Czas na sfinalizowanie transakcji

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 211 razy
Podziękowania: 364 razy

Mam gre... okazało sie ze jestem niecierpliwy, bo w sumie tak sie nauczyłem ze do 1-2 dni max sie załatwia sprawy bazarowe. Troche słaby kontakt ale koniec końców gry mam wiec jest dobrze. Tylko tak jak mowie długo trzeba było czekac + słaby kontakt, a wystarczyło 1 zdanie napisac czy cus i bym sobie spokojnie zył a nie podnerwicowany :)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

pelik mi napisał na stimie że grą którą kupił jest symulator kombajnu i nie mógł się doczeekać żeby zagrać
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 115 razy
Kontakt:

pelikulas pisze: okazało sie ze jestem niecierpliwy, bo w sumie tak sie nauczyłem ze do 1-2 dni max sie załatwia sprawy bazarowe.
A mnie opierniczają, gdy burzę się, że mi gość po 2 tygodniach odpowiada :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 49 razy
Podziękowania: 63 razy
Kontakt:

Ze sprzedażą gier/produktów, których nie ma to często jest na Alledrogo i jak się tłumaczą sprzedawcy, że oni mają inne jeszcze rynki zbytu.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wie ktoś co się dzieje z tym gościem: Ufolec? 12 kwietnia zapłaciłem mu za grę, do dziś nie dostałem ani klucza, ani żadnego znaku życia. Pisałem do niego przedwczoraj, w międzyczasie był online, ale mnie zlał, próbuję go złapać na Steam, to też zero reakcji.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

@Maskara
Atrakcyjne ceny robią swoje i najwidoczniej Ufolec ma zatrzęsienie klientów w okresie świątecznym. Stąd pewnie niewielkie opóźnienia. To jest poważny biznesmen z ogromną reputacją, więc nie ma powodów do obaw. Po prostu musisz czekać cierpliwie na realizację swojej rezerwacji :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Maskara pisze: Wie ktoś co się dzieje z tym gościem: Ufolec?
Hej-ho, cztery dni temu, w czwartek rano, wyjechałem na święta i rzeczywiście nie było mnie przez czas świąteczny, poświęciłem czas bliskim, ale tak jak odpisał ci @Vector, bez obaw. "I'm trusted guy"!
Aktualnie jestem już w pociągu w drodze powrotnej także ty jak i pozostałych z 8 osób (jaki duży ruch w święta gdy sklepy nieczynne a grać się chce!! 8-) ) otrzymają gierki późnym wieczorem ;) Na Steam z tego co zajrzałem (tylko na moment) to mam 26 nieprzeczytanych wiadomości :o :shock:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Ufolec pisze:
Hej-ho, cztery dni temu, w czwartek rano, wyjechałem na święta i rzeczywiście nie było mnie przez czas świąteczny, poświęciłem czas bliskim, ale tak jak odpisał ci @Vector, bez obaw. "I'm trusted guy"!
Aktualnie jestem już w pociągu w drodze powrotnej także ty jak i pozostałych z 8 osób (jaki duży ruch w święta gdy sklepy nieczynne a grać się chce!! 8-) ) otrzymają gierki późnym wieczorem ;) Na Steam z tego co zajrzałem (tylko na moment) to mam 26 nieprzeczytanych wiadomości :o :shock:
Dobrze, że żyjesz :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Maskara pisze: Dobrze, że żyjesz :) Pozdrawiam
zamachy czy akcje terrorystyczne mi niestraszne, póki co, no i aby tak spokojnie było nadal :mrgreen:
:piwo:
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Ufolec pisze:
To gdybyś miał takich osobników jak Kuba to już byś miał negatywy.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 1293 razy
Podziękowania: 391 razy
Kontakt:

To może w takich przypadkach dobrze by było zaktualizować automatyczną wiadomość wysyłaną przy zakupie kluczyka? Przecież to dwa kliki, a zdanie:"Realizacja transakcji dopiero od XX.XX" znacznie poprawiła by komfort oczekiwania kupujących :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

lepszym pomysłem byłoby dodanie jednego prostego parametru w ustawieniach konta - mianowicie coś w stylu: "wysyłka zwykle: ____" i dostępne opcje z listy wyboru:
- <nie wybrano> // domyślnie ustawiona opcja dla wszystkich kont
- do kilku godzin
- do 24h
- do kilku dni
- urlop
Wtedy na czas wyjazdu zmieniałoby się odpowiedni parametr z gotowej listy rozwijanej :) kwestia tylko by to oprogramować i wyświetlać użytkownikom poszukującym gier :)
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

