Smartfony z chin

Okazyjne ceny gier na urządzenia przenośne z systemem iOS, Android lub Windows Phone.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Witam

Od jakiegoś czasu śledzę tematy związane z zakupami w chinach, że dużo ludzi kupuje telefony z chin. Przyszedł czas abym sam coś wymienił, i mam upatrzony model gemini ulefone. Znalazłem to przez taki serwis i cena mieści się w moim budżecie do max 150$
Obrazek

Trochę się zastanawiałem i cen ze 119$ w sklepie się już zmieniła na 130, ale lepszej ceny i tak chyba nie znajdę, sklep jak czytałem w którym jest ten telefon co go zanaczyłem ma dobre opinie więc chyba pieniędzy nie stracę. To jest mój pierwszy zakup.
Pytanie czy to dobry wybór:

Kod: Zaznacz cały

5.5"
Android 6.0
CPU- MT6737T Quad Core 1.5GHz
3GB RAM
32GB ROM
13MP
5MP Dual Rear Camera
Wydaje mi się, że za te pieniądze to bardzo dobra oferta, ale to mój pierwszy zakup nie chciałbym stracić pieniędzy tak więc warto taki telefon kupić oraz czy kupując w chinach nikt mnie nie oszuka. Płaciłbym przez pajpal, a on podobno chroni zakupy. Proszę wiec osoby obeznane oraz o jakieś rady.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

To jest $138 + VAT? Ulefone to raczej nie jest zbyt dobra marka. Sklepu też nie znam, więc nie mam opinii.

Lepiej wybrać stąd: https://pl.aliexpress.com/store/top-rat ... elling_tab

Możesz dopłacić ok $10 za opcję bez VAT.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

W tych pieniadzach to zadna rewelacja, MT6737T to budzetowy procesor. Sklepu nie znam w ogole. Model telefonu wybierz sobie najlepiej przez kimovil.net - bardzo dobra porównywarka. Tradycyjnie polecam cos xiaomi. Sam telefon kup albo na banggood albo na goldwayu (przez aliexpress) albo w innym sklepie polecanym na forach.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Lepiej dołożyć i kupić :
https://proline.pl/?p=XM-R3S-32-CE+GY tylko widzę , że brak towaru. Podobne ceny były na EMAG lub Carefur.
albo coś tańszego:
https://proline.pl/?p=PH2887

https://proline.pl/?p=TKOXAOSMA0004
Awatar użytkownika
Łowca

To kirambo to nie jest sklep to jakaś wyszukiwarka produktów chyba z chin, która też pokazuje gdzie jest najtaniej. kolega mi to powiedział, że jak mam kupować elektronikę to sprawdzać ceny i brać tam gdzie najtaniej. Jakiś czas temu właśnie w tym sklepie geekbyng była najlepsza cena bo 119, a na aliexpress to ja widziałem za 150$. Kolega mówi, że ceny w chinach to jak w kalejdoskopie dzisiaj coś kosztuje 119 jutro już 150. Jak jest okazja i promocja to brać i się nie zastanawiać jak się jest zdecydowanym. Wcześniej miałem inny telefon upatrzony, ale ceny poszły w górę i trafiła się ta okazja z tym ulefone. Już od jakiegoś czasu znam tą markę i wydaje mi się OK. Natomiast Xiaomi też wiem, że jest dobre, ale jak dla mnie za drogo 900 zł to już wykracza poza mój budżet. Chciałbym więc kupić coś z chin i przekonać się jak to jest wiele osób sobie chwali bo ceny często lepsze i duży wybór. Zresztą jak patrze to ten Xiaomi Redmi 3S Pro w tym sklepie z chin kupiłbym za 690 zł w Polsce 900 zł. A ten gemini w sklepie, którym chce teraz kupić jest za 130$. Sam sklep jak czytałem ten gegbyung to ma niby dobre opinie.
Nie chcę też dopłacać 10$ bo to wychodzi już 40 zł, a z tego co czytałem większe prawdopodobieństwo, że paczka przyjdzie bez dodatkowych opłat. Nawet jak dopłaciłbym to w najgorszym razie wyjdzie mnie jak w Polsce, ale tego ulefone gemini tu w Polsce i tak nie ma, a już się na ten model zdecydowałem.
Obrazek

