Steam - temat ogólny

Okazyjne ceny gier na PC z dystrybucji elektronicznej. Klucze Steam, GOG, Origin, Uplay itd
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 31 razy
Podziękowania: 61 razy
Kontakt:

McSnake pisze:
warhameron pisze: 2 dni pod rząd ddos tak bez celu, dla jaj , aby pokazać , że można ? Jak nie wiadomo o co chodzi to ... ktoś coś chciał osiągnać, a czy mu się udało czy nie tego się raczej nie dowiemy ?
Wygląda na to, że tak... oni po prostu lubują się w ubijaniu usług sieciowych DDOS'ami.

https://twitter.com/PhantomNations

Najświeższa ich zapowiedź:
"November 11 2016, We will take down Xbox Live and PSN and we will keep down untill Christmas."
To zasłona dymna by Fsociety. A prawdziwych celów Dark Army nie poznamy :P
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 7 razy
Podziękowania: 6 razy
Kontakt:

warhameron :D :piwo:
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 2 razy
Podziękowania: 2 razy

MadHunter pisze:
Gaberus pisze: Czyli płacenie PaySafeCardem to dobry wybór :)
Na pewno jeden z bezpieczniejszych :D
Płacę z PayPal i tez nie narzekam po prostu nigdzie nie zapisuję jego danych logowania, a nawet jak jakaś strona robi to automatycznie to usuwam. Płatność trwa dłużej ale lepiej wklepać za każdym razem maila i hasło niz później płakać.
Może kiedyś na Steamie będzie można płacić Blikiem.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

ulicznygrajek pisze:
Dobrze mieć marzenia. Dawać Blika wszędzie. Wygodna i prosta usługa, nie pogardziłbym nią na Steam'ie:)
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 859 razy
Kontakt:

MadHunter pisze:
ulicznygrajek pisze:
Dobrze mieć marzenia. Dawać Blika wszędzie. Wygodna i prosta usługa, nie pogardziłbym nią na Steam'ie:)
Ja nie jestem zwolennikiem płacenia telefonem. Co innego karta płatnicza.
Awatar użytkownika
Łowca

Kartę łatwo sklonować, a przy płatności Blikiem nie zostawiam żadnych numerów na przyszłość dla oszustów, ani CVV. Ciekawe co kolega wyżej miał na myśli konkretnie pisząc, że jest to metoda "szalenie niebezpieczna".

EDIT. To przepraszam jaśniepanią za obrazę określeniem "kolega/koleżanka". I nie piszę, że to co napisałaś o Bliku to nieprawda, tylko chętnie dowiedziałbym się konkretnie co tam było napisane, wtedy dopiero można by było jakoś się do tego odnieść.

EDIT drugi i ostatni: Hehehe, tylko tak mogę skwitować posądzanie mnie o ataki w powyższej wypowiedzi :E
Ostatnio zmieniony 5 lis 2016, o 22:43 przez ulicznygrajek, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Łowca

do usunięcia, edycja wyżej
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

ulicznygrajek pisze: Kartę łatwo sklonować, a przy płatności Blikiem nie zostawiam żadnych numerów na przyszłość dla oszustów, ani CVV. Ciekawe co kolega wyżej miał na myśli konkretnie pisząc, że jest to metoda "szalenie niebezpieczna".
A co w przypadku gdy zgubi się telefon? Można go wtedy jakoś zastrzec?
Awatar użytkownika
Łowca

Zastrzegać nie muszę bo i tak muszę potwierdzać transakcję Blikową swoim 6-cyfrowym PINem. Aplikację mogę zablokować z poziomu swojego konta na stronie www banku.
Awatar użytkownika
Zbanowany
Podziękował: 0
Podziękowania: 0

co było nie tak w moich postach o bliku. mówię jak jest, i tak każdy oceni tak jak uważa.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Kolega poprosił o jakieś dowody.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 47 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

Gaberus pisze: Kolega poprosił o jakieś dowody.
Nawet jeśli ma jakieś dowody to sam pisał że to był artykuł sprzed 2 lat . W tym czasie o ile jakies luki były już ich nie ma i Blik jest bezpieczny.

