PAD DO PC, XboxOne czy Xbox360

Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

buck pisze: @up:
O! Przyszed ojciec i rozsadzil ;)
Ja mam bezprzewodowy na kablu. I co? Jak zyc?

Podłącz do powerbanku to będziesz miał bezprzewodowy na kablu zasilanym bateryjnie :-D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 0
Podziękowania: 11 razy

ale ja nie potrzebuję baterii. Pad jest bezprzewodowy i zasilany z pc.
Ale poza tym, to pomysł w dechę :piwo:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Swoja droga, ciekawe czy by to ruszylo :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Pad od Xbox One S działa zasilany z powerbanku podłączony po bluetooth z komputerem na Windows 10
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Czyli co, w padzie pusto?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Baterii żadnych w nim nie ma
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Dlatego ja się cieszę z DualShocka 4. Może i mało trzyma, może i trzeba kombinować z 3rd party programem, ale nie muszę się martwić, czy mam podładowane akumulatorki/baterie, a jak pada to podpinam ładowarkę od telefonu na chwilę i śmiga :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin

wook pisze: Baterii żadnych w nim nie ma
to tak jak u mnie. Z tym, że nie bardzo widzę czym Twoje rozwiązanie różni się od takiego P&Ch kita czy innego akumulatora. No, chyba że miałeś niewykorzystany powerbank na zbyciu.
bauwan pisze: Dlatego ja się cieszę z DualShocka 4. Może i mało trzyma, może i trzeba kombinować z 3rd party programem, ale nie muszę się martwić, czy mam podładowane akumulatorki/baterie, a jak pada to podpinam ładowarkę od telefonu na chwilę i śmiga :D
No i gdzie tkwi różnica? Może w tym, że jak Ci padnie wbudowany akumulator to możesz tylko zacisnąc zęby i kupic nowy pad ;)

Żeby nie było: nikogo nie próbuję przekonac. Po prostu zasygnalizowałem, że wystarczy sam kabel od P&Ch. Plus oczywiście odbiornik - w konsoli lub do pc.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Pytania do użytkowników bezprzewodowego pada:
- Czy zdarzyło się Wam aby padły baterie w czasie rozgrywki?
- Czy gracie z myślą, że bateria może się wyczerpać w czasie gry?

Pytam, bo też się zastanawiam, czy wziąć pad przewodowy czy bezprzewodowy i ze względu na wcześniejsze obawy stawiam na pad z kablem. Dodam, że mam kilkumetrową przedłużkę USB i zawsze grałem na padach z kablem. Nie mam doświadczenia z padami bezprzewodowymi.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Kuwejt pisze: Pytania do użytkowników bezprzewodowego pada:
- Czy zdarzyło się Wam aby padły baterie w czasie rozgrywki?
- Czy gracie z myślą, że bateria może się wyczerpać w czasie gry?

Pytam, bo też się zastanawiam, czy wziąć pad przewodowy czy bezprzewodowy i ze względu na wcześniejsze obawy stawiam na pad z kablem. Dodam, że mam kilkumetrową przedłużkę USB i zawsze grałem na padach z kablem. Nie mam doświadczenia z padami bezprzewodowymi.
Dwa razy nie. Nie wiem jak mogłyby wypaść, chyba jedynie jak rzucisz padem;-) Co do obawy o rozładowanie - nie doświadczam, dwa razy rozładował mi się podczas gry jak dotąd, a zazwyczaj dochodzi do tego jak włączę pada a on się po kilku sekundach wyłącza, może to fart, może jest to w taki sposób zaprojektowane żeby dać znać że energia się kończy, nie wiem.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Zdazylo sie ze rozladowal sie w czasie grania, i to nie raz. Wymiana bateri to 30 sek, wymiana akumulatorka to 5 sek, podlaczenie kabla P&C - 3 sek. Nie ma problemu z tym ze padna baterie. Czesc gier jest zaprojektowana tak, ze w momecie kiedy odlaczy sie pad (jak sie rozladuje to jest to traktowane jak odlaczenie pada od PC) wlacza automatycznie pauze i wyswietla komunikat o tym ze pad jest odlaczony.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Dejw pisze: Czesc gier jest zaprojektowana tak, ze w momecie kiedy odlaczy sie pad
na konsolach wszystkie tak mają. Na pc - nie wiem. Ale (chyba) raczej przełączają się na standard K+M.

