@Wszyscy odnośnie Codów
Pozwolę sobie wyjaśnić wszelkie wątpliwości(a przynajmniej na tyle na ile wiem

) odnośnie wydań Cod'ów, kodów w nich zawartych itp. bo widzę tu sporo błędnych/sprzecznych informacji.
1. Wszystkie pudełkowe Cody do Waw włącznie nie wymagały aktywacji na Steamie ani nigdzie indziej, DLC jeśli były to darmowe w postaci patchów, zabezpieczeniem były:
-w przypadku singla wymóg płyty w napędzie, plus CD-Key w trakcie instalacji
-w przypadku multi CD-Key wielokrotnego użytku(tj. bez wymogu przypisywania go do konta na żadnej platformie, wpisywało się go w menu/w czasie instalacji, jak ktoś sobie go od nas "odpisał" to wtedy on grając na multi nasz key "blokował", tzn. na danym keyu mogło jednocześnie grać tylko jedno IP)
Wersje językową wszystkie miały polską, kinową. Z tego co wiem nie dało się jej zmienić, aczkolwiek tutaj pewności 100% nie mam.
2. Cod MW2: był pierwszym Codem wymagającym aktywacji na Steamie, i jednocześnie jedynym(nie wiem jak jest z IW, więc ewentualnie nie jedynym

) bez blokady językowej(tj. zawierał spolszczenie kinowe, ale bez problemu można sobie w Steamie język zmienić i to działa). Od MW2 w górę(z MW2 włącznie) DLC stały się płatne, kupowane poprzez Steam, MW3 ponadto miało wydane DLC pudełkowo w formie 3 pakietów.
3. Cody nowsze od MW2, od Black Ops w górę do BOIII włącznie : wymóg aktywacji Steam, polska kinowa wersja językowa + blokada językowa(tj. tylko i wyłącznie polska tekstowa wersja językowa do wyboru, zmiana języka w kliencie Steam nic nie zmienia, zawsze są PL napisy).
4. Cod IW, Remaster MW: wymóg aktywacji na Steam, co do wersji językowej to tutaj niestety nie wiem, a w Internecie krążą sprzeczne informacje. Jedni piszą, że wersję językową można zmienić, inni, że nie. Ktoś zorientowany jak wie niech da znać

.
5. Wszystkie Cody zakupione na Steamie języka polskiego mieć nie będą.
Co do blokad aktywacji, i regionalnych tu niestety nie orientuję się za bardzo więc się nie wypowiadam.
PS: Wszystkie informacje odnośnie wydań LEMowych oczywiście, innych póki co nigdzie nie wiedziałem.