Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

https://www.steamgifts.com/bundle-games ... %20strange , pewnie jak za bundlówki, czyli x0,15 .
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

Sry szukam czegoś za 5euro z real cv 80 euro, lub czegoś innego z aktualnej wyp, które ma najlepszy stosunek ceny do real cv....
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Więc poszukaj czegoś z -80 /85% wartego po obniżce 5€, a potem sprawdzaj czy nie ma tego na liście. Ale pewnie nic nie znajdziesz, bo takie gry są bundlowane ze względu na Rosję i to, że przekraczają tam -95% (w stosunku do ceny USA). Czasy, gdzie można było tak nabijać CV się skończyły i gry jak Wiedźmin 1 + 2, Shadowrun: Dragonfall itp są zbundlowane.

A najbezpieczniej jest kupić coś -75%. Przy -80% nie wiadomo czy nie trafi na listę zbundlowanych, przy -85% trafią na 90%.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

taniej ci wyjdzie pokupować gry na bazarze za 50gr ktorych cena bazowa wynosi 15$ i wiecej
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Armin pisze: taniej ci wyjdzie pokupować gry na bazarze za 50gr ktorych cena bazowa wynosi 15$ i wiecej
Co nie znaczy, że łatwo je wyłapać na pewno Space run galax,y się opłaca i shepp z ostatniego bundla, ale resztę to kij w oko, nie znam się jak nie wygram danej gry to pojęcia nie mam ile liczy za nią sg. no chyba, że jest ktoś kto rozdał wszystkie gry możliwe lub je wygrał wtedy na sgtoll można sprawdzić....
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

no 15% liczy czyli jak gra ma cene bazową 20$ to dostajesz 3$ real cv
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

CG dodał nową funkcjonalność - żeby zobaczyć klucz zwycięzca losowania będzie musiał go odkryć i informacja o tym będzie dostępna dla twórcy (że ktoś już widział klucz). Czyli koniec problemu z "chcę reroll, ale nie wiem czy klucz jest zużyty" i "nie wiem czy klucz jest zużyty, a chciałbym swój feedback".
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze: CG dodał nową funkcjonalność - żeby zobaczyć klucz zwycięzca losowania będzie musiał go odkryć i informacja o tym będzie dostępna dla twórcy (że ktoś już widział klucz). Czyli koniec problemu z "chcę reroll, ale nie wiem czy klucz jest zużyty" i "nie wiem czy klucz jest zużyty, a chciałbym swój feedback".
Właśnie przed chwilą miałem okazję przetestować tę funkcjonalność.
Uważam, że to bardzo pozytywna zmiana, łatwiej teraz będzie mi ścigać tych co grę aktywowali, ale zapomnieli o feedbacku :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Feedback now locks after it's in the received state for 30 days. After that point, users will need to submit a ticket to modify their feedback.
A to z dzisiaj. Tez jak najbardziej pozytywne.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

bardzo pozytywne ^
gosc co nagminnie lamal regulamin, i przyznal sie do tego w komentarzu z innego giba [sic!]
zmienil sobie potem feedback na /not received/ coby go sgtools nie odrzucalo - teraz cieszy sie banem,
ale co zgarnal w miedzyczasie to jego
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

Takie szybkie pytanie:
Czy jest jakaś stronka umożliwiająca określenie ile osób daną grę chce lub gry nie posiada w poszczególnych grupach steamowych?
Np. ile osób w łowcowej grupie nie ma gry Darkest Dungeon (lub ile osób ma ten tytuł na liście życzeń) i dodatkowo ile z tych osób jest na np. 7 lv steamgifts.
Wydaje mi się, że coś, kiedyś widziałem nawet na łowcach, ale to były czasy dawne i mroczne.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Np. http://swl.mabako.net
LVL osób możesz sprawdzić w informacji o grupie na SG.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

W pracy na laptopie steamgifts się wysypał na chromie. Czyszczenie caszy nic nie dało. Na ie działa normalnie, no nic przeżyję, chyba że ktoś ma pomysła (reinstalowanie chrome odpada).

Z innej beczki. Pytanie było już tu przerabiane od jakiejś kwoty bundlówek nie dolicza do real cv, może ktoś pamięta jaka to kwota? Zresztą pewnie w faq steamgifts piszą o tym.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

powyżej 5 sztuk tej samej gry oddanej w gibie liczy jakieś grosze i z każdą kolejną grą chyba coraz mniej, o to chodziło?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Nie ma kwoty maksymalnej. Dostaje się 15% wartości każdej bundlówki, o ile są spełnione warunki wejść (5 wejść w grupach). Za każdą kopię gry powyżej 5 otrzymuje się 10% mniej cv licząc od wartości poprzedniej kopii. Gra za 10 USD cv- 6-ta kopia -10%x10=9, 7-ta 9-10%x9=8,10, itd.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

Pewnie było setki razy, ale nie chce m się przeglądać całego tematu - jak ktoś widział klucz, a nie dał feedbacka i mi wisi oferta, to co z delikwentem zrobić? Tracić czas, pisać na sztimie czy od razu 'na stos'?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

A sytuacja już po wprowadzeniu tej zmiany "wygrany musi zaznaczyć, że zobaczył klucz?". Jak tak, to pisać zgłoszenie z "request received feedback". Inaczej support nie ma pewności, że wygrany zobaczył klucz i mógł go aktywować. Chyba, że ktoś ma grę na koncie, wtedy też napisać w tej kategorii zgłoszenie do supportu z informacją, że gra aktywowana, a nie dał feedbacka.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

krzykr pisze: W pracy na laptopie steamgifts się wysypał na chromie. Czyszczenie caszy nic nie dało. Na ie działa normalnie, no nic przeżyję, chyba że ktoś ma pomysła (reinstalowanie chrome odpada)...
Wyszukaj wszystkie ciasteczka o nazwie "steamgifts" i usuń, mi na Firefoxie to pomaga.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Armin pisze: powyżej 5 sztuk tej samej gry oddanej w gibie liczy jakieś grosze i z każdą kolejną grą chyba coraz mniej, o to chodziło?
A to akurat wiem. Pytam o kwotę przy nabijaniu lvl od 50 euro nie liczy bundlówek. Pytam o konkretną kwotę bo jakaś jest to pamiętam i pewnie było w tym temacie ale przewalanie 100 stron mi się odechciewa jeśli ktoś ostatnio sprawdzał to ma w pamięci i wie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Nie ma tak, że bundlówek nie dolicza. Je zlicza zawsze, jedynie przy n kopii dostaje się <0,00001 CV.

Kiedyś było tak, że do 25CV bundlówki liczyły się jako 100%. Później trzeba było oddać coś niebundlowego, żeby bundlówki doliczały się do CV. A teraz są po prostu warte 15%.

50*0,15 = 7,5CV. A jak chcesz wiedzieć, ile da Ci setna kopia tej samej gry, to wrzuć sobie w arkusz excel formułę =A1*0,85 i przeciągnij w dół.
ODPOWIEDZ