Czas na sfinalizowanie transakcji
Mam gre... okazało sie ze jestem niecierpliwy, bo w sumie tak sie nauczyłem ze do 1-2 dni max sie załatwia sprawy bazarowe. Troche słaby kontakt ale koniec końców gry mam wiec jest dobrze. Tylko tak jak mowie długo trzeba było czekac + słaby kontakt, a wystarczyło 1 zdanie napisac czy cus i bym sobie spokojnie zył a nie podnerwicowany 

- Podziękował: 0
- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Wie ktoś co się dzieje z tym gościem: Ufolec? 12 kwietnia zapłaciłem mu za grę, do dziś nie dostałem ani klucza, ani żadnego znaku życia. Pisałem do niego przedwczoraj, w międzyczasie był online, ale mnie zlał, próbuję go złapać na Steam, to też zero reakcji.
@Maskara
Atrakcyjne ceny robią swoje i najwidoczniej Ufolec ma zatrzęsienie klientów w okresie świątecznym. Stąd pewnie niewielkie opóźnienia. To jest poważny biznesmen z ogromną reputacją, więc nie ma powodów do obaw. Po prostu musisz czekać cierpliwie na realizację swojej rezerwacji
Atrakcyjne ceny robią swoje i najwidoczniej Ufolec ma zatrzęsienie klientów w okresie świątecznym. Stąd pewnie niewielkie opóźnienia. To jest poważny biznesmen z ogromną reputacją, więc nie ma powodów do obaw. Po prostu musisz czekać cierpliwie na realizację swojej rezerwacji

- Podziękował: 7 razy
- Podziękowania: 7 razy
- Kontakt:
Hej-ho, cztery dni temu, w czwartek rano, wyjechałem na święta i rzeczywiście nie było mnie przez czas świąteczny, poświęciłem czas bliskim, ale tak jak odpisał ci @Vector, bez obaw. "I'm trusted guy"!
Aktualnie jestem już w pociągu w drodze powrotnej także ty jak i pozostałych z 8 osób (jaki duży ruch w święta gdy sklepy nieczynne a grać się chce!!

- Podziękowania: 2 razy
- Kontakt:
Dobrze, że żyjeszUfolec pisze:Hej-ho, cztery dni temu, w czwartek rano, wyjechałem na święta i rzeczywiście nie było mnie przez czas świąteczny, poświęciłem czas bliskim, ale tak jak odpisał ci @Vector, bez obaw. "I'm trusted guy"!
Aktualnie jestem już w pociągu w drodze powrotnej także ty jak i pozostałych z 8 osób (jaki duży ruch w święta gdy sklepy nieczynne a grać się chce!!) otrzymają gierki późnym wieczorem
Na Steam z tego co zajrzałem (tylko na moment) to mam 26 nieprzeczytanych wiadomości
![]()

- Podziękował: 49 razy
- Podziękowania: 63 razy
- Kontakt:
To gdybyś miał takich osobników jak Kuba to już byś miał negatywy.Ufolec pisze:Hej-ho, cztery dni temu, w czwartek rano, wyjechałem na święta i rzeczywiście nie było mnie przez czas świąteczny, poświęciłem czas bliskim, ale tak jak odpisał ci @Vector, bez obaw. "I'm trusted guy"!
Aktualnie jestem już w pociągu w drodze powrotnej także ty jak i pozostałych z 8 osób (jaki duży ruch w święta gdy sklepy nieczynne a grać się chce!!) otrzymają gierki późnym wieczorem
Na Steam z tego co zajrzałem (tylko na moment) to mam 26 nieprzeczytanych wiadomości
![]()
- Podziękował: 1293 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
To może w takich przypadkach dobrze by było zaktualizować automatyczną wiadomość wysyłaną przy zakupie kluczyka? Przecież to dwa kliki, a zdanie:"Realizacja transakcji dopiero od XX.XX" znacznie poprawiła by komfort oczekiwania kupujących 

- Kontakt:
lepszym pomysłem byłoby dodanie jednego prostego parametru w ustawieniach konta - mianowicie coś w stylu: "wysyłka zwykle: ____" i dostępne opcje z listy wyboru:
- <nie wybrano> // domyślnie ustawiona opcja dla wszystkich kont
- do kilku godzin
- do 24h
- do kilku dni
- urlop
Wtedy na czas wyjazdu zmieniałoby się odpowiedni parametr z gotowej listy rozwijanej
kwestia tylko by to oprogramować i wyświetlać użytkownikom poszukującym gier 
- <nie wybrano> // domyślnie ustawiona opcja dla wszystkich kont
- do kilku godzin
- do 24h
- do kilku dni
- urlop
Wtedy na czas wyjazdu zmieniałoby się odpowiedni parametr z gotowej listy rozwijanej

