Steam - temat ogólny
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 17 razy
- Kontakt:
Ten ASF raz działa, raz nie działa... Może za krótko przy nim siedzę. Odpalę do altów raz od święta... Niedawno coś ASF UI coś pluł, że aktualizacji nie zrobi, bo nie obsługuje wersji 3 czy cuś. Mogli by w końcu zrobić normalną wersję okienkową tego, a nie konsola od nich, konfiguracja ręcznie lub kolejny soft, a UI jeszcze od kogoś innego...
- Podziękował: 235 razy
- Podziękowania: 219 razy
- Kontakt:
Żebyś wiedział jak mi się podniosło ciśnienie po włączeniu nowej wersji. Wróciłem do 2.3.2.0 i zonk nie chciało mi wczytać profili do dropu. Po paru minutach walki dało radę. Największy minus nowej wersji to właśnie brak jakiegoś prostego kreatora. ASF ma multum opcji ale po co i jak je uruchomić to już opisu poskąpili. Są niby komendy ale do wpisania w pliku, a skąd mam wiedzieć jaka ma być jego prawidłowa budowa.JACKo pisze: Ten ASF raz działa, raz nie działa... Może za krótko przy nim siedzę. Odpalę do altów raz od święta... Niedawno coś ASF UI coś pluł, że aktualizacji nie zrobi, bo nie obsługuje wersji 3 czy cuś. Mogli by w końcu zrobić normalną wersję okienkową tego, a nie konsola od nich, konfiguracja ręcznie lub kolejny soft, a UI jeszcze od kogoś innego...
Z wersją 2.3.2.0 działa też ASFui czyli "okienkowa" nakładka na ASF przydatna do aktywacji kluczy na altach.
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
@asf ale że niby czego poskąpił(li) ? - https://github.com/JustArchi/ArchiSteamFarm/wiki
- Kontakt:
Teraz przełóż to z polskiego na nasze, a raczej z angielskiego na polski a potem na nasze wraz z wyjaśnieniami "jak coś z tego zbudować".mori pisze: @asf ale że niby czego poskąpił(li) ? - https://github.com/JustArchi/ArchiSteamFarm/wiki
Napisałem powtórzę: co mi po milionie funkcji skoro nie wiem co dają i jak z nich skorzystać.
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
też się zastanawiam w czym problem apropos ASF
konfiguracja jest banalna, a że autor (tzw JustArchi, Łukasz jak kto woli) uznał, że nie będzie się starał za wszelką cenę zachowywać zgodności programu z wcześniejszymi wersjami, skoro może go usprawnić, to wcale to nie jest wielki ból, raz na pół roku spojrzeć w pliki konfiguracyjne i ocenić czy nadal są aktualne (działać będą, ale część funkcji po takim czasie pewnie jest inaczej konfigurowana, piszę z własnego doświadczenia).
@konsola - cieszcie się marudy, że w ogóle możecie używać
Archi nie pisał tej aplikacji na windows czy maca. Napisał to dla linuxa, efektem ubocznym zastosowanej platformy jest to, że windowsiarze (w tym ja) mogli to uruchomić, podobnie wielbiciele jabłek. brak UI nie jest żadnym problemem. tak trudno jest napisać !redeem przed pierwszym kluczem i rozdzielić klucze przecinkami? ponadto, czy ASFui przypadkiem nie zostało porzucone dawno temu? jakoś nie kojarzę, by ostatnimi czasy ta apka chciała z ASF współpracować. dla uzupełnienia, na githubie w zadaniach związanych z ASF znaleźć można prosty interfejs przeglądarkowy (jakby ktoś chciał), współpracujący z ASF 3. Pewnie niedługo pojawi się kolejny, bo umiejących napisać coś w html/css/js jest chyba więcej niż tych bawiących się "okienkami". sam myślałem zabrać się za proste okienkowe UI, ale zabrakło mi motywacji, wszak wszystko czego potrzebuję, już mam (na steam chacie).
@ASF 3.0: nie odpalałem, bo nie ma kompilowanej wersji x86, a jakoś nie chce mi się bawić na około
@up
na polski przełoży Ci to translator, google udostępnia taki za darmo
jak korzystać ze zdecydowanie mniej niż miliona funkcji ASF, jest napisane na linkowanej wiki (choć autor raczej nie nadąża z aktualizacją WIKI, zawsze jak tam zerkałem znajdowałem kilka drobnych błędów ...)
zasadnicze funkje ASF to:
jak interesuje Cię któraś konkretna funkcja z wymienionych - poczytaj na wiki, są dokładnie opisane w kilku wariantach każda
konfiguracja jest banalna, a że autor (tzw JustArchi, Łukasz jak kto woli) uznał, że nie będzie się starał za wszelką cenę zachowywać zgodności programu z wcześniejszymi wersjami, skoro może go usprawnić, to wcale to nie jest wielki ból, raz na pół roku spojrzeć w pliki konfiguracyjne i ocenić czy nadal są aktualne (działać będą, ale część funkcji po takim czasie pewnie jest inaczej konfigurowana, piszę z własnego doświadczenia).
@konsola - cieszcie się marudy, że w ogóle możecie używać

