Nintendo Switch

Promocje na gry na konsole Xbox, Playstation, Nintendo. Okazyjne ceny konsol oraz sprzętu elektronicznego.
Regulamin forum
1. Prosimy nie zakładać osobnych tematów dla pojedynczych promocji;
2. Niepospolite promocje opisane wraz z linkiem w odpowiednim temacie mogą zostać nagrodzone dodatnimi punktami reputacji;
3. Zabrania się wklejania prywatnych linków referencyjnych lub linkowania stron trzecich używających refów.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 0
Kontakt:

Nieco pospekulować jednak można bo wiadomo, że Switch korzysta z Tegry 2 od Nvidii. Czyli szału nie ma chyba, że w trybie handheld'a bateria padnie po 1,5 godziny. Zresztą nawet w trybie konsoli może być ciężko, chyba że stacja dokująca będzie potrafiła porządnie schłodzić całe urządzenie co jednak może być trudne bo jak by na to nie patrzeć ew. wentylatory będą chłodziły obudowę Switch'a, a nie bezpośrednio układy wewnątrz. Ale pożyjemy zobaczymy mam tylko nadzieję, że przez Switch'a Nintendo nie zrezygnuje z linii DS.
Awatar użytkownika
Członek zespołu
Podziękował: 1 raz
Kontakt:

Szczerze? Sam pomysł jest dość innowacyjny - wbrew temu co mówi większość. Sam długo eksperymentowałem z konsolkami (głównie opartymi na androidzie). I nie ma konsolek które sprawnie (czyt. bez kombinacji i udziwnień)
działają na TV w trybie stacjonarnym i jako przenośne (słabe baterie). Myślę, że Nintendo ma pewną jakość i bateria wcale nie będzie taka tragiczna jak wszyscy mówią.
Jedyna rzecz do której mogę się przyczepić, to brak wstecznej kompatybilności - Niby to nie bezpośredni następca, ale to Wii U mogliby dać. Bo na 3DS'a nie liczyłem z tego prostego względu, że ciągle im przynosi dochód i nie chcą sobie robić konkurencji dla samych siebie.
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Co do braku wstecznej kompatybilności. N powiedziało że nie będzie wstecznej kompatybilności w wersji fizycznej. Jako że Virtual Console(ich emulator poprzednich konsolek) sprzedaje się świetnie, to można śmiało zakładać że w tą stronę pójdzie. Ponadto chodzą ploty że line up Switcha będzie się opierał również z remasterów gier na WiiU. Pewno nie we wszystko zagramy ale jednak trochu zabawy będzie.

Ja mam jedną prośbę. By Ninny nauczyło się od Sony w promocje gier cyfrowych. Wtedy kupią mnie gdyż od jakiegoś czasu przymierzam się do konsoli stacjonarnej. A że gram głównie mobilnie(droga do pracy czy na uczelnię) to będzie dla mnie świetne rozwiązanie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 402 razy
Podziękowania: 838 razy

kowalt pisze: Ja mam jedną prośbę. By Ninny nauczyło się od Sony w promocje gier cyfrowych. Wtedy kupią mnie gdyż od jakiegoś czasu przymierzam się do konsoli stacjonarnej.
3rd party to na pewno będą w promocji, jak to miało miejsce przy wii u, wii czy każdej innej konsoli od N.
Jeśli jednak oczekujesz jakiś niesamowitych rabatów w krótkim czasie na gry z ich stajni, to po obserwacji tego, co robili przez 30 lat na rynku to raczej się tego szybko nie doczekasz.

Mnie konsola nie zachwyciła. Powód kombinacji przenośnej z tradycyjną konsolą jest oczywisty, ale mnie nie przekonuje. Od przenośnych mam DSa, a możliwe, że przez połączenie 2 rynków mogą skoncentrować się bardziej na przenośnym aspekcie konsoli (bo i gry przenośne są znacznie tańsze).
Oczywiście wszystko zależy od gier - jeśli będzie Bayonetta 3 to jestem pierwszy w kolejce. 2 to była gra, dla której kupiłem Wii U i nie żałuję choćby sekundy spędzonej przy tym tytule. W oczekiwaniu na ten zacny tytuł oczywiście pojawiło się parę innych gier, które niesamowicie mi się spodobały (Tropical Freeze, 3D World - znacznie lepsze niż to, co miało Wii).

