Armin pisze: nie ma chyba psc za 30zl
Bez sensu IMHO - marnuje się jeszcze więcej niż przy 50/2. PSC nie używam normalnie, potrzebne mi jest tylko do altów bo sklep steam ma ograniczenie co do ilości kont na których można zapłacić tą samą kartą płatniczą lub paypalem. PSC jest pod tym względem anonimowy co do zasady.
Przy kupowaniu PINów za gotówkę w PL najbardziej opłaca się IMHO 50+20 PLN. Przy uwzględnieniu prowizji 2% za płatność w innej walucie pozostaje nie wykorzystane aktualnie tylko 0,89€ (2x odblokowanie alta PINem bezpośrednio, trzeci za pomocą konta PSC z dodanego PINu 20 PLN i resztówki z 50 zł). Do tej pory robiłem odblokowanie po prostu 50 zł szukając czegoś na te resztówki, ale IMHO dużo wygodniejsze byłoby po prostu kupno PINów online za równe 5€ i doładowanie walletu na przyszlość - nie traci się 2% za przewalutowanie, a ofert za 4,99€ w sklepie steam EU jest - mnóstwo zawsze się to wykorzysta. Chodzi mi o to czy nie ma jakiejś prowizji przy doladowaniu steam walletu za pomocą PSC jeśli kupi się PIN 5€ i za tyle chce doładować steam wallet. Z tego co widzę nie, bo oplata PSC w wysokości 2% jest tylko za płatność w walucie innej niż został kupiony PIN, ale wolałbym to potwierdzić przed kupnem.
Gaberus pisze: Czyli jak kupi się PaySafeCard w Euro to nie nalicza żadnych prowizji przy transakcjach?
Tak mi wychodzi, ale właśnie staram się to potwierdzić.