Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

M97 pisze: Cześć. Mam pytanie odnośnie Dishonored GOTY. Otóż mam wersje globalną (ROW) przez co dlc muszę szukać poza steam. Czy kupując wersje GOTY (też ROW) standardowa edycja się nadpisze czy będę miał dwie pozycje w bibliotece steam? Wydawcą jest Bethesda i to mnie niepokoi.
powinna się nadpisać, gdybyś kupował ru/cis to mialbys dwie pozycje w bibliotece
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Armin pisze:
M97 pisze: Cześć. Mam pytanie odnośnie Dishonored GOTY. Otóż mam wersje globalną (ROW) przez co dlc muszę szukać poza steam. Czy kupując wersje GOTY (też ROW) standardowa edycja się nadpisze czy będę miał dwie pozycje w bibliotece steam? Wydawcą jest Bethesda i to mnie niepokoi.
powinna się nadpisać, gdybyś kupował ru/cis to mialbys dwie pozycje w bibliotece
Będziesz miał jedną pozycję w bibliotece, dopiszą się do niej wszystkie DLC z wersji GOTY. Przynajmniej tak było u mnie :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Panowie szybkie pytanko. Chciałem zakupić sobie DLC Bundle do Magicki. W tej wersji brakuje dwóch DLC. Collection natomiast jest za 48zł a kupując Bundle DLC + te 2 brakujące elementy wychodzi po prostu drożej. Znalazłem na muve wersję Collection za 32zł. Teraz mam pytanie, ponieważ ta kolekcja zawiera podstawkę. Więc mogę normalnie kupić a po aktywacji klucza doda mi samo DLC a podstawkę po prostu pominie skoro już ją posiadam?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Crasher001 pisze: Panowie szybkie pytanko. Chciałem zakupić sobie DLC Bundle do Magicki. W tej wersji brakuje dwóch DLC. Collection natomiast jest za 48zł a kupując Bundle DLC + te 2 brakujące elementy wychodzi po prostu drożej. Znalazłem na muve wersję Collection za 32zł. Teraz mam pytanie, ponieważ ta kolekcja zawiera podstawkę. Więc mogę normalnie kupić a po aktywacji klucza doda mi samo DLC a podstawkę po prostu pominie skoro już ją posiadam?
tak pominie
M97
Awatar użytkownika
M97
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Desolator pisze:
Armin pisze:
Będziesz miał jedną pozycję w bibliotece, dopiszą się do niej wszystkie DLC z wersji GOTY. Przynajmniej tak było u mnie :)
Podziękował :D :tak: , teraz tylko poszukać jakiejś dobrej oferty :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Kimedis pisze: A jak to jest z giftami z Polski np. Factorio do krajów UE da się giftowac? Pytanie wiąże się z informacją bolesnej prawdy:

*PLN pricing is specific to Poland, but as always any game licenses purchased within an EEA country (either directly or as a gift) can be redeemed by any user within the EEA.
Te dziesięcioprocentowe blokady są założone na gifting trans regionalny.
A że z tego co mi wiadomo Polska jest wciąż w regionie EU także ten tego ten...

Swoją drogą, mniej subtelnie sztim nie mógł tego napisać. Czuję się wręcz jakby Gaben łypał do mnie szelmowsko swoim oczkiem.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

Najtańczy bandel na Steamie. Zawiera 9 gier (a raczej krapulców) i 10 DLC za jedyne 2,71zł, które u mnie zwróciło się już z nawiązką ze sprzedaży kart. Po mojemu to o wiele atrakcyjniejsza i tańsza paczka, niż większość barachła z IG. A do tego jeszcze multum prostych acziwków w każdej gierce, dla zbieraczy. Wychodzi średnio 30 groszy za sztukę.
http://store.steampowered.com/bundle/10 ... L_Edition/
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze: Najtańczy bandel na Steamie. Zawiera 9 gier (a raczej krapulców) i 10 DLC za jedyne 2,71zł, które u mnie zwróciło się już z nawiązką ze sprzedaży kart. Po mojemu to o wiele atrakcyjniejsza i tańsza paczka, niż większość barachła z IG. A do tego jeszcze multum prostych acziwków w każdej gierce, dla zbieraczy. Wychodzi średnio 30 groszy za sztukę.
Fajna opcja. Szkoda, że nie mogę kupić, gdy brakuje mi z tej paczki 6 gier. Chyba, że mogę jakoś zakombinować i kupić jako prezent i sobie go wręczyć?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Counter-Strike+Counter-Strike: Condition Zero za 3,59zł
http://store.steampowered.com/sub/7/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

dla posiadaczy pozostałych części lepszy może być ten bundel: http://store.steampowered.com/bundle/23 ... _Complete/
powinno wyjść jakieś 2,33÷2,34 (35% off)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

