Karty Steam - wątek ogólny

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Aloes pisze: Jak to jest z kartami z wyprzedaż pod koniec ich ważności, będą droższe czy raczej wszyscy będą sprzedawać i spadną z ceny?
tego nikt nie wie, sam mam jeszcze sporo kart, bo nie chciałem ich sprzedawać po 0,06-0,07. Do połowy lipca będzie jeszcze dopływ kart zablokowanych przez trade cooldown i przez ludzi którzy mają 15 dniową blokadę na trade, bo nie używają SG, później cena powinna iść w górę, chyba że dużo osób trzyma karty w ekwipunku na ostatni moment, licząc na przebitkę. dużo zależy od liczby chętnych na zakup, jak patrzyłem dziś to paru tuzów rynku jak StrikeR, wciąż kupuje
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

W tym roku już nie będzie takiej walki o fotel lidera, jak rok temu, czy nawet pół roku temu - lidera raczej nikt nie dogoni, 2K pękło i sądzę, że nie będzie takiego ciśnienia, a co za tym idzie i popytu na karty, jak to miało miejsce w poprzednich sejlach ;-)
To oczywiście gdybanie, ale myślę, że cena raczej spadnie i sporo osób zostanie z niczym po 5 sierpnia, o ile będą cebulić do końca :D

Sam liczę, że spadnie, bo jeszcze kilka setów bym przytulił, więc z zainteresowaniem będę obserwował, jak się będzie sytuacja z eventówkami rozwijać :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 23 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

TomHa pisze: W tym roku już nie będzie takiej walki o fotel lidera, jak rok temu, czy nawet pół roku temu - lidera raczej nikt nie dogoni, 2K pękło i sądzę, że nie będzie takiego ciśnienia, a co za tym idzie i popytu na karty, jak to miało miejsce w poprzednich sejlach ;-)
To oczywiście gdybanie, ale myślę, że cena raczej spadnie i sporo osób zostanie z niczym po 5 sierpnia, o ile będą cebulić do końca :D

Sam liczę, że spadnie, bo jeszcze kilka setów bym przytulił, więc z zainteresowaniem będę obserwował, jak się będzie sytuacja z eventówkami rozwijać :D
ja pamiętam, jak zimą 2016 niektóre karty skoczyły do 0,14 ... obstawiam, że teraz (pierwsza połowa lipca) karty powoli zjadą do 0,6-0,7, ale pod koniec lipca jeszcze skoczą

muszę mieć taką nadzieję, bo mam jeszcze ok. 40 wystawione na rynku ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 0
Kontakt:

TomHa pisze: No i padł leveł 2000 ;-)
Niemała fortunka poszła na jego wyrobienie, ale kolo ma w domu papugę i małpiszona, to pewnie i kapusty mu nie brakuje :D

http://steamcommunity.com/id/St4ck
A odznaka ,Ambasador społeczności' nadal niedokończona :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Jest jakis sposob, zeby sprawdzic transakcje na rynku w okreslonym czasie, na przyklad chce sprawdzic jakie transakcje mialem w czerwcu, ile wydalem ile zarobilem. Jest taka opcja?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Dejw pisze: Jest jakis sposob, zeby sprawdzic transakcje na rynku w okreslonym czasie, na przyklad chce sprawdzic jakie transakcje mialem w czerwcu, ile wydalem ile zarobilem. Jest taka opcja?
https://store.steampowered.com/account/history/
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

gringos2010 pisze:
Dejw pisze: Jest jakis sposob, zeby sprawdzic transakcje na rynku w okreslonym czasie, na przyklad chce sprawdzic jakie transakcje mialem w czerwcu, ile wydalem ile zarobilem. Jest taka opcja?
Ale ja chce zawezic wyniki wyswietlana do konkretnej daty/zakresu dat. Wiem ze istnieje historia transakcji, tylko jak ja filtrowac.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Dejw pisze:
gringos2010 pisze:
Ale ja chce zawezic wyniki wyswietlana do konkretnej daty/zakresu dat. Wiem ze istnieje historia transakcji, tylko jak ja filtrowac.
Opcji filtrowania raczej nie znajdziesz, bo tak naprawdę komu to jest potrzebne. W history masz wszystkie tranzakcie posegregowane datami. Co chcieć więce?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

gringos2010 pisze:
Dejw pisze:
Opcji filtrowania raczej nie znajdziesz, bo tak naprawdę komu to jest potrzebne. W history masz wszystkie tranzakcie posegregowane datami. Co chcieć więce?
No na przyklad, caly miesiac od 1 do 31, wyszczegolniony i z podpisem na dole o zarobku netto :D

Ewentualnie mozliwosc exportu XML, to sobie sam zrobie filterek :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Nie ma. Trzeba to robić ręcznie, ale można sobie taki skrypt zainstalować. Przynajmniej pokoloruje transakcje.

