FIFA 16

Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Nie znalazłem tego tematu, a tymczasem wczoraj na PC pojawiła się wersja demonstracyjna gry FIFA 16. Ktoś już grał? Może na innych konsolach? Jakie wrażenia?

Wg mnie do plusów tej części gry, na chwilę obecną (bo wiadomo, że do premiery jeszcze będą grzebać w silniku i popsują wiele rzeczy) to na pewno zredukowanie roli pace'a zawodnika w grze. W efekcie, dyskredytuje to graczy, którzy nie potrafią grać za dobrze, a stawiają na atak złożony z zawodników ze średnią prędkością 90 i demolują każdego, bo żaden obrońca nie jest w stanie ich dogonić. Mam wrażenie, że gra na tym etapie stawia bardziej na myślenie i składne akcje, klepanie, co dla mnie jest jak najbardziej w porządku.

EA w końcu poprawili też bramkarzy, których w 15 dało się po prostu obiec, a teraz ich inteligencja jest w końcu taka, jaka być powinna od samego początku. Można powiedzieć, że nie są to rewolucyjne zmiany, bardziej takie "obvious", no ale jednak EA sobie nie poradziło z tym zadaniem przy ubiegłej edycji, dlatego warto do odnotować. I jasne, daleki jestem od zachwytów, bo rok temu demo też, jeśli chodzi o samą rozgrywkę, było lepsze (dla mnie) niż finalny produkt. Niemniej, oceniając na podstawie tego, co mamy - jestem zadowolony.

Graficznie wielkich zmian nie ma, ale to chyba nie jest wielka wada, bo grafika w Fifie jest i tak na naprawdę fajnym poziomie i nie ma co za wiele kombinować nad tym. Nowością są oczywiście kobiety, które mamy do dyspozycji ( :trollface: ) również w demówce i mam wrażenie, że mecze pań często będą rozgrywane przez... panów, na spotkaniach z kumplami czy znajomymi przy piwku. Fajnie, że dwie zawodniczki w grze mają 5* sztuczek, a Tobin Heath, prawoskrzydłową USA, gra się naprawdę rewelacyjnie.

Plus mam do Was pytanie - czy ktoś z Forumowiczów ma doświadczenie z FUTa? Jak myślicie, jak będzie wyglądał rynek w tej edycji na PC? Rok temu totalnie zniszczony został przez widełki, wprowadzone w połowie gry, a jak będzie teraz? Zachęcam do dyskusji i liczę na odzew.

Minimalne wymagania sprzętowe
Karta grafiki: z Direct X 11.0 (ATI Radeon HD 5770 / Nvidia GTX 650)
Procesor: Intel Core i3-2100 3.1 GHz
Pamięć RAM: 4 GB
System operacyjny: Windows 7/8/8.1 64-bit Miejsce na dysku: 15 GB

Rekomendowane wymagania sprzętowe
Karta grafiki: z Direct X 11.0 (ATI Radeon HD 6870 / Nvidia GTX 460)
Procesor: Intel i5-2550K 3.4Ghz
Pamięć RAM: 8 GB
System operacyjny: Windows 8/8.1/10 64-bit
Miejsce na dysku: 15 GB

Oficjalna premiera gry: 24 września 2015
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 4 razy
Kontakt:

powiem tak, grałem przed chwilą trochę , jeden meczyk Man City vs PSG i grało się pięknie bramkarz w końcu zachowywał się normalnie jak i obrona. Następny mecz USA vs Niem kobietami , i tutaj według mnie jest tragedia, Robiłem ileś tam wrzutek to raz na ruski rok odbiła głową rozumiem, że boją się o fryzurę, strzały też były tragiczne pomimo ze amerykanka ocena 88 strzelała tak jak z polskiej ligi zawodnicy. Według mnie ten aspekt gry jest zbyteczny.
A co do FUT'a to został zniszczony przez te wymogi ze zawodnika można sprzedać od x ceny do x ceny. jak aguero wcześniej chodził po 400k powiedzmy to później mogłem tylko go wystawić od 30 do 90 co jest śmieszne! Przez to nie było zawodników na rynku. Tak jak @up pisał ludzie grali atak tylko pod pace gdzie najczęstszym zawodnikiem którego spotykałem był Daniel Sturridge i oczywiście granie na jednego zawodnika szybka piłka do niego i sprint żeby obrona go nie złapała ale tutaj mam nadzieje się to zmieni
oczywiście kupie fife na premierę wiec jak ktoś chętny to może mnie już dodawać

Kod: Zaznacz cały

PLQQmor3
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

trochę pobawiłem się demkiem w trybie draft i mam nadzieję, że w tej fifie pace nie będzie grał aż tak dużej roli, zresztą dużej liczbie piłkarzy został on obniżony, a co do limitu ceny zawodników, jestem za ile razy zdarzyło mi się trafić skład z samymi totsami, informami, itp, gdzie cena monet na allegro wynosiła 4 zł za ok 100 tys, a co do dostępności zawodników zobaczymy jak to będzie teraz gdy będzie nowy rynek

btw wie ktoś czy w jakims polskim sklepie dodawane będą steelbooki?
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Orientuje się ktoś może czy będą jakieś promocję fify PC na święta?

Z tego co widzę to coś nie chce stanieć:)
Ostatnim oryginałem jaki miałem była 14 więc chętnie zobaczę jak to teraz wygląda.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 3 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

qweasdz pisze: Orientuje się ktoś może czy będą jakieś promocję fify PC na święta?

Z tego co widzę to coś nie chce stanieć:)
Ostatnim oryginałem jaki miałem była 14 więc chętnie zobaczę jak to teraz wygląda.
Możliwe, jeśli origin zrobi jakieś promocje ;)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jest promocja:)
Awatar użytkownika
Predator
Discord: #7239
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

Panowie i panie gdzie można znaleźć w przystępnej cenie tą wersję FIFY?
Wiem że zaraz wychodzi 17 i pewnie będą zniżki na wcześniejsze wersje ale potrzebuję na teraz. :)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Jak nie zależy ci na stałej kopii, to możesz wykupić EA access na miesiąc za 15 zł.
Awatar użytkownika
Predator
Discord: #7239
Podziękował: 5 razy
Podziękowania: 76 razy
Kontakt:

O tym to wiem , mi chodzi o wersję na stałe. :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Orientuje się ktoś jak długo (mniej-więcej) EA będzie utrzymawać serwery online dla Fify 16?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Avaray pisze: Orientuje się ktoś jak długo (mniej-więcej) EA będzie utrzymawać serwery online dla Fify 16?
Zawsze wyłączali serwery po dwóch latach,więc teraz też pewnie wyłączą kiedy wyjdzie Fifa 18.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 16 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Ok, dzięki.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękowania: 19 razy
Kontakt:

Grzmot pisze:
Avaray pisze: Orientuje się ktoś jak długo (mniej-więcej) EA będzie utrzymawać serwery online dla Fify 16?
Zawsze wyłączali serwery po dwóch latach,więc teraz też pewnie wyłączą kiedy wyjdzie Fifa 18.
Poważnie? Ja w tym roku grałem bez problemów w multi Fify 13.
ODPOWIEDZ