- Podziękował: 1293 razy
- Podziękowania: 391 razy
- Kontakt:
Pytanie tylko, czy warto poświęcić kilka godzin programisty i dodatkowo mu za to zapłacić, by zaimplementować funkcję, której zmiana wymaga od użytkownika dwóch klików 
Co do tematu - kupiłem parę gier na bazarze i tylko raz mi się zdarzyło, że musiałem czekać dwa dni na jakikolwiek kontakt kupującego. Wszedł na bazar, napisał, że otrzymał wpłatę i kluczyk wyśle wieczorem. Tak też było. Trzeba nie mieć innego życia, by czatować na komentarz albo wystawiać negatywy, bo nie jesteśmy cierpliwi. Aczkolwiek może i na to uda się coś zaradzić.

Co do tematu - kupiłem parę gier na bazarze i tylko raz mi się zdarzyło, że musiałem czekać dwa dni na jakikolwiek kontakt kupującego. Wszedł na bazar, napisał, że otrzymał wpłatę i kluczyk wyśle wieczorem. Tak też było. Trzeba nie mieć innego życia, by czatować na komentarz albo wystawiać negatywy, bo nie jesteśmy cierpliwi. Aczkolwiek może i na to uda się coś zaradzić.
- Kontakt:
@Quoyque przemnóż sobie czas każdego zainteresowanego użytkownika razy te jego dwa kliki plus wpisanie treści informacji do odpowiedniego pola no i później wyczyszczenia go z tej tekstowej treści, wtedy w porównaniu do czasu i kosztu programisty funkcjonalność ma sens, tym bardziej, że taka informacja będzie mogła być wyświetlana niezależnie lub nawet przed zakupem, więc nie ma sensu pchać wszystkich informacji do jednego pola ze szczegółami dotyczącymi płatności
nie jest to pilne, więc gdzieś na zaś można mieć to w planach realizacji, czy to do wakacji, czy do świąt bożego narodzenia.. ;D

- Kontakt:
Znowu źle trafiłem z ulokowaniem pieniędzy kupiłem 10-06-2017 04:17 siedem gier w 5 przypadkach dostałem od razu e-mail i pieniądze przelałem na PayPal w 2 przypadkach musiałem czekać na e-mail Jeden świeżak znowu miał finansowe ADHD i o godzinie 13:48 11-06-2017 wystawił mi komentarz negatywny (Użytkownik nie zapłacił za zarezerwowaną grę) chciałem mu pomóc, bo miał tylko 2 komentarze, ale widzę po zachowaniu tego świeżaka, że nowym nie należy pomagać, bo cię tak potraktują za całe głupie 3 zł.
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Ja założyłem u siebie, że daję 5 dni od zarezerwowania na zapłatę, chyba że ktoś się do mnie odezwie żeby wydłużyć czas, choć jak na razie przebiegały transakcje szybko poza jedną która od 09.06.2017 jest w toku a kupujący od 2 dni się nie logował na bazar (na steam offline od 21,5h), a jak chciałem zapytać o płatność to na steam mnie zablokował.
- Kontakt:
Szkoda, że gimnazjum tego portalu nie szanuje, bo sprzedający, o którym pisałem to prawie na pewno gimnazjalista skąd takie przypuszczenie, bo jego erudycja na to dobitnie wskazuje. Jakim trzeba być człowiekiem, aby nie potrafić podać swojego e-maila w automatycznej wiadomości a później mieć pretensje, że nie było automatycznej wpłaty.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Ile uważasz za słuszne - wiadomo, miło jest, jak osobnik da znać, że nie zapłaci od razu, ale cóż zrobić, jak ci "weźmnie" i zniknie na 2 tygodnie

A odebrał te prośbę w ogóle czy go nie ma? Wiesz, koniec roku, koniec miesiąca, to różnie z kasą jest, ja bym do końca miesiąca poczekał, bo w nadchodzący piątek będą mieli niektórzy Dzień Matki Boskiej Pieniężnej.

A odebrał te prośbę w ogóle czy go nie ma? Wiesz, koniec roku, koniec miesiąca, to różnie z kasą jest, ja bym do końca miesiąca poczekał, bo w nadchodzący piątek będą mieli niektórzy Dzień Matki Boskiej Pieniężnej.