@ASF 3.0: nie odpalałem, bo nie ma kompilowanej wersji x86, a jakoś nie chce mi się bawić na około
@up
na polski przełoży Ci to translator, google udostępnia taki za darmo
jak korzystać ze zdecydowanie mniej niż miliona funkcji ASF, jest napisane na linkowanej wiki (choć autor raczej nie nadąża z aktualizacją WIKI, zawsze jak tam zerkałem znajdowałem kilka drobnych błędów ...)
zasadnicze funkje ASF to:
- dropienie kart
auto-handel (rozumiany jako generowanie ofert, automatyczne ich akceptowanie, również tych od obcych) i ogólnie zarządzanie ekwipunkiem (rozpakowywanie pakietów)
dystrybucja i aktywacja kluczy
generowanie kodów 2FA (tego co wklepujesz przy logowaniu na steam)
przypisywanie darmowych licencji do kont
weryfikacja posiadania licencji wg nazwy lub appid

jak interesuje Cię któraś konkretna funkcja z wymienionych - poczytaj na wiki, są dokładnie opisane w kilku wariantach każda
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 1 raz
- Kontakt:
Masz bardzo rozbudowaną wiki w której każda funkcja i każda komenda jest dokładnie opisana. Dodatkowo masz grupę na steamie w której na praktycznie każde pytania odpowiada Archi albo inny doświadczony użytkownik. Nie rozumiem w czym problem, szczerze. Archi udostępnia całkiem za darmo naprawdę super narzędzie do kompleksowej obsługi kont steam. To że w 2017 roku nie znasz angielskiego to jest twój problem, a nie wszystkich dookołaMerlinPL pisze:Teraz przełóż to z polskiego na nasze, a raczej z angielskiego na polski a potem na nasze wraz z wyjaśnieniami "jak coś z tego zbudować".mori pisze: @asf ale że niby czego poskąpił(li) ? - https://github.com/JustArchi/ArchiSteamFarm/wiki
Napisałem powtórzę: co mi po milionie funkcji skoro nie wiem co dają i jak z nich skorzystać.

- Kontakt:
Mamy 2017 rok a nie 1997 żebym się użerał z trybem tekstowym i konsolą. To po pierwsze.
A po drugie: znasz rosyjski albo hiszpański, chiński lub arabski? Nie? To tak samo mało mnie obchodzi twoja znajomość angielskiego. A może się znasz na szesnastowiecznym malarstwie hiszpańskim?
A po drugie: znasz rosyjski albo hiszpański, chiński lub arabski? Nie? To tak samo mało mnie obchodzi twoja znajomość angielskiego. A może się znasz na szesnastowiecznym malarstwie hiszpańskim?
To że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to nie mój problem. Napisałeś '' ASF ma multum opcji ale po co i jak je uruchomić to już opisu poskąpili." - co jest bzdurą i kłamstwem - opis jest dokładny, link wyżej.MerlinPL pisze:Teraz przełóż to z polskiego na nasze, a raczej z angielskiego na polski a potem na nasze wraz z wyjaśnieniami "jak coś z tego zbudować".mori pisze: @asf ale że niby czego poskąpił(li) ? - https://github.com/JustArchi/ArchiSteamFarm/wiki
j/w - google translator radzi sobie z takim tekstem bez problemu
j/w zadasz pytanie (nawet po polsku) na które nie ma odpowiedzi w wiki - dostaniesz odpowiedz.
Uzywac mozna tych funkcji ktore sie chce

a, no i tak, mamy 2017, dlaczego ten steam ma wlasna konsole gdzie trzeba wpisywac recznie komendy, wyrzucic ten badziew!

