Sugestie i pomysły (Bazar)

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Na bazar przeszły mi tylko 2 punkty reputacji. Natomiast w pchlim targu mam potwierdzonych 30 wymian viewtopic.php?f=42&t=1654

Czy trzeba to zgłosić ręcznie abym miał dodaną reputację?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ta reputacja z tematu chyba nie zostala przeniesiona, przeszla tylko ta z systemu reputacji, tamten temat nie byl aktualizowany ze sto lat.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

@remike

Czemu sluzy ten punkt?
"Sprzedający może wystawić na sprzedaż maksymalnie 2 sztuki jednego przedmiotu."
Myslalem ze chodzi o to ze nie mozna w tym samym czasie wystawic 2 sztuk np Joe Danger + Joe Danger 2: The Movie a tu sprzedalem 2 i nie moge juz wystawic kolejnej sztuki? To chamowanie dzialalnosci bazaru skoro jest popyt to czemu nie mozna wystawic kolejnej sztuki
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Naprawdę muszę posiadać aż 50 gier ? Mam ich zaledwie 17 - gry w które gram. Na bazarze pojawiła się ciekawa dla mnie pozycja i aby ją kupić muszę teraz dodać 33 jakieś gry które nigdy nie uruchomię ? Uważam to za srogi wymóg dzięki któremu umknie wielu kupujących.

Moja propozycja jest taka : 50 gier lub indywidualna identyfikacja konta. Zrobienie formularza i umieszczenie go na stronie to 15 minut pracy.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Jestem w stanie przecierpieć "umknięcie wielu kupujących" w zamian za większą szansę, że ktoś mnie nie oszuka na Bazarze.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

Ja też. Jak ktoś tych 50 gier na steam nie ma to granie zakończył chyba w 2008.
Awatar użytkownika
Łowca

Jak ktoś tych 50 gier na steam nie ma to granie zakończył chyba w 2008.
Bzdury piszesz.
że ktoś mnie nie oszuka na Bazarze.
Spójrz na mój przypadek. Jak mogę Cię oszukać ? Nie masz przelewu - nie wysyłasz klucza.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 13 razy
Podziękowania: 25 razy

5en5i pisze:
że ktoś mnie nie oszuka na Bazarze.
Spójrz na mój przypadek. Jak mogę Cię oszukać ? Nie masz przelewu - nie wysyłasz klucza.
Ale możesz stworzyć ofertę i kogoś oszukać. A te 50 gier to szybko idzie. Cały czas jakąś rozdają albo zawsze możesz kupić np.: bundla za kilka $ gdzie jest 30 gier.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

keiran pisze: Ja też. Jak ktoś tych 50 gier na steam nie ma to granie zakończył chyba w 2008.
Niekoniecznie. Po prostu albo nadal je piraci albo dopiero zaczyna swoją przygodę z graniem.

Ten próg wejścia powinien być nawet wyższy albo 100$ wartości gier na koncie tak jak steamgifts liczy.
Awatar użytkownika
Łowca

Ale możesz stworzyć ofertę i kogoś oszukać.
Mnie nie interesuje sprzedaż tylko zakup. Przeczytaj pierwszy mój post w tym temacie.
Niekoniecznie. Po prostu albo nadal je piraci albo dopiero zaczyna swoją przygodę z graniem.
Albo gra okazjonalnie gdy ma na to czas, wtedy posiada kilka gier a nie setki ;]
albo 100$ wartości gier na koncie
To może być złoty środek. 50 gier lub 100€ wartości gier na koncie ( wg cennika steam 100% ).
Ostatnio zmieniony 12 lut 2017, o 21:22 przez 5en5i, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

5en5i pisze:
Mnie nie interesuje sprzedaż tylko zakup. Przeczytaj pierwszy mój post w tym temacie.
Albo gra okazjonalnie gdy ma na to czas, wtedy posiada kilka gier a nie setki ;]
albo 100$ wartości gier na koncie
To może być złoty środek. 50 gier lub 100$ wartości gier na koncie ( wg cennika steam 100% ).
100$ wartości gier na koncie ( wg cennika steam 100% ). z tym sobie jaja robisz? wystarcza dwa bundle za dolara i tyle mozesz miec
Awatar użytkownika
Robin Hood

5en5i pisze:
Ciebie nie ale kogoś innego na pewno. A zasady są dla wszystkich, aby właśnie taka sytuacja się nie zdarzyła, że ktoś zakłada specjalnie konto Steam, aby tylko trolować na Bazarze.
Ostatnio zmieniony 12 lut 2017, o 21:26 przez Rzeszow, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

5en5i pisze:
To może być złoty środek. 50 gier lub 100€ wartości gier na koncie ( wg cennika steam 100% ).
Chodziło mi o 'cennik' ze steamgifts, czyli pełna cena za niebundlowe i 15% wartości za bundlowe ;)
Awatar użytkownika
Łowca

Uważasz ,że moje konto będzie bardziej autentyczne gdy dodam wszystkie gry f2p + te co mam, osiągając próg 50 gier od wartości 100€ czy 200€ na koncie ?
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Kontakt:

Mówiąc szczerze bardziej wiarygodna jest dla mnie osoba która ma 10 gier AAA ( w tym najnowsze) niż "gracz" z 50 darmówkami i grami po 50 groszy. Z drugiej strony domyślam się że na bazar i tak rzadko przyjdzie osoba która celuje w najnowsze gry AAA.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 1 raz

5eni5i, dobrze że pojawił się kolejny taki głos, pamiętaj że nie musisz przekonać wszystkich, wystarczy że administracja obserwuje temat. Projekt jest młody, więc raczej powinniśmy spodziewać się zmian.
Awatar użytkownika
Robin Hood

5en5i pisze: Uważasz ,że moje konto będzie bardziej autentyczne gdy dodam wszystkie gry f2p + te co mam, osiągając próg 50 gier od wartości 100€ czy 200€ na koncie ?
Gry F2p się nie liczą.
Awatar użytkownika
Łowca

To zmienia postać rzeczy :trollface:
Mówiąc szczerze bardziej wiarygodna jest dla mnie osoba która ma 10 gier AAA ( w tym najnowsze) niż "gracz" z 50 darmówkami i grami po 50 groszy. Z drugiej strony domyślam się że na bazar i tak rzadko przyjdzie osoba która celuje w najnowsze gry AAA.
Popieram w 100 %.
Przeglądając bazar szukałem Strongholda. Dałem podgląd sprzedawcy, 51 gier - samie jakieś mało znane ( dla mnie ), żadnego dużego tytułu i co najważniejsze gry te nawet na chwile nie zostały włączone.
Nie wiem czy o to do końca chodziło administracji...
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Zróbcie w Bazarze też odwrotny dział "Szukam". Nie wszyscy wszystko wystawiają, a jak zobaczą że ktoś chce grę którą się ma to zmotywuje do wystawienia. Ceny tu i tak są niższe niż w kluczykowniach więc ten dział nie przyciągnąłby handlarzy. Sortowanie według najbardziej pożądanych gier/ranking wishlist itd
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

A ja mam takie pytanie :P ile czasu osoba kupująca ma czasu na płatność za zakupioną grę?
ODPOWIEDZ