Nowa "czerwona" gra od Rockstara

Wszystko co dotyczy gier komputerowych
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

TomHa pisze:
Revan pisze: ..... przecież takich gier Rockstar nigdy nie wydaje bez kilkunastomiesięcznej kampanii marketingowej przed premierą -> dozowaniem trailerów, gameplayów itd.
Masz rację, jednak z drugiej strony, kolesie mają już taką renomę i takich wyznawców, że mogą spokojnie zaoszczędzić te kilkadziesiąt baniek (albo i więcej) na reklamę i cały marketing, wystarczy, że podadzą datę premiery, rzucą trailerem i kilkoma screenami i bankowo pobiją kolejny rekord świata w preorderach, a potem w sprzedaży :D
Martwi mnie tylko to, że po raz kolejny PC poczeka na swoją premierę z rok, albo dłużej, a nawet w ogóle się nie doczeka swojej wersji i w końcu będę musiał się przeprosić z konsolą, przynajmniej po to, żeby ograć to, czego Rockstar nie wydał i nie wyda na PC ;-)
Dziwna sprawa, bo przecież wydanie wersji PeCetowej czegokolwiek - o ile będzie to port udany od strony optymalizacji - to dla nich dodatkowy, niemały przychód i nie za bardzo rozumiem, czemu nie wydali całego swojego katalogu na PC ..... to bardziej niezrozumiałe, niż heca z Half Life 3 :D
Akurat kompletnie nie mogę się zgodzić, przecież tam był listopad -> w miesiąc to nawet ludzie preorderów by nie porobili w zadowalających ilościach. Przecież marketing to nie tylko kampanie reklamowe-> zmontowanie teasera i kolejnych trailerów, gameplayów a przede wszystkim zapowiedzi to nie są duże koszty, bo wykorzystuje się materiały (post)produkcyjne a główna zabawa to dobry montaż. Nie powiesz mi, że będą rekordy w tak krótkim czasie, bo załóżmy, że ktoś ma chrapkę, ale nie ma kasy obecnie na preorder a za 2 miechy by miał itd. Te ~ kilkanaście miesięcy przed premierą tak dużej gry to absolutne minimum i renoma nie ma co nic do rzeczy -> to jest właśnie okres by wykształcić podjarkę i hype, bo tych rekordów preorderowych w kilka tygodni nie wygenerujesz.
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękował: 0
Podziękowania: 2 razy

Red Dead Retribution i grywalna postać pod "postacią" syna Marstona? A żeby nie było zbyt mało newsów od R* na jeden raz to dodadzą remaster Redemption na PC :)....

..
..
ale na Retribution Pecetowcy poczekają z 3 lata :)
Awatar użytkownika
Predator
Podziękował: 61 razy
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

petras_36 pisze: To może od razu film na podstawie Red Dead? :trollface:
Siedmiu wspaniałych? Liczba postaci z obrazka się zgadza, ale nie wiem jak z jakością wykonania, bo jeszcze nie oglądałem :D
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 3 razy
Kontakt:

Jak siedmiu wspaniałych, to może nawiązują do najnowszej wersji filmu, i sugerują że szykują remake Red Dead Revolver. :E
Awatar użytkownika
Łowca
Podziękowania: 0
Kontakt:

taa ktoś wspomniał RDR IOS ;P
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 11 razy
Podziękowania: 16 razy
Kontakt:

Domniemania z Reddita

Obrazek
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękowania: 74 razy
Kontakt:

Revan pisze:
TomHa pisze:
Revan pisze: ..... przecież takich gier Rockstar nigdy nie wydaje bez kilkunastomiesięcznej kampanii marketingowej przed premierą -> dozowaniem trailerów, gameplayów itd.
Masz rację, jednak z drugiej strony, kolesie mają już taką renomę i takich wyznawców, że mogą spokojnie zaoszczędzić te kilkadziesiąt baniek (albo i więcej) na reklamę i cały marketing, wystarczy, że podadzą datę premiery, rzucą trailerem i kilkoma screenami i bankowo pobiją kolejny rekord świata w preorderach, a potem w sprzedaży :D
Martwi mnie tylko to, że po raz kolejny PC poczeka na swoją premierę z rok, albo dłużej, a nawet w ogóle się nie doczeka swojej wersji i w końcu będę musiał się przeprosić z konsolą, przynajmniej po to, żeby ograć to, czego Rockstar nie wydał i nie wyda na PC ;-)
Dziwna sprawa, bo przecież wydanie wersji PeCetowej czegokolwiek - o ile będzie to port udany od strony optymalizacji - to dla nich dodatkowy, niemały przychód i nie za bardzo rozumiem, czemu nie wydali całego swojego katalogu na PC ..... to bardziej niezrozumiałe, niż heca z Half Life 3 :D
Akurat kompletnie nie mogę się zgodzić, przecież tam był listopad -> w miesiąc to nawet ludzie preorderów by nie porobili w zadowalających ilościach. Przecież marketing to nie tylko kampanie reklamowe-> zmontowanie teasera i kolejnych trailerów, gameplayów a przede wszystkim zapowiedzi to nie są duże koszty, bo wykorzystuje się materiały (post)produkcyjne a główna zabawa to dobry montaż. Nie powiesz mi, że będą rekordy w tak krótkim czasie, bo załóżmy, że ktoś ma chrapkę, ale nie ma kasy obecnie na preorder a za 2 miechy by miał itd. Te ~ kilkanaście miesięcy przed premierą tak dużej gry to absolutne minimum i renoma nie ma co nic do rzeczy -> to jest właśnie okres by wykształcić podjarkę i hype, bo tych rekordów preorderowych w kilka tygodni nie wygenerujesz.
Ja nie mówię, że premiera w listopadzie, tylko, że nie muszą na dobrą sprawę inwestować w kampanię reklamową - spoty tv, reklamy wielkoformatowe w miastach i tym podobne, a to generuje koszty w milionach już - a jeśli chodzi o datę, to najfajniej by było, żeby premiera była w okolicach świąt, bo to najlepszy okres sprzedażowy, ale pewnie będzie 2017 ;-)
Awatar użytkownika
VIP
Podziękował: 175 razy
Podziękowania: 58 razy
Kontakt:

