Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Ja widziałem w tym tygodniu po kioskach ale wciąż w €.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

RenorMirshann pisze: Czy takie doładowania Steama w formie kart podarunkowych są w ogóle dostępne, czy może mi się przyśniły?
Pewnie poznikały, bo jest okres przejściowy zmiany nominowania z € na PLN. Jeśli koniecznie potrzebujesz fizycznej poszukaj w salonikach Inmedio czy jak to się nazywa. Parę dni temu jeszcze je widziałem nominowane w €, ale nie wiem czy można normalnie kupić czy też kioskarz zapomniał je zdjąć, bo to nie są fizyczne kartoniki-zdrapki, tylko idziesz do kasy, sprzedawca odczytuje kod kreskowy jak z normalnego towaru i dostajesz wydruk z kasy z kodem generowany na bieżąco - jak przy kupnie doładowania PSC czy prepaidów.

P.S.
Jeżeli nie znajdziesz takiej karty jeszcze lepiej możesz kupić doładowanie Paysafecard za 20 zł w punktach sprzedających karty podarunkowe steam i tą kwotą doładować portfel steam-konto. Znosi ograniczenie konta steam z miejsca i nic się nie traci bo kwota (20 zł) jest taka sama na PSC i dołądowaniu Steam, a przy kartach steam 5€ wychodzi trochę więcej - chyba jakieś ~23 zł.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Vector pisze: Nie. Foliówki wylatują tak jak normalne, tylko duuużo rzadziej; no i trzeba mieć co najmniej 10 level.
Jesteś pewny tego 10 lvl? Bo wypadły mi ostatnio chyba ze 2 szt. folii na świeżo odblokowanym alcie, który ma dopiero 8 level (będę robił na nim odznaki dopiero na tydzien przed Winter Sale). Oczywiście jak to bywa - folie niesprzedawalne z g*gierek wywalonych ze sklepu i rynku :(
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Jesteś pewny tego 10 lvl?
Oczywiście, że nie jest, bo nie napisał prawdy. Poziom nic do rzeczy tutaj nie ma.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Skapiradlo pisze:
Vector pisze: Nie. Foliówki wylatują tak jak normalne, tylko duuużo rzadziej; no i trzeba mieć co najmniej 10 level.
Jesteś pewny tego 10 lvl? Bo wypadły mi ostatnio chyba ze 2 szt. folii na świeżo odblokowanym alcie, który ma dopiero 8 level (będę robił na nim odznaki dopiero na tydzien przed Winter Sale). Oczywiście jak to bywa - folie niesprzedawalne z g*gierek wywalonych ze sklepu i rynku :(
Tak, był taki wymóg, kiedy karty zostały wprowadzone w maju 2013 roku :dziadek: Od tamtegu czasu dużo pary uleciało.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Ceny kart z roku na rok maleją, ale i tak te przynajmniej 40-60 euro z się z kilkuset kart co Sale uzbierało, teraz może 100 zł będzie, więc pod kątem zbycia wirtualnej waluty to nadchodząca świąteczna wyprzedaż się super nie zapowiada, przy większych zakupach trzeba już w końcu po latach, użyć prawdziwych hajsów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 30 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Mam z 2800 kart na Steam, ale czy ktoś wie jak najlepiej i najłatwiej je opchnąć w markecie?
MDA
Awatar użytkownika
MDA
Wiedźmin
Podziękował: 1021 razy
Podziękowania: 365 razy
Kontakt:

Apel do moderacji. Czy można prosić o wydzielenie tematu rozważań walutowych nad przeliczaniem 1 grosza z karteczek do innego tematu? To staje się bardzo nie zdrowe. Temat przestał mieć pierwotny sens. :?
Awatar użytkownika
Moderator
Discord: silas#0117
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

Dyskusję na temat "rozważań walutowych" ;) możecie kontynuować w tym wątku: viewtopic.php?f=21&t=18002
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Qaikwow pisze: Mam z 2800 kart na Steam, ale czy ktoś wie jak najlepiej i najłatwiej je opchnąć w markecie?
Najlepiej prawie nigdy nie równa się najłatwiej.
W pierwszym poście tego tematu masz kilka linków które proponują automaty do sprzedaży gierek to ten łatwy sposób.

Osobiście preferuję najlepszy sposób czyli wycena każdej karty osobno dzięki medianie cen ale to tylko tych bardzo rzadkich i drogich była też stronka do tego by porządkowało karty pod względem cenowym, niestety po formacie brakuje mi kilku linków.

A do kompletowania kart zwłaszcza tych bezcennych czyli niezbywalnych warto w profilu steam dodać trade link
który można uzyskać po wejściu w >>Ekwipunek » Oferty wymiany » Kto może mi przesyłać oferty wymiany?

Edit: dzięki Xanthi za link ^^
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, o 16:12 przez krzykr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: #2540
Podziękował: 125 razy
Podziękowania: 1273 razy
Kontakt:

krzykr pisze:
Qaikwow pisze: Mam z 2800 kart na Steam, ale czy ktoś wie jak najlepiej i najłatwiej je opchnąć w markecie?
Najlepiej prawie nigdy nie równa się najłatwiej.
W pierwszym poście tego tematu masz kilka linków które proponują automaty do sprzedaży gierek to ten łatwy sposób.

Osobiście preferuję najlepszy sposób czyli wycena każdej karty osobno dzięki medianie cen ale to tylko tych bardzo rzadkich i drogich była też stronka do tego by porządkowało karty pod względem cenowym, niestety po formacie brakuje mi kilku linków.

A do kompletowania kart zwłaszcza tych bezcennych czyli niezbywalnych warto w profilu steam dodać trade link
który można uzyskać po wejściu w >>Ekwipunek » Oferty wymiany » Kto może mi przesyłać oferty wymiany?

Tu masz tą stronkę do sortowania: http://steam.tools/itemvalue/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 50 razy
Podziękowania: 78 razy
Kontakt:

Panie i Panowie, oto z kraftowania odznak zaczęły wypadać mystery cards.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Jest jakis program/skrypt do wytworzenia odznak automatycznie, bo ręcznie to mi się zejdzie ze 2h klikania :/
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Oczywiście nie działa, zdziwiłbym się gdyby było inaczej, nigdy nie może po prostu zadziałać w 5 minut :P

Edit: Dobra poklikałem, powqr..załem się i zadziałało, dziekuję :piwo:
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Za kraftowanie odznak dostajemy karty z następnej wyprzedaży?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Hardkor pisze: Za kraftowanie odznak dostajemy karty z następnej wyprzedaży?
Tak. Na razie to się zwie "mystery card" i są numery, ale przy wyprzy zamienią się w wyprzowe karty.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Jest jakaś lista, które odznaki najtaniej się craftuje? Bo już mam nabity 50 lv, więc trochę odznak posiadam xD
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 93 razy
Podziękowania: 96 razy
Kontakt:

Hardkor pisze: Jest jakaś lista, które odznaki najtaniej się craftuje? Bo już mam nabity 50 lv, więc trochę odznak posiadam xD
http://www.steamcardexchange.net/index.php?badgeprices
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Czym teraz się prawilnie wystawia miliony kart na rynku? Bo jak wiadomo SIH wypadł z grona ziomeczkowych programów, a niczego innego nie znalazłem, co nie znaczy że tego nie ma :D
ODPOWIEDZ