Wg mnie do plusów tej części gry, na chwilę obecną (bo wiadomo, że do premiery jeszcze będą grzebać w silniku i popsują wiele rzeczy) to na pewno zredukowanie roli pace'a zawodnika w grze. W efekcie, dyskredytuje to graczy, którzy nie potrafią grać za dobrze, a stawiają na atak złożony z zawodników ze średnią prędkością 90 i demolują każdego, bo żaden obrońca nie jest w stanie ich dogonić. Mam wrażenie, że gra na tym etapie stawia bardziej na myślenie i składne akcje, klepanie, co dla mnie jest jak najbardziej w porządku.
EA w końcu poprawili też bramkarzy, których w 15 dało się po prostu obiec, a teraz ich inteligencja jest w końcu taka, jaka być powinna od samego początku. Można powiedzieć, że nie są to rewolucyjne zmiany, bardziej takie "obvious", no ale jednak EA sobie nie poradziło z tym zadaniem przy ubiegłej edycji, dlatego warto do odnotować. I jasne, daleki jestem od zachwytów, bo rok temu demo też, jeśli chodzi o samą rozgrywkę, było lepsze (dla mnie) niż finalny produkt. Niemniej, oceniając na podstawie tego, co mamy - jestem zadowolony.
Graficznie wielkich zmian nie ma, ale to chyba nie jest wielka wada, bo grafika w Fifie jest i tak na naprawdę fajnym poziomie i nie ma co za wiele kombinować nad tym. Nowością są oczywiście kobiety, które mamy do dyspozycji (

Plus mam do Was pytanie - czy ktoś z Forumowiczów ma doświadczenie z FUTa? Jak myślicie, jak będzie wyglądał rynek w tej edycji na PC? Rok temu totalnie zniszczony został przez widełki, wprowadzone w połowie gry, a jak będzie teraz? Zachęcam do dyskusji i liczę na odzew.
Minimalne wymagania sprzętowe
Karta grafiki: z Direct X 11.0 (ATI Radeon HD 5770 / Nvidia GTX 650)
Procesor: Intel Core i3-2100 3.1 GHz
Pamięć RAM: 4 GB
System operacyjny: Windows 7/8/8.1 64-bit Miejsce na dysku: 15 GB
Rekomendowane wymagania sprzętowe
Karta grafiki: z Direct X 11.0 (ATI Radeon HD 6870 / Nvidia GTX 460)
Procesor: Intel i5-2550K 3.4Ghz
Pamięć RAM: 8 GB
System operacyjny: Windows 8/8.1/10 64-bit
Miejsce na dysku: 15 GB
Oficjalna premiera gry: 24 września 2015