Wrażenia z Bazaru

Dyskusja o wszystkim co dotyczy Łowcowego Bazaru
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 0
Podziękowania: 4 razy

Bazar ogólnie jest spoko, ja bym dodał taką funkcję w sortowaniu o ile się da: pokaż gry, które mogę zakupić, żeby wyszukiwarka dostosowała listę do aktualnego mojego poziomu i innych tam
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0

Ciekawy pomysł. Zastanawiam się jak wyjdzie w praniu ;)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

W zasadzie nie korzystałem z pchli targu, bo nie potrzebowałem ale również pchli targ był mało przejrzysty. Tutaj ładnie, wszystko oddzielone od siebie. Wydaje mi się, że teraz łatwiej będzie cokolwiek znaleźć.
Awatar użytkownika
Łowca

W polu na jakie gry chcesz się wymienić można by zastosować listę, podobną do tej, z której wybiera się grę do wystawienia.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 6 razy
Podziękowania: 7 razy
Kontakt:

Bardzo miło to wygląda :) jednak widzę pewien mankament w porównaniu do dotychczas działającego Pchlego targu, który może wynika z mojego braku wiedzy na temat Bazaru.

Dla mnie Bazar wygląda jak by był nastawiony typowo na handlarzy, co prawda "swoich" czy "forumowych", ale jednak na handlarzy. Przyczyną jest reputacja i jej zbyt restrykcyjny wpływ na ograniczenie maksymalnej ceny oferty. Z punktu widzenia zwykłego szarego użytkownika forum, który ma trochę postów, który trochę sprzedał/kupił na Pchlim targu, o na przykład takie jak ja :D Bazar jest nieużyteczny, gdyż nie pozwoli mi sprzedać gier za kwotę wyższą niż 10 zł, a takie transakcje trafiły się po ostatnich HB Monthly. Patrząc na system reputacji widzę, że w przypadku gdybym chciał pozbyć się drugiego egzemplarza Dragon's Dogma za około 25 zł na Bazarze, to musiał bym dokonać jeszcze 89 transakcji, w których musiał bym przypilnować tego aby każdy kontrahent wystawił opinię. Patrząc na ilość gier jakie kupuje/sprzedaje na Pchlim targu/Bazarze to potrwa pewnie ze dwa lata zanim dokopię się 100 punktów reputacji.

Wniosek jest dość prosty - co ciekawsze, czy też co wartościowsze gry będę musiał sprzedać gdzie indziej, gdyż na Bazarze nie będę mógł ich wystawić za uczciwą kwotę.

Tak jak zaznaczyłem, może to wynika z moje niewiedzy lecz dla mnie wygląda na to, ze Bazar poprzez swoje restrykcje faworyzuje osoby handlujące na co dzień lub kupujące wszystko co popadnie, jednocześnie utrudniając korzystanie z Bazaru szarym użytkownikom.
Awatar użytkownika
Łowca

Portal świetny. Zastrzeżenia tylko do ograniczenia kwoty za klucz. Warto się nad tym mocniej pochylić
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Też jestem bardzo za tym pomysłem :)

Jak niektórzy pisali, logo za bardzo przypomina logo Origin.
Poza tym jak przetestuje bardziej dopiszę co jeszcze bym zmienił a co jest na duży plus :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Zdecydowanie większe kwoty wystawiania powinny być uzyskane szybciej. System
rep 1-5 max 5zł
rep 6 - 6zł
rep 7 - 7zł
itd,

Miałby o wiele większy sens.

Albo coś w stylu

rep 1-5 max 5zł
rep 6-10 max 10zł
rep 11-15 max 15 zł
itd
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Rozwija się ten projekt w dobrym kierunku. Od chwili zapowiedzi czekałem na jego start i już teraz wiem, że będę z tego często korzystał...
Awatar użytkownika
Łowca

TIMMY!!

fajne to moze spadnie spam pod nowymi ofertami wymienie sie dam to da ktos tamto :P
Awatar użytkownika
Łowca

Bardzo przyjemna inicjatywa Lubie kiedy dzięki jednej stronie będzie można tyle zrobić.
Awatar użytkownika
Administrator
Podziękował: 289 razy
Podziękowania: 459 razy
Kontakt:

Wszystko ładnie i pięknie. Podoba się. Tylko ta maksymalna kwota wystawienia, to trochę chybiony pomysł. Zwiększyć szybkość przyrost maks. kwoty i podnieść górny limit powyżej 50zł, bo z takimi ograniczeniami ten bazar będzie bezużyteczny.
Awatar użytkownika
Łowca

Przejrzysty intefejs zdecydowanie na plus. Ale wątpię, żeby wśród takiej konkurencji ta inicjatywa miała szanse powodzenia
Awatar użytkownika
Łowca

