Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 0
Podziękowania: 43 razy
Kontakt:

Alloon pisze: mnie bardziej od tego DDoSa ciekawi to ze steam nawet nie proboje wstac jak umarl prawie 1,5h temu tak nic sie nie zmienilo nic nie jest restartowane, zadnego ruchu zrozumial bym np w 1 dzien swiat czy 2 ale dzisiaj jest normalny dzien i ludzie w valve powinni normalnie pracowac

Po co mają uruchamiać skoro w parę sekund znowu padnie .
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 41 razy
Kontakt:

letsgamingtogame pisze: I w co tu pograc ? Wszystkie gry mam ma steamie ... Eh...
Tryb offline działa, chyba że potrzeba Ci koniecznie czasu gry i osiągnięć na profilu.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

MSKOTOR pisze:
letsgamingtogame pisze: I w co tu pograc ? Wszystkie gry mam ma steamie ... Eh...
Tryb offline działa, chyba że potrzeba Ci koniecznie czasu gry i osiągnięć na profilu.
A to zależy - jak chciał zamłócić nowego Hitmana to chyba d-pa, bo wymaga online 24/7 :lol:
Mix
Awatar użytkownika
Mix
Predator
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

apokalipsa
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 10 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
Dobrze że mam coda 4 zainstalowanego :D
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 14 razy
Podziękowania: 53 razy
Kontakt:

MSKOTOR pisze:
ogole sie steam nie zalacza nawed panel logowania
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 12 razy
Podziękowania: 8 razy
Kontakt:

hehe Macie przedsmak tego, co będzie jak to padnie naprawdę..Tysiące gierek na koncie, a d..a blada. Cóż jednak zrobić jak teraz co nie jest na steamie, to nie istnieje..
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

O nie, nie będę mógł dokupić sobie 10 gier do swojej 4 tysięcznej kolekcji, co ja teraz zrobię?!!!1111

Pierwsze słyszę o tych atakach na Steama, nic mnie to nie obchodzi. Kolejnych gier nie potrzebuję, bardziej martwią mnie ewentualne wycieki danych. Takie uroki waszej ukochanej dystrybucji cyfrowej.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 32 razy
Podziękowania: 12 razy
Kontakt:

http://www.cdaction.pl/news-47788/steam ... siadl.html

BTW
Czemu nikt jeszcze nie ddosował stronki łowców gier?
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 235 razy
Podziękowania: 219 razy
Kontakt:

Korzystając z ddosa na Steam, bo w końcu ddos też jest jakąś okazją, by naszym graczom, ludziom dobrej roboty, bo są nimi przecież, zaproponuję do czasu usunięcia ddosa pobrać jakąś grę z goga.
A teraz czas na program artystyczny:
https://youtu.be/RK2Y_jD0jow
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Dla człowieków, które mają słabe pojęcie o DDoSach to powiem wam, że byle Janusz jest w stanie położyć Steama. Na chińskich czarnych internetach kilkuset Gbps atak można kupić za śmieszne pieniądze. Sztuka to znaleźć ten element infrastruktury którego dobicie DDoSem zaboli najbardziej (DDoSy na LBki to jedne z najbardziej żałosnych DDoSów).
A i btw. takie ataki zwykle wiążą się z okupem i to nie jest tak że "dzieci mają z tego fun" tylko odpalają atak i mail do Gabena że albo daje 1000 BTC albo będą piłować ile wlezie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 380 razy
Podziękowania: 518 razy
Kontakt:

marion695 pisze: http://www.cdaction.pl/news-47788/steam ... siadl.html

BTW
Czemu nikt jeszcze nie ddosował stronki łowców gier?
Za mały prestiż i sława.
Chociaż cholera wie czy na naszym niedosłonecznionym podwórku komuś by się chciało lub wpadło to do głowy (nie siedzę w temacie także...).
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

No po prostu rewelacja. Akurat jak karty zaczęły się dobrze sprzedawać - w 1,5 doby sprzedało się tyle co przez ostatni miesiąc :/
Do tego wczoraj kupione 3 gry z Denuvo (RotTR, DE:MD i JC3XL) - nawet nie ma jak ich sprawdzić. Jak kiedyś to naprawdę padnie, a nie zwykly DDoS, to będzie pięknie.

Swoją drogą nie ma tego złego - wrzucilem do kolejki pobierania Origin wersję próbną Battlefronta - zobaczymy czy warto kupić Deluxe za te 40 zł. Szkoda tylko że Ultimate drożej niż wersja pudełkowa tej gry w PL sklepach, a dokupienie dodatków do gier EA mija się z celem - taniej zazwyczaj wychodzi kupić Ultimate drugi raz :(
Ostatnio zmieniony 23 gru 2016, o 19:25 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

MerlinPL pisze: Korzystając z ddosa na Steam, bo w końcu ddos też jest jakąś okazją, by naszym graczom, ludziom dobrej roboty, bo są nimi przecież, zaproponuję do czasu usunięcia ddosa pobrać jakąś grę z goga.
było o musztardzie wspomniec ;)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

buck pisze:
MerlinPL pisze: Korzystając z ddosa na Steam, bo w końcu ddos też jest jakąś okazją, by naszym graczom, ludziom dobrej roboty, bo są nimi przecież, zaproponuję do czasu usunięcia ddosa pobrać jakąś grę z goga.
było o musztardzie wspomniec ;)
Tera świnta, to sezon jedyny w roku na pomarańczki i mandaryneczki! Może nawet jakieś pepsi kole w peweksie będzie? :dziadek:
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 33 razy
Kontakt:

Banany, rzucili banany w warzywniaku!
I widzialem kowalskiego spod jedynki, jak nosl worek waty i papier toaletowy na szyji.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 11 razy

bolesna prawda pisze: Tera świnta, to sezon jedyny w roku na pomarańczki i mandaryneczki!
I to jest myśl! Jak Steam nie wstanie, to można tym pograc w bocce :E

...chociaż ten nadmiar ruchu może komputerowego gracza zabic...
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

Działa Wam steam?
"Nie udało się połączyć z siecią steam", a nie dawno było wszystko ok.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 4 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

Ciekawe co by było jakby STEAM nie działał kilka dni. Katastrofa, jak dla nie których brak fejsa przez kilka dni, godzin :)
Ostatnio zmieniony 23 gru 2016, o 19:34 przez mariohyper, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Ja już pozamiatałem wokół domu, narąbałem drewna na cały tydzień i zaraz wyciągam szydełko i jadę z szalem, a potem czapkę i rękawiczki walnę se :D Zawsze to jakiś + do biblioteki odzieży zimowej i ogólnie rozumianej galanterii ;-)
ODPOWIEDZ