Pytanie tylko, czy warto poświęcić kilka godzin programisty i dodatkowo mu za to zapłacić, by zaimplementować funkcję, której zmiana wymaga od użytkownika dwóch klików :)
Co do tematu - kupiłem parę gier na bazarze i tylko raz mi się zdarzyło, że musiałem czekać dwa dni na jakikolwiek kontakt kupującego. Wszedł na bazar, napisał, że otrzymał wpłatę i kluczyk wyśle wieczorem. Tak też było. Trzeba nie mieć innego życia, by czatować na komentarz albo wystawiać negatywy, bo nie jesteśmy cierpliwi. Aczkolwiek może i na to uda się coś zaradzić.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

@Quoyque przemnóż sobie czas każdego zainteresowanego użytkownika razy te jego dwa kliki plus wpisanie treści informacji do odpowiedniego pola no i później wyczyszczenia go z tej tekstowej treści, wtedy w porównaniu do czasu i kosztu programisty funkcjonalność ma sens, tym bardziej, że taka informacja będzie mogła być wyświetlana niezależnie lub nawet przed zakupem, więc nie ma sensu pchać wszystkich informacji do jednego pola ze szczegółami dotyczącymi płatności :) nie jest to pilne, więc gdzieś na zaś można mieć to w planach realizacji, czy to do wakacji, czy do świąt bożego narodzenia.. ;D
Awatar użytkownika
Hitman
Kontakt:

W sumie może i masz rację. Żeby więc nie zginęło w otchłani Internetu, trzeba zgłosić w propozycjach ;-)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Znowu źle trafiłem z ulokowaniem pieniędzy kupiłem 10-06-2017 04:17 siedem gier w 5 przypadkach dostałem od razu e-mail i pieniądze przelałem na PayPal w 2 przypadkach musiałem czekać na e-mail Jeden świeżak znowu miał finansowe ADHD i o godzinie 13:48 11-06-2017 wystawił mi komentarz negatywny (Użytkownik nie zapłacił za zarezerwowaną grę) chciałem mu pomóc, bo miał tylko 2 komentarze, ale widzę po zachowaniu tego świeżaka, że nowym nie należy pomagać, bo cię tak potraktują za całe głupie 3 zł.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

lactoral pisze: Znowu źle trafiłem z ulokowaniem pieniędzy kupiłem 10-06-2017 04:17 [...] Jeden świeżak znowu miał finansowe ADHD i o godzinie 13:48 11-06-2017 wystawił mi komentarz negatywny (Użytkownik nie zapłacił za zarezerwowaną grę
Ja założyłem u siebie, że daję 5 dni od zarezerwowania na zapłatę, chyba że ktoś się do mnie odezwie żeby wydłużyć czas, choć jak na razie przebiegały transakcje szybko poza jedną która od 09.06.2017 jest w toku a kupujący od 2 dni się nie logował na bazar (na steam offline od 21,5h), a jak chciałem zapytać o płatność to na steam mnie zablokował.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Szkoda, że gimnazjum tego portalu nie szanuje, bo sprzedający, o którym pisałem to prawie na pewno gimnazjalista skąd takie przypuszczenie, bo jego erudycja na to dobitnie wskazuje. Jakim trzeba być człowiekiem, aby nie potrafić podać swojego e-maila w automatycznej wiadomości a później mieć pretensje, że nie było automatycznej wpłaty.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Jak sprzedałem grę na bazarze 17.06 i minęło 6 dni to ile mam czekać zanim kupujący zapłaci? Gra za 4zł, kupujący 0 reputacji, prośbę o wpłatę wysłałem 20.06 i dzisiaj 23.06.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

Ile uważasz za słuszne - wiadomo, miło jest, jak osobnik da znać, że nie zapłaci od razu, ale cóż zrobić, jak ci "weźmnie" i zniknie na 2 tygodnie :trollface: :tak:
A odebrał te prośbę w ogóle czy go nie ma? Wiesz, koniec roku, koniec miesiąca, to różnie z kasą jest, ja bym do końca miesiąca poczekał, bo w nadchodzący piątek będą mieli niektórzy Dzień Matki Boskiej Pieniężnej.
ODPOWIEDZ