Promocje pudełkowe na PC

Okazyjne ceny gier z dystrybucji pudełkowej, wyprzedaże w Biedronce, tanie serie wydawnicze.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

kakulukia pisze: Jest jakiś kod na ten emag? Dodaje dwa darkesty do koszyka i mam cenę 60 zl
Wybierz jednego Darkest Dungeon i dobierz inny produkt. Jest ograniczona ilość, inni też by chcieli się załapać, dlatego limit na zamówienie, więc dobierz inną gierkę i zniżka zadziała :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 114 razy

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 18 razy
Kontakt:

Możliwe, że to jakiś błąd na stronie empiku, ale trzy gry z serii Call of Duty: Modern Warfare są dostępne za niespełna 30 złotych.
http://www.empik.com/call-of-duty-moder ... ltimedia-p

Wydaje mi się, że to błąd bo te same gry można znaleźć na stronie empiku w wyższych cenach.
Ci użytkownicy podziękowali kluhmen za ten post:
remike
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 1 raz

To raczej nie jest błędem, a po prostu zwykłą obniżką ceny. Byłem w tym tygodniu w salonie Empiku i ceny były takie same jak w twoich linkach.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

A nie popatrzyliście na dane szczegółowe gier widzę. Tych CoDowych edycji wydawcą jest nie LEM a cdp.pl (w końcu to oni teraz wydają gry Activision). Bardzo możliwe i wielce prawdopodobne jest to, iż są to wydana LEMowe a na folii znajduje się naklejka z informacją że dystrybutorem jest cdp.pl. Na nowe boxy nie liczyłbym.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Hemiq pisze: A nie popatrzyliście na dane szczegółowe gier widzę. Tych CoDowych edycji wydawcą jest nie LEM a cdp.pl (w końcu to oni teraz wydają gry Activision). Bardzo możliwe i wielce prawdopodobne jest to, iż są to wydana LEMowe a na folii znajduje się naklejka z informacją że dystrybutorem jest cdp.pl. Na nowe boxy nie liczyłbym.
różnica pudełka była taka, że LEM nie załączał klucza na Steam, a CDP.pl załącza? czy może jeszcze jakieś inne istotne zmiany zawartości/okładki są?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

Ufolec pisze: różnica pudełka była taka, że LEM nie załączał klucza na Steam, a CDP.pl załącza?
to pytanie, czy twierdzenie? Niby skąd cdp miałby wziąć te klucze?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze:
Ufolec pisze: różnica pudełka była taka, że LEM nie załączał klucza na Steam, a CDP.pl załącza?
to pytanie, czy twierdzenie? Niby skąd cdp miałby wziąć te klucze?
nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że w naszym języku zamieszczenie znaku zapytania na końcu zdania sygnalizuje iż jest to pytanie :) tak też było i w tym przypadku, gdzie pisząc te lingwistyczne wyrażenie miałem na celu uzyskać informację o różnicach w wydaniach i.. nie było to pytanie retoryczne, gdyż faktycznie oczekiwałem na udzielenie odpowiedzi.. :)
Odpowiadając z kolei, buck, na twoje pytanie: dystrybutorzy lokalni (jak nasz cdp) klucze mają zazwyczaj od wydawców, lub od developerów. Obstawiałbym jednak, że w tym przypadku od samego Activision, który wydawcą Modern Warfare.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Twoje pytanie sugeruje odpowiedź. Ale to na marginesie.
cdp po prostu przejął umowę od LEM. Nie wiadomo, czy ją renegocjował. A LEM miał umowę na gry zabezpieczone w inny sposób, niż przez Steam. Bo za system zabezpieczeń odpowiada inna firma i oczywiście nikt Activision nie da tych zabezpieczeń za darmo. Sądząc po cenach tych gier na Steam, nie nastawiałbym się na klucze w pudełkach. Ale najlepiej sprawdzić organoleptycznie.
Hemiq pisze: Na nowe boxy nie liczyłbym.
przepakowanie do nowych pudełek to chwila moment. Co udowodniły promocje w Biedronkach.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2017, o 14:32 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Przepraszam bardzo. Call of Duty 4: Modern Warfare nie był do aktywacji na Steam w wydaniu od LEM. A MW 2 i MW 3 już były do aktywacji na Steam.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze: [...] za system zabezpieczeń odpowiada inna firma i oczywiście nikt Activision nie da tych zabezpieczeń za darmo. Sądząc po cenach tych gier na Steam, nie nastawiałbym się na klucze w pudełkach. Ale najlepiej sprawdzić organoleptycznie.
Jednego pudełka jestem tylko pewien - MW3, ten na pewno posiada klucz Steam, tak samo pudełka z DLC'kami do gry, wydawane osobno jako "Kolekcja 1", "Kolekcja 2",.. ;) Wiem, też, że inna gra z serii Call of Duty posiada klucz Steam, ale przez to, że ceny mamy niższe niż za granicą, to są one zabezpieczone blokadą regionalną i klucz aktywuje się na Steam jako "(PL)".
Dystrybutorzy często właśnie są w stanie wynegocjować lepsze ceny z wydawcami godząc się na to, aby klucze zawarte w pudełkach miały blokady albo językowe, albo regionalne. Czy tak jest i w tym przypadku serii MW to dam znać za kilka dni, jak brat odbierze gry ze sklepu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Hemiq pisze: Przepraszam bardzo. Call of Duty 4: Modern Warfare nie był do aktywacji na Steam w wydaniu od LEM. A MW 2 i MW 3 już były do aktywacji na Steam.
Ale to była decyzja Acti, że zmienili zabezpieczenia. A z jakiego powodu? Otóż tylko Steam zapewniał im zbyt na płatne DLC bez dodatkowych kosztów dystrybucji. Przypomnę *) : WoW był pierwszym CoD z płatnymi DLC na PC. A MW2 to pierwszy CoD po WoW.

