Rozmowy o steamgifts
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowania: 23 razy
- Kontakt:
Wydaje mi się, że nie byłoby bana. Wiadomo zasady zasadami ale to nie była Twoja wina przecież. Suport SG to są ludzie przecież, a nie maszyny i mają mózgi. Myślę, że zrozumieliby sytuację. A tak btw raz jeszcze dziękuję za grę 

- Podziękował: 1 raz
- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Ban groziłby jakby te osoby wskazały twojego giba do suportu (a przynajmniej tak powinno być). Po komentarzach wnoszę, że osoby które coś takiego sugerowały były nieźle heitowane i kasowały komentarze. Wierzę, że nikt nie wysłałby cynka do suportu nawet po kilku tygodniach. Po prostu wskazując Ciebie i porównując z sobą spaliłby się ze wstyduLEITHREAS pisze: Tak, w sumie kto ominął to niezła historia z Age of Fear.
https://www.steamgifts.com/giveaway/quR ... ndead-king
W ogóle kiepska sytuacja, bo czekałem 4 dni na odpowiedź od supportu po tickecie z prośbą o usunięcie i nie dostałem żadnej. Czyli jakby nie udało się naprawić sytuacji z nieprawidłowymi kluczami, to groziłby mi ban? I to pewnie taki duży ze względu na liczbę kluczy, bo jak dobrze kojarzę, do tygodnia jest czas na wysłanie gry?

- Podziękował: 4 razy
- Podziękowania: 41 razy
- Kontakt:
GA można usunąć po tym, jak się zwycięzca na to zgodzi. Nie słyszałam, żeby support usuwał GAs, bo twórca miał problem z kluczami. W takich sytuacjach odpowiedzialność zawsze spada na twórcę.LEITHREAS pisze: Tak, w sumie kto ominął to niezła historia z Age of Fear.
https://www.steamgifts.com/giveaway/quR ... ndead-king
W ogóle kiepska sytuacja, bo czekałem 4 dni na odpowiedź od supportu po tickecie z prośbą o usunięcie i nie dostałem żadnej. Czyli jakby nie udało się naprawić sytuacji z nieprawidłowymi kluczami, to groziłby mi ban? I to pewnie taki duży ze względu na liczbę kluczy, bo jak dobrze kojarzę, do tygodnia jest czas na wysłanie gry?
A co do bana to wątpię. Takie coś jest możliwe, ale jakbyś zrobił masę GAs na nowe AAA w celach promocyjnych (yt / grupy itp) i je usuwał tuż przez zakończeniem. Teraz pewnie po prostu będziesz mieć sporo niedostarczonych.
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowania: 32 razy
- Kontakt:
No właśnie sumienie miałem czyste, ale mimo wszystko za dobre chęci się medali nie przyznaje, więc dobrze, że i ta sprawa została rozwiązana
A co do komentarzy to dostarczyły mi sporo śmiechu, szczególnie te, gdy byłem posądzany o oszustwo, a za chwilę podziękowanie "kumplowi" za giveawaye
To tylko zabawa, rozumiem.
A co do jeszcze usuwania giveawaya to miałem trzy takie sytuacje w mojej kilkumiesięcznej karierze. Dwa pierwsze usuwania potrzebowały zgody wygrywającego. A trzeci podobny ticket został napisany ze względu na dostarczenie przeze mnie złej gry (inna część serii i ani ja, ani wygrywający się nie zorientowaliśmy). Wygrywający dostał bana na te kilka dni i pisze do mnie od razu na steamie, czy da radę coś z tym zrobić, bo w sumie widzi, że problemem jest dostarczona gra, która była inna niż wygrana i dlatego system zakwalifikował go jako osobę, która nie aktywowała wygranej. Ja mówię "okiej, zaraz piszemy ticketa, że złą grę wysłałem, czy można usunąć" i giveaway został usunięty w ciągu kilku godzin, a wygrywającemu ban został zdjęty razem z usunięciem giveawaya
I w tym przypadku nie było zgody wygrywającego, bo było to niemożliwe w tym czasie, a jednak support po ludzku jak wyżej wspominacie zareagował 

A co do jeszcze usuwania giveawaya to miałem trzy takie sytuacje w mojej kilkumiesięcznej karierze. Dwa pierwsze usuwania potrzebowały zgody wygrywającego. A trzeci podobny ticket został napisany ze względu na dostarczenie przeze mnie złej gry (inna część serii i ani ja, ani wygrywający się nie zorientowaliśmy). Wygrywający dostał bana na te kilka dni i pisze do mnie od razu na steamie, czy da radę coś z tym zrobić, bo w sumie widzi, że problemem jest dostarczona gra, która była inna niż wygrana i dlatego system zakwalifikował go jako osobę, która nie aktywowała wygranej. Ja mówię "okiej, zaraz piszemy ticketa, że złą grę wysłałem, czy można usunąć" i giveaway został usunięty w ciągu kilku godzin, a wygrywającemu ban został zdjęty razem z usunięciem giveawaya