Podjąłem decyzję dzisiaj kupuję bo już inny miałem telefon kupować pytałem się na jednym forum i mi mętlik w głowie zrobili i się wachałem w końcu jak się zdecydowałem to cena się zmieniała, także powiedziałem sobie jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Kupię i napiszę jak poszło.
Co do aliexpree kolega mówił, żeby uważać pokazał mi jak na allegro sprzedają markowe telefony niby nowy, ale cena 50% taniej ka w sklepach. Wytłumaczył mi, ze ci sprzedawcy zamawiają na aliexpresie odnawiane teelfony, normalnie nic nie widać, że to telefon z odzysku, wygląda jak nówka, ale Chińczycy się w tym specjalizują więc sobie myślę skoro na allegro mają z aliexpresta taki sprzęt to i na aliexpresie mogą mi wcisnąć niby nówkę teelfon, który będzie odnowiony w końcu to nie jest sklep tylko platforma ludzi, którzy tam handlują.
Kupię telefon i napisze jak mi poszło. Jak przyjdzie to też zamieszczę opis. To mój pierwszy tak daleki zakup zobaczymy jak będzie ;-)

Ten gemini mi się spodobał, także już nie chcę zmieniać zdania i się zastanawiać bo ten za duży, ten za mały, ten za drogi, ten za słaby i głowa od tego boli.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Radzę zmienić nazwę tematu na: "Jak tanio kupić backdoora".
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Avaray pisze: Radzę zmienić nazwę tematu na: "Jak tanio kupić backdoora".
Rozwiniesz temat?
Czy droższe Sajsungi , lgki ,win 10 itp są pozbawione backdoora? Może chodzi CI o lukę a nie backdoor?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

No dobra. Kupisz chińczyka i co dalej? Chodzi mi o przyszły serwis lub problemy z samym językiem. Sporo takich telefonów jest mizernie przetłumaczona nawet na język angielski(większość nakładek na androida). Sam miałem przygodę z takim telefonem. Dokładnie był do model LeTv X500. Jeśli nie masz wiedzy na temat wgrywania własnego softu/rootowania lub poprostu nie lubisz się bawić w konfiguracje, no to niestety taki telefon nie jest dla ciebie.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Czy ja wiem. Mam Xiaomi Mi5S. Mimo chińskiego ROMU był polski język, angielski. Wcześniej miałem Ulfeone Paris, też polski był, bez żadnych braków. Zamawiałem też dla ojca Blackview BV5000, polski był.

Na serwis chińskich telefonów mam namiary :) Wymieniają wszystko we wszystkim.
Awatar użytkownika
Łowca

Radzę zmienić nazwę tematu na: "Jak tanio kupić backdoora".
:lol:

Kiedyś kiedy jeszcze nie było smartfonów byłem zakochany w Sony Ericsson, ale jak kupiłem pierwszy smartfon to był wtedy Sony jeszcze Ericsson zacząłem się zastanawiać czy ma sens kupowanie drogich telefonów. Teraz android to przecież system od Google i każdy smartfon z androidem jest taki sam, doszedłem do wniosku po co mam kupować jakiegoś tam Samsunga za 1500 zł skoro mogę mieć to samo z chin za nawet 3x mniej. Chiny to nie to samo co kiedyś teraz naprawdę powstało tam wiele różnych firm, które zdobywają rynek wystarczy tylko wziąć pod uwagę takie marki jak Lenovo, Huawei ale to raczej drogie marki jednak to wszystko jest chińskie. Mój drugi telefon to był ZTE i też z Chin w promocji, ale kupił mi go ktoś inny. Jednak telefon się wysłużył, szkiełko pękło (x razy mi spadł nawet na asfatl; i nic) pech chciał, że jak zbijałem deski na kucaka to młotkiem przygiąłem na kieszeń i mi szkiełko pękło. Postanowiłem więc zakupić tego gemini bo jak pisałem miałem inny, ale ceny się pozmieniały i trochę było za dużo jak dla mnie, też miał być ZTE w końcu jednak upatrzyłem tego gemini i postanowiłem kupić. Jak mi się nie spodoba spróbuję odsprzedać na allegro jak przekalkulowałem wyjdę jak coś na 0 bo tych modeli na razie nie ma, a marka trochę znana więc nie powinno być problemów z zejściem.
No dobra. Kupisz chińczyka i co dalej? Chodzi mi o przyszły serwis lub problemy z samym językiem. Sporo takich telefonów jest mizernie przetłumaczona nawet na język angielski(większość nakładek na androida). Sam miałem przygodę z takim telefonem. Dokładnie był do model LeTv X500. Jeśli nie masz wiedzy na temat wgrywania własnego softu/rootowania lub poprostu nie lubisz się bawić w konfiguracje, no to niestety taki telefon nie jest dla ciebie.
Jak wspomniałem miałem ZTE nie było problemów, przecież kupuje w sklepie i tam też jest gwarancja tylko chyba 12 mc. Nie wiem jak z odsyłaniem, ale na razie o tym nie myślę ;-)
A język... teraz android w zasadzie ma wszystkie języki a tego co kupuję ma język polski ;-)
Inna sprawa miałem trochę problemów z ZTE jaki miałem coś tam było z tym ROMe-m, że miał niby 2 GB pamięci, ale było dostępnych tylko 0.5 GB nie pamiętam generalnie cały system zajął RAM czy pamięc już ie pamiętam jak to było, wgrałem poprawiony ROM needrom czy jakoś tak na takiej stronie znalazłem przez kogoś poprawiony ten ROM więc wgrałem i w zasadzie do dziś telefon mi służył ;-)

