Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 80 razy
Podziękowania: 317 razy
Kontakt:

@UP
Dzięki za info, z tego co widzę wystarczy mieć samą podstawkę, więc będę mógł skorzystać z dodatkowej zawartości, miło ;-)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

Fajna plastelinówka się szykuje:
http://store.steampowered.com/app/533950/
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

Revan pisze: Dzisiaj premiera darmowego update'u This War of Mine do Anniversary Edition :
http://steamcommunity.com/games/282070/ ... 2481658620
i co macie te Anniversary Edition w bibliotece bo ja nie, nie mam dlc do zwykłej podstawki może dlatego?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Jak odpalisz to masz Anniversary, nazwa w bibliotece się nie zmieniła po prostu. Mało kto ma zresztą DLC, które oferuje niedużo jak na swoją cenę(i brak sensownych przecen). Ale to charytatywne DLC za 1 eurogabena dla dzieci- ofiar wojennych warto wziąć, bo mało który dev coś takiego oferuje. A za hajs z kart tym bardziej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 859 razy
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Czyli teraz jak się kupi choćby samą podstawkę "This War Of Mine" to dostaje się od razu wszystkie DLC?
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

Nie, dostaje się tylko upatchowaną do Anniversary podstawkę, nie zawiera jednak żadnych DLC. Lista zmian jest w linku, który wrzucałem kilka postów wyżej.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 859 razy
Kontakt:

Rozumiem. Dzięki za odpowiedź.
papermonster
Awatar użytkownika
papermonster
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

Mam na steamie 24 lev i paczki kart lecą mi mniej więcej co 2 tyg.Jaka jest częstotliwość dropu owych paczek przy 50 lev?(tak wiem Poziom 50: Szansa zwiększona o +100% -dwukrotnie większa szansa)ale mi to nic kompletnie nie mówi ,mógłbyś ktoś podać konkretną odpowiedż czy to bardziej co 3 dni czy powiedzmy co tydzień?.Zgóry dziękuje.
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

papermonster pisze: Mam na steamie 24 lev i paczki kart lecą mi mniej więcej co 2 tyg.Jaka jest częstotliwość dropu owych paczek przy 50 lev?(tak wiem Poziom 50: Szansa zwiększona o +100% -dwukrotnie większa szansa)ale mi to nic kompletnie nie mówi ,mógłbyś ktoś podać konkretną odpowiedż czy to bardziej co 3 dni czy powiedzmy co tydzień?.Zgóry dziękuje.
na 50 lvl drop leci raz na tydzien :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Ja mam 33 level na steamie,i żadna paczka nie dropnęła mi od ponad roku.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

B3T pisze: na 50 lvl drop leci raz na tydzien :)
Widocznie masz szczęście. Jakoś od roku mam ponad 50lvl i dropi mi raz na miesiąc.
B3T
Awatar użytkownika
B3T
Robin Hood
Podziękowania: 14 razy
Kontakt:

MadHunter pisze:
B3T pisze: na 50 lvl drop leci raz na tydzien :)
Widocznie masz szczęście. Jakoś od roku mam ponad 50lvl i dropi mi raz na miesiąc.
no to nie wiem w takim razie czym to idzie :D
ALE nie pamietam tygodnia by mi nie "dropnelo".....
papermonster
Awatar użytkownika
papermonster

to może ja wkleje swoje dropy(częstotliwość) na 23 lev,ale jeżeli dropi raz na tydzień na 50 to poczekam na winter sale i zatrzymam się na 40 którymś bo mam zachomikowane 92 odznaki.Przypominam tylko że żeby zachować swoje"prawa"do dropu ponoć trzeba logować sie minimum raz na tydzień na platformie Gabena(Kiedy otrzymasz wszystkie losowe karty dla danej gry, otrzymasz uprawnienie do otrzymania pakietu kart zawierającego 3 karty kolekcjonerskie (zarówno zwykłe, jak i foliowane). Pakiety kart są rozdawane losowo dla uprawnionych graczy, gdy kolejne odznaki są wytwarzane przez członków społeczności. Loguj się na Steam co tydzień, aby zachować uprawnienie. )
Częstotliwosć dropu pomiędzy lev 20-23

15kwietnia@25kwietnia@8maj@19maj@30maj@10czerwiec@20czerwiec@30czerwiec@10 lipiec@30lipiec@9 sierpień@20sierpień@30 sierpień@9 wrzesień@19 wrzesień@29wrzesień@11 października@@@21październik@@@1 listopad@11 listopad@

Z reguły dropi najtańsze paczki z gier indie ,nie przypominam sobie abym dostał coś z gier typu AAA :E
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 422 razy
Kontakt:

Ja ostatnio dostaję pakiet co tydzień-dwa. Ostatnio z Dirta 3 w tym tygodniu.
aRo
Awatar użytkownika
aRo
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 46 razy
Kontakt:

To jest losowe, po prostu większy lv to jakby więcej szans na loterii. Jak ktoś ma pecha, to i na 100 kuponach nic nie wygra.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

Mam 101 lev i paczka raz w tygodniu. Średnio skakałem co 20 lev na każdej wyprzedaży i mogę napisać, że zwiększony drop jest podczas masowego wytwarzania odznak. Na letniej były to 3 boosterki na tydzień. Tydzień po wypż wpadły jeszcze 2, a póżniej 1 na tydzień. A co do jakości boosterków- najwięcej odznak jest z tanich pseudo gier i z tego syfu wpadają głównie boosterki.

Więc jak ktoś chce lev up z myślą, że mu sie to zwróci or na tym zarobi- niestety nie da się :D Parę centów na plus, może wyjdzie levelując alty do 20 lev i na nich zbierać boosterki.

edit co do Foli:

Kiedys to bylo: wow folia, będę 1-10 e do przodu, a od roku @#$% znowu karta warta mniej od zwykłej :D
Ostatnio zmieniony 12 lis 2016, o 14:27 przez warhameron, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Leweł 80+ :D i paczka co tydzień, częściej nieco w trakcie wyprzedaży z odznakami (jak wyżej)
Mam pytanko takie - czy komuś z takiego pakietu kart wpadła kiedyś folia? ;-)
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

TomHa pisze: Leweł 80+ :D i paczka co tydzień, częściej nieco w trakcie wyprzedaży z odznakami (jak wyżej)
Kilka dni temu dostałem folię z pakietu z Super Blue Fighter. Ale to jedyny taki przypadek, a boosterów już pewnie z 30 - 40 otworzyłem.
Awatar użytkownika
VIP
Kontakt:

TomHa pisze: Leweł 80+ :D i paczka co tydzień, częściej nieco w trakcie wyprzedaży z odznakami (jak wyżej)
W obecnych czasach bardziej się chyba opłaca sprzedawać pakiet niż rozpakowwyać. Folie są coraz rzadziej warte znacząco więcej od kart pospolitych.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

To u mnie jest coś nie tak,ostatni pakiet kart dostałem w grudniu 2015 roku,mam 33 lvl na steamie i robie z 3 odznaki miesięcznie :(
ODPOWIEDZ