Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Ja narazie powiekszam sobie e-penisa poprzez ilosc gier, derugi penis mi nie potrzebny :P (chyba ze znajde kochanke :E )
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Co do Pain Train jak ktoś wcześniej wbił 100% a po updacie mu spadło bo dodali kolejne acziwki na ukończenie 12 poziomów i chce zacząć od początku a nie od 8-10 fali czy ile mu tam zajęło wbijanie 1000 killi to polecam zmodyfikować klucz: hkey_current_user/software/virtualtop/paintrain currentlevel_h************ na 1 i wtedy o wiele szybciej idzie wbijanie tych 12 fali.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 105 razy
Kontakt:

Ktoś zna sposób na zrobienie półprzezroczystego steama?
Obrazek
Jakoś przypadkiem coś kliknąłem chyba podczas otwierania okna i mi się tak zrobiło.
Nawet ciekawy "błąd" :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

The Lost Battalion: All Out Warfare ma ciekawą emotę: germanflag1918
http://www.steamcardexchange.net/index. ... pid-364890
Może jakiś forumowy historyk by mi wyjaśnił sprawę?
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 68 razy
Podziękowania: 84 razy
Kontakt:

edwardew pisze: The Lost Battalion: All Out Warfare ma ciekawą emotę: germanflag1918
Flaga 2 Rzeszy, o ile się nie mylę.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

sitek4h pisze:
edwardew pisze: The Lost Battalion: All Out Warfare ma ciekawą emotę: germanflag1918
Flaga 2 Rzeszy, o ile się nie mylę.
Flaga funkcjionowala w latach 1867 - 1918.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

tak trudno wyszukać informacje w tych czasach? pierwszy link z wikipedi

Związek Północnoniemiecki przyjął nową flagę, która powstała z połączenia flagi Królestwa Prus (czarno-biała) oraz barw flag hanzeatyckich (czerwień i biel). Flaga czarno-biała-czerwona stała się oficjalną flagą II Rzeszy Niemieckiej po zjednoczeniu kraju w 1871. W czasach Cesarstwa barwy te interpretowano w sposób następujący:

czerń – kolor orła – siła
biel – czystość zasad
czerwień – jedność wszystkich Niemców.

Początkowo hitlerowskie Niemcy używały dawnej flagi cesarskiej (czarno-biało-czerwonej), lecz w 1935 doszło do radykalnej zmiany: zastąpiła ją czerwona ze swastyką w środku, umieszczoną w białym okręgu. Było to jednocześnie przyjęcie symbolów NSDAP oraz całkowite przekreślenie dotychczasowej symboliki.

lost batalion jest nawiązaniem do wydarzeń w lesie argonskim, ale ta gra pewnie nie ma z tym nic wspólnego :D
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Czy steamplay wciąż obowiązuje? W sensie, że jak się kupi wersje na mac (na jakiejś zewnętrznej stronie) to dostaje się też wersje na pc?
Teraz zauważyłem, że znikła ikona steamplay przy platformach i dodali ikone do systemu SteamOS. Faq od steama w tej sprawie nie został zaktualizowany, więc nie wiem czy już to nie działa, czy zmieniono działanie czy co.

Bo kiedyś taki Borderlands 2 miał na steamie steaplay (jakby się chciało kupić z macgamestore), a teraz nie wiem czy jeśli się go kupi, to dostanie się wersje na windowsa czy nie.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

Wlasnie windows po aktualizacji wywalil mi blue screena ! Wiec mam takie pytanie czy na blue screenie pojdzie mi steam i jakies gierki ? ;p
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Produkcja takiego jednego Zupa pewnie nie zajmuje długo, tym bardziej, że idea gry bazuje na jakimś przykładzie z makera. Koleś kłuje żelazo póki gorące -> czyli np. póki steam nie weźmie się za ograniczanie achików w grach.
A 4ka po tym całym hejcie ma być powrotem do pierwszych 2 części jeśli chodzi o ilość achików. I słusznie, bo co za dużo niezdrowo.
Na greenlighcie jest też Pain Train 2 :E :
http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =846776991
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Dejw pisze: Ej, cos jest za wbijanie acivkow, czy to jest poprostu zbieractwo, zeby bylo jak najwiecej?
Wydaje mi się, że większy sens mają osiągnięcia na konsolach (Xbox 360, Xbox One, PS4 i PS3, ale na tej ostatniej chyba nie wszystkie gry je mają) bo tam chociaż są one różnie punktowane (np. zależnie od trudności), zbiera się je do jednej puli (oczywiście oddzielnej dla konsol Sony i Microsoftu) etc.
Awatar użytkownika
Predator
Kontakt:

No tak, na uPaly czy Orginie, tez sa achivki, na uPlay za achivki dostaje sie punkty, za ktore potem mozna cos sobie kupic, *klikklak* bo *klikklak*, ale mozna.

Edit:
Chyba kogos ponioslo z cenzura :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

Obrazek
Steam wprowadził możliwość przenoszenia zainstalowanych gier do innych folderów. Niby nic, ale fajna możliwość, nie trzeba będzie ręcznie tego robić, a potem zmieniać ścieżki i robić weryfikacji plików.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
Obrazek
Steam wprowadził możliwość przenoszenia zainstalowanych gier do innych folderów. Niby nic, ale fajna możliwość, nie trzeba będzie ręcznie tego robić, a potem zmieniać ścieżki i robić weryfikacji plików.
no nareszcie nie trzeba będzie się tyle męczyć :P wzięli dobry przykład z innych platform ;]
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 74 razy
Podziękowania: 116 razy
Kontakt:

letsgamingtogame pisze: Wlasnie windows po aktualizacji wywalil mi blue screena ! Wiec mam takie pytanie czy na blue screenie pojdzie mi steam i jakies gierki ? ;p
Pójdzie. Wywal najlepiej to co ci to powoduje. U mnie na Windows 10 były to programy optymalizujące system, przez które miałem 10 blue screenów na godzinę.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Chyba o tym nigdzie nie pisano jeszcze na forum, ale pojawiła się na steamie bardzo fajna funkcjonalność przy zakładkach :
Popularne nowe tytuły Bestsellery Nadchodzące Oferty specjalne
Przytrzymując myszkę na którejś grze z zakładki, po prawej stronie pojawiają nam się 4 screeny z danej gry. Ułatwia to orientację z jakiego typu grą mamy do czynienia lepiej niż miniaturka z tytułem i tagi z gatunkami.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

To już jest odkąd zaktualizowali wygląd sklepu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

nom, jedyne co doszlo w styczniowej aktualizacji to mozliwosc przeniesienia plikow gry z dysku na dysk lub na inna partycje
ODPOWIEDZ