Steam ma limit zapytań, które można do niego wysłać w krótkim czasie (np prośbę o podanie cen z marketu można wysłać 10 razy pod rząd. Później będzie zwracać pustą stronę i trzeba czekać). Więc o automatyce, która przeszuka kilka tysięcy transakcji i wypluje nam wynik nie ma mowy. Chyba, że ktoś sobie stworzy na potrzeby własne specjalnego bota, który to będzie robić. Ale ludzie nie dzielą się takimi rzeczami publicznie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Boostera z Krog Wars dostałem - nie chce się ktoś wymienić, np. za kryształy, albo nie wie, co można z nim zrobić? Dodam, że produkt jest niezbywalny na rynku, bo Sztim tak powiedział i basta!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

rozpakuj i zamien na klejnoty/wymien z kims (ale teraz ciezko, dopiero co po wyprzy)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: Boostera z Krog Wars dostałem - nie chce się ktoś wymienić, np. za kryształy, albo nie wie, co można z nim zrobić? Dodam, że produkt jest niezbywalny na rynku, bo Sztim tak powiedział i basta!

Gra została wywalona ze Sklepu Sztim, to i szrot z niej niezbywalnym jest ;-)
Przy okazji, jak będziesz u mnie bandle zamawiał, to wezmę ten pakiet w rozliczeniu, przyda się do wyrobienia odznaki ;-)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 28 razy
Podziękowania: 62 razy
Kontakt:

Quoyque pisze: Boostera z Krog Wars dostałem - nie chce się ktoś wymienić, np. za kryształy, albo nie wie, co można z nim zrobić? Dodam, że produkt jest niezbywalny na rynku, bo Sztim tak powiedział i basta!
możesz wymienić na Pro-z.org na jakaś grę...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Okej, dzięki panowie i panie! Jak zawsze niezastąpieni!
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Czy słyszeliście o możliwości sprzedaży kart poza steamem?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

swinkakrystynka pisze: Czy słyszeliście o możliwości sprzedaży kart poza steamem?
Ja slyszałem
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Czy karty, których nie można sprzedać na steamie np. Wyatt Derp czy Pressure mają jakąś ukrytą wartość? Często otrzymuję propozycję wymiany właśnie takich kart 1:3, a nawet 1:4. Trochę mnie to dziwi, tym bardziej, że niekiedy taka osoba ma już koło 10 takich niesprzedawalnych kart, a chce kolejną.
Wybaczcie jeśli pytanie jest głupie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

"Kto nie ryzykuje, ten nie zyskuje." ;) Widać ktoś liczy, że "wykupi" i jakimś cudem polityka Valve się zmieni... i zarobi krocie.

A bym zapomniał... mam na zbyciu 5 kart za free z Sale co mi się ostały...
3. City Park(ing lot) x1
4. Minigolf x1
5. Beach x3 x2
W pierwszej kolejności dla tych co nie mają odznaki, a brakuje max 2. kart... Nie pogardzę wymianą na jakąś folie, gemy, pakiet itp. ;)
Tradelink
Ostatnio zmieniony 18 lip 2017, o 13:22 przez JACKo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 45 razy
Podziękowania: 134 razy
Kontakt:

swinkakrystynka pisze: Czy karty, których nie można sprzedać na steamie np. Wyatt Derp czy Pressure mają jakąś ukrytą wartość?
Dalej można wytwarzać z nich odznaki. Na krociowe zyski ze sprzedaży kart z "odbanowanych" gier bym nie liczył. Ale odznaka to zawsze eksp, dodatkowa karta w czasie wyprzedaży i do tego prestiż z posiadania takiego "białego kruka" na profilu ;]
ODPOWIEDZ