Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 139 razy
Kontakt:

MadHunter pisze:
KąsaczPL pisze: No i mamy kolejne Zup!. Tym razem Zup! Zero.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =873224222
Ktoś w to gra, czy tylko każdy dla nowych wyglądów aczików i kart to kupuje.
W każdym razie musi się opłacać to wydawać skoro tak szybko kolejna część.
Steam niedlugo zmienai system wprowadzania gier na niego , wiec chca jak naszybciej zarobic xd
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Ja kupuję dla łatwego i szybkiego 100%, ale nie ukrywam, że gra mi się podoba. Łatwa i przyjemna. Czasami trzeba trochę popróbować różnych kombinacji aby przejść poziom.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

a ja dalej czekam na Zup w bundlu bo szkoda mi euracza na to coś
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

MadHunter pisze:
KąsaczPL pisze: No i mamy kolejne Zup!. Tym razem Zup! Zero.
https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... =873224222
Ktoś w to gra, czy tylko każdy dla nowych wyglądów aczików i kart to kupuje.
W każdym razie musi się opłacać to wydawać skoro tak szybko kolejna część.
Po przejściu 4 części mogę śmiało powiedzieć, że gra się broni nie tylko jako farma achivków z alfabetami/znakami. Satysfakcjonująca rozgrywka logiczno-fizyczna -> niektóre levele banalne, inne wręcz przeciwnie. Na pewno o niebo to lepsze niż Pain Train, gry od twórców Dinosaur Hunt czy Super Duper coś tam . Niezły jest też OiK - klon Zupa.
Ja chętnie wspieram twórców Zup ze względu na ich świetny pomysł jak sprzedać minimalistyczną casualową grę logiczną tysiącom graczy -> chodzi o zarówno ilość achivków, ale i ich zawartość, która służy do ozdabiania profili -> w kolejnych częściach nawet chińskie alfabety zaczęli dodawać, co jest chyba jedyną możliwością ozdabiania profili tekstem pisanym dla graczy z tamtych regionów. To jest bardzo ciekawy case i na pewno będzie miał wielu naśladowców.
Przed Zup był właściwie tylko LYNE - też fajna, ale dużo trudniejsza gra logiczna. Przez lata wielu graczy nawet nie lubiących tego gatunku kupowało LYNE za gotówkę dla samych achivków z alfabetem. I wciąż to wielu robi, ale na mniejszą skalę. To chyba mówi wszystko samo za siebie. I przez tak długi czas nikt nie wpadł by skomercjalizować podobny patent.
Armin pisze: a ja dalej czekam na Zup w bundlu bo szkoda mi euracza na to coś
Nie żeby coś, ale za bundla też dasz euracza a nie będą to eurogabeny z kart, ale $ z Paypala.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Mam takie trochę dziwne pytanko. Jeśli na Stimie zwrócę grę, to mogę ją ponownie kupić nawet tego samego dnia, czy pojawi się jakaś tymczasowa blokada na zakup danej gry?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 45 razy
Kontakt:

patryk00999 pisze: Mam takie trochę dziwne pytanko. Jeśli na Stimie zwrócę grę, to mogę ją ponownie kupić nawet tego samego dnia, czy pojawi się jakaś tymczasowa blokada na zakup danej gry?
Możesz kupić sobie jeśli ci zniknie z biblioteki. Gifta pewnie możesz od razu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nie mam na tablecie tej belki na dole strony "potwierdź zaznaczone", czy coś w tym stylu i nie mogę wystawić żadnej karty nawet pojedynczo. What the hell? :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

petras_36 pisze: Nie mam na tablecie tej belki na dole strony "potwierdź zaznaczone", czy coś w tym stylu i nie mogę wystawić żadnej karty nawet pojedynczo. What the hell? :D
Pewnie masz tablet 9,7cala. Ja mam 10,5 i wszystkie belki są.
A na poważnie, to ta apka steam czasem się dziwnie krztusi. Może łącze się zapchało? Albo tablet?
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Valve właśnie potwierdzilo to nad czym się zastanawialiśmy od ponad roku - po co są hashe steam idlerów w kliencie stam. Co prawda NA SZCZĘŚCIE to nie jest VAC BAN tylko czasowa niemożliwość podłączenia do serwerów z VAC w czasie pracy idlera do czasu jego wyłączenia, w najgorszym wypadku restartu systemu jeśli są resztki danych w pamięci:
Zwracam uwagę że dodano ostatnio na końcu listy "steam idlers". Czyli jednak bezpieczniej w czasie gry w multi idlować na innych kontach za pomocą ASF, SCF itp. z innych kont na osobnym tablecie, komputerze itp.
https://support.steampowered.com/kb_art ... -ilzv-2837

Patrząc pozytywnie: Valve pośrednio w ten sposób przyznaje że toleruje steam idlery do dropu kart (w sumie gdyby było inaczej musieliby być idiotami, a zarabiać Valve potrafi - musieliby zbanować pewnie 3/4 aktywnie sprzedających karty, bo ręcznie tego się obecnie praktycznie nie da już dropić w sensownym czasie).
Niestety nie mamy żadnej gwarancji że któregoś dnia w Valve nie zrobią nasiadówki i nie ustalą że to całe "idlowanie nie po bożemu jest złe, nieamerykańskie i go nie chcą" a za tym nie posypią się bany na rynek jak w przypadku idlowania TF w trybie tekstowym kiedyś. Na szczęście Valve by się to po prostu nie opłacało.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Orientuje się ktoś po ile chodzi na promocjach "STAR WARS™ Jedi Knight - Jedi Academy™" ?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 0
Kontakt:

