Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Pytanie do osób używających Steam Inventory Helper - o co chodzi z tym dodatkowym polem "Auto-akceptacja"? Pojawia się toto od kilku dni przy wystawianiu większej ilości przedmiotów, no i bez zaznaczenia tego trzeba każdy przedmiot potwierdzić kliknięciem "OK, wystaw". Da się to jakoś zaznaczyć na stałe? Nie znalazłem takiej opcji w żadnej wtyczce - ani w SIH, ani w Enhanced Steam, ani w Steam Database.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 249 razy
Podziękowania: 393 razy
Kontakt:

Nie mogę na razie znaleźć potwierdzenia tego newsa.
W skrócie Volvo ma w lutym coś pozmieniać z cenami regionalnymi w związku z umacnianiem się dolara.
https://translate.google.com/translate? ... Fac3401630
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 65 razy
Podziękowania: 40 razy

Mam nadzieję, że wywalą nas z zachodniego regionu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

To kiedy złotówki w steam store ?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

trotyl2d pisze: Mam nadzieję, że wywalą nas z zachodniego regionu.
Predzej zafunduja nam platnosci w dolarach, oczywiscie z VATem. Do tego automatyczne przewalutowanie walleta po gabenowym kursie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

buck pisze:
Predzej zafunduja nam platnosci w dolarach, oczywiscie z VATem. Do tego automatyczne przewalutowanie walleta po gabenowym kursie.
Biorąc pod uwagę, że według GMG jesteśmy Zieloną Wyspą, to obstawiam prędzej funty :trollface: Wtedy to będzie "tanio"
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

A ja mam pytanie dotyczącego tego pakietu gry Zup!
http://store.steampowered.com/bundle/2123/
Bo w bibliotece Steam mam Zup! i Zup! 2, chciałbym nie za długo kupić sobie Zup!3 i cenę tego pakietu mam 0,76€ czyli taniej niż sama gra Zup!3.
I jak sobie kupię to dostanę jeszcze raz te wszystkie te części co mam do biblioteki czy tylko Zup!3?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 9 razy
Kontakt:

Tylko Zup! 3.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Nie liczyłbym na obniżenie cen u nas. Złotówki natomiast mogliby w końcu dodać, jesteśmy jednym z większym rynków w końcu, a euro to nie jest nasza waluta.
bolesna prawda pisze:
buck pisze:
Biorąc pod uwagę, że według GMG jesteśmy Zieloną Wyspą, to obstawiam prędzej funty :trollface: Wtedy to będzie "tanio"
No właśnie obecnie taniej na GMG jest płacić w funtach niż $.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

CZeść!

Gdzie znajdę pliki instalacyjne gier na Steam? Chcę pobierać gry na PC, a potem zgrać je na pendrive i przerzucić na inny komputer. Wiem, że jest opcja weryfikacji plików, ale nie działa ona na wszystkich grach. Pobrałem jakieś 10 tytułów i zadziałały tylko 3, a reszta zaczynała pobieranie od nowa i w efekcie dublowały się wszystkie pliki danej gry.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

http://gaming.stackexchange.com/questio ... downloadin

krótko mówiąc, skopiuj folder z danymi gry, przenieś do odpowiedniego folderu na drugim PC, "zainstaluj" grę na drugim PC, przy tej samej ścieżce steam powinien rozpoznać, że już jest psio pobrane, więc czeka Cię tylko weryfikacja plików
kopiowanie sejvów (jeśli nie używasz clouda ... a czasem nawet jeśli go używasz :P) to już inna historia zależna od tytułu
Awatar użytkownika
Łowca

No właśnie ta weryfikacja nie działała w mom przypadku na np. Gothicu czy grach LEGO. Raz pojawiało się 100% weryfikacji i ściągało grę od nowa albo od razu przechodziło do pobierania
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 26 razy
Kontakt:

nic nie poradzę :) nie miałem potrzeby używać takiego rozwiązania, więc opieram się na tym, co zdarzyło mi się przeczytać w necie
poza tym, pobieranie mi nie straszne :)

P.S.
Gothica, a raczej Arcanię, oraz LEGO Hobbit (do którego mnie jakoś nie ciągnie, najgorsza część z dotychczas ogrywanych, stąd Arcania głównie do przodu leci) właśnie ogrywam ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Możesz spróbować z kopią zapasową: https://support.steampowered.com/kb_art ... -YPHV-2033
Bez problemu przeniosłem grę z jednej partycji na drugą, między komputerami powinno działać tak samo.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Na fali popularności serii Zup! , powstało takie "cudo" -> Super Duper Flying Genocide 2017 :
http://store.steampowered.com/app/422870/
W przeciwieństwie do Zup, które broni się gameplayem, Super Duper nie broni się niczym poza łatwymi i wieloma achievmentami -> na początku było ich około 350, ale już jest 1000 a twórca zamierza regularnie dorzucać update'y z nowymi achivkami (przynajmniej do czasu aż steam nie zacznie interweniować i nie zrobi ograniczeń co do maksymalnej liczby achików na grę).
Na czym polega gameplay i zdobywanie kolejnych łatwych achievmentów -> latamy sobie w lewo i w prawo statkiem kosmiczny i prawym przyciskiem myszy porywamy ludzi. Mamy też jakieś działo, ale używanie go nie ma sensu - wspomniane 3 przyciski w zupełności wystarczają by wymaksować grę, ba twórca gry przy ostatnim updacie z 500 achikami w opisie zawiera "Press RMB to win!" .
Podejrzewam, że trend gier tego typu zacznie się powiększać -> ze względu na niską cenę, osiągają one dobrą sprzedaż jak na wątpliwą jakość rozgrywki.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

jak ma dodawać co jakiś czas nowe acziwki to niech się wypcha nie bede w to gral 10 razy dla nowych acziwków
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Z jednej strony lipa bo trzeba będzie grać co chwile, żeby 100% wbijać z drugiej łatwe i darmowe acziwki jak posiadasz grę
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Z podobnych cudaków jest też Pain Train -> strzelanka, gdzie co drugi zabity przeciwnik to achik a do tego trochę ekskluzywnych za strzelanie określoną bronią czy też przechodzenie leveli (w sumie mamy ich prawie 600).
Gameplayowo jest niestety bardzo kiepsko i prymitywnie a każdy kolejny level to po prostu więcej punktów respawnu z przeciwnikami, więc zwiększająca się trudność to w tym przypadku - ilość. Po drodze odblokujemy też 2-3 bronie i niewielkie ulepszenia(więcej życia) postaci.
http://store.steampowered.com/app/576560
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Ej, cos jest za wbijanie acivkow, czy to jest poprostu zbieractwo, zeby bylo jak najwiecej?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Dejw pisze: Ej, cos jest za wbijanie acivkow, czy to jest poprostu zbieractwo, zeby bylo jak najwiecej?
Możesz sobie ozdobić profil, napisać coś nimi w profilu (jeśli achivki to literki), powiększyć e-penisa a poza tym to forma pochwalenia się ukończoną grą na 100% a maniaków maksowania gier nie brakuje.
ODPOWIEDZ