Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

FotelSkrzypi pisze: W 2015 było coś takiego (na zimowej wyprzy), tylko nie pamiętam czy to było jeszcze po staremu czy nie. Później nie zwracałem uwagi na takie akcje. Na gry od Ubi mimo wszystko lepiej polować na specjalnych promocjach bo wtedy mają normalniejsze promocje (-75% na starsze produkcje, na większych wyprzedażach jak się rzucą na -66% to jest cud).

czy ja wiem, w 2016 ubisoft swietowal swoje 30 lecie i jakos nie pamietam dobrej promki na ich gry na steamie czekam na fc4 i czekam ciagle za 15€ napewno nie wezme tak starej gry
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

dostalem 2 czy 3 dni temu naklejki za zadanie "wbicia acziwmenta w dowolnej grze" a dziś mi się wyświetla, że tego nie zrobiłem wtedy (łącznie 4 zadania dziś)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Revan pisze: Mam nowy telefon i chcę zalogować się na steama tak by nie dostać blokady na handel. Mam tylko jedną kartę SIM. Jak to zrobić? Bo kombinuję z tymi tokenami, ale jak już przełożę kartę z jednego telefonu do drugiego to on zdąży wygasnąć [*].
Mi Mover przeniosło mi razem z tokenem, pewnie sa tez inne tego typu apki. Az sie zdziwilem.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Armin pisze: dostalem 2 czy 3 dni temu naklejki za zadanie "wbicia acziwmenta w dowolnej grze" a dziś mi się wyświetla, że tego nie zrobiłem wtedy (łącznie 4 zadania dziś)
Mi się to zadanie pojawia co 2. dzień...
q51
Awatar użytkownika
q51
Robin Hood
Podziękował: 22 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Revan pisze: Zrobię to wyprzedaży dopiero.
zdecydowanie polecam poczekac.

ja musialem zmienic telefon (jedno pekniecie wyswietlacza i calkowicie przestal dzialac), usunac tokena (chyba z poziomu pc, juz nie pamietam) i dostalem 14 dni blokady! jeszcze tylko 2 dni zosaly, wiec szczesliwie zdarze sprzedac i kupic co trzeba.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Revan pisze:
Lisek445 pisze:
Revan pisze: Mam nowy telefon i chcę zalogować się na steama tak by nie dostać blokady na handel. Mam tylko jedną kartę SIM. Jak to zrobić? Bo kombinuję z tymi tokenami, ale jak już przełożę kartę z jednego telefonu do drugiego to on zdąży wygasnąć [*].
Miej oba tele włączone i zaloguj się na jednym... raczej nie powinieneś miec problemów z zalogowaniem na telefonie bez SIMa. Chyba... tak myśle...
Mam jedną kartę SIM tak jak pisałem :P . Ale udało mi się wystarczająco szybko wpisać token ze steamguarda i dalej *pietruszka* -> każą mi zdezaktywować guarda na starym telefonie a dopiero potem aktywować na nowym, co siłą rzeczy narzuca mi blokadę na 7 dni. Zrobię to wyprzedaży dopiero.
A nie możesz po prostu zrobić kopii apki Steam jakimś narzędziem do backupu i przenieść to na nowy telefon bez kombinowania? Ja mam apkę Steam z tymi samymi 3 kontami na 2 różnych telefonach i tablecie, wszystko działa bez problemów. Zresztą na ten moment i tak ich nie używam, bo WinAuth zostawia w tyle wszystkie te smartfonowe tokeny - mam na kompie i jeszcze na pendrivie wersję przenośną, zdecydowanie wygodniejsze, polecam.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Mam pytanie, czy tylko u mnie jest problem z pobieraniem na Steam? Prędkość, którą uzyskuje to około 100kB/s... Pobieram z innych źródeł cokolwiek i nie mam takiego problemu jak na Steam...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Refty pisze: Mam pytanie, czy tylko u mnie jest problem z pobieraniem na Steam? Prędkość, którą uzyskuje to około 100kB/s... Pobieram z innych źródeł cokolwiek i nie mam takiego problemu jak na Steam...
Zmien region pobierania na np. Niemcy lub Ukrainę.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

GhostHound pisze:
Refty pisze: Mam pytanie, czy tylko u mnie jest problem z pobieraniem na Steam? Prędkość, którą uzyskuje to około 100kB/s... Pobieram z innych źródeł cokolwiek i nie mam takiego problemu jak na Steam...
Zmien region pobierania na np. Niemcy lub Ukrainę.
hmm dziwne zmieniłem tak jak pisałeś. I już miałem pisać, że problem się rozwiązał bo pobierałem normalną prędkością, a teraz widzę, że nadal jest problem... Może zmienię jeszcze na inny region. Cały czas mi transfer spada...

Edit: wyczyściłem pamięć podręczną w sekcji pobierania i chyba problem zniknął :) Dzięki za pomoc z regionami GhostHound :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 3 razy

UWAGA! Cebula Pytanie!

Czy jak zakupie na jednym konice grę i jej ani razu nie odpalę (0 godzin grania), a bibliotekę udostępnię innemu kontu. To czy jak na tym drugim koncie ktoś zagra w tą grę ponad 2 godziny to czy ja ją nadal mogę zwrócić?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

faktycznie, cebulowe pytanie :D
odpowiedzi nie znam ale ... nie liczył bym na to
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

Ratoshi pisze: UWAGA! Cebula Pytanie!

Czy jak zakupie na jednym konice grę i jej ani razu nie odpalę (0 godzin grania), a bibliotekę udostępnię innemu kontu. To czy jak na tym drugim koncie ktoś zagra w tą grę ponad 2 godziny to czy ja ją nadal mogę zwrócić?
Nie.

https://support.steampowered.com/kb_art ... glish#what

"refund for any title that is requested within 14 days of purchase and has been played for less than 2 hours - this includes online, offline and shared library playtime. "
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Orientuje się ktoś jaką najniższą cenę miał steam controller? Planuję zakup i nie wiem, czy warto teraz łykać czy poczekać.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

na stimie taniej niż teraz nie było, a ta cena co teraz jest od kilku promocji na tego pada
38€ + 11€ wysylka
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 27 razy
Podziękowania: 24 razy
Kontakt:

Lonardi pisze: Orientuje się ktoś jaką najniższą cenę miał steam controller? Planuję zakup i nie wiem, czy warto teraz łykać czy poczekać.
Tu masz historię ceny steam controllera https://steamdb.info/app/353370/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 218 razy
Podziękowania: 364 razy
Kontakt:

Ratoshi pisze: UWAGA! Cebula Pytanie!

To ja się może podepnę, UWAGA teraz dopiero będzie zionąć cebulą!!

...a co jeśli w tych 2 godzinach zadropię kartami i potem nawet je opchnę/wymienię?
Dalej będę mógł zrobić refunda? 8-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

nom ale daleko tym nie zajedziesz jak zwrocisz jakas gre obojetnie jaka automatycznie aby dropic karty musisz nabijac w kolejnych grach 2h i dopiero potem + 30 minut na karte wiec po pierwszej zwroconej grze nie pojedziesz
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Wam też wydropiło po 4 naklejek z tych paczek?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 21 razy
Podziękowania: 705 razy
Kontakt:

Bekon pisze: Wam też wydropiło po 4 naklejek z tych paczek?
Tak.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

Trochę śmieszne, bo miałem kilka paczek z poprzednich dni i z tych też wyleciało po cztery.
ODPOWIEDZ