Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 280 razy
Podziękowania: 288 razy
Kontakt:

U mnie z 316 zostało 294... fajnie gdybym się dowiedział powód usunięcia gier, jak i jakie zostały usuniętę. Bo zgadnąć to sobie z pamięci nie zgadnę.

/A, to tylko z profilu. :trollface: /

Jestem tylko ciekaw jaki jest cel Valve banując Dev'ów których bądź co bądź wcześniej zaakceptowali?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 95 razy
Kontakt:

Jak ktoś kupował gry Paradoxu po 17 maja (gdy podnieśli ceny) w innej walucie niż USD to ma możliwość uzyskania darmowej gry na tę samą platformę lub 2 DLC:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/ind ... t-23049884

Trzeba wypełnić ten formularz: https://support.paradoxplaza.com/hc/en- ... 4093963414
Ci użytkownicy podziękowali Raffael za ten post:
Skapiradlo
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Natan pisze: Jestem tylko ciekaw jaki jest cel Valve banując Dev'ów których bądź co bądź wcześniej zaakceptowali?
Bo devom odwaliło i chcieli wymusić na Valve podanie im danych osobowych użytkowników, żeby iść do sądu i posądzić ich o pisanie negatywnych recenzji na Steam.

Na steam może wydać grę każdy, więc o żadnej reputacji czy sprawdzeniu w zasadzie nie ma mowy. A to, że wywalili to studio ze swojej platformy jest jak najbardziej pozytywne. Też możesz zaprosić kogoś do mieszkania, bo niby wygląda normalnie i mówi z sensem. Ale jak zacznie rozwalać szafki i załatwiać potrzeby fizjologiczne na dywanie, to masz prawo go wykopać przez te same drzwi, którymi wszedł ;p
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
Natan pisze: Jestem tylko ciekaw jaki jest cel Valve banując Dev'ów których bądź co bądź wcześniej zaakceptowali?
Bo devom odwaliło i chcieli wymusić na Valve podanie im danych osobowych użytkowników, żeby iść do sądu i posądzić ich o pisanie negatywnych recenzji na Steam.

Na steam może wydać grę każdy, więc o żadnej reputacji czy sprawdzeniu w zasadzie nie ma mowy. A to, że wywalili to studio ze swojej platformy jest jak najbardziej pozytywne. Też możesz zaprosić kogoś do mieszkania, bo niby wygląda normalnie i mówi z sensem. Ale jak zacznie rozwalać szafki i załatwiać potrzeby fizjologiczne na dywanie, to masz prawo go wykopać przez te same drzwi, którymi wszedł ;p
Generalnie volvo i tak mega liberalnie podchodzi do wydawania tytułów.
Internety pamiętają
http://kotaku.com/indie-dev-threatens-g ... 1648678869
(potem finalnie gra wróciła na stima)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

No wszystko spoko, ale jak się do tego mają tytuły AAA pokroju Drivera San Francisco czy takiego Doctor Who, R.U.S.E. i innych wymienianych tytułów, które nie kasowały negatywnych recek, nie bazowały na gotowcach z Unity itd. ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 331 razy
Kontakt:

W przypadku Doktora to na pewno kwestia licencji. Szkoda tylko, że gra od lat nie była w ogóle przecenienia a teraz pxrzed usunięciem nikogo nie poinformowano, iż tak się stanie. W przypadku Adventures Games taka informacja się pojawiła ale nie tu. Myślę, że wiedząc o tym mimo braku przeceny kupiłbym ją i raczej nie jestem tu odosobniony. Teraz gra jest w ogóle nie do dostania legalną drogą.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie -> wg licznika na pewnej kolekcjonerskiej steamowej grupie mam koło 100 gier, które zostały definitywnie usunięte ze steama i raczej darmówek i patoli od Digital Homicide tam nie wliczają.
A gier mi usunięto z biblioteki 54. Więc na pewno są to prawie same darmówki/crapy.
Czemu wybrane gry AAA i filmówki licencyjne zostały wepchane do jednego wora z biedagierkami od biedadevów?
A co do nieinformowania o usuwaniu gier wartych zagrania to standard na steamie niestety -> na przełomie lat masę gier tak usunięto bez wcześniejszego poinformowania.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Spoiler:pokaż
Na temat usuniętych gier, to na teraz zniknęło mi 30 gier (w bibliotece są)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Jak to w końcu teraz zliczają? Dodałem 7 z 8 gier z monthly a licznik w profilu wzrósł mi o jedną tylko grę.Nie wydaje mi sie by były zbanowane.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

A to nie jest tak, że dzisiaj znowu kilka gier usunęli? Wydaje mi się, że usunęli kilka zanim zaczęło się dzisiejsze Monthly.
q51
Awatar użytkownika
q51
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

ja dalej mam 665, tak jak po ostatniej akcji.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Tylko właśnie miałem zostawioną zakładkę z profilem jak zaczynałem dodawać monthly.Potem odświeżyłem i poszło o 1 w górę,całość nie trwała nawet 5 min.Nie chce mi się wierzyć że akurat przez ten krótki moment usunęli coś ze steama.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

U mnie po dodaniu gier z monthly na profilu mam chyba tyle samo co wczoraj, więc na 100% coś usunęli znowu :(

Edit:
Sprawdziłem ekwipunek, jeszcze wczoraj wszystko miałem Marketable.
Dzisiaj Not Marketable są już:
- Fallen Mage
- Frozen Drift Race
- Wild Frontera
- Mankind Defender
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

Wczoraj miałem 999 dziś 1002, więc tak jak by 3 gry przywrócili Mi.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Przed chwilą mi z 16 gier przywrócili, burdel straszny tam mają.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Coś gmerają. Przeczekam kilka dni i jak się uspokoi zobaczę co z tego wynikło.
Nie ma sensu tracić nerwów i reagować na każdą zmianę podczas stanu "prace w toku".
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

podaje stan wody w Wisle w Karsach, ubylo 3, przybylo 1. ;)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Mi tez przybylo, znowu mam rowne 100.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Revan pisze: Przed chwilą mi z 16 gier przywrócili, burdel straszny tam mają.
Ja już tego nie ogarniam. Ile razy się zaloguję, tyle razy mam inną ilość gier.
Valve chyba nie za bardzo to przemyślało - przez takie akcje przechodzi chęć na kupowanie gier w ciemno, przynajmniej dla "kolekcjonerów", a ludzie mający 4,5,6,7+ tysięcy gier na koncie kupują raczej już do kolekcji, a nie do grania.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 246 razy
Kontakt:

u mnie ubyło około 20 a wróciło około 10 może oddzielili te faktyczne crapy od tych lepszych produkcji które z różnych powodów np licencyjnych nie są już w sklepie
ODPOWIEDZ