Funny fact:
mam stare (@2008) akumulatorki AAA Energizer 2000mAh. Wsadziłem do pada xone. Wg wskaznika na konsoli trzymały poziom przez kilka miesięcy. A w grze wytrzymywały spokojnie 10+godzin gry (mam wrażenie, że sporo dłużej). Wydaje mi się zatem, że pad xone ma po prostu śladowe zużycie energii. A jest to pad 1. generacji.
Funny fact #2:
...ale ponieważ do naładowania trzeba było "paluszki" wyjmowac, zainwestowałem w dedykowany do xone zestaw Genesys A23 z x-komu. Efekt? Akumulatory ładują się na okrągło (LED w ogóle nie gaśnie), a rozładowują się po ok. 3+godzinach gry. Najczęściej właśnie w trakcie gry...
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 258 razy
Kontakt:

Jednak kupię pada z kablem.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

buck pisze:
wook pisze: Baterii żadnych w nim nie ma
to tak jak u mnie. Z tym, że nie bardzo widzę czym Twoje rozwiązanie różni się od takiego P&Ch kita czy innego akumulatora. No, chyba że miałeś niewykorzystany powerbank na zbyciu.
bauwan pisze: Dlatego ja się cieszę z DualShocka 4. Może i mało trzyma, może i trzeba kombinować z 3rd party programem, ale nie muszę się martwić, czy mam podładowane akumulatorki/baterie, a jak pada to podpinam ładowarkę od telefonu na chwilę i śmiga :D
No i gdzie tkwi różnica? Może w tym, że jak Ci padnie wbudowany akumulator to możesz tylko zacisnąc zęby i kupic nowy pad ;)

Żeby nie było: nikogo nie próbuję przekonac. Po prostu zasygnalizowałem, że wystarczy sam kabel od P&Ch. Plus oczywiście odbiornik - w konsoli lub do pc.
Nie miałem odpowiednio długiego kabla by wygodnie używać więc wziąłem powerbank. A zestaw P&C Microsoftu chce kupić tylko jakoś stale szkoda mi tyle wydać.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ja kupilem podrobke za 25 zl :E
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 154 razy
Podziękowania: 82 razy
Kontakt:

Witam, podpinając się do tematu, chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tym nowym padem od XONE S, a dokładniej jak działa on na Win7.
Czy jest możliwość grania przez bluetooth, czy tylko kabel?
Wyjście minijack, działa?

Poszukałem trochę w internecie i ludzie piszą różne rzeczy, więc może znalazłby się ktoś na forum, kto siedziałby w temacie.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 46 razy
Podziękowania: 28 razy
Kontakt:

@GhostHound Z Windowsem 7 tylko przez ten Xboxowy adapter bezprzewodowo albo kablem microUSB. Bluetooth działa tylko z Win 10. Jack działa.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

GhostHound pisze: Witam, podpinając się do tematu, chciałbym się dowiedzieć jak to jest z tym nowym padem od XONE S, a dokładniej jak działa on na Win7.
Czy jest możliwość grania przez bluetooth, czy tylko kabel?
Wyjście minijack, działa?

Poszukałem trochę w internecie i ludzie piszą różne rzeczy, więc może znalazłby się ktoś na forum, kto siedziałby w temacie.
Hej, przerabiałem niedawno tę kwestię na W7, tak jak wyżej użytkownik wspomniał przez BT tylko na W10, ale nie znaczy to, że bezprzewodowo nie da się pograć.

Przez ten Adapter Microsftowy nie ma problemu, zapłaciłem 85 zł z wliczoną wysyłką tutaj:
http://allegro.pl/xbox-one-windows-adap ... 56564.html

Ale gość ma ten tzw. 'Standard Allegro' i razem z innym zakupem z kiedyś tam kupon na 10 zł mi przy okazji wpadł, a ściślej mówiąc monety do wymiany w aplikacji mobilnej na kupon.

Do sedna jednak:
Przez ten adapter działa jak złoto, ale osobiście musiałem pobrać instalkę sterowników ze strony trzeciej, bo wyskakiwał błąd po wtyknięciu adaptera, że Microsoft nie może znaleźć sterowników. Z tego co widziałem w sieci to nie tylko ja taki problem miałem, na YT nie brakuje filmików pomocnych w tej sprawie oraz linków do sterowników z trzeciej strony, bo oczywiście Microsoft już ich nie przechowuje/oferuje twierdząc, że one są w systemie domyślnie już.

Podczas gry natomiast zero opóźnienia, zupełnie jak na kablu, a podpięty miałem wcześniej na kablu właśnie, więc jest porównanie jakby nie patrzeć.

Do adaptera jest też dołączona przedłużka USB, w ten sposób adapter zamiast z tyłu kompa, to elegancko na biurku pod podstawką na monitor leży, przez co unika się jakichś opóźnień wynikających z 'trasy'.
Ci użytkownicy podziękowali Fj00b za ten post:
GhostHound
Awatar użytkownika
Predator
Discord: #7239
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Mały odkop bo szukam pada , macie jakiś sprawdzony sklep czy może używki poszukać? Natknąłem się na coś takiego , niby outlet:

http://allegro.pl/microsoft-kontroler-p ... 83137.html
ODPOWIEDZ