Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Jak z optymalizacją w Mankind Divided na dzień dzisiejszy, bo na pewno była masa patchy? Human Revolution miał fantastyczną optymalizację jak na tamte lata. Zdaję sobie sprawę, że gry dzieli 3 lata różnicy i mamy wyraźny skok jakościowy, ale po prostu się zastanawiam czy kupić teraz nowego Deus Exa czy czekać na Summer Sale jak już będę miał nowego kompa, tak jak póki co czekam z trzecim Wiedźminem. Kupowanie na zapas gier za + 20 zł mimo wszystko średnio mnie kręci.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Powiedzmy sobie szczerze, HR poza świetnymi modelami postaci gra wyglądała raczej ok i nie miała wielu wodotrysków, dlatego i wymagania były niskie. I obie gry dzieli tak naprawdę w sumie 5 lat, chyba że liczymy od Director's Cut, to wtedy chyba 3 będzie.
Ja na średnio-wysokich w 1440p DX11 grałem (i7-4790, gtx980, 16GB RAM) i przez większość czasu miałem 55-60 ze spadkami do 35 (plantacja w kanałach), ale gra i tak wyglądała świetnie. Tak jak nie rozumiem ogólnie narzekań na grę, jakoś nie żałowałem ani minuty z tych 61 godzin (vanilla 50-52+dlc 9-10). Tym bardziej, że gra lepsza niemal pod każdym względem od HR.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Masz rację z tymi 5 latami, sczytałem te 3 lata z zakładki steama bez żadnego pomyślunku. Średnio-wysokich przy takim sprzęcie? Czyli jednak z tą optymalizacją za dobrze nie jest.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Na GTX 660 (a jakże :E), 8 gb ramu i i5-4670 chodziło płynnie na nisko-średnich w natywnym 1280x1024. Czy to dobrze, czy to źle, nie wiem, ale raczej nie spadało poniżej 60 klatek, więc dało się grać. Nie wyglądało to też źle.
BTW FOV w tej grze jest straszny (domyślne 50 :E a max 80), ale jest na to jakiś mod
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

Alloon pisze: ta jakis czas temu wprowadzili minimanlna cene minimalna gry w eu wynosi ona 49 centow a u nas w Polsce 1,79 zl
z wyłączeniem kuponów :P wtedy cena minimalna to 0,1$ (0,99$ -90%) i odpowiedniki krajowe

Enhanced srednio sobie radzi z PeLeNami ;/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Soul Reaver pisze: Jeśli faktycznie jest tak, jak to opisałeś, to faktycznie nieźle sobie to wymyślił, choć nie winię go za to. Chce zarobić, to obchodzi wytyczne stimowe jak się da :) Jakby nie patrzeć, ludziska same stoją w kolejce, by dać mu kasę do ręki.
No ja też go nie winię. Każdy orze jak może. Ale nie muszę od razu sam mu jeszcze pomagać :)
Zresztą, może przesadziłem. Akurat sprawa ceny mogła wyniknąć zupełnie przypadkiem.
mori pisze: Enhanced srednio sobie radzi z PeLeNami ;/
U mnie się jakoś tak śmiesznie ustawiło, że na badgesach i kartach zasadniczo pokazuje peleny ale czasem wskakują po staremu eurosy. Co w gruncie rzeczy jest całkiem fajne bo przejściowo łatwiej mi się przestawić ze starych cen na nowe :D
A w sklepie też historia po staremu w eurosach i znów dobrze, bo przecież historii w pelenach to do tej pory tyle co kot napłakał.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Mam wrażenie,że po reformie Gabena ceny przedmiotów na rynku społeczności spadły tak jakby przeliczało to za max 3,5 gr za eurocenta.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Ludzie, z tym bundlem z dlckami do Dinosaur Hunta - a jakby ktoś mi kupił jako prezent, to doda mi brakujące gierki? Czy nie będzie mi go mógł podarować? Chętnie sprawdzę, jak ktoś jest chętny to proszę o PW.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Jeśli sam nie możesz kupić, to gift też nie przejdzie, próbowałem.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Dzięki za odpowiedź. To jest chore generalnie i steam powinien coś z tym zrobić, ale czego ja od nich oczekuje...
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Quoyque pisze: Dzięki za odpowiedź. To jest chore generalnie i steam powinien coś z tym zrobić, ale czego ja od nich oczekuje...
Twórca często robi promo, że można pouzupełniać brakujące gry i wtedy faktycznie zakup paczki działa, chociaż ostatnie takie promo wychodziło jakoś 1,84 gabena za 6-7 jego najnowszych gier, więc tu mamy 3 razy taniej za wszystko. Zwyczajnie brak poszanowania dla "stałych klientów".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