*) co prawda nie jestem już tego tak pewien. Wszystkie CoD kupuję wraz z SP, ale na konsolach,
Ostatnio zmieniony 19 mar 2017, o 14:44 przez buck, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Cena gry "Call of Duty: Modern Warfare 3" szału nie robi, Empik informuje o promocji -14%, a w tej samej cenie grę można dostać w CDP.pl - trzeba tylko zaczekać na dostawę/uzupełnienie braków w magazynie CDP:
https://cdp.pl/call-of-duty-modern-warfare-3-pc.html
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Ufolec pisze: Czy tak jest i w tym przypadku serii MW to dam znać za kilka dni, jak brat odbierze gry ze sklepu.
zatem zaczekajmy, bo taka dyskusja do niczego nie prowadzi. Poza jednym: tylko MW mógłby mieć ewentualnie dodane klucze Steam. Masz zatem odpowiedź na swoje pytanie.
Patrząc racjonalnie - po co cdp miałby dopłacać za klucze Steam do MW? Multi działa. Umowa - jest.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

buck pisze: [...] tylko MW mógłby mieć ewentualnie dodane klucze Steam. Masz zatem odpowiedź na swoje pytanie.
No właśnie nie.., bo gry z serii "Call of Duty: Black Ops" (również) posiadają klucze Steam. Z kolei inna gra z grupy Call of Duty, nazwana jako "Call of Duty: Advanced Warfare" została wydana z kluczem Steam z blokadą regionalną na nasz kraj - aktywuje się zatem z dopiskiem (PL).
buck pisze: Patrząc racjonalnie - po co cdp miałby dopłacać za klucze Steam do MW? Multi działa. Umowa - jest.
nie jest jakimś wielkim odkryciem fakt, że gry z dołączonym kluczem Steam sprzedawać mogą się lepiej niż te ze zwykłym kluczem aktywacyjnym na innej platformie, zwłaszcza stosunkowo 'rzadkiej'. Ludzie lubią mieć "porządek" w bibliotece gier i "trzymać" wszystko w jednej appce ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin

Steam? Przecież napisałem w poprzednim poście?
MW>WoW>MW2>BO>MW3>BO2
Na konsolach już WoW miał DLC z blokadą regionalną. Później zdjętą. Chyba...
MW od LEM obsługują serwery IW. Bez platform "trzecich". A za zachcianki trzeba płacić. Na steam MW chyba nie schodzi poniżej 10e?
Jak napisałem - nic nie wymyślimy. Poczekajmy na zdobycz brata.

p.s. WoW przecież mam w pudełku, bez Steam. O ja głupi! Zatem klucze Steam z automata mają wszystkie CoD od MW2 włącznie. Tylko nie pamiętam, kiedy pojawiły się te płatne DLC na pc?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

