Zakupy ze sklepów poza EU

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Zavvi/Hut to w ogóle ostatnio problematyczne są. Majtory przyszły w tydzień, Crysis szedł 3 tygodnie (1 zam.), jedno Poczta, drugie InPostem, Crysis w dziwnej folii, pudełko pod folią porysowane, a cała tekturka z pierdyliardem naklejek. WTF

A co do PlayAsia to kusi ale jestem na odwyku ;)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 121 razy
Podziękowania: 2 razy

Metro Last Light ponownie za 20 dolców. Podobno ma polskie napisy.
http://lowcygier.pl/promocje/metro-last ... -ok-64-zl/
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Mam takie pytanie, chciałem sobie sprawić kolekcjonerke za 60$ z amazon usa. Czy wysyłają za darmo do polski tak jak w przypadku brytyjskiego czy trzeba płacić tak jak w tabeli z kosztami wysyłki? No i co z tym cłem? Ile może wynosić. Waham się trochę ponieważ znalazłem tą samą kolekcjonerke za tą samą cenę w play-asia. A z tego co napisał "xippon" w pierwszym poście, wysyłka jest darmowa.
Awatar użytkownika
VIP

Zamawianie czegokolwiek z USA słono cię będzie kosztować. Na twoim miejscu wybrałbym raczej PA, bo to pewny sklep i raczej uwiną się szybciej niż amerykański Amazon.
Awatar użytkownika
Łowca

Złożyłem zamówienie już jakiś czas temu na play-asia i cały czas pisze że zamówienie jest nie opłacone. Numer karty i wszystko co potrzebne podałem. Zamówiłem pre-ordera, czy pobierają kasę dopiero jak gra wyjdzie na rynek? Przeszła mi też przez myśl taka opcja, że może oni nie mają takiego fajnego systemu jak amazon gdzie automatycznie przelicza ze złotówek na daną walutę. Może trzeba im podać na tacy już przewalutowaną kasę?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

MOLO pisze: Złożyłem zamówienie już jakiś czas temu na play-asia i cały czas pisze że zamówienie jest nie opłacone. Numer karty i wszystko co potrzebne podałem. Zamówiłem pre-ordera, czy pobierają kasę dopiero jak gra wyjdzie na rynek? Przeszła mi też przez myśl taka opcja, że może oni nie mają takiego fajnego systemu jak amazon gdzie automatycznie przelicza ze złotówek na daną walutę. Może trzeba im podać na tacy już przewalutowaną kasę?
Przy płatności kartą, karta jest obciążana dopiero w momencie wysyłki towaru. Tak więc w przypadku pre-orderu powinno się zapłacić w okolicach premiery gry.

Co do drugiej części, to bank, a nie sklep przelicza waluty przy zakupach i płatności kartą. Żaden currency converter a'la amazon nie jest do tego potrzebny.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Na play-asia dzisiaj ciekawa oferta na Vitę:

Resistance: Burning Skies za 19,90$ +wysyłka 4,90$ (lub bezpłatna powyżej 25$)

http://www.play-asia.com/resistance-bur ... -4ewa.html
Awatar użytkownika
VIP

Nie wiem czy warto, bo swego czasu gra była już po 60-70 zł w polskich sklepach, ale ostatnio cosik podrożała.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Była w tej cenie dosłownie raz w sieciach karen, komputronik, saturion itp, po czym okazało się, że większości zamówień nie zrealizowali z braku towaru. A potem gra wróciła właśnie do wyższej ceny i do tego ma dość małą dostępność.

PS. jedynym minusem jest, że może trafić do PS+ :P
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Bardzo ciekawa oferta wygrzebana na play-asia:

Castlevania: Lords of Shadow (The Collection) za jedyne 34,90$ (wraz z darmową wysyłką).

http://www.play-asia.com/castlevania-lo ... -6xgf.html

Amerykańskie wydanie, premiera zapowiedziana na październik. W skład zestawu wchodzą:
Castlevania Lords of Shadow 1
Castlevania Lords of Shadow 1 DLC #1 - Reverie
Castlevania Lords of Shadow 1 DLC #2 - Resurrection
Castlevania Lords of Shadow Mirror of Fate HD
Castlevania Lords of Shadow 2 Demo
Jak ktoś jeszcze nie grał to świetna okazja na nadrobienie zaległości w dobrej cenie (szczególnie wraz z wersja hd gry wydanej tylko na 3ds'a)
Awatar użytkownika
Łowca

