michall0 pisze: a może warto pomyśleć o takich uzytkownikach, ktorzy duzo kupuja/sprzedaja na bazarze i maja to 100% pozytywow, i im dac ta premke z automatu za darmo.
Teraz zastanów się i odpowiedz sobie szczerze:
- Czy jeżeli stworzyłbyś coś na wzór Bazaru, włożył w to czas, pieniądze i ogólny e-znój

to chciałbyś to do końca (swojego lub przedsięwzięcia) robić to za darmo?
Aj dont fink soł!
bolesna prawda pisze: No mnie z pomysłów na bazar jedyne, co się nie podoba to promowanie ofert g2a pod pretekstem, żeby nie było januszowania
To nawet taki lekki strzał w stopę - jak się część ludzi pokapuje, że można więcej zarobić na G2A (jeżeli różnica w cenie wyniesie więcej, niż opłaty G2A

) to najlepsze oferty - te z HB i innych, bardziej prestiżowych bandli i promek - mogą zniknąć z Bazaru, bo nie każdy zrezygnuje z przytulenia dodatkowego, choćby jednego erło, tylko po to, by dostać jeden punkt reputacji i ew. podziękowania po transakcji
Szczytem szczytów zaś jest opcja, w której sprzedajesz miodną i chodliwa gierkę, po cenie najniższej z możliwych, a koleś który ją od Ciebie kupił, wystawia ja za chwilę na G2A właśnie, z zyskiem!
Uważam, że co najwyżej, powinny być wytłuszczone aktualne najniższe ceny na Bazarze oraz ew. podane info o aktualnym bundlu, w którym daną grę, w tym momencie można wyrwać!
Jeżeli bundla już nie ma, to info o nim powinno zostać spłukane w czeluściach internetu, żeby nie zaniżać niepotrzebnie ceny danej gry i tutaj znów posłużę się przykładem:
Kupuje bundla CrapMondej#333, dziesięć gier, cena 4.50 zł; Mam tego 6 sztuk bandli, bo tyle osób nie zapłaciło na zbiórce!
Jedna gra wychodzi po 45 groszy, czyli po 50 groszy na Bazarze!
Daję najniższa cenę, jestem w peletonie ofert z najniższą ceną, obok piękne info, że grę można wyrwać w bundlu IG - jest link - jak ktoś che przyoszczędzić pięc groszy, to kupuje cały bundel, jak nie, to przepłaca i przełyka te 5 gorzkich groszy!
Mija pół roku, bandel dawno zapomniany, gry mam nadal w sprzedaży, w międzyczasie połowa gier z bandla ma status darmówek, co powoduje, że połowa z nich wypada z mojej oferty i resztę trzeba nieco podrożyć, by wyjść na zero!
Info o najniższej, historycznej cenie robi ze mnie automatycznie Janusza, jestem linczowany i obijany kosturem, metka Janusza zamienia się w tatuaż, w społeczności Łowców uchodzę od tej chwili za chama i parweniusza
To może i lekko przesadzona wizja, ale oddaje sens tego, co mam na myśli - ew. beneficjenci Bazaru Premium raczej zrezygnują z subskrypcji, jeżeli każda ich oferta będzie ubijana na starcie, szczególnie, że nikt nie będzie dokładał ze swoich, tylko po to, by kilku cebulaków przygarnęło grę za pół darmo, bez jakiegokolwiek wysiłku
Vector pisze:
Dla mnie wprowadzenie wersji Premium oznacza głównie, że będę mógł pchnąć te klucze, które mam w ilości przekraczającej limit dwóch sztuk na grę, a których nie opłaca się wywalić na wspomnianym G2A, z racji znikomej wartości rynkowej oraz ich crapulcowatości, nad którą, bez ryzyka udaru, przejść może jedynie zaprawiony w bojach Łowca, jakiego spotkać można jedynie w tutejszym habitacie ;]
Mówiąc wprost, chcesz jeszcze bardziej zasyfic Bazar. Brawo

No a jakie mam wyjście, skoro mam więcej dubli niż sztuk dwie? Jeżeli za drobną opłatą będę mógł się ich pozbyć, to z tego skorzystam - a Ci, którzy boją się zasyfienia Bazaru niech pamiętają, że dzielni programiści, pod wodzą dzielnego admina

wciąż toczą bój o to, by Bazar przeglądało się lepiej, czytelniej, szybciej i wg. własnego widzimisię!
Już teraz masz możliwość ukrycia gier, które posiadasz, za moment zapewne będzie możliwość dodawania gier do blacklisty i wtedy ew. syf zniknie każdemu z oczu, każdemu kto będzie tego chciał!
Czego życzę i sobie i każdemu innemu!
Pozdrawiam!