sorry ze tu pisze ale nie chce zakładać nowego tematu.
Kupował ktoś Worms W.M.D w mediaexpert ?
http://www.mediaexpert.pl/gry-pc/gra-pc ... ,id-771169
teraz jest niedostępna, ale jak będzie to zastanawiam się nad zakupem.
Mam takie pytanie, jest to wersja All Stars czy zwykła ? bo z tego co wiem to pudełkowej zwykłej nie ma i się zastanawiam, bo opis i zdjęcie jest zwykłej...
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Nie chcę mi się każdego cytować.
Przecież Call of Duty 4 był chyba jeszcze zanim pojawił się na steamie, więc siłą rzeczy nie miał klucza steam a nie było potem żadnej steamowej reedycji w wersji pudełkowej poza niedawnym remasterem. Podobno z World at War.
A Modern Warfare 2, 3 jak i wszystkie inne nowe Cody już steamówki miały i nie ma innych wersji na PC, niezależnie czy to pudełko czy cyfrówka, no bo jak inaczej można by było grać w multi, skoro jego zabezpieczeniem na PC był właśnie steam?
A co do blokad regionalnych -> tylko polskie pudełkowe CoDy są w PL, bo te zakupione na steamie zawsze eng.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

letsgamingtogame pisze: Kupował ktoś Worms W.M.D w mediaexpert ?
http://www.mediaexpert.pl/gry-pc/gra-pc ... ,id-771169
teraz jest niedostępna, ale jak będzie to zastanawiam się nad zakupem.
Mam takie pytanie, jest to wersja All Stars czy zwykła ? bo z tego co wiem to pudełkowej zwykłej nie ma i się zastanawiam, bo opis i zdjęcie jest zwykłej...
na ten moment nie ma innej wersji pudełkowej niż "Worms W.M.D All-stars Edition (PC)":
Obrazek
MediaExpert, Electro.pl, jak i Avans.pl (jedna grupa kapitałowa) już nie raz miało widoczne okładki w ofercie odbiegające od tych jakie otrzymywało się w rzeczywistości.

Przykładem jest np. Total War: Warhammer z taką okładką:
Obrazek

i oczywiście obsługa klienta uparcie twierdzi, że takie właśnie powinniśmy wydanie otrzymać, bo takie grafiki (ponoć!) przesłał im dystrybutor :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 25 razy

@Wszyscy odnośnie Codów ;)

Pozwolę sobie wyjaśnić wszelkie wątpliwości(a przynajmniej na tyle na ile wiem ;) ) odnośnie wydań Cod'ów, kodów w nich zawartych itp. bo widzę tu sporo błędnych/sprzecznych informacji.

1. Wszystkie pudełkowe Cody do Waw włącznie nie wymagały aktywacji na Steamie ani nigdzie indziej, DLC jeśli były to darmowe w postaci patchów, zabezpieczeniem były:
-w przypadku singla wymóg płyty w napędzie, plus CD-Key w trakcie instalacji
-w przypadku multi CD-Key wielokrotnego użytku(tj. bez wymogu przypisywania go do konta na żadnej platformie, wpisywało się go w menu/w czasie instalacji, jak ktoś sobie go od nas "odpisał" to wtedy on grając na multi nasz key "blokował", tzn. na danym keyu mogło jednocześnie grać tylko jedno IP)
Wersje językową wszystkie miały polską, kinową. Z tego co wiem nie dało się jej zmienić, aczkolwiek tutaj pewności 100% nie mam.
2. Cod MW2: był pierwszym Codem wymagającym aktywacji na Steamie, i jednocześnie jedynym(nie wiem jak jest z IW, więc ewentualnie nie jedynym ;) ) bez blokady językowej(tj. zawierał spolszczenie kinowe, ale bez problemu można sobie w Steamie język zmienić i to działa). Od MW2 w górę(z MW2 włącznie) DLC stały się płatne, kupowane poprzez Steam, MW3 ponadto miało wydane DLC pudełkowo w formie 3 pakietów.
3. Cody nowsze od MW2, od Black Ops w górę do BOIII włącznie : wymóg aktywacji Steam, polska kinowa wersja językowa + blokada językowa(tj. tylko i wyłącznie polska tekstowa wersja językowa do wyboru, zmiana języka w kliencie Steam nic nie zmienia, zawsze są PL napisy).
4. Cod IW, Remaster MW: wymóg aktywacji na Steam, co do wersji językowej to tutaj niestety nie wiem, a w Internecie krążą sprzeczne informacje. Jedni piszą, że wersję językową można zmienić, inni, że nie. Ktoś zorientowany jak wie niech da znać ;) .
5. Wszystkie Cody zakupione na Steamie języka polskiego mieć nie będą.

Co do blokad aktywacji, i regionalnych tu niestety nie orientuję się za bardzo więc się nie wypowiadam.

PS: Wszystkie informacje odnośnie wydań LEMowych oczywiście, innych póki co nigdzie nie wiedziałem.
ODPOWIEDZ