- Kontakt:
To jest inna sytuacja, bo zwycięzca dostał niesłusznego bana z powodu otrzymania niewłaściwej gry. Gdyby "nie zgodził się" na usunięcie GA to musiałby odczekać do końca bana, a potem jeszcze przez miesiąc każdy na tej podstawie mógłby poprosić o reroll jakby coś wygrał. Do tego byłby wykluczony z masy prywatnych GAs w ramach SGtools.
A zaznaczenie GA jako nieotrzymanego po jakimś czasie (żeby usunąć sobie blokadę na SGtools) mogłoby skutkować całkowitym banem na SG w związku z "Misuse of Giveaway Feedback".
Więc support po prostu naprostował błąd, który nie został spowodowany przez zwycięzce. To coś innego niż usuwanie GA, ponieważ twórca ma niedziałający klucz. W ten sposób ludzie robili by masę GAs z "może działającymi kluczami", a potem support byłby zasypywany masą biletów dotyczących usuwania.
- Podziękował: 18 razy
- Podziękowania: 18 razy
może masy nie ma, ale takich GA jest całkiem sporo (ale invite only/grupa/WLka)
jak mi sie trafil taki klucz w GA z 2 zwyciezcami, to musialem czekac w kolejce u cg, bo reszta nie ma mozliwosci usuwania 'kawalka' GA
jak mi sie trafil taki klucz w GA z 2 zwyciezcami, to musialem czekac w kolejce u cg, bo reszta nie ma mozliwosci usuwania 'kawalka' GA

- Podziękowania: 12 razy
- Kontakt:
Mam pytanie odnośnie nieodebrania klucza przy massgifcie gra dziś jest już zbanowana na steamgifts. Z klucza nie korzystałem bo parę dni wcześniej wygrana gra aktywowała się razem z inną czego nie zauważyłem. Prosiłem o rerolla ale właściciel konta widzę nie logował się od czasu wystawienia tych kluczy.MSKOTOR pisze:To jest inna sytuacja, bo zwycięzca dostał niesłusznego bana z powodu otrzymania niewłaściwej gry. Gdyby "nie zgodził się" na usunięcie GA to musiałby odczekać do końca bana, a potem jeszcze przez miesiąc każdy na tej podstawie mógłby poprosić o reroll jakby coś wygrał. Do tego byłby wykluczony z masy prywatnych GAs w ramach SGtools.
A zaznaczenie GA jako nieotrzymanego po jakimś czasie (żeby usunąć sobie blokadę na SGtools) mogłoby skutkować całkowitym banem na SG w związku z "Misuse of Giveaway Feedback".
Więc support po prostu naprostował błąd, który nie został spowodowany przez zwycięzce. To coś innego niż usuwanie GA, ponieważ twórca ma niedziałający klucz. W ten sposób ludzie robili by masę GAs z "może działającymi kluczami", a potem support byłby zasypywany masą biletów dotyczących usuwania.
Co robić zaznaczyć otrzymanie a klucz oddać komuś, czy może zaznaczyć nie otrzymano bo ignoruje prośby o reroll, niewygranych było sporo ale prośby o rellor też szły w setki.
- Kontakt:
Obojętne.krzykr pisze: Mam pytanie odnośnie nieodebrania klucza przy massgifcie gra dziś jest już zbanowana na steamgifts. Z klucza nie korzystałem bo parę dni wcześniej wygrana gra aktywowała się razem z inną czego nie zauważyłem. Prosiłem o rerolla ale właściciel konta widzę nie logował się od czasu wystawienia tych kluczy.
Co robić zaznaczyć otrzymanie a klucz oddać komuś, czy może zaznaczyć nie otrzymano bo ignoruje prośby o reroll, niewygranych było sporo ale prośby o rellor też szły w setki.
Różni się tym, że raz będziesz mieć +1 do wygranych, a raz nie. Gra jest na koncie, więc nikt nie posądzi Cię o regift czy sprzedaż klucza który wygrałeś. A próba kontaktu z takimi jednorazowymi deweloperami jest bezcelowa.
Chociaż jak klucz otrzymałeś, to uczciwiej będzie zaznaczyć to jako otrzymane. Jakby kiedyś twórca postanowił wrócić, to zawsze ma jedno niesłuszne "not received" mniej : D
- Podziękował: 100 razy
- Podziękowania: 258 razy
- Kontakt:
Coś się popsuło?
2 miesiące bez wygranej :/
Zawsze wpadała 1 gierka na tydzień.
Mam 5 lvl na SG.
Może dlatego, że zmieniłem strategię i teraz wchodzę tylko w GA z "wyższej półki", tj HB Monthly oraz AAA.
Nie idę w ilość.
Jednak widzę, że jest to zła strategia.
2 miesiące bez wygranej :/
Zawsze wpadała 1 gierka na tydzień.
Mam 5 lvl na SG.
Może dlatego, że zmieniłem strategię i teraz wchodzę tylko w GA z "wyższej półki", tj HB Monthly oraz AAA.
Nie idę w ilość.
Jednak widzę, że jest to zła strategia.
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Identyczna sytuacja była w tym givaawayu https://www.steamgifts.com/giveaway/Nhu ... ndead-king
odkąd wskoczyłem na 5 level to zauważyłem, że wygrywam znacznie mniej niż wtedy kiedy zaczynałem i miałem niskie levele konta.
BTW dzisiaj odkryłem coś ciekawego, jeśli wygra się jakąś wybitną gównogierkę i np po grubo ponad pół roku robiąc porządki na koncie się ją wywali z biblioteki to zawieszają konto za nieaktywowanie wygranej

a jest jakieś ograniczenie co do czasu aktywowania? tj trzeba aktywować grę w tydzień po wygraniu czy coś takiego?
-edit
dobra widzę, że jest tydzień i na wysłanie kodu i na jego aktywacje ale nic nie piszą żeby grę trzymać na koncie całe życie a ja własnie dostałęm suspenda z gifta z grudnia
http://i.imgur.com/rMDq5fo.jpg
-edit
dobra widzę, że jest tydzień i na wysłanie kodu i na jego aktywacje ale nic nie piszą żeby grę trzymać na koncie całe życie a ja własnie dostałęm suspenda z gifta z grudnia

http://i.imgur.com/rMDq5fo.jpg