Mam kolege teraz będzie kupował Samsunga za 1700 zł :o ja wolę kupić coś za 500 zł a za 1200 pojechać nie wiem na wakacje nad morze za tyle to kilka dni poszaleję. A jak rozwalę telefon to nawet Samsung mi go na gwarancji nie naprawi bo to z mojej winy. Także po co mi gwarancja jak tam jest w zasadzie płytka elektroniczna jak tego nie podepnę pod 230 V to spalić nie spalę, jak nim rzucał nie będę to też nie rozwalę.
Swoją drogą przypomniał mi się spływa kajakowy w te lato ze znajomymi, kolega wchodził do kajaka i się wywrócił. Cała elektronika poszła pod wodę w tym jego smartfon. Jak wróciliśmy ze spływu sprawdził telefon nie działa powiedział kupiony w chinach za 400 zł strata nieduża kupi się nowy ;-)
Czy Samsung czy inny pewnie byłoby to samo z każdym modelem bo na zalanie nie ma sposobu chyba, ze to jakiś pancerny telefon ;-)
Awatar użytkownika
Łowca

Czy ja wiem. Mam Xiaomi Mi5S. Mimo chińskiego ROMU był polski język, angielski. Wcześniej miałem Ulfeone Paris, też polski był, bez żadnych braków. Zamawiałem też dla ojca Blackview BV5000, polski był.

Tu w Polsce? Możesz podać namiary może się przyda.
A swoją droga napisałeś miałeś Ulefone Paris który też w pewnym sensie rozważałem ;-)
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

medusa pisze:

Tu w Polsce? Możesz podać namiary może się przyda.
A swoją droga napisałeś miałeś Ulefone Paris który też w pewnym sensie rozważałem ;-)
Ulefone Paris kupiłem w jakiejś promocji na banggood z wysyłką z Europy. Wyszło mnie to około 330zł. Po jakimś czasie, może z pół roku, na wyświetlaczu pojawiła się taka drobna jasna plama, dostałem zwrot połowy kwoty. Także, wyszło mi z 165zł za ten telefon. Na prawdę dobry deal. Aktualnie ma go dziewczyna i jest bardzo zadowolona. Plamę widać tylko delikatnie na białym tle. Ponoć wiele Parisów miało z tym problem. Ogólnie za te pieniądze to dobry wybór i również polecam sklep, ale za $130+ już bym brał coś innego, typu xiaomi, leeco, zte, verne thor.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Jak ktoś się obawia zakupu bezpośrednio z Chin i gwarancji, to polecam kupić np. Xiaomi redmi note 3 z polskiej dystrybucji. XIAOMI wersja międzynarodowa, nie ma tam problemu z przetłumaczonym menu, gwarancja itp. Do tego jeżeli kupisz w dobrej promocji nie zapłacisz więcej niz jak kupisz z Chin z opłata celną. Ostatnio był wysyp promocji za 899zł za wersje pro 32GB. Gwarancja 24 m.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 4 razy

co powiesz na ZTE axon mini? Ja kupiłem go na święta za 123 dolce, teraz widzę, że w tym samym sklepie jest za 140. Oprócz badziewnego softu to telefon ma wszystko lepsze od tego ulefone, zwłaszcza chip audio jest bardzo fajny
Awatar użytkownika
Łowca