Jeśli chodzi o wsparcie Switch, to bym się nie napalał za bardzo - od lat wiadomo, jakie Nintendo ma podejście do innych firm (chociaż na przenośnych wsparcie mieli zawsze, bo hegemonia ;)).
Ze Skyrimem sprawa wygląda tak, że materiał został wykorzystany za zgodą Bugthesdy, ALE to co było pokazane na filmiku nie było grą działającą na switch. Ani nie zaprzeczyli, że powstaje, ani nie potwierdzili. Równie dobrze gra może się nie pojawić.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 5 razy
Kontakt:

Koncepcja tej konsoli strasznie mi się podoba. Wykonanie niestety już mniej. Cała ta tegra, to jakieś nieporozumienie. Przypuszczam, że konsola nie będzie grzeszyć osiągami. Te małe kontrolery również mijają się z celem(+10 do niewygody), dzięki Bogu, że można będzie posłużyć się tymi x WiiU. No i ten brak kompatyblności wstecznej. Za to cenowo ma być nieźle. :)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 2 razy
Kontakt:

Spokojnie, obecnie Tegra X1 daje rade, a nintendo pewnie bedzie miec cos lepszego. Biorac pod uwage gabaryty, malo kto bedzie grac w podrozy na tej konsoli, wiec kontrolery beda uzywane sporadycznie. Z kompatybilnoscia wsteczna troche przegieli, mogli chociaz umozliwic grac w trybie stacjonarnym w gry z wii u
Awatar użytkownika
Łowca

Jeśli chodzi o rynek casuali to nintendo zawsze było innowacyjne... Swoją drogą to będzie jedyna rasowa konsola na rynku, bo reszta to praktycznie pecety spakowane w obudowy konsol...
Awatar użytkownika
Łowca
Kontakt:

Nie wiem jaka będzie docelowa specyfikacja, ale osobiście to bym zgadywał, że "baza" będzie posiadać dodatkową moc obliczeniową do wyświetlania gier na dużym ekranie, zaś po wyjęciu "ekranu" gra będzie wyświetlana na nim w 720p lub zbliżonej rozdzielczości.
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 200 razy
Podziękowania: 20 razy
Kontakt:

m00s3 pisze: Nie wiem jaka będzie docelowa specyfikacja, ale osobiście to bym zgadywał, że "baza" będzie posiadać dodatkową moc obliczeniową do wyświetlania gier na dużym ekranie, zaś po wyjęciu "ekranu" gra będzie wyświetlana na nim w 720p lub zbliżonej rozdzielczości.
Ostatnie plotki mówią co innego: http://pclab.pl/news72049.html
Liczą się gry i cena początkowa jak dla mnie obecnie oraz poczekam spokojnie do pierwszych albo nawet dłuższych wrażeń. Jeśli chodzi o specyfikację to trochę lipa, jak się okaże prawda z tymi 4 GB pamięci, choć nigdy nic nie wiadomo.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Tymczasem machina marketingowa Nintendo nie zwalnia, a wręcz przyspiesza ;-)

Więcej detali, a właściwie to wszystkie szczegóły N poda 12 stycznia.
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 118 razy
Podziękowania: 81 razy
Kontakt:

TomHa pisze: Tymczasem machina marketingowa Nintendo nie zwalnia, a wręcz przyspiesza ;-)

Więcej detali, a właściwie to wszystkie szczegóły N poda 12 stycznia.
Swoją drogą wczoraj doszło info, że praw. będą wspierane tytuły gamecubowe z programu virtual console.
http://www.eurogamer.net/articles/2016- ... le-support
No i ciekawa podanazliza nvidia shield(praw. odrobinkę do tyłu pod kątem wydajności)+dolphin emulator
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... -in-theory

Tak w skrócie:
+spora baza dobrych gier gamecubowych
+sprzętowo uboższy shield radzi sobie wyśmienicie(choć z niewielkimi brakami w poszczególnych tytułach) z emulacją dolphina
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