letsgamingtogame pisze: Orientuje się ktoś po ile chodzi na promocjach "STAR WARS™ Jedi Knight - Jedi Academy™" ?
Kosztuje 1.99 lub 2.50 euro.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Grzmot pisze:
letsgamingtogame pisze: Orientuje się ktoś po ile chodzi na promocjach "STAR WARS™ Jedi Knight - Jedi Academy™" ?
Kosztuje 1.99 lub 2.50 euro.
Dzięki !
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 62 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Mam pytanko do was czym idlujecie na steamie ? Czy IdleMaster ktorego uzywam jest najlepszy i jedyny ? bo ostatnio cos mi sie on jakby zacina tzn czasem ladnie dropnie duzo a czasem muli na jednej grze pare godzin i leci albo nic albo 1-2 karty.. moze jakies fixy albo pro tipy ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

michall0 pisze: Mam pytanko do was czym idlujecie na steamie ? Czy IdleMaster ktorego uzywam jest najlepszy i jedyny ? bo ostatnio cos mi sie on jakby zacina tzn czasem ladnie dropnie duzo a czasem muli na jednej grze pare godzin i leci albo nic albo 1-2 karty.. moze jakies fixy albo pro tipy ?

To zależy od gry, niektóre idlują sie szybko, niektóre godzinami niestety, więc to raczej nie wina IM ;]
Jest jeszcze ArchiSteamFarm, ja go używam do altów, bo obsługuje kilka kont na raz, on na pewno jednak jest wolniejszy od IM - tak wynika z mojego skromnego doświadczenia - choćby dlatego, że na nim nie działa sztuczka z przewijaniem listy gier w trakcie idlowania, co w przypadku IM pozwala na wydrop nawet ponad 100 kart na dobę (pewnie i więcej się da, nie próbowałem, bo więcej niż 100 z groszem dziennie nie udało mi się uzbierać do dropu) :)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

TomHa pisze:
michall0 pisze: Mam pytanko do was czym idlujecie na steamie ? Czy IdleMaster ktorego uzywam jest najlepszy i jedyny ? bo ostatnio cos mi sie on jakby zacina tzn czasem ladnie dropnie duzo a czasem muli na jednej grze pare godzin i leci albo nic albo 1-2 karty.. moze jakies fixy albo pro tipy ?

To zależy od gry, niektóre idlują sie szybko, niektóre godzinami niestety, więc to raczej nie wina IM ;]
Jest jeszcze ArchiSteamFarm, ja go używam do altów, bo obsługuje kilka kont na raz, on na pewno jednak jest wolniejszy od IM - tak wynika z mojego skromnego doświadczenia - choćby dlatego, że na nim nie działa sztuczka z przewijaniem listy gier w trakcie idlowania, co w przypadku IM pozwala na wydrop nawet ponad 100 kart na dobę (pewnie i więcej się da, nie próbowałem, bo więcej niż 100 z groszem dziennie nie udało mi się uzbierać do dropu) :)

Pozdrawiam!
dobra 2 pytania altów czyli innych kont do kart ? bo ja :mrgreen: :mrgreen: no i jak owa sztuczka na IM wyglada ? :D
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Przeklinając gry potrafiłem wydropić Idle Masterem 600 kart dziennie. A byłoby i z 800-900 gdyby chciało mi się klikać dalej. 1800 kart wydropiłem tym sposobem w niecałe półtorej tygodnie jak się spiąłem.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Hemiq pisze: Przeklinając gry potrafiłem wydropić Idle Masterem 600 kart dziennie. A byłoby i z 800-900 gdyby chciało mi się klikać dalej. 1800 kart wydropiłem tym sposobem w niecałe półtorej tygodnie jak się spiąłem.
dobra ale jak sie to robi ? :D mam po prostu przerzucac na kolejna gre ? iles musze czekac na danej grze ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

TomHa pisze: Jest jeszcze ArchiSteamFarm, na pewno jednak jest wolniejszy od IM - tak wynika z mojego skromnego doświadczenia - choćby dlatego, że na nim nie działa sztuczka z przewijaniem listy gier w trakcie idlowania
Ale jak już kiedyś tutaj napisałem działa na nim metoda ciągłego uruchamiania i zamykania.
A najszybszy sposób to: włączenie ASF tak żeby nabił 20-40 minut dla każdej gry, wyjście z ASF, odpalanie IM i przeklikiwanie do czasu aż przestanie się zmniejszać liczba kart, a następnie powrót do ASF i wspomniane uruchamianie go i zamykanie.
Ci użytkownicy podziękowali MerlinPL za ten post:
TomHa
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

MerlinPL pisze:
TomHa pisze: Jest jeszcze ArchiSteamFarm, na pewno jednak jest wolniejszy od IM - tak wynika z mojego skromnego doświadczenia - choćby dlatego, że na nim nie działa sztuczka z przewijaniem listy gier w trakcie idlowania
Ale jak już kiedyś tutaj napisałem działa na nim metoda ciągłego uruchamiania i zamykania.
A najszybszy sposób to: włączenie ASF tak żeby nabił 20-40 minut dla każdej gry, wyjście z ASF, odpalanie IM i przeklikiwanie do czasu aż przestanie się zmniejszać liczba kart, a następnie powrót do ASF i wspomniane uruchamianie go i zamykanie.

Wybacz, widać mi to umknęło :) Dzięki za przypomnienie, jak odpalę nju alta (będzie na nim do wydropienia ok. 800 kart na tę chwilę) to na pewno skorzystam z Twojego sposobu - Dzięki! :)

Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Promocja Polandball: Can into Space! :
http://store.steampowered.com/agecheck/ ... _4_1400_45
ODPOWIEDZ