taquito pisze:
SK4ND4L pisze: Najtańczy bandel na Steamie. Zawiera 9 gier (a raczej krapulców) i 10 DLC za jedyne 2,71zł, które u mnie zwróciło się już z nawiązką ze sprzedaży kart. Po mojemu to o wiele atrakcyjniejsza i tańsza paczka, niż większość barachła z IG. A do tego jeszcze multum prostych acziwków w każdej gierce, dla zbieraczy. Wychodzi średnio 30 groszy za sztukę.
Fajna opcja. Szkoda, że nie mogę kupić, gdy brakuje mi z tej paczki 6 gier. Chyba, że mogę jakoś zakombinować i kupić jako prezent i sobie go wręczyć?
Jedyne co możesz zrobić to ... usunąć gry, które już posiadasz z biblioteki i kupić jeszcze raz. Mega durne, ale tak było od zawsze jeśli chodzi o Dinosaur Hunta i inne crapy twórcy.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

taquito pisze: Ok. Próbuję to wykonać, ale są dwa problemy.
1. Pousuwałem gry, w bibliotece i sklepie widzę, że ich nie mam, natomiast w paczce Dinosaur Hunt XXL Edition nadal są widoczne. Czy potrzebny jest jakiś czas, aby to zniknęło?
2. Jak się pozbyć DLC z Dinosaur Hunt?
1. Tak, musi minąć trochę czasu (do godziny średnio).
2. Jak nie da się ich usunąć ręcznie to chyba usunięcie podstawki powinno sprawę eliminować.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Revan pisze:
1. Pousuwałem gry, w bibliotece i sklepie widzę, że ich nie mam, natomiast w paczce Dinosaur Hunt XXL Edition nadal są widoczne. Czy potrzebny jest jakiś czas, aby to zniknęło?
2. Jak nie da się ich usunąć ręcznie to chyba usunięcie podstawki powinno sprawę eliminować.
Usunąłem ciasteczka i gry zniknęły. DLC zostały, ale dostałem się do nich przez historię transakcji. Zaraz będę po kolei usuwał. Dzięki! :macha:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 10 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Wie ktoś dlaczego nie działają niektóre paczki? Np. https://steamdb.info/bundle/646/, ma ustawioną cenę w PLN, a wywala mi główną stronę steama, jak próbuję w to wejść.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

taquito pisze:
Revan pisze:
Usunąłem ciasteczka i gry zniknęły. DLC zostały, ale dostałem się do nich przez historię transakcji. Zaraz będę po kolei usuwał. Dzięki! :macha:
Na Chromie jeszcze pomaga opcja f12 na tej stronie i obok strzałek jest przycisk od odświeżenia strony - naciskamy go PPM i wybieramy trzecią opcje "Opróżnij pamięć podręczną i wymuś ponowne załadowanie".
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Revan pisze: Jedyne co możesz zrobić to ... usunąć gry, które już posiadasz z biblioteki i kupić jeszcze raz. Mega durne, ale tak było od zawsze jeśli chodzi o Dinosaur Hunta i inne crapy twórcy.
Zaraz zaraz znaczy się, jak - nie można dokupić gier w bundlu?

A tymczasem w kolejce już czekają do wydania następne 4 crapy w ciągu 2 następnych miesięcy.
Koleś non-stop dodaje w grach nowe achievmentsy, więc ludzie grają :arrow: steam notuje że ludzie grają w grę, więc gry w końcu dostają karty (no bo są popularne...)
A na końcu okazuje się że gdybyś chciał dokupić nowe krapy to musisz znowu kupić całego bundla.

Nieźle sobie cwaniaczek to wymyślił. Ja póki co zachowam jeszcze resztki szacunku do siebie i nie będę brał udziału w tym cyrku
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

lewriczin pisze: Zaraz zaraz znaczy się, jak - nie można dokupić gier w bundlu?
Minimalna cena zakupu na Steamie to $0.5, niżej po prostu znika opcja kupna.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

Przez chwilę się zastanawiałem nad tym bundlem, ale nie widziałem szans na to, że choćby to pobiorę, więc zrezygnowałem. Jeśli faktycznie jest tak, jak to opisałeś, to faktycznie nieźle sobie to wymyślił, choć nie winię go za to. Chce zarobić, to obchodzi wytyczne stimowe jak się da :) Jakby nie patrzeć, ludziska same stoją w kolejce, by dać mu kasę do ręki.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Fikoblin pisze:
lewriczin pisze: Zaraz zaraz znaczy się, jak - nie można dokupić gier w bundlu?
Minimalna cena zakupu na Steamie to $0.5, niżej po prostu znika opcja kupna.
Zmienili coś? Kiedyś można było kupić gierkę za 9centów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

ta jakis czas temu wprowadzili minimanlna cene minimalna gry w eu wynosi ona 49 centow a u nas w Polsce 1,79 zl
ODPOWIEDZ