Pixel - temat ogólny
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Dużo tekstów o starych grach i sprzęcie (ale nie same, są też felietony i recenzje nowości napisane przez dinozaury - Borek, Sir Haszak itp.), wywiady z ludźmi, którzy wtedy w tym siedzieli, historie dawno zapomnianych twórców i firm. Ogólnie retro i nostalgia. Pismo raczej dla ludzi dobrze pamiętających tamte czasy, w przeciwieństwie do 'retro' od cd-action, które pokazuje gimbusom starocie, w które grali ich rodzice.
- Podziękował: 46 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
Właśnie niedawno przeczytałem kilka kupionych dwa lata temu numerów i naszło mnie kilka spostrzeżeń. Ciekawe są właściwie tylko teksty przekrojowe, dłuższe formy i wywiady, czyli to, co jest tam od połowy numeru.
Sam początek nie nadaje się do niczego, recenzje są wyjątkowo nijakie i bezpłciowe. Nie znalazłem też ani jednego sensownego felietonu. Niektóre nazwiska mogły pozostać w starych dobrych czasach, bo do tych nowych w ogóle nie przystają. Brednie, które wypisuje Krupik, nadają się tylko do kosza.
Widać, że całość to nisza. Oczywiście wciąż to lepsze od wszystkiego, co wyszło spod dłuta CDA, ale czy to taki plus? Ja kupowanie odpuściłem sobie dość szybko, bo już od dawna czytam Retro Gamera, z którym nikt na naszym rynku nie może konkurować.
Sam początek nie nadaje się do niczego, recenzje są wyjątkowo nijakie i bezpłciowe. Nie znalazłem też ani jednego sensownego felietonu. Niektóre nazwiska mogły pozostać w starych dobrych czasach, bo do tych nowych w ogóle nie przystają. Brednie, które wypisuje Krupik, nadają się tylko do kosza.
Widać, że całość to nisza. Oczywiście wciąż to lepsze od wszystkiego, co wyszło spod dłuta CDA, ale czy to taki plus? Ja kupowanie odpuściłem sobie dość szybko, bo już od dawna czytam Retro Gamera, z którym nikt na naszym rynku nie może konkurować.
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
Trochę już wiekowa (bo dwuletnia) rozmowa z Piotrem Mańkowskim (redaktor naczelny) i Robertem Łapińskim (wydawca/właściciel pisma). Paradoksalnie zakres poruszanych tematów wciąż aktualny (m.in. jak to "naprawdę" było z reaktywacją Secret Service).
Dla zainteresowanych podaję link: https://polskigamedev.pl/polska-w-grze-40-pixelmania/
Dla zainteresowanych podaję link: https://polskigamedev.pl/polska-w-grze-40-pixelmania/
- Ci użytkownicy podziękowali mr.rorshack za ten post:
- kubicz