G2A.com - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

A jaki chcesz komentarz :?: Że na g2a niektórzy użyszkodnicy szemrane klucze sprzedają? To żadna nowina.
Wszystko jest dobrze tylko do czasu, aż właśnie gierka nie zniknie albo konta nie zablokują :trollface:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 31 razy
Kontakt:

Lubię ich tłumaczenia.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

mikul1991 pisze: Lubię ich tłumaczenia.
No jakby na to nie spojrzeć kupowanie na G2A jest ryzykowne i chyba nie ma kogoś kto nie byłby tego świadomy ;) Ryzyk-fizyk...
A, że ich podejście do tego jest takie, a nie inne to już inna kwestia.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ano lubią znikać nawet po miesiącu na + muszę przyznać że odzyskałem kasę natychmiast nawet bez shilda.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 31 razy
Kontakt:

Gorzej jak zniknie ci kiedyś całe konto Steam\Origin\Uplay\Battlenet czy PSN i XBLA jak u gościa wyżej.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

A co tu się wypowiadać teraz każdy cwaniak będzie twierdził, że to wina G2A.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

Chciałem sobie zakupić grę Event[0] bo jest na g2a za 4,23zł czyli ponad 2 zł taniej niż na bazarze :D Teraz się zastawiam jak ustawić płatności, żeby wyszła cena 4,23zł z płatnością. Jest to możliwe? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

nawet jak ustawisz outside eu czyli vat 0% i tak zaplacisz 1,50 za platnosc chyba ze placil bys g2a walletem ktorego zapewnie nie masz
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 71 razy
Podziękowania: 99 razy
Kontakt:

A jest możliwe doładować wallet prawie bezstratnie, żeby kupić tylko tą właśnie jedną pozycję?
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Alloon pisze: nawet jak ustawisz outside eu czyli vat 0% i tak zaplacisz 1,50 za platnosc chyba ze placil bys g2a walletem ktorego zapewnie nie masz
Czy ja dobrze widzę namawiasz go do popełnienia przestępstwa karnoskarbowego.

PS. Róbcie dalej z naszego języka szmatę do podłogi to naprawdę będziemy OUTSIDE.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

co ty pierdzielisz stary nikogo do niczego nie namawiam, napisalem tylko ze nawet jak ominie vat to nie ominie platnosci za zakup i tyle
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

lactoral pisze:
Alloon pisze: nawet jak ustawisz outside eu czyli vat 0% i tak zaplacisz 1,50 za platnosc chyba ze placil bys g2a walletem ktorego zapewnie nie masz

PS. Róbcie dalej z naszego języka szmatę do podłogi to naprawdę będziemy OUTSIDE.
przyszedłeś tu się czepiać do wszystkich i do wszystkiego? nie potrzebujemy tu takich
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Armin pisze:
lactoral pisze:

przyszedłeś tu się czepiać do wszystkich i do wszystkiego? nie potrzebujemy tu takich
Odpowiem tobie tak - Cudze chwalicie, Swego nie znacie, Sami nie wiecie, Co posiadacie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 231 razy
Podziękowania: 142 razy
Kontakt:

Wytłumaczy mi ktoś co się odwala z moim kontem. Zakupiłem na promocji skiny do cs na 70 zł prawie. Kupione, zapłacone i chce odebrać. Wylogowało mnie, że jakiś błąd. Dobra o loguje się i info, że jakieś podejrzane transakcje na moim koncie + za dużo autoryzacji i za 10 min dostane unblocka. No ok dziwne, bo raz się logowałem i dobrze było, ale poczekam. Minęło. chce się logować i chce bym podał numer z SMS. OK podaje i informacja, że moje konto nie ma włączonego mobilnego tokenu czy coś takiego. Wtf.. próbuje się logować i nic, ciągle to samo, a za którymś razem info, że blok znowu + wykorzystałem limi logowania przez mobilny token...

