Karty Steam - wątek ogólny
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Pewnie poznikały, bo jest okres przejściowy zmiany nominowania z € na PLN. Jeśli koniecznie potrzebujesz fizycznej poszukaj w salonikach Inmedio czy jak to się nazywa. Parę dni temu jeszcze je widziałem nominowane w €, ale nie wiem czy można normalnie kupić czy też kioskarz zapomniał je zdjąć, bo to nie są fizyczne kartoniki-zdrapki, tylko idziesz do kasy, sprzedawca odczytuje kod kreskowy jak z normalnego towaru i dostajesz wydruk z kasy z kodem generowany na bieżąco - jak przy kupnie doładowania PSC czy prepaidów.
P.S.
Jeżeli nie znajdziesz takiej karty jeszcze lepiej możesz kupić doładowanie Paysafecard za 20 zł w punktach sprzedających karty podarunkowe steam i tą kwotą doładować portfel steam-konto. Znosi ograniczenie konta steam z miejsca i nic się nie traci bo kwota (20 zł) jest taka sama na PSC i dołądowaniu Steam, a przy kartach steam 5€ wychodzi trochę więcej - chyba jakieś ~23 zł.
- Podziękował: 72 razy
- Podziękowania: 129 razy
- Kontakt:
Jesteś pewny tego 10 lvl? Bo wypadły mi ostatnio chyba ze 2 szt. folii na świeżo odblokowanym alcie, który ma dopiero 8 level (będę robił na nim odznaki dopiero na tydzien przed Winter Sale). Oczywiście jak to bywa - folie niesprzedawalne z g*gierek wywalonych ze sklepu i rynku

Tak, był taki wymóg, kiedy karty zostały wprowadzone w maju 2013 roku

Ceny kart z roku na rok maleją, ale i tak te przynajmniej 40-60 euro z się z kilkuset kart co Sale uzbierało, teraz może 100 zł będzie, więc pod kątem zbycia wirtualnej waluty to nadchodząca świąteczna wyprzedaż się super nie zapowiada, przy większych zakupach trzeba już w końcu po latach, użyć prawdziwych hajsów.
- Podziękował: 1021 razy
- Podziękowania: 365 razy
- Kontakt:
Apel do moderacji. Czy można prosić o wydzielenie tematu rozważań walutowych nad przeliczaniem 1 grosza z karteczek do innego tematu? To staje się bardzo nie zdrowe. Temat przestał mieć pierwotny sens. 

- Discord: silas#0117
- Podziękował: 38 razy
- Podziękowania: 14 razy
- Kontakt:
Dyskusję na temat "rozważań walutowych"
możecie kontynuować w tym wątku: viewtopic.php?f=21&t=18002

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Najlepiej prawie nigdy nie równa się najłatwiej.
W pierwszym poście tego tematu masz kilka linków które proponują automaty do sprzedaży gierek to ten łatwy sposób.
Osobiście preferuję najlepszy sposób czyli wycena każdej karty osobno dzięki medianie cen ale to tylko tych bardzo rzadkich i drogich była też stronka do tego by porządkowało karty pod względem cenowym, niestety po formacie brakuje mi kilku linków.
A do kompletowania kart zwłaszcza tych bezcennych czyli niezbywalnych warto w profilu steam dodać trade link
który można uzyskać po wejściu w >>Ekwipunek » Oferty wymiany » Kto może mi przesyłać oferty wymiany?
Edit: dzięki Xanthi za link ^^
Ostatnio zmieniony 13 gru 2017, o 16:12 przez krzykr, łącznie zmieniany 1 raz.
- Discord: #2540
- Podziękował: 125 razy
- Podziękowania: 1273 razy
- Kontakt:
krzykr pisze:Najlepiej prawie nigdy nie równa się najłatwiej.
W pierwszym poście tego tematu masz kilka linków które proponują automaty do sprzedaży gierek to ten łatwy sposób.
Osobiście preferuję najlepszy sposób czyli wycena każdej karty osobno dzięki medianie cen ale to tylko tych bardzo rzadkich i drogich była też stronka do tego by porządkowało karty pod względem cenowym, niestety po formacie brakuje mi kilku linków.
A do kompletowania kart zwłaszcza tych bezcennych czyli niezbywalnych warto w profilu steam dodać trade link
który można uzyskać po wejściu w >>Ekwipunek » Oferty wymiany » Kto może mi przesyłać oferty wymiany?
Tu masz tą stronkę do sortowania: http://steam.tools/itemvalue/
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Czym teraz się prawilnie wystawia miliony kart na rynku? Bo jak wiadomo SIH wypadł z grona ziomeczkowych programów, a niczego innego nie znalazłem, co nie znaczy że tego nie ma