Bazar - Q&A
Witam, omyłkowo wystawiłam userowi komentarz neutralny, zamiast pozytywnego. Można to zmienić?
W takim razie, co zrobić, gdy wyszukiwana gra ma mniej niż 3 znaki?
Zauważyłem, że jest problem z wyszukiwaniem niektórych gry (w każdym razie dla mnie), dla przykładu Tomb Raider II - z poziomu normalnej wyszukiwarki nie znajdzie się tej gry, natomiast przy opcji dodaj ogłoszenie jest już lista przewijana i można "odkopać" ten tytuł, ale... Takiej gry której nazwa składa się z mniejszej ilości znaków niż 3 np. Zi, albo Z, już nie znajdziemy, ani tu, ani tam.
Jakieś pomysły?
Zauważyłem, że jest problem z wyszukiwaniem niektórych gry (w każdym razie dla mnie), dla przykładu Tomb Raider II - z poziomu normalnej wyszukiwarki nie znajdzie się tej gry, natomiast przy opcji dodaj ogłoszenie jest już lista przewijana i można "odkopać" ten tytuł, ale... Takiej gry której nazwa składa się z mniejszej ilości znaków niż 3 np. Zi, albo Z, już nie znajdziemy, ani tu, ani tam.
Jakieś pomysły?
- Podziękował: 62 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
wlasnie brak tej rolki na glownej tez mnie denerwuje bo gdy gra ma wiecej czesci nie kazda znajdzieszmaste pisze: W takim razie, co zrobić, gdy wyszukiwana gra ma mniej niż 3 znaki?
Jakieś pomysły?
Czy zwiększenie limitu egzemplarzy jednej gry nie powinno już zostać wprowadzone?
W moim przypadku kupowalismy kiedyś CDA lords of the fallen, ostatnimi czasy g2a zrobiło bundle z superhot gdzie właśnie lords of the fallen się znajduje i jako że ja zacząłem sprzedać gry koledzy podali mi klucze by im je sprzedać. No niestety sprzedałem swój i kolegi i został mi jeden. Powinno według mnie zostać zwiększone limity do wersji "czteropak" by móc na spokojnie sprzedawać gry z właśnie takowych steamowych czteropakow
W moim przypadku kupowalismy kiedyś CDA lords of the fallen, ostatnimi czasy g2a zrobiło bundle z superhot gdzie właśnie lords of the fallen się znajduje i jako że ja zacząłem sprzedać gry koledzy podali mi klucze by im je sprzedać. No niestety sprzedałem swój i kolegi i został mi jeden. Powinno według mnie zostać zwiększone limity do wersji "czteropak" by móc na spokojnie sprzedawać gry z właśnie takowych steamowych czteropakow
- Podziękował: 47 razy
- Podziękowania: 67 razy
- Kontakt:
Taki sposób nabycia gier jak opisujesz nie jest 4-packiem. Natomiast do prawdziwych 4-packów jak i zakupów grupowych jest odpowiedni dział na forum.CzeCza pisze: Czy zwiększenie limitu egzemplarzy jednej gry nie powinno już zostać wprowadzone?
Okey ale nawet jest taka gra nazywa się contagion kiedyś była promocja i 4-pak wyszedł taniej niż solo wersja na steam. Zakupiłem taki czworopak i gdyby nie to, że oddałem jedną grę koledze to miałbym 3 steam gifty do wystawienia. Chodzi o zwiększenie choćby o 1 najlepiej według mnie o 2 limit.
- Podziękował: 62 razy
- Podziękowania: 27 razy
- Kontakt:
ja uwazam ze najlepiej jak by to szlo razem z reputacja ze np przy 200 juz 3 przy 500 -4 a przy 1000 - 5 (taki o przyklad)CzeCza pisze: Okey ale nawet jest taka gra nazywa się contagion kiedyś była promocja i 4-pak wyszedł taniej niż solo wersja na steam. Zakupiłem taki czworopak i gdyby nie to, że oddałem jedną grę koledze to miałbym 3 steam gifty do wystawienia. Chodzi o zwiększenie choćby o 1 najlepiej według mnie o 2 limit.
- Podziękował: 0
- Podziękowania: 0
- Kontakt:
Jesli kupujesz 4-pack i jedna dajesz koledze to jedna automatycznie sie aktywuje u Ciebie na koncie wiec zostaja 2 gifty i sprawa zalatwiona.CzeCza pisze: Okey ale nawet jest taka gra nazywa się contagion kiedyś była promocja i 4-pak wyszedł taniej niż solo wersja na steam. Zakupiłem taki czworopak i gdyby nie to, że oddałem jedną grę koledze to miałbym 3 steam gifty do wystawienia. Chodzi o zwiększenie choćby o 1 najlepiej według mnie o 2 limit.
jesli posiadasz juz jakas gre i jest w opcji sprzedazy taki 4-pak to nie da sie go po prostu kupic na steam
Jak wygląda odbieranie klucza po zapłacie?
Wczoraj zapłaciłem za grę, dziś status zamówienia zmienił się na "Użytkownik **** wysłał klucz."
Gdzie ten klucz został wysłany? Do panelu transakcji? Na e-maila? Póki co, nigdzie go nie widzę.
Wczoraj zapłaciłem za grę, dziś status zamówienia zmienił się na "Użytkownik **** wysłał klucz."
Gdzie ten klucz został wysłany? Do panelu transakcji? Na e-maila? Póki co, nigdzie go nie widzę.
Szkoda, że to działa w taki sposób. Gość w jednym okienku wpisuje klucz do wysyłki? A w drugim okienku potwierdza, że wysłał?
Przecież to kompletnie bez sensu, potwierdzić wysłanie klucza, którego się nie wysłało. A ja dostaje powiadomienie, że otrzymałem klucz, którego nie otrzymałem
Adminy muszą to jakoś dopracować.
No cóż, wysłałem sprzedającemu wiadomość. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Przecież to kompletnie bez sensu, potwierdzić wysłanie klucza, którego się nie wysłało. A ja dostaje powiadomienie, że otrzymałem klucz, którego nie otrzymałem

No cóż, wysłałem sprzedającemu wiadomość. Zobaczymy co z tego wyniknie.
- Podziękował: 402 razy
- Podziękowania: 838 razy
Nie, to jest wszystko w tym samym. Tak jak ty potwierdzasz przyciskiem płatność i masz statusy transakcji, czy tak jak teraz wiadomość mu wysłałeś, to on jak otrzymuje info, że dostał kasę, to sprawdza, powinien wpisać ci klucz, wysłać, zatwierdzić i zamknąć komentem.
Tak między Bogiem a prawdą, to pozytywny komentarz dla kupującego powinien być wysyłany automatycznie po kliknięciu "wysłałem klucz". Nie widzę żadnego powodu, dla którego miałoby być inaczej. Jedynym obowiązkiem kupującego jest zapłata odpowiedniej kwoty na odpowiedni adres. W momencie wysyłki klucza sprzedający potwierdza, że spełnione zostały wszystkie wymogi i z jego strony sprawa jest zamknięta.
Jaki pre-order? Przy wszysktich transakcjach w jakich brałem udział, klucz był do mnie wysyłany dopiero po tym, jak sprzedający sprawdził sobie stan konta. Znalazł moje pieniądze na swoim koncie, to wysłał klucz. Przy czym większość dalej czeka z wystawieniem pozytywa nie wiadomo na co. Czasami kilka dni się to ciągnie. Nie mówie, że jest to bardzo uciążliwe, ale nie czuje samej zasady.