EDit: teraz jak chcę się zalogować to mam " Your account has been blocked due to suspicious activity.
Due to 7 incorrect attempts, your account has been locked for 30 minutes.". Przypominam, że na koncie mam do odebrania rzeczy za 70 zł :v
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Hardkor pisze: Wytłumaczy mi ktoś co się odwala z moim kontem. Zakupiłem na promocji skiny do cs na 70 zł prawie. Kupione, zapłacone i chce odebrać. Wylogowało mnie, że jakiś błąd. Dobra o loguje się i info, że jakieś podejrzane transakcje na moim koncie + za dużo autoryzacji i za 10 min dostane unblocka. No ok dziwne, bo raz się logowałem i dobrze było, ale poczekam. Minęło. chce się logować i chce bym podał numer z SMS. OK podaje i informacja, że moje konto nie ma włączonego mobilnego tokenu czy coś takiego. Wtf.. próbuje się logować i nic, ciągle to samo, a za którymś razem info, że blok znowu + wykorzystałem limi logowania przez mobilny token...

EDit: teraz jak chcę się zalogować to mam " Your account has been blocked due to suspicious activity.
Due to 7 incorrect attempts, your account has been locked for 30 minutes.". Przypominam, że na koncie mam do odebrania rzeczy za 70 zł :v
Mi zablokowali konto bez powodu i włsnie też miałem ten sam błąd czyli " Your account has been blocked due to suspicious activity" tyle, że mi zablokowali na ponad pół roku i miałem tam 20€ w walucie. Po odblokowaniu zobaczyłem na swoim saldzie całe 2€ bo co miesiac sobie zabierali kilka € za ochrone kupującego, której nawet nie używałem i nie mogłem wyłączyć bo miałem zablokowane konto :E
Oczywiście pieniędzy nie oddali.
Ta strona to jedna wielka kupa i złodzieje, radzę ci nigdy tam nie handlować i nie trzymać waluty bo nigdy nie masz pewności za co i na ile dostaniesz blokadę. Jak ci się uda dostać to bierz te rzeczy i nie wracaj tam.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

lactoral pisze:

Gość dostał -repa, bo śmiał napisać, że nie podobają mu się masowo popełniane tutaj przestępstwa?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Adadid pisze:
lactoral pisze:

Gość dostał -repa, bo śmiał napisać, że nie podobają mu się masowo popełniane tutaj przestępstwa?
Dokładnie tak, możesz o tym napisać w njusach na Markolfie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Eeh, pierwszy biznes życia na g2a za mną...
Chciałem kupić gift carda 5 jurków na steam, pozmieniali i pokręcili w tej metodzie sms jak kupa w przerębli, potrzeba było dwóch pinów jakichś a ja dostałem jeden, próbując wpisać ten pierwszy w drugim okienku stronka sama bez pytania anulowała sobie płatność ... i 50zł w pupe (tak wiem że się nie opłaca, po prostu nie mam co robić z kasą na tel. to czasem kupuje jakieś tańsze gierki przez sms, ale chyba to był mój ostatni zakup).
#niepolecam

W sumie tak patrze, dziś 13 ... dzień zaczął się wybornie :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

lactoral pisze:

W tych czasach na ,,ból tyłka" znajdziesz wiele specyfików, zastosuj jakiś.

Dla wszystkich płaczących, na portale tego typu jak Kinguin albo G2A , jesteście hipokrytami (bo najczęściej te strony objeżdżają ludzie którzy często tam kupują, lub niespecjalnie potrafią nawet przeprowadzić głupią płatność w sieci a potem mają pretensję).

Poza tym, nie oszukujmy się, wszyscy którzy kupują klucze na tych stronach powinny mieć świadomość że nie wszystkie klucze muszą być bezpośredniego pochodzenia od dystrybutora gry i zazwyczaj tak jest. Więc pretensję można mieć tylko i wyłącznie do siebie.

PS: Polecam przelecieć niektóre większe Polskie fora, to zobaczysz że tutaj forum jest jeszcze na jakimś poziomie.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 143 razy
Podziękowania: 455 razy
Kontakt:

Dear G2A User,
Starting July 1st, 2017, we are introducing important changes to improve both selling and buying on G2A Marketplace.
Since you are an active seller on G2A.COM, we would like to inform you that starting July 1st we will be introducing a new verification procedure dedicated to registered businesses.
Until your account is verified under the new procedure, you will not be able to put any new items up for sale. However, your existing auctions will not be blocked.
In order to give you time to prepare for the verification, please find the list of documents you may need to present below. The list of documents is sorted according to the type of business you run.
Best,
G2A Team
ODPOWIEDZ