Rozmowy o steamgifts

Wygrywaj gry lub rozdaj je innym!
Regulamin forum
1. Aby dołączyć do którejkolwiek z naszych grup giveawayowych musisz powiązać swoje konto z "profilem steam".
2. Grupa Łowcy Gier Giveaway jest otwarta dla każdego kto poprosi o wstęp w tym wątku.
3. Istnieje również specjalna Grupy Zasłużonych dla użytkowników, którzy przyczynili się do rozwoju strony. Regulamin grupy znajdziecie w tym miejscu.
4. Należy przestrzegać regulaminu steamgifts. Jego łamanie skutkować będzie usunięciem z obu grup.
5. Dział Steamgifts i konkursy służy do promowania konkursów organizowanych przez Łowców Gier oraz giveawayów stworzonych dla naszych grup steamowych. Zakazuje się tworzenia kryptoreklamy oraz informowania o cudzych inicjatywach bez zgody administracji.
6. Temat "Kody do rozdania" posiada dodatkowo swój wewnętrzny regulamin, którego należy bezwzględnie przestrzegać jeśli wypowiada się w w/w temacie. Możecie go przeczytać w tym miejscu.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 9 razy
Podziękowania: 32 razy
Kontakt:

Okazało się, że klucz był wadliwy i dostarczyłem nowy. Wtedy przy giveawayu pojawiła się zielona uśmiechnięta buzia zamiast czerwonej, tej smutnej.

A tak poza tym po dzisiejszym badaniu stwierdzam, że około 30% odbiorców kluczy nie dziękuje za niego mimo otrzymania i wklepania do biblioteczki. A przecież to taki piękny moment zwyciężyć wśród innych wielu, zdobyć upragniony klucz, którego aktywowanie pozwala często zdobyć rzadkie karty kolekcjonerskie wymienne na mamonę steam. No chyba, że wielu osobom wygrywanie jest tak samo obojętne jak dziękowanie, wtedy nic na siłę.

Ok, pochwalilim się, pożalilim się, więc zadam pytanie. Czy osoba, która wygra giveawaya, ale zostanie po tym wystawiona na czarną listę, może odebrać wysłany klucz?
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 18 razy
Podziękowania: 18 razy

BL działa tylko na wejścia na stronę gibka, klucze są w innej zakładce.
Ale wtedy też nie ma możliwości podziękowania :)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Orientujecie się w jaki sposób oczyścić profil grupy na SG z osób zawieszonych na SG i wyrzuconych z grupy ale od dawna nie logujących się do SG? Pisałem do supportu w zeszłym tygodniu ale jak dotąd cisza.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

MadHunter pisze: Orientujecie się w jaki sposób oczyścić profil grupy na SG z osób zawieszonych na SG i wyrzuconych z grupy ale od dawna nie logujących się do SG? Pisałem do supportu w zeszłym tygodniu ale jak dotąd cisza.
Nie ma czegoś takiego wbudowanego w stronę, wiec support nie pomoże.

Podbiłam do twórcy przydatnego skryptu dla WL i BL, da się dodać jedną linijkę do skryptu i pomoże zrobić to co chcesz z banami. Skrypt pokaże, czy ktoś na stronie danej grupy jest zawieszony. Oryginalnie został stworzony do czyszczenia BL ze zbanowanych użytkowników. Tutaj

A co do wyrzuconych z grupy, to jak się nie logują na SG, to strona nie może wiedzieć, że są wyrzuceni. Więc z tym nic się nie da zrobić. Nikt tego nie będzie manualnie aktualizował, przy prawie 1 mln użytkowników było by to co najmniej niepraktycznie ;P
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
MadHunter pisze: Orientujecie się w jaki sposób oczyścić profil grupy na SG z osób zawieszonych na SG i wyrzuconych z grupy ale od dawna nie logujących się do SG? Pisałem do supportu w zeszłym tygodniu ale jak dotąd cisza.
Nie ma czegoś takiego wbudowanego w stronę, wiec support nie pomoże.

Podbiłam do twórcy przydatnego skryptu dla WL i BL, da się dodać jedną linijkę do skryptu i pomoże zrobić to co chcesz z banami. Skrypt pokaże, czy ktoś na stronie danej grupy jest zawieszony. Oryginalnie został stworzony do czyszczenia BL ze zbanowanych użytkowników. Tutaj

A co do wyrzuconych z grupy, to jak się nie logują na SG, to strona nie może wiedzieć, że są wyrzuceni. Więc z tym nic się nie da zrobić. Nikt tego nie będzie manualnie aktualizował, przy prawie 1 mln użytkowników było by to co najmniej niepraktycznie ;P
Wielka szkoda ale mam nadzieję, że kiedyś coś odpiszą ;)
Dzięki za link. Sprawdzę ten skrypt.