Ok sergeronjuż nie spamujemy :)
Ostatnio zmieniony 5 lis 2016, o 23:39 przez MadHunter, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
VIP
Discord: sergeron#0799
Podziękował: 139 razy
Podziękowania: 144 razy
Kontakt:

Ja skasowałem posty, bo to był czysty spam. Nie spamować dalej o tym.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

A właśnie z okazji zbliżających się Autum i Winter Sale i problemów/niebezpieczeństwa z dodawania z karty/PP - czas "uzbroić" alty.
Jakie macie doświadczenia z kupowaniem Paysafecardów za 5€ https://www.wkv.com/ (oczywiście w celu doładowania steam walletu tą kwotą, a na pewno trafi się coś ciekawego na gift za kanoniczne 4,99€).
To oficjalny reseller online do którego przekierowuje sam PSC, więc nie powinno być problemu, ale wolałbym się upewnić że nie ma problemu z doładowaniem walletu za 5€ w ten sposób i nie zostanie pobrana jakaś prowizja itp. by zabrakło parę centów do tych 4,99€. Zakładam że za całe 5€ trafia jako doładowanie Steam Wallet. Jak dla mnie to spory plus że w euro - jak wiadomo PSC kupiony normalnie w PL za 20 PLN nie wystarcza na odblokowanie, a z tego za 50 PLN zawsze trochę zostaje i się marnuje.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Czyli jak kupi się PaySafeCard w Euro to nie nalicza żadnych prowizji przy transakcjach?
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 1 raz
Podziękowania: 1 raz
Kontakt:

Skapiradlo pisze: Jak dla mnie to spory plus że w euro - jak wiadomo PSC kupiony normalnie w PL za 20 PLN nie wystarcza na odblokowanie, a z tego za 50 PLN zawsze trochę zostaje i się marnuje.
zawsze można kupić za 30 PLN ;]
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 1377 razy
Podziękowania: 1315 razy
Kontakt:

nie ma chyba psc za 30zl
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 92 razy
Podziękowania: 123 razy
Kontakt:

Armin pisze: nie ma chyba psc za 30zl
PSC można kupić w kwotach 20, 30, 50, 100 lub 300 zł.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 72 razy
Podziękowania: 129 razy
Kontakt:

Armin pisze: nie ma chyba psc za 30zl
Bez sensu IMHO - marnuje się jeszcze więcej niż przy 50/2. PSC nie używam normalnie, potrzebne mi jest tylko do altów bo sklep steam ma ograniczenie co do ilości kont na których można zapłacić tą samą kartą płatniczą lub paypalem. PSC jest pod tym względem anonimowy co do zasady.
Przy kupowaniu PINów za gotówkę w PL najbardziej opłaca się IMHO 50+20 PLN. Przy uwzględnieniu prowizji 2% za płatność w innej walucie pozostaje nie wykorzystane aktualnie tylko 0,89€ (2x odblokowanie alta PINem bezpośrednio, trzeci za pomocą konta PSC z dodanego PINu 20 PLN i resztówki z 50 zł). Do tej pory robiłem odblokowanie po prostu 50 zł szukając czegoś na te resztówki, ale IMHO dużo wygodniejsze byłoby po prostu kupno PINów online za równe 5€ i doładowanie walletu na przyszlość - nie traci się 2% za przewalutowanie, a ofert za 4,99€ w sklepie steam EU jest - mnóstwo zawsze się to wykorzysta. Chodzi mi o to czy nie ma jakiejś prowizji przy doladowaniu steam walletu za pomocą PSC jeśli kupi się PIN 5€ i za tyle chce doładować steam wallet. Z tego co widzę nie, bo oplata PSC w wysokości 2% jest tylko za płatność w walucie innej niż został kupiony PIN, ale wolałbym to potwierdzić przed kupnem.
Gaberus pisze: Czyli jak kupi się PaySafeCard w Euro to nie nalicza żadnych prowizji przy transakcjach?
Tak mi wychodzi, ale właśnie staram się to potwierdzić.
Ostatnio zmieniony 6 lis 2016, o 16:08 przez Skapiradlo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 17 razy
Podziękowania: 64 razy
Kontakt:

Skapiradło, poszukaj dobrze, są sposoby na ładowanie kwot PLN bez straty. Kilka razy tak ładowałem i działa.
ODPOWIEDZ