No z njusa na njus, albo inaczej - z przecieku na przeciek ;-) - zapowiada się to to coraz lepiej ;-)
Ciekawe co zostawili na styczniową prezentację, bo jeszcze trochę i wycieknie wszystko :D albo w styczniu powiedzą, że to wszystko plotki były :D
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ja mam tylko nadzieje, że będzie można używać Switcha kompletnie bez TV nic nie tracąc. Wtedy może kupie.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Z tego co wiem to przecieki póki co mówią że stacja dokująca zapewnia dodatkowe chłodzenie przez co więcej będzie można z niej wyciągnąć w domu niż na zewnątrz.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Możliwe, że poza stacją dokująca konsolka będzie oferować niższą rozdziałkę, choć przecieki :D zapewniają, że w obu przypadkach wydajność ma być taka sama, ale to się okaże w praniu, jak konsola trafi pod strzechy i pojawią się obiektywne testy i recenzje ;-)
Mnie bardziej interesuje jak długo konsolka będzie hasać na samej baterii, biorąc pod uwagę gry i oglądanie video, w miejscówkach / komunikacji, gdzie nie będzie możliwości podłączenia zasilacza i w ogóle jak będzie wyglądać kwestia peryferii, takich jak zasilacze maści wszelakiej (w tym samochodowy) czy będzie to jakiś ogólnie stosowany standard (tańsze zamienniki) czy N postawi na swoje rozwiązania, wzorem Ejpla ;-)

Tak czy owak można się nakręcić pozytywnie, póki co, ciekaw jestem jak to będzie działać w realu, bo za dużo tej Zeldy nie pokazali ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1325344

Kolejne "wycieki" ;-) okazuje się - widocznie nie doczytałem przedtem - że handheld będzie oferował rozdziałkę 720p, a nawet niższą ;-) co w erze smartfonów z FHD (a nawet 4K :D ) może się wydawać decyzją co najmniej ryzykowną, biorąc pod uwagę całe pokolenie graczy skupione nieomal tylko na stronie wizualnej gier oraz ilości mocy potrzebnej do uciągnięcia danego tytułu w jakości Ultra 4K ;-)

Cytując GOLa:
Według informatorów, konsola oparta została na procesorach Maxwell Tegra (technologia 20nm), a nie najnowszych czipach Pascal, bardziej wydajnych i energooszczędnych, które korzystają z technologii 16nm. Decyzja o użyciu starszej architektury została podyktowana chęcią jak najszybszego wprowadzenia sprzętu na rynek, a także obniżeniem ceny gotowego produktu. GamesBeat dodaje, że wydajnościowo Switch osiągnie 50-60 procent mocy bazowego PlayStation 4, a więc ok. 1 teraflop u konsoli Nintendo kontra 1,8 teraflopa u Sony. Domyślnie gry na Nintendo Switch mają korzystać z rozdzielczości 720p, ale deweloperzy będą mogli obniżyć tę wartość aż do rozdzielczości 520p i stosując upscaling uzyskać tym samym możliwość wprowadzenia np. dodatkowych efektów graficznych.

Wygląda na to także, że sama Bethesda ma co do Switcha spore wątpliwości, przynajmniej w świetle nadchodzącego Preya, zapewne o wiele bardziej zaawansowanego technicznie, niż leciwy Skajrim na sterydach ;-)

http://pl.ign.com/prey/8789/news/switch ... a-nowej-ko

Coraz bardziej ciekaw jestem konferencji Nintendo, to już niecały miesiąc ;-)
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 15 razy
Podziękowania: 27 razy
Kontakt:

Dla mnie rozdzielczość 720p to żaden problem. Podejrzewam że dla większości fanów nintendo też nie ma większego znaczenia bo ta konsola nie ma rywalizować tak jak Wii U z PS4 czy Xbox one. Pozatym 4k to większe koszty produkcji bo trzebaby dać lepsze bebechy do tego wydaje mi się że mniejsza rozdzielczość to mniejsze obciążenie wnętrzności konsoli czyli dłuższy czas gry na baterii.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Ja tam bym sie nie zapatrywał na super grafike u nintendo. Powiedzmy, że oni mają swój własny świat w którym grafika < grywalność. Wyświetlacze 3DSa to ledwo 240px w "wysokości" a grywalność *zaplumplum*.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Kontakt:

Też mi to lotto, jak będzie rozdziałka na małym ekranie, jednak z drugiej strony może dojść do sytuacji (ponownie) że N będzie mieć ubogi wachlarz gier, stąd lekki żal, że podstawka nie będzie jakoś widocznie wzmacniać całości sprzęciwa, przez co nowsze produkcje typowo "kąsolowe" mogą ominąć N i jak ktoś nie ma wszystkich konsol na chacie, to będzie niejako "poszkodowany" ;-) albo po prostu przełoży się to na słabą sprzedaż Switcha i tyle ;-)
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękowania: 3 razy

Wygląda bardzo ciekawie. Zastanawia mnie cena takiego cacka. Podobno ma być coś koło 1000zł choć mam nadzieję na mniej.
http://www.gram.pl/news/2016/11/15/nint ... soli.shtml
ODPOWIEDZ