Cdp.pl - oficjalny temat

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

buri pisze: Przeczytajcie 1 email, a później tłumaczenie. Ktoś dobrze zauważył, że w 1 nie ma słowa o wygasających licencjach czy pojedynczych pozycjach tylko cała półka. Ściema i tyle w temacie. Straciłem całe zaufanie, można zaorać ten sklep jeśli chodzi o wirtualne rzeczy, a dla pewności lepiej całkiem skasować.
Dokładnie to samo myślę. Ściema i żenada. Żegnaj cdp.pl
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

MadHunter pisze:
pelikulas pisze: Orac cdp.pl orac tez cdp red za produkt niezgodny z opisem!
Jaki związek ma obecny cdp.pl z cd projekt red ?
No taki ze jedno i drugie trzeba teraz hejtowac bo taki fejm :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

pelikulas pisze:
MadHunter pisze:
pelikulas pisze: Orac cdp.pl orac tez cdp red za produkt niezgodny z opisem!
Jaki związek ma obecny cdp.pl z cd projekt red ?
No taki ze jedno i drugie trzeba teraz hejtowac bo taki fejm :)
Już od paru lat cdp.pl nie należy do CD Projekt i tym samym nie ma związku z CD Projekt RED więc hejt jest niezbyt uzasadniony.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

sklep CDP.pl zostal kupiony jakis czas temu przez niejaki Merlin.pl ktory glownie zajmuje sie rzeczami fizycznymi wiec pewnie stad te kasowanie dobr cyfrowych
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Alloon pisze: sklep CDP.pl zostal kupiony jakis czas temu przez niejaki Merlin.pl ktory glownie zajmuje sie rzeczami fizycznymi wiec pewnie stad te kasowanie dobr cyfrowych
pewnie dlatego Merlin musiał się sprzedac. Fizyczna sprzedaż internetowa w EU to teraz prosta droga do bankructwa. A cyfrówki to same plusy
delirein
Awatar użytkownika
delirein
Podziękowania: 0

Spoko, stwierdzili że nie usuną półki i że to pomyłka, okej, ale czy tylko ja wczoraj mogłem pobierać np. Gothica, a dzisiaj te same linki na stronie dają już 404? ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Pomyłka, która przy każdej pobranej grze wysyłała maila o rezygnacji z prawa do odstąpienia od umowy:

"Zarejestrowaliśmy Twoją chęć użycia zakupionego produktu: Nowa kosmogonia.
Cieszymy się, że zdecydowałeś się na ten krok, jednocześnie informujemy Cię jednak, że tym samym nie będziesz mógł już skorzystać z prawa do odstąpienia od umowy."

Najwyrazniej byli przygotowani na zwrot pieniędzy za stare zakupy. Trzeba było brac...
delirein
Awatar użytkownika
delirein
Podziękowania: 0

Wiesz, request zwrotu pieniędzy za grę kosztującą kilka złotych mnie w sumie nie rusza, wolałbym to po prostu pobrać i mieć spokój - a nawet pobrać teraz nie mogę :D walić to, pierwszy i ostatni zakup który tam zrobiłem w sumie
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Ja nie mogę już pobrać żadnej gry. Dobrze, że wczoraj pobrałem wszystko poza tą Alicją w Krainie Czarów, która kosztowała mnie całe 6 zł, więc aż tak nie boli :P.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

@buck ta formułka jest już od co najmniej zeszłego roku.

@delirein gdzie napisali, że nie usuną? Nic takiego nie napisali - napisali tylko całe g znaczącą czysto PR formułę „produkty elektroniczne, które nie są już wspierane przez producentów” (nawet nie wydawcy/dystrybutora), która znaczy wszystko i jednocześnie nic. Równie dobrze łapie się pod to lwia część półki, bo w końcu brak wsparcia to może być nawet brak działania na windows 10.
Ja z podnietą bym się wstrzymał do tego 30 kwietnia, bo na razie nie ma czym się zachwycać, skoro już nie można pobrać niektórych rzeczy (ja nie mogę pobrać na ten przykład spellforce collection i gothic universe, o falloutach nie wspominając).

Z ciekawości, ktoś wie, jak zrobić zwrot i gdzie zwracają? Bo mam parę nieaktywowanych gier, które chętnie bym zwrócił :trollface:
Awatar użytkownika
Zbanowany

MadHunter pisze:
Już od paru lat cdp.pl nie należy do CD Projekt i tym samym nie ma związku z CD Projekt RED więc hejt jest niezbyt uzasadniony.
Redów hejtuje za wiedzmina 3 jako produkt niezgodny z opisem ;) taki nasz ubisoft :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

bolesna prawda pisze: @buck ta formułka jest już od co najmniej zeszłego roku.
ale tu nie chodzi o formułkę, tylko o jej wysyłanie dla gier kupionych w latach 12-14. Tak, tak, już 3 lata nic tam nie kupowałem...
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

buck pisze:
bolesna prawda pisze: @buck ta formułka jest już od co najmniej zeszłego roku.
ale tu nie chodzi o formułkę, tylko o jej wysyłanie dla gier kupionych w latach 12-14. Tak, tak, już 3 lata nic tam nie kupowałem...
Zgadza się. To już tam było ;) Tyle że jak nie aktywowałeś to nie mogłeś wiedzieć :trollface:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy

pelikulas pisze:
MadHunter pisze:
Redów hejtuje za wiedzmina 3 jako produkt niezgodny z opisem ;) taki nasz ubisoft :)
Możesz rozwinąć?
Awatar użytkownika
Wiedźmin

i pewnie nie wiedziałem. Ale skoro taka formułka jest, to realna była możliwośc odzyskania pieniędzy
Awatar użytkownika
Zbanowany

Fj00b pisze:
pelikulas pisze:
MadHunter pisze:
Możesz rozwinąć?
Downgrade grafiki bo konsole nie udzwigna... co mnie obchodza konsole, na pc mial byc super duper wiedzmin a na konsole to co teraz jest na PC i byłoby ok, to nie oni dwongrade bo na xone i ps4 i pc musi wyglodac tak samo xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Takie czasy niestety.

Z typowo Point&Click Syberii zrobili grę, w którą ciężko jest grać na standardowym duecie K + M. Bo konsole i pady. Więc było pewne, że Redzi też się uśmiechną do konsol i ich nie oleją : D
Awatar użytkownika
Zbanowany

MSKOTOR pisze: Takie czasy niestety.

Z typowo Point&Click Syberii zrobili grę, w którą ciężko jest grać na standardowym duecie K + M. Bo konsole i pady. Więc było pewne, że Redzi też się uśmiechną do konsol i ich nie oleją : D
Taaa za to do PC pokazali srodkowy palec xD
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 416 razy
Kontakt:

Spróbowałem teraz pobrać (po raz kolejny) tą Alicję w Krainie Czarów i poszło! Wygląda na to, że pliki znowu są tam, gdzie powinny być.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

a ja z innej beczki
CDP dalej jest dystrybutorem Magic the gathering ? Bo widzę że najnowszego setu nie sprzedają ?
ODPOWIEDZ