Primo pisze: co powiesz na ZTE axon mini?..
Telefon myślę, że OK ZTE miałem i przekonałem się do tej firmy, ale nie będę porównywał, który lepszy wydajnościowo ZTE ten co oferujesz na pewno jest mocny w antutu 36000 pkt, ale mój ma aż 51000 pkt :E
Telefon wczoraj wieczorem kupiłem więc temat zamykam, wrócę powiedzieć co i jak, ale jak już do mnie dojdzie z dalekiej Azji ;-)
Opisze jak się sprawuje, a zakupy naprawdę prosto się robi w zasadzie klikam co kupuję, przechodzę do płatności i pajpal zapodaje moje dane ja tylko potwierdzam i tyle. Jak to się mówi pierwsze koty za płoty ;-)
Pozdro dla wszystkich.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ja bardzo polecam OnePlus, ale to już jest większy wydatek. Sam posiadam i jestem bardzo zadowolony i nie mam żadnych przeciwwskazań.
Awatar użytkownika
Łowca

medusa pisze: Witam

Od jakiegoś czasu śledzę tematy związane z zakupami w chinach, że dużo ludzi kupuje telefony z chin. Przyszedł czas abym sam coś wymienił, i mam upatrzony model gemini ulefone. Znalazłem to przez taki serwis i cena mieści się w moim budżecie do max 150$
Obrazek

Trochę się zastanawiałem i cen ze 119$ w sklepie się już zmieniła na 130, ale lepszej ceny i tak chyba nie znajdę, sklep jak czytałem w którym jest ten telefon co go zanaczyłem ma dobre opinie więc chyba pieniędzy nie stracę. To jest mój pierwszy zakup.
Pytanie czy to dobry wybór:

Kod: Zaznacz cały

5.5"
Android 6.0
CPU- MT6737T Quad Core 1.5GHz
3GB RAM
32GB ROM
13MP
5MP Dual Rear Camera
Wydaje mi się, że za te pieniądze to bardzo dobra oferta, ale to mój pierwszy zakup nie chciałbym stracić pieniędzy tak więc warto taki telefon kupić oraz czy kupując w chinach nikt mnie nie oszuka. Płaciłbym przez pajpal, a on podobno chroni zakupy. Proszę wiec osoby obeznane oraz o jakieś rady.

Mój kuzyn zamówil tel z Chin.. dostawa miała byc do 30 dni roboczych... tel doarł po UWAGA 4 MIESIACACH!!!
I prawde mówiac wygląda jak odpustowa zabawka.... moze i system działa sprawnie ale zdjecia przecietnej jakosci... no i ten wyglada... plastikowa zabawka
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Pabloo77 pisze: Mój kuzyn zamówil tel z Chin.. dostawa miała byc do 30 dni roboczych... tel doarł po UWAGA 4 MIESIACACH!!!
I prawde mówiac wygląda jak odpustowa zabawka.... moze i system działa sprawnie ale zdjecia przecietnej jakosci... no i ten wyglada... plastikowa zabawka
A Ryszard nie przesłał łancuszka dalej i dostał raka. Tak samo można się naciąć kupując przez allegro. Tylko ochrona klienta w allegro słabsza. Kupować trzeba umieć i tyle.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

Jeśli kupił smartfona z niewiadomo jakiego sklepu za $30 to nie ma się co dziwić :) Ja mam już za sobą 3 zakupy smartfonów z Chin z różnych półek cenowych i jestem z każdego zadowolony :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 323 razy
Podziękowania: 338 razy
Kontakt:

Pabloo77 pisze: tel doarł po UWAGA 4 MIESIACACH!!!
#justpocztamalezyjskathings :E
ODPOWIEDZ