliona od eventówki i ma w d...alekim poważaniu że chcę przytcebulić :trollface:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

Garrus pisze: Mam tabelkę, mogę sobie ustawić cenę, zaznaczam kilkanaście kart, no to mi wystawia aby jedną kartę, a resztę musi mam se ręcznie machać według niego ;)

Z kolei na górze mam zielony przycisk Sell xx card to sobie wali cenę którą sam ustali, w tym przypadku 0,27 cebuliona od eventówki i ma w d...alekim poważaniu że chcę przytcebulić :trollface:
Na razie nie ma innego wyjścia jak wystawianie pojedynczo. Jak sam twórca pisał, addon i ta funkcja ma na celu szybkie pozbycie się itemów, więc wystawia je po najniższej obecnej cenie. W dolarach czy euro to nie jest takim problemem, ale jak my widzimy ceny w większej skali to średnio to dla nas przydatne. Z gotowymi buttonami jest i tak szybciej niż bez jakiegokolwiek dodatku, tylko trzeba je sobie dodać ręcznie do skryptu, bo te normalnie dostępne nie nadają się przy niskich walutach jak nasza.
Ale wystarczy dodać do kodu odpowiednie linijki i teraz to o wiele lepiej wygląda Obrazek

Kod: Zaznacz cały

W sekcji  Generate quick sell buttons.

if (histogram != null && histogram.lowest_sell_order != null) {
                      prices.push(parseInt(histogram.lowest_sell_order) - 1);           
                      prices.push(parseInt(histogram.lowest_sell_order));
                      prices.push(parseInt(histogram.lowest_sell_order) + 1);
                      prices.push(parseInt(histogram.lowest_sell_order) + 2);
                      prices.push(parseInt(histogram.lowest_sell_order) + 3);
                      prices.push(parseInt(histogram.lowest_sell_order) + 4);
                   }
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Już wystawiłem SiH-em, niech se podglądają zwyrole co robiłem :) nie mam cierpliwości do takich rzeczy i zaraz krew mnie zalewa bo nie działa "od ręki", a przy okazji sąsiedzi wzbogacają słownik kilkoma nowymi zasłyszanymi zza ściany bluzgami :D

Jednak ten skrypt zły nie jest, spróbuję na spokojnie go ogarnąć i dodać te linijki.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

A tak z ciekawości, po ile udało wam się sprzedać Mysteriousy? Komuś się udało za 0,34? (chodzi mi o ceny wystawienia)
Tak samo teraz, schodzi wam coś po 0,30? Czy już za mniej wystawiacie? (progi 0,25-0,27 mają relatywnie mało kart)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Za 0.34 jedna z 208 kart mi zeszła w ciągu nocy :P
Zmniejszyłem moją cebule do 0.28 bo ceny już nawet nie wąchają granicy 0,30 nie mówiąc wyżej #januszerynku w akcji, zobaczymy czy zejdzie coś.
ODPOWIEDZ