TomHa pisze: Ja nie mówię, że premiera w listopadzie, tylko, że nie muszą na dobrą sprawę inwestować w kampanię reklamową - spoty tv, reklamy wielkoformatowe w miastach i tym podobne, a to generuje koszty w milionach już - a jeśli chodzi o datę, to najfajniej by było, żeby premiera była w okolicach świąt, bo to najlepszy okres sprzedażowy, ale pewnie będzie 2017 ;-)
Stawiałbym najwcześniej święta 2017 jeśli to całkiem nowa gra a nie remaster czy też konwersja. Może i nie muszą inwestować w marketing dla ścisłych fanów, ale to RDR -> to nie tak rozpoznawalna marka jak legendarne GTA z kilkunastoletnią historią. Jak zapytasz przeciętnego nastolatka w dużym mieście np. w Polsce to nie jest pewne, że kojarzy RDR, choćby ze względu na przeważającą ilość PC-towców u nas.
A z każdą dużą produkcją chce się celować nie tylko w wyznawców i fanów, którzy kupią wszystko z logiem Rockstara w prawym dolnym rogu, ale również w nowe pokolenia, casuali itd. To w końcu ma być powód to zakupu konsoli/upgrade'u PC-ta, dla tej jednej gry. Jakby pokazać to na na jakimś diagramie to jestem niemal pewien, że wyznawcy Rockstara kupujący wszystko jak leci tej marki to mniej niż 5% wszystkich nabywców. Bo zdecydowana większość obecnych płacących graczy to casuale, oni kupują na premierę a nie piracą, bo pracują, czytaj stać ich na zakup nowej gry za 200 zł a że pracują to nie mają czasu by być hardcorowymi graczami znającymi wszystkie nowinki w branży. A co z tą całą resztą, czyli tymi 95% skoro Twoim zdaniem nie powinni inwestować w reklamę? Idąc Twoją logiką sprzedaż byłaby pewnie najgorsza dla Rockstara po 2000 roku.
Więc kampania marketingowa musi być, tym bardziej, że ich na to stać a wielka kampania to też pokaz siły dla konkurencji.Tego też nie można ignorować.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Podziękował: 100 razy
Podziękowania: 43 razy

Byle to nie był RDR:VR Edition.
Awatar użytkownika
Łowca

Szkoda, ze jak narazie info nt pierwszego Red Dead'a na PC umarlo.
FlashGordon
Awatar użytkownika
FlashGordon

Adadid pisze: Bo ja wiem czy kupno konsoli dla jednej gry to odpowiedni wydatek (wiem że dla wielu tak, sam bym tak zrobił :trollface: ).
Skoro ludzie kupują bundle dla gier w które nigdy nie zagrali bądź nie zagrają to dlaczego nie mieliby kupić konsoli dla gier, które ograją? :gwizdany:

Co do samej premiery gry to moim zdaniem nie będzie to wcześniej niż jesień 2017.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

pandabasket1989 pisze: Szkoda, ze jak narazie info nt pierwszego Red Dead'a na PC umarlo.
Jesli faktycznie bedzie RDR3 to jest jakas tam szansa na remaster RDR 2 na PS4, XONE i PC
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 37 razy
Podziękowania: 49 razy
Kontakt:

moim zdaniem bedzie tak (jezeli ta zapowiedz to RDR3 ofc) ze wyjdzie tylko na xb1 i ps4 za 2 lata zrobia wersje pc ktora dostnaiemy razem z remasterem 2
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 38 razy
Podziękowania: 67 razy
Kontakt:

"Take-Two zarejestrowało domenę RedDead.Online." Meh.
Awatar użytkownika
Łowca

Tak wlasnie wstajac rano pomyslalem o tej nowej grze od R* i przypomnial mi sie artykul na ktoryms z polskich portali o grach, w ktorym wspomniano ze najwieksze korzysci z GTA V tworcy i wydawcy zyskali wlasnie z mikrotransakcji w GTA Online, a nie z samego zakupu "piatki" i po nitce do klebka - Red Dead Online w obliczu popularnosci GTA Online jest posunieciem, ktore znow da Gwizada Rocka mnostwo hajsu bo co kilka miesiecy beda wydawac nowy, platny content.
Awatar użytkownika
Łowca

Czyli rok czekania na Red Dead Redemption 2 - niby dlugo, ale do zniesienia :trollface:
Awatar użytkownika
Hitman
Podziękował: 35 razy
Podziękowania: 17 razy
Kontakt:

http://www.rockstargames.com/reddeadredemption2/

Na dole strony są znaczki PS4 i X1. Brak znaczka PC, więc papa RDR2.
Awatar użytkownika
Predator
Podziękowania: 40 razy
Kontakt:

Pełnoprawny tytuł z mikropłatnościami, ble.
Awatar użytkownika
Wiedźmin
Podziękował: 41 razy
Podziękowania: 21 razy
Kontakt:

PC pewnie pol roku/rok pozniej. Jak zwykle. RDR chyba nie doczekamy sie remastera, bo, jak przypomnial mi Termez dzisiaj, tlumaczyli kiedys, ze oryginal mial strasznie fatalny kod i trzeba by lat pracy na jakas konwersje.
Awatar użytkownika
Robin Hood
Kontakt:

Obrazek

No i stało się! :macha:
ODPOWIEDZ