Co do manualnej aktualizacji to mogliby dodać taką funkcję jaką mamy przy synchronizacji konta, czyli 'synchronizuj grupę'. Tak sobie myślę, że im ten pomysł podrzucę, chociaż pewnie i tak mnie zleją :)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Support ma zdaje się olbrzymie kolejki spraw do załatwienia więc odpowiedzi w roku 2017 się nie spodziewaj :).
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Jak sprawdzić czy zwycięzca GA nie posiada wygranej gry?
Wygrani w moim GA mają ponad 4k gier na koncie. Zarówno Steam jak i przeglądarka zaliczają crash przy próbie ich wczytania.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Daj przykładowy link bo mi jeszcze nie zdarzyła się taka sytuacja by mi scrashowało przy przeglądaniu czyjejś listy gier.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Chcecie mieć duży współczynnik podziękowań na steamgifts i ogólnie być fajni? Dajcie lvl w gibie rzędu 8-10 a szał ciał gwarantowany. Potwierdzone klinicznie :dziadek:
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

PiccoloPL pisze: Daj przykładowy link bo mi jeszcze nie zdarzyła się taka sytuacja by mi scrashowało przy przeglądaniu czyjejś listy gier.
Proszę
http://steamcommunity.com/id/LosT_SouL_VL/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

https://steamdb.info/calculator/76561197965319961/ to wujek google znalazł mi coś takiego. Chyba wystarczy by gry sprawdzić.

Edit: Co prawda z 2 minuty to zajęło ale steam pokazał mi listę tych 6 tys gier i crasha nie miałem.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

PiccoloPL pisze: https://steamdb.info/calculator/76561197965319961/ to wujek google znalazł mi coś takiego. Chyba wystarczy by gry sprawdzić.

Edit: Co prawda z 2 minuty to zajęło ale steam pokazał mi listę tych 6 tys gier i crasha nie miałem.
Rety dzięki, zapomniałem że steambd ma taką opcję :oops:

U mnie niestety Steam najpierw się zawiesza po czym po chwili sobie znika i zotaje tylko na liście procesów, który to muszę ubić aby go ponownie włączyć :nie:
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Witam, pytanie. Gra wysłana, świeci na zielono, ale wg informacji realny wkład wynosi 0$ mimo trochę innej ceny na steam. Ktoś wie o co może chodzić? Hounds the Last Hope. Sprawdzane tutaj
http://www.sgtools.info/real-cv
Obrazek
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

LEITHREAS pisze: Witam, pytanie. Gra wysłana, świeci na zielono, ale wg informacji realny wkład wynosi 0$ mimo trochę innej ceny na steam. Ktoś wie o co może chodzić? Hounds the Last Hope.
Sprawdziłem ta gra jest dostępna Free to Play i dla tego nie zaliczyło. Kolor Zielony jest to ze gra wchodzi za 100% wartości do 5 gier a 6 gra wchodzi po -10% i tak dalej na Czerwone są gry Bundle one są warte 15% ceny od gry na przykład 1 gierka kosztuje 9 punktów czyli 9$ w bundle dostaniesz tylko 1.35$ czyli 15%.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Uu, to szkoda. Bo kupowałem gierkę na prezent jak jeszcze nie była free to play. W takim razie lepiej będę chyba omijał takie pozycje, dzięki.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Zrobiłem 2 giveawaye z Humbla Bundla z levelami 9 i 10, wysłałem giftlinki zamiast kluczy i dostałem info o 2 zużytych giftach ...
Jakaś klątwa z tymi giftlinkami, chyba blisko 10 przypadków tego typu miałem przez ostatni rok.
I teraz czekać 10 lat na odpowiedź supportu ... A głupi się nie nauczyłem by wymusić odkrycie klucze i wysyłać klucze zamiast giftlinków.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Ktoś mi powie dlaczego nie mogę założyć konta na sg ?
Mam gry warte ponad 100$
https://steamdb.info/calculator/7656119 ... 955/?cc=us tutaj link ze posiadam :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

zajacz3kk pisze: Ktoś mi powie dlaczego nie mogę założyć konta na sg ?
Mam gry warte ponad 100$
https://steamdb.info/calculator/7656119 ... 955/?cc=us tutaj link ze posiadam :)
Ale na koncie masz chyba same darmówki i budlowe. SG liczy tylko gry, które nie były rozdawane i nie trafiły do bundli.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Hambanga pisze:
Mam gry warte ponad 100$
Ale na koncie masz chyba same darmówki i budlowe. SG liczy tylko gry, które nie były rozdawane i nie trafiły do bundli.
Czyli musze doladowac $$ 100 na steam i kupic gry ? :C
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

zajacz3kk pisze:
Hambanga pisze:
Mam gry warte ponad 100$
Czyli musze doladowac $$ 100 na steam i kupic gry ? :C
Kup gdzieś Call od Duty najlepiej 2 częsci i problem z głowy.
ODPOWIEDZ