Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Jak aktywować grę przez stronę steama? Za każdym razem musze szukać linka bo jestem chyba ślepy, gdzie to się klika? :D
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

https://store.steampowered.com/account/registerkey
Daj jako zakładkę, żebyś nie zapomniał.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 123 razy
Podziękowania: 478 razy
Kontakt:

tigritron pisze: https://store.steampowered.com/account/registerkey
No właśnie ja musze zawsze ręcznie dopisywać "registerkey" w linku na końcu... a nie ma gdzieś buttona od tego? Wszystko przeszukałem a nie widzę
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

SK4ND4L pisze:
No właśnie ja musze zawsze ręcznie dopisywać "registerkey" w linku na końcu... a nie ma gdzieś buttona od tego? Wszystko przeszukałem a nie widzę
Prawy górny róg, login ze strzałką w dół, "Activate a product" ;)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

KQuest pisze:
SK4ND4L pisze:
Prawy górny róg, login ze strzałką w dół, "Activate a product" ;)
Obrazek
Sorry, ale nadal tego nie widzę...
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dzięki, w sumie racja, dodałem zakładkę, bo mimo że aktywuje tak gry na drugim koncie to się przydaje dosyć często :)
SK4ND4L pisze: Sorry, ale nadal tego nie widzę...
U mnie to samo, oblukałem dosłownie wszystko chyba, każde słowo, niby dobrze że dodali taką opcję, ale z drugiej strony to bezsensownie zrobili, a już myślałem że to może wina Enhanced Steam.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Kody do civki VI na 50% dostali wszyscy którzy mieli jakąś wcześniejszą wersje? Ciekawe czi się połączą z jakąś standardową promocją.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 11 razy
Kontakt:

Garrus pisze:
SK4ND4L pisze: Sorry, ale nadal tego nie widzę...
U mnie to samo, oblukałem dosłownie wszystko chyba, każde słowo, niby dobrze że dodali taką opcję, ale z drugiej strony to bezsensownie zrobili, a już myślałem że to może wina Enhanced Steam.
Ja teraz właśnie wyłączyłem Enhanced Steam i faktycznie tego tam nie ma oryginalnie na Steamie...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

ja też dostałem kupon zniżkowy na CIV 6,nie skorzystam,ale moge oddać jak ktos chce
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

marion695 pisze: ja też dostałem kupon zniżkowy na CIV 6,nie skorzystam,ale moge oddać jak ktos chce
Wrzuć w temat ze zniżkami, może ktoś chętny się nawinie:
viewtopic.php?f=18&t=4004&start=1000
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Panowie. Steam Inventory Helper jak wiadomo jest już niekoszerny. Czym teraz masowo sprzedawać karty?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 25 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Leigam pisze: Ciekawe czi się połączą z jakąś standardową promocją.
Raczej nie, "Nie można używać z innymi zniżkami." chociaż pewnie się okaże na Halloween Sale, o ile się faktycznie 26 zacznie
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

Moze ktos poinformowany napisze czy za tydzien-dwa tygodnie ograbia nas z kasy w portfelu steama przy dodaniu zlotowek czy tez wartosc realna naszego portfela pozostanie bez zmian?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Alamar pisze: Moze ktos poinformowany napisze czy za tydzien-dwa tygodnie ograbia nas z kasy w portfelu steama przy dodaniu zlotowek czy tez wartosc realna naszego portfela pozostanie bez zmian?
Zdajesz sobie sprawę jakie by się g. rozlało gdyby Valve przeliczyło w/g jakiegoś przelicznika z (.).
Przeliczą po jakimś średnim dziennym kursie na którym zapewne i tak stracimy z 5-8 groszy na każdym euro.
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Gaben jeszcze prowizje od przewalutowania se policzy xD
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