tigritron pisze: Mam wrażenie,że po reformie Gabena ceny przedmiotów na rynku społeczności spadły tak jakby przeliczało to za max 3,5 gr za eurocenta.
Mam wrażenie że nie śledziłeś zbyt wnikliwie tego wątku przez ostatnie kilka dni
viewtopic.php?f=4&t=4&p=367101#p367095
Quoyque pisze: Ludzie, z tym bundlem z dlckami do Dinosaur Hunta - a jakby ktoś mi kupił jako prezent, to doda mi brakujące gierki? Czy nie będzie mi go mógł podarować? Chętnie sprawdzę, jak ktoś jest chętny to proszę o PW.
Doda albo i nie doda ale czym to się różni od wycięcia już posiadanych gierek i zakupienia całego bundla przez siebie samego?
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Już tak zrobiłem - dzięki. Chodzi tylko o czas.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

Wie ktoś czy backup zainstalowanej gry na Win 10 x86, będzie później można wsadzić na Win 10 x64? Będzie to działało, czy trzeba całą grę pobierać od podstaw?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

wiecie moze czy istnieje jakas stronka lub "narzedzie" za pomoca ktorej/go mozna sprawdzic jakie gry ostatnio dostaly zupdejtowana cene w zlotowkach ?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: Wie ktoś czy backup zainstalowanej gry na Win 10 x86, będzie później można wsadzić na Win 10 x64? Będzie to działało, czy trzeba całą grę pobierać od podstaw?
Sprawdź ;)

Tak naprawdę nie wiadomo. Może działać, może i nie działać. Wydaje mi się że powinno zadziałać.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

SK4ND4L pisze: Wie ktoś czy backup zainstalowanej gry na Win 10 x86, będzie później można wsadzić na Win 10 x64? Będzie to działało, czy trzeba całą grę pobierać od podstaw?
Powinno zadziałać. Sam robiłem tak, tylko że z Win7 x86 na Win10 x64.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

Jak najbardziej będzie działać bez potrzeby ściągania od nowa.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

OK, dzięki za odpowiedzi. Będę miał do przerzucenia kilka gier, w sumie kilkaset GB, a musze porobić backupy bo prędkość mojego łącza nie powala, a ściągać za każdym razem takie krowiszcze jak na przykład GTA V i inne tego typu maciory co ważą po kilkadziesiąt GB, to mi się nie widzi. Sprawdzę jutro na Sniper Elite 4. Choć ten ma podane w wymaganiach że będzie działał tylko na systemach x64, ale pobrać/zainstalować się da na systemie x86. Z kolei takie Flame in the Flood, które jest też tylko pod x64, zainstalować/pobrać się już nie daje na 32-bitowcu...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Alloon pisze: wiecie moze czy istnieje jakas stronka lub "narzedzie" za pomoca ktorej/go mozna sprawdzic jakie gry ostatnio dostaly zupdejtowana cene w zlotowkach ?
musiał byś obserwować :)
najbardziej oczywiste było by steamdb, ale nie mają tam chyba narzędzia do listowania zmian cen :(
zapewne będzie działać
Jeśli gra ma 2 wersje w jednym appid (nie wiem, czy istnieją takie), to pewnie albo już masz wszystko pobrane, albo exeka Ci dociągnie. W każdym razie wersja 32b powinna się uruchomić na systemie 64b.
ODPOWIEDZ