Wchodząc na stronę trudno nie ukryć podobieństwa do "gametrade", ale wy robicie to znacznie lepiej. Strona jest bardziej przejrzysta, a przez to intuicyjna i znacznie szybsza.
Jedyne do czego bym się przyczepił to limit kwoty sprzedaży dla nowych użytkowników.
Moja propozycja to: podnieść go o 5zł lub obniżyć próg pkt reputacji wejścia na nowy poziom o 5pkt
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Wrażenie pozytywne, jednak trzeba pamiętać o tym, że jeśli ktoś chce odbierać wszystkie maile z dostępnymi powiadomieniami, to zdecydowanie trzeba założyć nową skrzynkę mailową. 40 min testów i ok 20 nowych maili.
W przeciwnym razie warto odznaczyć część powiadomień na maila.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Strona wyglada calkiem ok i wyglada ze dziala tez fajnie. Moze to byc ciekawa strona dla handlujacych
Awatar użytkownika
Administrator
Discord: remike#9022
Podziękował: 576 razy
Podziękowania: 261 razy
Kontakt:

skrysz pisze: Bardzo miło to wygląda :) jednak widzę pewien mankament w porównaniu do dotychczas działającego Pchlego targu, który może wynika z mojego braku wiedzy na temat Bazaru.

Dla mnie Bazar wygląda jak by był nastawiony typowo na handlarzy, co prawda "swoich" czy "forumowych", ale jednak na handlarzy. Przyczyną jest reputacja i jej zbyt restrykcyjny wpływ na ograniczenie maksymalnej ceny oferty. Z punktu widzenia zwykłego szarego użytkownika forum, który ma trochę postów, który trochę sprzedał/kupił na Pchlim targu, o na przykład takie jak ja :D Bazar jest nieużyteczny, gdyż nie pozwoli mi sprzedać gier za kwotę wyższą niż 10 zł, a takie transakcje trafiły się po ostatnich HB Monthly. Patrząc na system reputacji widzę, że w przypadku gdybym chciał pozbyć się drugiego egzemplarza Dragon's Dogma za około 25 zł na Bazarze, to musiał bym dokonać jeszcze 89 transakcji, w których musiał bym przypilnować tego aby każdy kontrahent wystawił opinię. Patrząc na ilość gier jakie kupuje/sprzedaje na Pchlim targu/Bazarze to potrwa pewnie ze dwa lata zanim dokopię się 100 punktów reputacji.

Wniosek jest dość prosty - co ciekawsze, czy też co wartościowsze gry będę musiał sprzedać gdzie indziej, gdyż na Bazarze nie będę mógł ich wystawić za uczciwą kwotę.

Tak jak zaznaczyłem, może to wynika z moje niewiedzy lecz dla mnie wygląda na to, ze Bazar poprzez swoje restrykcje faworyzuje osoby handlujące na co dzień lub kupujące wszystko co popadnie, jednocześnie utrudniając korzystanie z Bazaru szarym użytkownikom.
Dzięki za opinię. Patrząc na Steamgifts gdzie każdy ma ~1000 pozytywów, to ten limit 100 nie jest aż taki przeraźliwy. Kilka rzeczy, na które warto zwrócić uwagę:
- pozytywa dostaje się zarówno gdy kupujesz, jak i gdy sprzedajesz. Nie będziesz musiał sprzedać 89 gier, jeśli będziesz też kupował
- połączenie reputacji z ceną maksymalną ma o tyle sens, że nowi userzy nie będą mogli cię oszukać na duże kwoty.
- system lewelowania ma być też motywacją do korzystania z serwisu. Owszem - nie sprzedasz od razu Dragon's Dogma za 25 złotych. Ale gdy zrobisz to kilka miesięcy, będziesz miał nielichą satysfakcję ;) Zresztą, droższe gry można opylić na G2A i Kinguinie, bo prowizje będą już mniej bolesne. Bazar ma służyć głównie do
małych gierek, których sprzedaż na G2A/Kinguinie jest po prostu nieopłacalna.
Awatar użytkownika
Łowca

Wygląda nieźle. Znalazłem jeden błąd, nie wiem czy to u mnie czy wina strony, ale nie mogę zmienić liczby ofert na stronie. Ani przy wyborze 50 ani przy wyborze 100 nic się nie zmienia, nawet po odświeżeniu strony czy kliknięciu, aby wyszukało oferty.
Awatar użytkownika
Łowca

Ciekawy Pomysł mam nadzieję ze będzie lepszy niż g2a i mam nadzieje ze ludzi nie beda wystawiac takich śmieciowych ofert , gdzie dostali gierki za free bo łowcygier.pl poinformowało o tym ;d Bo serio patrzenie na milion ofert z grą za x groszy to żenada xd
Ostatnio zmieniony 26 gru 2016, o 02:29 przez Arinori, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Łowca

Nareszcie będę mógł się pozbyć tych paru gier na steama, z którymi nie wiedziałem co zrobić, dzięki za ten serwis ;D
ODPOWIEDZ