MerlinPL pisze:
Alamar pisze: Moze ktos poinformowany napisze czy za tydzien-dwa tygodnie ograbia nas z kasy w portfelu steama przy dodaniu zlotowek czy tez wartosc realna naszego portfela pozostanie bez zmian?
Zdajesz sobie sprawę jakie by się g. rozlało gdyby Valve przeliczyło w/g jakiegoś przelicznika z (.).
Przeliczą po jakimś średnim dziennym kursie na którym zapewne i tak stracimy z 5-8 groszy na każdym euro.
Ale już była dyskusja o tym i będą przeliczać z kursu dla developerów. Stratni w tym będą tylko trochę ci co kupowali kody upominkowe, bo zapłacą więcej niż by chcieli - ale kupią za to praktycznie to samo co wcześniej

Zresztą, gdyby ceny robili wg. tego mniejszego przelicznika, a portfel (i pewnie rynek) wg. normalnego, to możemy wtedy kupić więcej niż wcześniej. Jak masz w portfelu np. 10€, to mniejszym przelicznikiem wychodzi ok. 36 zł, a normalnym ok. 42 zł. Nie jest to duża różnica, ale już np. przy 100€ to co innego. A wiemy, co Valve bardziej lubi - zysk dla użytkownika czy dla siebie :E
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Up. Tylko jest pewien mankament kurs dla developerów jest jedynie propozycją którą developer może zignorować i przeliczyć po swojemu wtedy już dana pozycja stanie się droższa...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

tomzacz pisze:
MerlinPL pisze:
Ale już była dyskusja o tym i będą przeliczać z kursu dla developerów. Stratni w tym będą tylko trochę ci co kupowali kody upominkowe, bo zapłacą więcej niż by chcieli - ale kupią za to praktycznie to samo co wcześniej

Zresztą, gdyby ceny robili wg. tego mniejszego przelicznika, a portfel (i pewnie rynek) wg. normalnego, to możemy wtedy kupić więcej niż wcześniej. Jak masz w portfelu np. 10€, to mniejszym przelicznikiem wychodzi ok. 36 zł, a normalnym ok. 42 zł. Nie jest to duża różnica, ale już np. przy 100€ to co innego. A wiemy, co Valve bardziej lubi - zysk dla użytkownika czy dla siebie :E
Czyli na podstawie dyskusji jakichś randomów z forum , piszesz o decyzji valva ;D
Nie sądzę że valve może sobie pozwolić na taki ból *zady* , w końcu z salda nie tylko płacimy w sklepie ale i w markecie , tym bardziej że zmiana wchodzi z wyprzedażą i pozostawić ludzi w lepszych humorach to też dla nich ważna sprawa , dzięki temu mogą mieć większa sprzedaż.Tym bardziej ze kurs dla deveperów nie jest stał im drozsza cena bazowa tym kurs wiekszy , nie znamy tez kursów powyzej 30 euro moze sie okazac ze gry za 60 euro juz mają bliski proponowany kurs przelicznikowy jaki normalnie panuje .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

tomzacz pisze: Ale już była dyskusja o tym i będą przeliczać z kursu dla developerów. Stratni w tym będą tylko trochę ci co kupowali kody upominkowe, bo zapłacą więcej niż by chcieli - ale kupią za to praktycznie to samo co wcześniej
Jaka dyskusja? To był przelicznik cen a nie portfela. Jak dodaje 50 zł do portfela Steam to mi zamienia na euro po 3,6 czy po 4,2?
Portfel to nie są jakieś tokeny, punkty i czy jakieś inne pseudo waluty. To rzeczywisty pieniądz wyrażony w danej walucie i jest wart tyle ile "mądre" ekonomiczne głowy ustaliły a nie tyle ile sobie jakieś śmieszne Valve ustali.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

@up - no wlasnie to jest pseudo waluta. Wplacasz gabenowi fiaty (w przypadku doladowania) i dostajesz elektroniczny zapis, za ktory mozesz kupic produkt w ich sklepiku. To nawet nie jest PP, gdzie wplacasz walute w fiatach i dostajesz obietnice wyplaty (sobie/sklepowi/innemu uzytkownikowi) i traktowane to jest jak pieniadz elektroniczny. W przypadku eurogabenow o tym byc nie moze, bo portfela wyplacic nie mozesz :P
ODPOWIEDZ