- Kontakt:
Chciałbym poznać te 5 osób na świecie które z tego skorzystały. Ale przecież TRZEBA. Wiesz po co to jest? Bo Steam nie tworzy typowego skrótu do pliku wykonywalnego tylko steam://rungameid/numer gry przez co nie masz dostępu do ścieżki w której mógłbyś dopisać parametr np. -window.
A jak jesteś taki wielki ekspert to mi powiedz jak w ASF w 2 sekundy aktywować klucz na alcie. Bo korzystając z ASFui właśnie tyle mi to zajmuje:
1. uruchomić ASFui
2. wkleić klucz
3. kliknąć redeem.
Kod: Zaznacz cały
https://youtu.be/Wo8asEjqTjA
A jak to wygląda w ASFui?
1. wybrać bota z listy
2. kliknąć start lub stop.
I o tym tutaj rozmawiamy. O prostocie i wygodzie interfejsu graficznego który dzisiaj jest banalny w implementacji i znacząco ułatwia korzystanie z danego oprogramowania. Nikt dzisiaj nie będzie się przebijał przez ścianę tekstu i szukał jak łaskawie coś gdzieś wpisać żeby to działało. To już jest prehistoria.
Ostatnio zmieniony 2 wrz 2017, o 19:15 przez MerlinPL, łącznie zmieniany 1 raz.
o, widać czytanie wiki jest problemem
wszytkie komendy wydaję botom za pomocą okienka czatu - aktywacja klucza/bota/trade/play/addlicense to wpisanie jednej komendy
wpisuję !r klucz (wklejam) i enter. ewentualnie !r <nazwa bota> klucz
prosto, szybko i bezproblemowo. I te nikt to tysiace uzytkownikow (grupa steam asf ma ponad 250k)

wszytkie komendy wydaję botom za pomocą okienka czatu - aktywacja klucza/bota/trade/play/addlicense to wpisanie jednej komendy
wpisuję !r klucz (wklejam) i enter. ewentualnie !r <nazwa bota> klucz
prosto, szybko i bezproblemowo. I te nikt to tysiace uzytkownikow (grupa steam asf ma ponad 250k)
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Przekonałem się z waszej dyskusji, że ASF nie jest dla mnie.
Z innej beczki zaoszczędziłem kilka zł na grze kupionej na bazarku by wydać kilkaset zł na nową kartę graficzną. Chyba czas schować moje ddr2 i kupić coś nowszego...
Z innej beczki zaoszczędziłem kilka zł na grze kupionej na bazarku by wydać kilkaset zł na nową kartę graficzną. Chyba czas schować moje ddr2 i kupić coś nowszego...
- Kontakt:
ROTFL.
Myk polega na tym żeby Steam nie był włączony a całość odbywała się wyłącznie poprzez ASF. Tak więc NIE DA SIĘ korzystać z ASF wygodnie.
Pytanie było o ilość osób korzystających z parametrów na Steamie a nie o to ile osób korzysta z ASF. Szkoda mi czasu na kogoś kto nawet nie rozumie tego co czyta.
Pytanie było o ilość osób korzystających z parametrów na Steamie a nie o to ile osób korzysta z ASF. Szkoda mi czasu na kogoś kto nawet nie rozumie tego co czyta.[/quote]
przyganiał kocioł garnkowi.
gdyby 5 osób (swoją drogą pracujesz w volvo czy znasz te wszystkie 5 osób które kiedykolwiek z tego korzystały, jak już chcesz się tak czepiać?) korzystało, to by tej funkcji nie utrzymywali.
ale spoko, EOT jesli chcesz

- Podziękował: 5 razy
- Podziękowania: 26 razy
- Kontakt:
nie wiesz nawet jak bardzo się mylisz, poczynając od tego, że mylisz konsolę i korzystanie z protokołu steam://
konsola steamowa jest przydatna choćby po to, by sprawdzić jakie licencje aktywowałeś, bo takich informacji nie dostaniesz bezpośrednio na klikacza (ok, tekstowo, ja mówię o konkretnych paczkach i ich subid)
więc oto poznałeś pierwszą z 5 osób
Ponownie tworzysz własną rzeczywistość. Bez użycia żadengo GUI czy klienta steam, bez problemu możesz wszystko obsłużyć przy pomocy samego ASF.
i robisz to w 2 sekundy? serio?
cóż, zrobię podobnie z samym ASF
a jak - odsyłam do WIKI, bo faktycznie, nie warto tracić czasu na tych co wiedzą lepiej, bo nie czytają intrukcji
trust me, I'm an engineer