Witam ma takie pytanie piątego sierpnia została do mnie wysłana paczka z playasia z Dragon's Crown i do tej pory nie doszła. Nie wiem czy się martwić czy nie dodam też to jest to moja trzecia paczka z pa w ciągu 3 miesięcy ,pierwsza szła 8 dni ! druga 17 i ta z DC.
Czy ktoś z was czekał też tak długo za paczką z pa ?.
Awatar użytkownika
VIP

Czasem zdarza się, że paczki przetrzymują celnicy. Możesz napisać do supportu, ale bywają też gorsze opóźnienia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

somi88 pisze: Witam ma takie pytanie piątego sierpnia została do mnie wysłana paczka z playasia z Dragon's Crown i do tej pory nie doszła. Nie wiem czy się martwić czy nie dodam też to jest to moja trzecia paczka z pa w ciągu 3 miesięcy ,pierwsza szła 8 dni ! druga 17 i ta z DC.
Czy ktoś z was czekał też tak długo za paczką z pa ?.

Rowniez zamawialem DC na PA. Wedlug trackingu sie kisila sporo na poczcie w Hong Kongu. Po opuszczeniu HK szla 2-3 dni. W sumie czekalem 1,5 tygodnia od momentu wysylki. Mozliwe, ze celnicy przechwycili Twoja paczke ale troche dziwne mi sie wydaje, ze tak dlugo to trwa. Zaplaciles za "polecona" wersje? Sprawdz sobie tracking:
http://app3.hongkongpost.hk/CGI/mt/enquiry.jsp - jesli juz dawno temu gra wyleciala z HK to skontaktuj sie z supportem.
Jesli chodzi o cla pewnie wiecej sie dowiesz z forow poswieconym konsolom jak PSXtreme.
Awatar użytkownika
Łowca

TwardkiSlovian nie zapłaciłem za polecony ale poprzednia paczka która też nie była polecona doszła w 17 dni , wygląda na to że zostało mi tylko kontakt z suporetem pa i ewentualnie telefon do urzędu celnego :/
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak bedziesz dzwonil,to zapytaj czy nie kisza kilku takich paczek,bo u mnie sytuacja ta sama :(
Awatar użytkownika
Robin Hood

somi88 pisze: TwardkiSlovian nie zapłaciłem za polecony ale poprzednia paczka która też nie była polecona doszła w 17 dni , wygląda na to że zostało mi tylko kontakt z suporetem pa i ewentualnie telefon do urzędu celnego :/
Daj znac jak sie sprawa potoczyla :)
Awatar użytkownika
VIP

Lost Planet 3 na konsole kosztuje już niecałą stówę. Strach cokolwiek kupować na premierze.
http://lowcygier.pl/promocje/play-asia- ... premierze/
Awatar użytkownika
Łowca

@PlayAsia
Dlatego nie kupuję zagranicą poza brytyjskim Amazonem. Za duże ryzyko, aby oszczędził parę złotych. Oszczędzanie na pewniejszej, poleconej formie dostawy również uznaję za czystą głupotę. Jeśli przesyłka ma iść z takich egzotycznych państw, to naturalne jest, aby jak najbardziej minimalizować ryzyko.
Awatar użytkownika
VIP

Myślę, że na taką cenę LP3 w Europie poczekamy jeszcze kilka tygodni. W czerwcu albo lipcu były tam promocje na nowe Metro, RE: Revelations i Remember Me, a do tej pory jeszcze nikt nie zbliżył się do ty cen. Jak widać, czasami zdarzają się perełki warte ryzyka. Dodam też, że te gry były w polskich wersjach, mimo że pudełka były po koreańsku.
Awatar użytkownika
Łowca

Miałem się odezwać jak coś się zmieni więc piszę:
Tydzień temu pisałem do py o tym problemie , oczywiście odpisali że im przykro itp i niektóre paczki idą nawet 4-6 tygodni. Wczoraj pisałem po raz drugi że nie mam zamiaru czekać i proszę o zwrot pieniędzy , dostałem odpowiedz podobną do tej co tydzień temu z tym że prosili mnie o podanie mojego adresu i poczekanie jeszcze dwóch tygodni. Dzisiaj paczka dotarła z tym że koperta był oklejona taśmą klejącą w miejscu gdzie zakleja się koperty (podejrzewał że na kontroli ją przetrzepali) .
Po tym wszystkim jednak DC wraz z artbookiem w końcu znalazł się u mnie.
ODPOWIEDZ